- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #32.601
hangi hastahane canımmerhaba arkadaşlar nasılsınız..yazmayalı uzun zaman oldu...bu ay içinde dr ile görüşmeye gideceğim aksilik olmazsa ise şubat reglimde başlıcam olmazsa ise martta ....
Canım, seni durumu çok merak ediyorum. Bebeğin doğmuş olmalı. Nasıl oldu? Genetik sorun ola bileceğini yazmıştın. Ondan sonra bir şey yazmamışsın. Pgt'de hata yapılmış mı?Merhaba arkadaşlar... Ciddi bir trawma yaşıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var... Belki hatırlayanlarınız vardır beni; üç kez düşük yaptım araştırmalar sonucu dengeli translokasyon taşıyıcısı olduğum öğrenildi pgt önerdiler tedaviye başladım, ilk tedavimde 3 adet sağlıklı embriyo bulundu birisi transfer edildi, gebelik oluştu, şu an 28 haftalık gebeyim... Tedavimi memorial hastanesinde yaptırdım Semra hanım ve ekibi ile... Herşey çok çok güzeldi ta ki renkli ultrasona kadar ikili üçlü testleri yaptırmadım renkliultrasonu çekildim sadece... renkli ultrasonda herşey normaldi ense kalınlığı kalbi organları vs vs herşey çok normaldi fakat burun kemiği olması gereken ölçülerden çok çok küçükmüş... Zor gördü zaten burun kemiğini... Bu durumun akla direk down sendromunu getirdiğini söyledi... Soluğu memorial da zor aldım, Semra hanım ile görüştüm kendisi bütün kromozomlar tek tek incelendiği için böyle birşeye ihtimal bile vermediğini söyledi.. Şimdiye kadar yaptıkları hiçbir pgt işleminde böyle bir doğumla karşılaşmamışlar öyle birşey olacağını düşünmüyorum dedi ama yine de amniyosentez yaptırabilirsin dedi... Ben yine başka bir doktora daha gittim tekrar renkli ultrason çekildim o ise down sendromu riskinin yüksek olduğunu söyledi... Daha önce hiç böyle birşey duydunuz mu? Ne olur birşeyler söyleyin bana aklımı kaybedeceğim ...
merhaba sizdeki problem neydi... bende nasipse ocak 23te görüşmeye gidicem aksilik olmazsa şubat ya da martta tedaviye başlıcammerhaba pgt ile çabalayan umutla bekleyen arkadaşlar inşasllh 2015 bizlere ve isteyen herkese sağlıklı bebişlerimizi getirir sabır ve şükürle bekleyelim..kızlar nerdesiniz hiç tedaviye başlayan yok mu kızlar pgt ile sonuçlarınızı paylaşalım birbirimize umut olalım yılmadan devam diyorum 3, pgt li denemem nisan gb olacak bakalım bu sefer neler yaşayacağim her şeye razıyım bir gün bnde bebekle tançlandırılacağım inanıyorum maddı manevi yetti sürece devam edeceğim her tedavi hüsranla sonuçlansada bir gün olacak çünkü burda defalarca deneyip bebişine kavuşan arkadaşlarız umut oldular bana umut hep varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
rhaba cnm eşimde 13 14 translokosyonu var.. inşallah sağlıklı bebişlerin çıkar ve sana tutunur.merhaba sizdeki problem neydi... bende nasipse ocak 23te görüşmeye gidicem aksilik olmazsa şubat ya da martta tedaviye başlıcam
amin inşallahme
rhaba cnm eşimde 13 14 translokosyonu var.. inşallah sağlıklı bebişlerin çıkar ve sana tutunur.
günaydın canım insan alışmakta çok zorlanıyor ... hiç tedavi oldun mu arkdaşımhergün rüyamda genetik kan tahlili vermekten veya doktorlarla görüşmekten çok yoruldum insan alışmazmı artık bu olaya aylardır aklımdan çıkmıyor
hayır canım eylül gibi düşünüyoruz nasipse ama hep olumsuz düşünüyorum ya hiç sağlıklı olmazsa diyorum sonra teselli ediyorum kendimi bak daha önce iki kez hamile kaldın yıne olacak diyorum resmen iki kişilik yaşıyorum kafayı yedim sanırım hem teselli edip hem üzüyorum kendimi her akşam bununla ilgili rüya görüyorumgünaydın canım insan alışmakta çok zorlanıyor ... hiç tedavi oldun mu arkdaşım
hayır canım eylül gibi düşünüyoruz nasipse ama hep olumsuz düşünüyorum ya hiç sağlıklı olmazsa diyorum sonra teselli ediyorum kendimi bak daha önce iki kez hamile kaldın yıne olacak diyorum resmen iki kişilik yaşıyorum kafayı yedim sanırım hem teselli edip hem üzüyorum kendimi her akşam bununla ilgili rüya görüyorumcok mutsuzum
translakosyon canım 1 nolu kromozomun 19 nolu ya yapışmış 2 düşük yaşadım 2 aylık ikisideTedavi de moral çok önemli bende tedavi için yaklaşık 1 senedir bekliyorum .. beklemenın verdiği duygu bunlar belki de sizdeki problem neydi
Hayırlısı olsun... ben ve eşim aynı hastalığı taşıyoruz.. bebeğimizin hasta olma var bunun için pgt yaptırmaya karar verdiktranslakosyon canım 1 nolu kromozomun 19 nolu ya yapışmış 2 düşük yaşadım 2 aylık ikisidekanda pıhtılaşma da var onmun için iğne kullandım şimdi aspirin kullanıyorum ama kromozon önemli olan sizin ne
Cnm ben 2 kere denedim normal tüp denemesi yapılıyor 3 gün embriyodan hucre alınıp genetik doktoru bakıp sağlıklı embriyo bulursa transfer yapılıyor bnm ilk denememde 6 tanede 1 tane bulundu transfer yapildi gebelik olusmadi 2 de 6 tanede 1 tane çıktı fakat gelisimi durduğu için iptal oldu pu salla 3 de bebeğime kavuşurum herkesede sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin yaradaniyi günler pgt yöntemi hakkında benim aklımdada bazı sorular var. eşim ve ben genetik sma hastılığı taşıyıcısıyız ilk bebeğimizi bu yüzden kaybettik bundan sonraki gebelikte biz de bu yöntemi düşünüyoruz. daha önce pgt yöntemini deneyen kişiler bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Rabbim sabır versin canım eşimde 13 14 traslokosyonu var her şey kısmet en yakın zamanda besinler versin yaradan.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun evlat acısı en dayanılmazı ben aynı acıyı tekrar yaşamak istemediğim için pgt düşünüyorum sizin rahatsızlığınız da sma mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?