- 23 Nisan 2018
- 1.992
- 5.258
- 108
Tövbe kız ne kadar pasifsin.Canim sen iyi misin?Ben o anda işine son verirdim o anda!Ben çocuğumun ne söyleyip ne söyleyemeyecegini bilirim ya!Ya oraya gelip benim cikarasim geldi.Yolla gitsin şunu yemek derdine düşmüş sun ev elden gidiyo ev vvvvAhhh ahhhdün sabah aradım bahsettiğim kızım ağlıyordu neden ağlıyor dedim size küs ondan dedi,”çocuk küsüm demeyi bilmiyor ki nerden çıkarıyorsun” dedim,” dolabın üstünde resimleriniz var oraya gitti size tükürdü ve anne pis dedi” dedi kız çocuğum cidden asla tükürmez ve o kadarını diyemez eminim çünkü daha o kadar konuşan bi çocuk değil,en azından hangi kelimeleri söyleyebildiğini biliyorum..çok endişelendim eve gelene kadar yolda ağladım,kız beni çocuklarımdan mı soğutmaya çalışıyor yoksa bilinçsiz mi davranıyor bilmiyorum ama son günlerde epey düşündürüyor beni.
El ele verip bakıcıyı gönderelim hatta bir de bir forum var çok faydalı konular işleniyor falan diye bahsedin burdan açsın okusun fal taşı gibi açılır gözleriTövbe kız ne kadar pasifsin.Canim sen iyi misin?Ben o anda işine son verirdim o anda!Ben çocuğumun ne söyleyip ne söyleyemeyecegini bilirim ya!Ya oraya gelip benim cikarasim geldi.Yolla gitsin şunu yemek derdine düşmüş sun ev elden gidiyo ev vvvv
Kameralarım gelecek bugün takıcam daha önce de varmış da ben pek bakamıyordum sanıyordu,yine bakamayacağımı düşünüp hatalarına devam edebilir o yüzden yarından itibaren izlerim görürüm ne işler çevirdiğini..Sen sesini cikarmamaya devam et.Yuzde yüz ya çocuklar uyuyunca eve birini alıyor yada evine götürüyor bu kadar net söylüyorum.
BismillahEvet hissediyorum beni kıskanıyor bugün biraz gecikmeli gittim okula normalde önce Bn çıkarım o gelir sonra eşim,Bn kapıyı açınca bozulduğunu hissettim ya da bilmiyorum vesveseparmağına bnm alyansın aynısını alıp takmış neden taktın genç kızsın kısmetini kapatma dedim sadece sırıttı
Bacım yemek derdine düşmüşlüğüm yok sadece o davranışı diğerlerine göre daha sık yapıyor tuhafsıyorum ayrıca ne söylediysem eşim kız bilinçsiz biraz sen de vesveselesin dedi hem bunlar hem de şuan her şeyi denemiş biri olarak başkasını da bulmadan çıkaramam..Bütün sayfaları okuduysanız şuan çok sıkışmış vaziyette olduğumu anlardınız ya da kim ister çocuğuna yan bakan birine bile bırakmayıTövbe kız ne kadar pasifsin.Canim sen iyi misin?Ben o anda işine son verirdim o anda!Ben çocuğumun ne söyleyip ne söyleyemeyecegini bilirim ya!Ya oraya gelip benim cikarasim geldi.Yolla gitsin şunu yemek derdine düşmüş sun ev elden gidiyo ev vvvv
Hala kamera diyor ya konu sahibi gerçekten sizde normal değilsinizKameralarım gelecek bugün takıcam daha önce de varmış da ben pek bakamıyorduk sanıyordu,yine bakamayacağımı düşünüp hatalarına devam edebilir o yüzden yarından itibaren izlerim görürüm ne işler çevirdiğini..
Yahuu siz de okuyun yazdıklarımı ben De şuan çıkaramam çocuklarımı bırakabileceğim kimse yok,Geçici çözümlerle bugüne kadar geldik izin hakkım yok kreş yok komşuyu denedik akrabalardan bakacak kimse yok... eeeHala kamera diyor ya konu sahibi gerçekten sizde normal değilsiniz
VallA ben bakıcı olsam yiyemezdim o kadar başkasının evinde.Düşüncesiz sanırım biraz.Nasıl söylenir böyle bir şeyde muammaSöylediğimi ayıplayacaklar da olacaktır ama ben çok garipsiyorum alışamıyorum ve ne yapmam lazım anlamadım...Kısaca anlatayım dert gibi değil aslında elhamdulillah ama takıldım biraz...Bakıcı tuttuk bu hafta 3. Haftası kahvaltı ve öğle yemeğini bizde yapar 2-3 kişilik yemek kahvaltı yapıyor yapılı ve yemeği seviyor belli,bunda sıkıntı yok sonuçta herkesin doyma eşiği aynı olamaz,ancak eşim için okuldan gelince hamur işi yaparım çayla yemeyi sever yaptığım bir tepsi tatlı kek veya börek her ne ise 3-4 gün yeter bize ama bu kız sayesinde ertesi gün bi daha yapıyorum ya da misal eşim abur cubur çerez vs sever (evde yemek yemez bari çay keyfi yapayım kafasında) kız bildiğiniz canavar gibi iki günde bizim aylık yetecek herşeyi yiyor.. bi örnek daha vereyim,geçen kola aldım yemekle içeriz diye düşündüm,yemeğe getirmedim unuttum,ertesi gün biz işe gittik akşam eve geldim kolayı da çıkarayım yemekte içeriz diye düşündüm dibinde bir çay bardağı kadar vardı dayanamadım sordum ertesi gün,kola çok zararlı o kadar içme nasıl içtin dedim ben su yerine içiyorum çok seviyorum dedi şaştım kaldım kırmadan nasıl söylerim...sonuçta çalışan bi insanım o hamur işlerini eşime yapıyorum günlerce yetsin diye hergün uğraşamam da bu bir tarafa da ben yemek konusundan mesulüm ekstralardan mesul değilim ki...Ama nasıl söylerim bilmiyorum
(Çocuklara tereyağı yumurta getiriyorum çalıştığım köyden,onlardan da yiyor ve normal yumurta ve kahvaltılık yağ da var dolapta) Hergün 3-4 yumurta kırıyor 2 somun ekmek yiyor iki akşam yetecek yemeğimi bitiriyor vs bunlara yine konuşamam çünkü karnını ancak doyuruyor demek ki diyorum ama ekstraları yemesi çok da anlaşılır gelmiyor,hadi nefistir baksın iki tane yesin de dibini görene kadar yemek nedir
Konuyu takip etmek adina geldim.Söylediğimi ayıplayacaklar da olacaktır ama ben çok garipsiyorum alışamıyorum ve ne yapmam lazım anlamadım...Kısaca anlatayım dert gibi değil aslında elhamdulillah ama takıldım biraz...Bakıcı tuttuk bu hafta 3. Haftası kahvaltı ve öğle yemeğini bizde yapar 2-3 kişilik yemek kahvaltı yapıyor yapılı ve yemeği seviyor belli,bunda sıkıntı yok sonuçta herkesin doyma eşiği aynı olamaz,ancak eşim için okuldan gelince hamur işi yaparım çayla yemeyi sever yaptığım bir tepsi tatlı kek veya börek her ne ise 3-4 gün yeter bize ama bu kız sayesinde ertesi gün bi daha yapıyorum ya da misal eşim abur cubur çerez vs sever (evde yemek yemez bari çay keyfi yapayım kafasında) kız bildiğiniz canavar gibi iki günde bizim aylık yetecek herşeyi yiyor.. bi örnek daha vereyim,geçen kola aldım yemekle içeriz diye düşündüm,yemeğe getirmedim unuttum,ertesi gün biz işe gittik akşam eve geldim kolayı da çıkarayım yemekte içeriz diye düşündüm dibinde bir çay bardağı kadar vardı dayanamadım sordum ertesi gün,kola çok zararlı o kadar içme nasıl içtin dedim ben su yerine içiyorum çok seviyorum dedi şaştım kaldım kırmadan nasıl söylerim...sonuçta çalışan bi insanım o hamur işlerini eşime yapıyorum günlerce yetsin diye hergün uğraşamam da bu bir tarafa da ben yemek konusundan mesulüm ekstralardan mesul değilim ki...Ama nasıl söylerim bilmiyorum
(Çocuklara tereyağı yumurta getiriyorum çalıştığım köyden,onlardan da yiyor ve normal yumurta ve kahvaltılık yağ da var dolapta) Hergün 3-4 yumurta kırıyor 2 somun ekmek yiyor iki akşam yetecek yemeğimi bitiriyor vs bunlara yine konuşamam çünkü karnını ancak doyuruyor demek ki diyorum ama ekstraları yemesi çok da anlaşılır gelmiyor,hadi nefistir baksın iki tane yesin de dibini görene kadar yemek nedir
Allah korusun çocuklar balkondan düşünce mi işine son vereceksiniz bu kadının??
siz anlattiica ben burda cıldırıyorum. 2.5 yasindaki bebek annesi gitti diye kin gütmez resmine tükürmez ki tükürmehi bilmeyen bi bebek. Resmen sizden sogutmaya Calisiyo . insallah odaniza girip dd kiyafetlerinizi ic csmasirlarinizi denememistir. Dikkat edin de esinize de göz koymasjn oyle igrenAhhh ahhhdün sabah aradım bahsettiğim kızım ağlıyordu neden ağlıyor dedim size küs ondan dedi,”çocuk küsüm demeyi bilmiyor ki nerden çıkarıyorsun” dedim,” dolabın üstünde resimleriniz var oraya gitti size tükürdü ve anne pis dedi” dedi kız çocuğum cidden asla tükürmez ve o kadarını diyemez eminim çünkü daha o kadar konuşan bi çocuk değil,en azından hangi kelimeleri söyleyebildiğini biliyorum..çok endişelendim eve gelene kadar yolda ağladım,kız beni çocuklarımdan mı soğutmaya çalışıyor yoksa bilinçsiz mi davranıyor bilmiyorum ama son günlerde epey düşündürüyor beni.
Kendinizi rahatlatmaya calısiyosunuz elinizden geleni yaptınız diye ama karsinjzda sigara icen( ki asssla gunde 1 tane degildir adim kadar eminim) , surekli yatak odaniza giren(ne kadar fazlaysa cocuklar ablanin odasi diyor), cantasini bir gyzel sisiren,buzluktaki ete corege kadar konan, cocugunuz icin agliyo resminize tukuruyo diyen biri var . Hicbir cocuk annesi ise gittigi yalniz biraktigi icin kin güdüp resmine tükürmez aglar sizlar. Bariz belli kiz tukur annenin resmine dedi .Siz dua edin ki ic camasirlarinizi ,kiyafetlerinizi giymis olnasin . Giyim tarzini da degistirmis askililar taytlar masallah . Ben ne olursa olsun bahane uretip sadece gecrn soyle yapti boyle yapti diye surekli sikayet etmekle yetinmenize anlam veremedim . ckcuklariniz yukardakileri yapan bir kadinin elinde. soguktan kardan kistan daha onemlidir bunlar. bence kameradan sonra korkar bir sey yapamaz ama rn ufak bir seyini gordugunuzde isine son verin elle tutulur hicbir tarafi yok.Yapmayın nolur zaten canım çok yanıyorOkulun açılmasına iki ay vardı arayışa girdik yanı ben henüz seminerler bitmiş tatile girmiştim,bakıcı kreş arayışına girdik,kreş baktık önce,yakınımda bir tane var o da berbattı, hijyen anlamında(klozetlerden siyah sular akıyordu etrafa) ..İyi dedikleri de bana çok uzak ve aracımız yok..Bakıcı seçeneğine asla diyen ben bakıcı arayışına girdim,komşumun 7 yıl iki ayrı çocuğuna baktırdığı bakıcının (kendisi evlenmiş) kardeşini deneyelim dedik,herkes önerdi,kızım yemeğini yemek istemedi diye ona “sana küsüm” deyip sürekli surat astı bir saat boyunca, oyuna almadı dayanamadım gelme dedim İstemiyorum dedim,hiç uyarmadım da,çünkü vaktim vardı arardım daha iyisini..sonra başka birini eşim arkadaşı aracılığıyla getirtti o da okulun açılmasına yakın gelmeye başladı,çocuklar alışsın diye,her şey iyi hoş derken gecenin bi yarısı mesaj attı,Bn dershaneye gidip okuluma devam edeceğim,sizin gibi öğretmen olmaya karar verdim dedi...Okul açılmak üzereydi Bn de yakın eş dost kim varsa sordum soruşturdum teklif ettim herkes ihtiyacımız yok dediler ya da ikiz oldukları için zor deyip istemediler en son komşulara sordum bi komşum bakarım dedi ama ona götürecektik neyse bir hafta götürdük sonra ne olduysa kadın ücreti arttır dedi ( biri fiştekledi zannımca) tamam dedik ama sonra iki katını isteyince bi de çocukları tek başına balkonunda görünce eşim bırak boşver dedi ,aldık çocukları,kayınvalideme gittik 2 hafta kaldık orda kv yaşlı kadıncağız yetemiyordu yine de bakarım dedi de ben istemedim,çocuklar gündüz uykusu uyumuyordu gece yarısına kadar misafirleri vardı,kızlar da Bn de perişan oluyorduk,evleri 7. Katta idi,kapı pencere daima açık ve ikisi de sağır çocukların başına ne gelse duymazlardı o yüzden yine evimizde birinin gelmesi daha mantıklı deyip geldik..en sonki bu işte,kız da eşimin iş arkadaşının yeğeni...Gayet iyiydi hoştu zaten 2 haftası henüz bitti,kameranın olmadığını fark edince rahatladı...yani dediğiniz gibi bir anne değilim,yanımda okula getirip götürmeyi de göze aldım hatta iki gün denedim (okul öncesi branşım yaparız dedim) ama köyde öğretmenim yollar kışın çoğunlukla buzlu karlı ve elektriklerimiz olmuyor,ısınma problemimiz kış boyunca var...bi de iki çocukla yolculuk bu sıcak güzel günlerde bile kötüyken karda kışta nasıl olur ki ...
Kız getir ben bakacak ya vallahi Benim kızlar büyük birini bulana kadar bakayım.Ah yakın olsak vallahi kendi evlatlarım gibi bakarimBacım yemek derdine düşmüşlüğüm yok sadece o davranışı diğerlerine göre daha sık yapıyor tuhafsıyorum ayrıca ne söylediysem eşim kız bilinçsiz biraz sen de vesveselesin dedi hem bunlar hem de şuan her şeyi denemiş biri olarak başkasını da bulmadan çıkaramam..Bütün sayfaları okuduysanız şuan çok sıkışmış vaziyette olduğumu anlardınız ya da kim ister çocuğuna yan bakan birine bile bırakmayıçocuklara dün sandalye çıkarmış balkona (kendi sandalyeleri) onu görünce sesim hiç yükselmediği kadar yükseldi “ne yapıyorsun delirdin mi atarlar kendilerini haberin var mı ?” Dedim kız “çocuklar istedi ben de ağlatmak istemedim” deyince ben kendime kızdım belki gerçekten kız bilinçsiz sonucunda nolacağını bilmeden hareket etti...Kafam allak bullak..Tek çarem olsa ben tanımadığım birine değil çocuklarımı çiçeğimi emanet etmem
Bu tek başına yeterli bir sebep işten çıkarmanız içinÇocuklar bu yaşta yalan söylemez düne kadar odama girmez anne ile babanın odası derlerdi şimdi ablanın odası diyorlar neden anlamıyorum
İş arkadaşlarımın içinde karadenizlisi iç anadolulusu kaldığım memleketin yerlisi Bursalısı vs vs hepsinden var onlar bile benim ne kadar aradığımı bulamadığımı insanların iş beğenmediğini gördüler benden duydular hepsi de “ keşke annemiz burda olsa annemiz yapsa” dediler...İnsanlar evet bu memlekette çocuk bakmak istemiyor ya da fazla zenginler bilmiyorumBu işi yapan başka kimse mi yok memlekette?
Köküne kıran mi girdi?
Yoldan tanımadığınız birini çevirseniz daha iyi bakar.
Çocuğunuzu sizden daha çok düşünecek değiliz ama umarım bişeyler için geç kalmassınız..
Ama baştan ücreti konuştuk,tekstilde çalıştım asgari ücret ve yemek dediler ama vermediler 3 aylık maaşım içerde kaldı o yüzden siz bana düzenli maaşımı bi de yol paramı verin ne verirseniz razıyım dedi..bizde 1.5 veriyoruz +yol parası +2 öğün yemekNe kadar ucret aliyor ?
Eger az aliyorsa ikizlere baktigini dusunerek yedigini ictigini kendine hak goruyordur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?