- 25 Mart 2012
- 4.213
- 4.389
- 448
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #32.561
cok emin deilim ama pgt genetik tanı ve bunun çeşitleri var cgh tüm kromozonlara bakılıyor fıshte belli başlı kromozonlara bakılıyor acgh Mikroarray hepsine baktıgı için daha sağlıklıMeraba kızlar bişey sorucaktım bilgisi olan varsa bu cgh nin falan genel adı mı pgd
Saol canim insallah bu defa olur ne diyeyim peki basari elde ediliyormu yani basari sansi ne kadarsenin durumunda pgt cok mantıklı umarım bu sefer yuzunuz güler demekki kan degerin düşüyorsa düşük yapıyorsun genetik problemler de 2 ay yada 2 aydan önce düşüş yaşanıyor
tüp bebekten daha yüksek enazından sağlıklımı deilmi bunu biliyorsun ve düşük olma ihtimali çok aza iniyor.benim 2 düşügüm oldu genetik problem oldugu ortaya cıktı pgt yaptıracagız bizde .doktor dediki normal bi insanda tup bbebek sansı %25 pgt oldugunda % 75 e kadar cıkıyor dediSaol canim insallah bu defa olur ne diyeyim peki basari elde ediliyormu yani basari sansi ne kadar
Benim 3 donmus embriyo var subatta dr ona bakicak insallah olur ikimizindetüp bebekten daha yüksek enazından sağlıklımı deilmi bunu biliyorsun ve düşük olma ihtimali çok aza iniyor.benim 2 düşügüm oldu genetik problem oldugu ortaya cıktı pgt yaptıracagız bizde .doktor dediki normal bi insanda tup bbebek sansı %25 pgt oldugunda % 75 e kadar cıkıyor dedi
Bana verilen transfer kagıdında üstte pgd işaretli en altta cgh yapılmış 1emb transfer edildi yazıyo o yüzden sordum canım şüphede kaldımcok emin deilim ama pgt genetik tanı ve bunun çeşitleri var cgh tüm kromozonlara bakılıyor fıshte belli başlı kromozonlara bakılıyor acgh Mikroarray hepsine baktıgı için daha sağlıklı
inşalllahBenim 3 donmus embriyo var subatta dr ona bakicak insallah olur ikimizinde
hangi hastane? cgh iyi yani ben egeye gitim genetık doktoru sürekli fsh diyor sonra araştırdıkca öğrendim tüm kromozonlara bakılması daha iyiBana verilen transfer kagıdında üstte pgd işaretli en altta cgh yapılmış 1emb transfer edildi yazıyo o yüzden sordum canım şüphede kaldım
İstanbuldayım canım ben bahçeci fulya tüp bebek merkezihangi hastane? cgh iyi yani ben egeye gitim genetık doktoru sürekli fsh diyor sonra araştırdıkca öğrendim tüm kromozonlara bakılması daha iyi
yumurta toplarken narkoz verdilermi canımİstanbuldayım canım ben bahçeci fulya tüp bebek merkezi
Ewet verdiler tatlım benim daha önce doğal yolla 2 gebeliğim var düşükle sonuçlanan doktorum o yüzden bu yöntemi önermişti ama yine tuttu gelişmedi sen hangi aşamadadınyumurta toplarken narkoz verdilermi canım
bekleme aşamasında :) yaza yaptıracagız canım malum maddiyat dan dolayı ev almıştık yeni bide böyle olunca bekliyoz yaza nasipse memorialı düşünüyormEwet verdiler tatlım benim daha önce doğal yolla 2 gebeliğim var düşükle sonuçlanan doktorum o yüzden bu yöntemi önermişti ama yine tuttu gelişmedi sen hangi aşamadadın
Hayırlısı olsun canım bu sefer sonu güzel biter umarım ben merkezimi değiştirmek istemiyorum ama doktorumu değiştiricem sanırım cgh falan ek maliyet tabi 2tüp bebek parası harcadık 1tüp bebekte 2.de de olması bizde beklemeye gireriz heraldebekleme aşamasında :) yaza yaptıracagız canım malum maddiyat dan dolayı ev almıştık yeni bide böyle olunca bekliyoz yaza nasipse memorialı düşünüyorm
Cgh yaptirip tekrarmi tutmadi canim saglikli bebek koyduklari halde neden tutmuyor doktorunuz ne diyor boyle durumlaraHayırlısı olsun canım bu sefer sonu güzel biter umarım ben merkezimi değiştirmek istemiyorum ama doktorumu değiştiricem sanırım cgh falan ek maliyet tabi 2tüp bebek parası harcadık 1tüp bebekte 2.de de olması bizde beklemeye gireriz heralde
Ewet canım 2düşüğüm olduğu için doktorum önerdi bizde kabul ettik 6 emb gönderildi 1 tane sağlklı çıktı transfer edildi kanda pozitifi gördüm ama bebeğimi görmeye gittiğimde gelişiminin durduğunu öğrendim o yüzden herşeye şüpheyle yaklaşır oldun herşeyi tek tek inceliyorum benim gibi sağlıklı emb konulup böyle olan yok sanırım karşılaşmadım ben burda bebeğin sağlıklı olmasına rağmen yinede sorunun % 90 bebekten kaynaklandığını söyledi doktorum anlamadım canım bende hiçbişey valla napıcam bilmiyorumCgh yaptirip tekrarmi tutmadi canim saglikli bebek koyduklari halde neden tutmuyor doktorunuz ne diyor boyle durumlara
Cok zor ya bunalima girdim inanki allah sabir versin bizlere tup bebek yaptiriyorum hamile kaliyorum ilerlemeden dusuk yapiyorum doktor pgt onerdi 3 donmus var subat gibi yapalim diyor korkuyorum artik inanki yardimcimiz olsun ne diyeyimEwet canım 2düşüğüm olduğu için doktorum önerdi bizde kabul ettik 6 emb gönderildi 1 tane sağlklı çıktı transfer edildi kanda pozitifi gördüm ama bebeğimi görmeye gittiğimde gelişiminin durduğunu öğrendim o yüzden herşeye şüpheyle yaklaşır oldun herşeyi tek tek inceliyorum benim gibi sağlıklı emb konulup böyle olan yok sanırım karşılaşmadım ben burda bebeğin sağlıklı olmasına rağmen yinede sorunun % 90 bebekten kaynaklandığını söyledi doktorum anlamadım canım bende hiçbişey valla napıcam bilmiyorum
Ne goruldu ayrintili usg de. Allahin izniyle sagliklidirlar sumeyyecim. Allah yardimcimiz olsun.Sana benzer durumu yaşadım. Bizde de genetik sorun yok. Tekrarlayan başarısız tüp denemelerimiz olduğu için pgt denedik. 9 embriodan 4'de ciddi genetik sorun ortaya çıktı. 4.denemede ilk kez hamilekaldım. Ancak başka nedenden dolayı kayb ettim (18 haftalık). Yani senin durumunda da faydası ola bilir.
Şimdiki hamileliğim ise pgt'siz oldu. Ancak ayrıntılı ultrasonda bebeklerde genetik risk yüksek çıktı. Nasıl olduklarını doğunca bileceğiz. Sağlıklı olduklarını umut ediyorum.
Amin. Her iki bebekte böbreklerde hafif genişleme, bağırsaklarda parlaklık ve kızda kalbinde parlaklık. Bu belirtiler birlikte olunca risk grupuna giriyorsun. Aslında bir bulgu bile risk grupuna girmek demek, birlikte olunca ihtimal daha da artıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.Ne goruldu ayrintili usg de. Allahin izniyle sagliklidirlar sumeyyecim. Allah yardimcimiz olsun.
Şey sorcam; ayrıntılı da gördükleri bu şeyler için dr ların önerisi oldumu? Yani on teshisleri neydi?Amin. Her iki bebekte böbreklerde hafif genişleme, bağırsaklarda parlaklık ve kızda kalbinde parlaklık. Bu belirtiler birlikte olunca risk grupuna giriyorsun. Aslında bir bulgu bile risk grupuna girmek demek, birlikte olunca ihtimal daha da artıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?