Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ama neden her hastaya. Sonuçta pgt yaptırmamış bir çok hasta sağlıklı bebek dünyaya getiriyor.onlara hiç böyle bir şey istenmiyor sanırım.valla anlamadım.

Pgt embriyoda oluşabilecek bir sıkıntıyı ya da sıkıntıları bertaraf etmek için yapılıyor ancak dediğim gibi hata payı da var. Ve bu hata payını tamamen ortadan kaldırmak için amniyosentez öneriliyor. Amniyo yaptırmak istemeyenler için başka bir yöntem de var. Anneden kan alınıp bebeğin herşeyine bakılabiliyor.

canım öncelikle anneler günün kutlu olsun darısı bizlere de olsun :) ... gebelik döneminde anneden kan alınıp bebeğin herşeyine mi bakılabiliyor ilk defa duydum testin adı ne biliyormusun

Teşekkür ederim sayenizde bunuda öğrenmiş oldum.

Bende pgt de sağlıklı konulduğu için amniyo sentez istenildiğini bilmiyordum kimsedende duymamıştım istendi diye bizde dördüncü kromozomu göremedikleri için istendi sandım senin Dediğin kan tahlilin adı ne inci arkadaşım ve hangi ayda Yapılıyor amniyosentez riskli gibi olmazsa onu isteriz bizde Dr dan sen yaptırmışmıydın bu iki Dörtlü testlerde çıkmıyor mu bunlar

Anne kaninindan bakilan testi gecen yil ben 19 haftalik hamile iken yaptirdim 1800 TL odedik.sadece trizomi 23 21 ve 18 sonuclari ile Cinsiyet kromozom sonuclari geldi sonuc temiz geldi ama tek gen hastaligi varmis bebegi maalesef kaybettik

canım öncelikle anneler günün kutlu olsun darısı bizlere de olsun :) ... gebelik döneminde anneden kan alınıp bebeğin herşeyine mi bakılabiliyor ilk defa duydum testin adı ne biliyormusun

Çok sağol canım. Âmin inşallah...
Evet bir tüp kanla bebeğin dna sı incelenebiliyor. Ismi harmony test. Tam detayını bilmiyorum ancak amniyosentez yaptırmak istemeyenler bu yöntemi seçebiliyor.

Panikli merhaba canım. Aslında isteniyor diyemeyiz doktor sadece öneriyor yaptırıp yaptırmamak anne baba adayının kararı. Önceden de yazmıştım evet sağlıklı embriyolar seçiliyor ancak çok ufak da olsa yanılma payı bırakılıyor. Ismi harmony test. 17-18. haftalardan sonra yapılabiliyor. Hayır ben hiçbir şey yaptırmadım. Ikili testte sadece trizomi 13-18 ve 21 e bakılıyor. Ama hafta erken olduğu için risk çıktığı takdirde doktorlar amniyoyu öneriyor. İkiliyi yaptırdım bir de 20-24. haftalar arası yapılan detaylı ultrasonu yaptırdım ki bunu her hamile mutlaka yaptırmalı. Detaylıda bebeğin kalp damarlarından böbreklerine beyninden diğer tüm organlarına kadar her şey inceleniyor ve Allah korusun bir sıkıntı varsa doğum anında müdahale edebilmek için tüm tedbirler alınıyor.

Panikli arkadasim anne kanindan bakilan testler size yardimci olmaz sadece trizomi 13,18 ve21 bir de cinsiyet anormalligine bakiliyor diger kromozom kiriklari hakkinda bilgi vermez .yani ben harmony test yaptirdim sonuc boyle geliyor

Cnm bzde memorialda set up yaptiracaz cumhurr bey 10 12 haftada cikar ddi sizin 6 8 hfta snrasnda ckmiss kafam karisti

Ruyass arkadasim ben tum genetik laboratuvarlari ile gorustum onlar hasta bebegin mutasyonu varsa isimiz coook kolay diyorlar set up baglanti analizi hemen olur diyorlar sizin bebegin genetik mutasyon raporu yoksa uzun surebilir

O kadar ödeniyor mu ya. Çok fazlaymış. Hangi hastanede yaptırmıştınız. Biraz bilgi verirmisiniz Pgt hakkında.

9 tane embriyomuz oluştu biz hepsini göndermek istedik pgt ye
9 taneden 2 tane saglikli cikti
1 embriyo 1000 tl
oluşan embriyona gore kac tane göndermek istersen senin kararina kalmis
bahçecide yaptım canim

Arkadaşlar böyle her mesaja atlıyorum ama. Set up bahsediyorsunuz. Bütün pgt yaptıracaklara mı bu hazırlık aşamasını istiyorlar. Çünkü ben tüp bebek işini temmuz ayına erteledim öğretmenim. Temmuzda her şey olup biter mi acaba.
Cnm bzde memorialda set up yaptiracaz cumhurr bey 10 12 haftada cikar ddi sizin 6 8 hfta snrasnda ckmiss kafam karisti
Ruyass arkadasim ben tum genetik laboratuvarlari ile gorustum onlar hasta bebegin mutasyonu varsa isimiz coook kolay diyorlar set up baglanti analizi hemen olur diyorlar sizin bebegin genetik mutasyon raporu yoksa uzun surebilir

Tek gen hastalıklarında set up çalışıyorlar diye biliyorum canım..

arkadaşlar çok yardıma ihtiyacım var pgt gerekiyor bizede antalyaya yakınız bu yüzden antalyada yaptırmayı düşündük ama hangi doktora gitmeli hangi doktor daha ilgili ve bilgili bilemiyorum internette antalya memorial de Batu Aydınuraz ın başarılı olduğunu okudum ama antalyada bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum öğretmenim doğru zamanda gitmem gerek birkaç aydır erteledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…