- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #13.861
ayyy bulantıdan zor ayakta duruyorum yetmezmiş gibi bide şimdi misafir geliyorrr ne yapsam şaşırdımm allahım güç kuvvet ver bana yarabbimmm..
kalp atışı için erken olabilir ama embriyo göründüyse kesenin içi doluysa sorun yok demektir hazade ,önce yolk kesesi oluşuyor sonra içi dolumu ona bakılıyor sanırımKızlar çıktık şimdi malesefki kalp atışı yoktu ama yolsakmi nedir o göründü korkma ptesi tekrar gel dedi bakalım bekliycez dedi
kalp atışı için erken olabilir ama embriyo göründüyse kesenin içi doluysa sorun yok demektir hazade ,önce yolk kesesi oluşuyor sonra içi dolumu ona bakılıyor sanırım
yani kötü birşey yok şimdilik
bak kk da buldum bunları :)))
canım 6 7 haftalıkken bebek gözükür benimde yolk kesesi vardı 7 haftalıkken gittim kalp atışları bebek gözüktü şimdi dünyalar güzeli 3 aylık bi kızım var allahım sizede nasip eder inşallah kucağınıza almayı
Kızlar yolk sac dan sonra bu hafta bebeği ve kalp atışlarını gördüm ALLAH'a çok şükür.Darısı başınıza...
canım yolk sac bebek oluşumunun ilk basamağı yani o kesede yolk sac varsa yüzde 90 ihtimalle boş gebelik olmaz
melıs senmı yasın ıcın topık acmıstın
hanımlar benim 3 kere gebeliğim oldu fakat bunlar boş gebelikti.yolk sac bile görünmemişti.bütün testlerimiz normal ne yapıcamızı bilemedik.doktorumuz tüp bebek ama PGt yapılarak denememizi söyledi.tabi olup olmaması Allah a kalmış.şimdi hiç bilmediğimiz bi yola girmeli miyiz ne yapıcaz bilemiyoruz.hangi merkezlerde yaptırdınız paylaşır mısınız?
Umarım oledir canım cok korkuorum
Hadi güzel haberler ver bize. Çıkar çıkmaz yaz. Aklım sende...
Hazadem çıkınca haber ver. Aklım sende.. İnşallah güzel haberlerle geleceksin
Niye umudun yok bakma sen o doktorlara
Allah'ın izniyle bebeğin snei bırakmayacak kucağına alacaksın sağlıcakla gelecek inşallah
Hep dualarımdasın canım Seni çok iyi anlıyorum
Allah yardımcın olsun
Şuan Ezan-ı Muhammed okunuyor ve tüm içtenliğimle sana dua ediyorum
İnşallah doktorun sana güzel şeyler söyler kalbin biraz ferahlar
Kese var ve içinde nokta kadar bişey var muhtemelen bebektir bana öyle geldi
hazadeeee neredesin
ayyy bulantıdan zor ayakta duruyorum yetmezmiş gibi bide şimdi misafir geliyorrr ne yapsam şaşırdımm allahım güç kuvvet ver bana yarabbimmm..
Hazadem bence çok güzel bir haber bu. yolk kesesi nedir bilmiyorum ama bebeğin oluşumunun adımlarından biri galiba. Bebeğin adım adım gelişiyor. Önce kese , sonra yolk kesesi, sonra da kalp atışı.. Bu boş gebelik değildir. İyi yoldayız.. Endişelenme.. Sırada kalp atışı var. O da duyulacak inşallah...
dr alper mumcunun sitesinde bak böyle diyor
Boş gebelik ile çok erken dönemdeki normal bir gebeliği ayırdetmenin en önemli yolu kese içinde yolk kesesi adı verilen yapının izlenmesidir. Yolk kesesi varlığı gebeliğin boş gebelik olmadığının en önemli belirtisidir
hazadem bebeğin seninle inş. Kalp atışı için erken olabilir. Canını sıkma lütfen. Bu kez yavrun seni bırakmayacak inş.
Kızlar çıktık şimdi malesefki kalp atışı yoktu ama yolsakmi nedir o göründü korkma ptesi tekrar gel dedi bakalım bekliycez dedi
Canım yani boş gebelik değil o zaman bebek var yani oleyyy
Daha çok küçük olduğundan zaten duyulmazki herkesin bir değil canım
günaydın herkeseAhh mervecim umarım öledir...
6 haftalık oldu aslında görünmesi lazım dı
yolk dediği neresi oluyor pek anlaymadımGünaydın canımm ..
Ewet öle bakalım ne olucak hayırlısı neyse o olsun ya napalım artık ..
Eki Görüntüle 452156
yolk dediği neresi oluyor pek anlaymadım
bi de vajinal mi baktı
ben de bunu yazacaktım az önce burya sen erken davrndınYolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.
Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.
Karından yapılan ultrasonografide ise gebelik kesesi çapı 20 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.
Gebelik kesesi 13 milimetreden büyük olduğu halde yolk kesesinin görülmemesi olumsuz bir bulgudur ve erken gebelik kaybı ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
Yolk kesesinin çapının 5.6 milimetreden büyük olması da olumsuz bir bulgudur. Yapılan çalışmalar böyle bir durum varlığında anormal gebelik riskinin yükseldiğini göstermektedir.
Ewet canım vajinal baktıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?