- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #33.221
sağol canım bende gen haritamı bekliyorum ve bir seneyi geçti tahlili nerde yaptırdın özelde mi ..ama tedaviye başladım genede çünkü yumurta rezervim az havuz yapacak doktorumNuffiun Hayirli olsun canim ben de mutasyon raporlari bekliyorum tek gen hastaligi icin 3 ayi gecti .Hangi merkezde basladiniz tedaviye
rabbim size dayanma gücü evladınıza şafi ismiyle şifa nasip etsin en kısa zamanda inşallah...bizim tanı koyulması tamamen şans eseri oldu..çok şükür Allah bizi ehil olmayan doktorlardan korudu..Turgut Özal üniversitesine gitmiştik test felan yapmadan direk tüp bebek yapalım dediler bizde bilmeyince orada tüp bebeğe karar verdik içimde hep Bi sıkıntı oldu tüp bebeğe başlayacağımız ay başka bir merkeze gidelim dedim eşime..gittik ve kistik fibrozis taşıyıcısı olduğumuzu öğrendik en güzel embriyolarda hastaymış üstelik..orada yaptırsaydım %100 hasta bir çocuğum olacaktı..çok kızıyorum onlara hala..bu riske atılacak birşey değil ki nasıl bilmezler hala şaşıyorum...Bana, eşime ve oğluma bakıldı set up çalışması ona göre hazırlandı.. Benim mutasyonu bulmakta zorlandılar.. Ben ve eşim taşıyıcıyız oğlum hasta
aLLAH OĞLUNA ŞİFA VERSİN CANIMBana, eşime ve oğluma bakıldı set up çalışması ona göre hazırlandı.. Benim mutasyonu bulmakta zorlandılar.. Ben ve eşim taşıyıcıyız oğlum hasta
Aminnn inşallah canım derdini veren Rabbim dermanınıda verecek inşallah..aLLAH OĞLUNA ŞİFA VERSİN CANIM
İnşallah canım tıp çok ilerliyor yeni yöntemler çıkıyorAminnn inşallah canım derdini veren Rabbim dermanınıda verecek inşallah..
sizinki hangi tek gen hastalığı ve pgt yapılabilindi mi forumun basından itibaren okuyamadım hasta çocuktan mı sizin ve eşinizin kanlarında mı mutasyond arandı biz de benzer durumdayızEvet tek gen hastalığı ve mutasyon bulunamadı.
sizinki hangi tek gen hastalığı ve pgt yapılabilindi mi forumun basından itibaren okuyamadım hasta çocuktan mı sizin ve eşinizin kanlarında mı mutasyond arandı biz de benzer durumdayız
Bende de 3 kez kalp atışı durduğu için,1 kez de boş gebelik olduğu kürtaj oldum.1 kez de dış gebelik ve kimyasal gebelik oldu.Hamileliklerim Yarısı kendiliğinden oldu.Bunlar sonucunda her testi yaptırdık normal çıktı.Dediğin gibi kromozom testimizde temiz çıktı.Son Çare araştırdık ve doktorumuzunda önerisiyle PGT yaptırdık ve hiç biri sağlıklı çıkmadı.Ve dedilerki kalıtsal bir kromozom rahatsızlığınız yok ama rastlantısal kromozom bozukluğu var dediler.O Yüzden bizde artık normal yolla denemeyi bıraktık (korkuyoruzda normal denemeye zaten). Belki sizinkide böyle Birşey dir.Riske atmamak Lazım .Tabi bir kez oldu, birdaha olacak diye Birşey yok ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.Kendin için.Genetik test ler yanılma Payı çok az.PGT için tartışılır tabi ama ne yapalım.Kizlar bana da bakin bi23 haftalikken langer giedion sendromu yüzünden gebeligim sonlandirildi. 70 gün oldu sonlanali. Esim ve ben genetik test yaptirdik 20 bantta yapilmis ve sonuclar normal cikti. Bu teste ne kadar guvenmeliyim. 2.adetimide gördüm bir adet daha görüp bebek düşünüyorum yardim edin
Allah şifa versin inşallah..Bir tür kas hastalığı. Evet yapıldı. Annem babam ve benim kanlarımız arasında bağlantı analizi yapıldı. Embriyolar oluştuktan sonra da benim eşimin analizi ile embriyo hücresi karşılaştırıldı. Ilk çocuğum için pgt yapıldı.
sizin hastalık için hem anne hem babanın taşıyıcı olması gerekiyor mu yani hasta çocuk şansı %25 mi yoksa veya cinsiyet ayırt ediyor muBir tür kas hastalığı. Evet yapıldı. Annem babam ve benim kanlarımız arasında bağlantı analizi yapıldı. Embriyolar oluştuktan sonra da benim eşimin analizi ile embriyo hücresi karşılaştırıldı. Ilk çocuğum için pgt yapıldı.
Bende de 3 kez kalp atışı durduğu için,1 kez de boş gebelik olduğu kürtaj oldum.1 kez de dış gebelik ve kimyasal gebelik oldu.Hamileliklerim Yarısı kendiliğinden oldu.Bunlar sonucunda her testi yaptırdık normal çıktı.Dediğin gibi kromozom testimizde temiz çıktı.Son Çare araştırdık ve doktorumuzunda önerisiyle PGT yaptırdık ve hiç biri sağlıklı çıkmadı.Ve dedilerki kalıtsal bir kromozom rahatsızlığınız yok ama rastlantısal kromozom bozukluğu var dediler.O Yüzden bizde artık normal yolla denemeyi bıraktık (korkuyoruzda normal denemeye zaten). Belki sizinkide böyle Birşey dir.Riske atmamak Lazım .Tabi bir kez oldu, birdaha olacak diye Birşey yok ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.Kendin için.Genetik test ler yanılma Payı çok az.PGT için tartışılır tabi ama ne yapalım.
Teşekkür ederim.Sanada çok geçmiş olsun canım.Var bizdede sorun.Tedavi sürecine başlamadan önce varikosel ameliyatı oldu ama yine de biraz sorun var spremlerde.Sayı kötü değil ancak anormal sperm oranı, normal olan sperm oranından yüksek.Hareketlilikte sorun var yani.Mesela Anormel yapılı spermi %60 , normal yapılısı %40.Çok doktor gezdik bu değerlerle çoçuğunuz olur dediler hep, ama işte olsada devamı gelmiyor.sonuç 2 düşük 4 kürtaj .En uzun gebeliğim tüp bebekle olan gebeliğimde 12 haftalıktacanım çok geçmiş olsun ben de 3 dşük yaptım hepsi normal yolla oluşan 5-7 hafta civarı idi. ben düşükleri eşimdeki varikoselden kaynaklı spermin dnası bozukluğundan olabilir mi diye düşünüyorum kendim için. (bende her türlü test yapıldı ve düşükleri açıklayan birşey yok). eşinde varikosel falan var mı senin?
Allah sağlıklı yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inş. benim eşimde bu cuma ameliyat olacak varikoselden. sonrasında proxeed plus ve keçiboynuzu özü ile 1 sene denemeyi düşünüyorum. yine olmazsa pgt yi düşünüyorum ben de... peki kürtaj olduklarında embriyoların kromozomuna bakıldı mı canım?benim sadece 1inde kürtaj oldum diğer ikisi kendi düştü. ve kürtaj materyalinde sadece patoloji göndermişler genetiğini bilmiyoruzTeşekkür ederim.Sanada çok geçmiş olsun canım.Var bizdede sorun.Tedavi sürecine başlamadan önce varikosel ameliyatı oldu ama yine de biraz sorun var spremlerde.Sayı kötü değil ancak anormal sperm oranı, normal olan sperm oranından yüksek.Hareketlilikte sorun var yani.Mesela Anormel yapılı spermi %60 , normal yapılısı %40.Çok doktor gezdik bu değerlerle çoçuğunuz olur dediler hep, ama işte olsada devamı gelmiyor.sonuç 2 düşük 4 kürtaj .En uzun gebeliğim tüp bebekle olan gebeliğimde 12 haftalıktaDiğerleri benimde 6,7,8 hafta civarındalardı.Tek çözüm PGT.Yine denicez kısmetse 1 2 ay içinde.
Âmin canım inşallah ya.Bizde yazdığın herşeyi yaptık.Keçiboynuzu,Havuç kürü,bitkisel çok şey yaptık.Etkili oluyor Sayılar konusunda gerçekten ama Dediğim gibi gebelik durumu oldu,devamı gelmedi-gelmiyorAllah sağlıklı yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inş. benim eşimde bu cuma ameliyat olacak varikoselden. sonrasında proxeed plus ve keçiboynuzu özü ile 1 sene denemeyi düşünüyorum. yine olmazsa pgt yi düşünüyorum ben de... peki kürtaj olduklarında embriyoların kromozomuna bakıldı mı canım?benim sadece 1inde kürtaj oldum diğer ikisi kendi düştü. ve kürtaj materyalinde sadece patoloji göndermişler genetiğini bilmiyoruz
düşünmekten deliye dönücem ben de canım anlamadığım kafama oturmayan o kadar çok şey var ki! 45 milyon spermi var eşimin hadi %70i hasarlı olsun hala %30 sağlamken nasıl yarışı hasarlı olanlar kazanıyo? sizinkinin genetik nasıl sağlam çıkar? o zaman neden düştüÂmin canım inşallah ya.Bizde yazdığın herşeyi yaptık.Keçiboynuzu,Havuç kürü,bitkisel çok şey yaptık.Etkili oluyor Sayılar konusunda gerçekten ama Dediğim gibi gebelik durumu oldu,devamı gelmedi-gelmiyorBiz artık normal denememeye karar verdik.Normalde deneyebilirsiniz dendiği için, bu kadar şey yaşadıktan sonra tedavide zor geldiği için normal deneyelim artık dedik.Bir tanesi boş gebelik oldu,sonra bir süre sonra yine hamile kaldım.Hadi bu kez olur inşallah dedik o da dış gebelikmiş.Anlayacağın artık normal denemeye korkuyoruz.Bu kadar denk gelmesi zor Çnkü.Demekki dedikleri gibi PGT sonucuna göre var bir sıkıntı diyoruz.O Yüzden PGT denemeye devam edicez kısmetse.Seni etkilemek istemem ama bir süre sonra normal denemek mantıklı olmuyor .Sorunuda cevaplayım fazla konuştum.Genetiğe yollandı Birşey çıkmadı.Bizde onu anlamadık.Embriyolar çoğunlukla hastalıklıysa.Yani PGT denediğimizde bu dendi.Öyleyse kürtaj sonrası bebekte niye çıkmadı.Gerçi doktor birbiriyle bağlantılı olmayabilir dedi ama Nebiliyim ... Bu da bizim sınavımız.Kabullendik artık.Umarım hayırlısıyla geçmeyi nasip eder Rabbim.
Aynen ya, okadar güzel demişsinki canım valla %100 Katılıyorum .Diyorum ya işte yaşamamız gerekiyor demekki ki yaşıyoruz .Rabbim beterlerinden korusun.Kan sulandırıcı kullanmazmıyım kullandım tabi.Progestan,Crinone Jel,Corasprin hepsini kullandım.Ama bir işe yaramadı bende şuanlık.ilk iki gebelikten sonra diğer 4 gebeliğimde hep kullandım.Hatta ilk kullandığım gebeliğimden sonra acaba dozumu az geldi deyip sonraki gebeliğimde 0,4 değil 0,6 kullandım.Doktorum riske atmayalım dedi.Romotoloji Bölümü'ne de gönderdi doktorum.Detaylı incelensin kan dan alakalı bir durum varsa diye.Çok düşük oranda pıhtılaşma var dendi.Lupus Antikoagülan Zayıf pozitif , MTHFR C766 Heterozigot çıktı. İğne kullanmalısın dedi.Hatta kendi Sağlığın için her gün birtane bebeaspirini yada corasprin kullan dedi doktor.Sen baktırdınmı , başlamadan baktır.Dozu falan belki ona göre ayarlarlar canım .düşünmekten deliye dönücem ben de canım anlamadığım kafama oturmayan o kadar çok şey var ki! 45 milyon spermi var eşimin hadi %70i hasarlı olsun hala %30 sağlamken nasıl yarışı hasarlı olanlar kazanıyo? sizinkinin genetik nasıl sağlam çıkar? o zaman neden düştükan sulandırıcı iğne de kullanıcam ben bundan sonraki ilk gebeliğimde kısmet olursa. sen kullandın mı hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?