Sabahı sabah ettim...

arkadasim sacma bi olay olmus sarilmaniz bana gore uygun olmamis el sıkısabilirdiniz ah bu teyzeler yokmu hep ortaligi karistiriyor cahil insanlar kuzende sacmalamis acikca demiski evlenirdim demis begeniyorum demis ki bu hic hos bisey degil esinin tepkisini bunlar karsisinda normal goruyorum ben adam kiskanmis sonucta hakli empati kur biraz tam tersi olsaydi sen kiskanmazmiydin tepki gostermezmiydin

Erkekler erkwkleribdaha iyi anlar kuzwnini iyi taniyordur abartmamis bence

Biraz empati yapın bence. Tamam saldırması vs normal olmayabilir ama eşiniz haklı sebeplerden çıldırmış.

Ben nişanlımın ailesinden birine sarılsam oda xden önce görsem alırdım seni dese nişanlım önce onu sonra beni napardı bilemiyorum artık..

İşte yapıcı yorum budur... Bazıları ne kadar kolay asıyor kesiyor süründürüyor... Evlilik bu ya...

Kuzenin söylediği o söz kabul edilir değil. Kardeşi gibi gördüğü insana kimse böyle demez.. Hadi kadın tanımıyor , kuzen haddini bilmiyor mu ?

Evet eşiniz fevri davranmış.. Haklısınız öfke kontrolü yapmalıydı ama hafifletici nedenler var bence.

Ayrıca 40 yaşında deyip geçiştirmeyin.. Yaşın önemi yok.

Ya böyle tipler bana da çok rasgeliyor eşim varken olmadı şükür. 5 aylık hamileyken talip çıkarmı bir insana yaşlı bir amca yeğenine. 1 çocuk annesiyim hamamda teyze oğlunun resmini getirdi yanımda arkadaşım var benden büyük ama annem olacak yaşta değil yani çocuğum olduğunu öğrenince kadına da kv si misin dedi. 1 ay önce falan bir benzeri yine başıma geldi. Kadın bana önce be güzel kız falan diye girdi evli olduğumu söyledim. Sakın güzelim diye şımarma evinin kıymetini bil dedi. Bende bir kaldım ortamda uçuk bir hareketim mi oldu acaba diye arkadaşa sordum. Ama kadın hep böyle patavatsız mış. Bende en son teyze kocam da yakışıklı meraketme dedim.

Böyle bişey olunca elimi kolumu koyacağım yeri şaşırıyorum ya.

Kuzenin lafı çıldırtmış eşini haklı da çıldırmakta. Çok saçma bir laf etti. Teyze o benim dünya ahiret bacım demesi gerekirken lafa bak. Sen bence kuzeni korumayı bırak. Evet çok yanlış konuştu ama olayı büyütmeyelim. Mesafe koyalım de.

Benimde "cikom, post: 42759163, member: 309372"]Ya böyle tipler bana da çok rasgeliyor eşim varken olmadı şükür. 5 aylık hamileyken talip çıkarmı bir insana yaşlı bir amca yeğenine. 1 çocuk annesiyim hamamda teyze oğlunun resmini getirdi yanımda arkadaşım var benden büyük ama annem olacak yaşta değil yani çocuğum olduğunu öğrenince kadına da kv si misin dedi. 1 ay önce falan bir benzeri yine başıma geldi. Kadın bana önce be güzel kız falan diye girdi evli olduğumu söyledim. Sakın güzelim diye şımarma evinin kıymetini bil dedi. Bende bir kaldım ortamda uçuk bir hareketim mi oldu acaba diye arkadaşa sordum. Ama kadın hep böyle patavatsız mış. Bende en son teyze kocam da yakışıklı meraketme dedim.

Böyle bişey olunca elimi kolumu koyacağım yeri şaşırıyorum ya.

Kuzenin lafı çıldırtmış eşini haklı da çıldırmakta. Çok saçma bir laf etti. Teyze o benim dünya ahiret bacım demesi gerekirken lafa bak. Sen bence kuzeni korumayı bırak. Evet çok yanlış konuştu ama olayı büyütmeyelim. Mesafe koyalım de.[/QUOTE]
Benimde ilk eşimle face or taktı ortak arkadaşlarımız falan ayrılınca arkadaşları kaldı uzakta hiç gormedigim kuzeni arkadaşları bana asıldı kuzenide onla ayrıldı çok güzelsin evleneli dedi ben de hmn sildim erkekler bizim gibi malesef temiz düşünmüyor. ..

boşanın gitsin. bugün boğazınızdan kolyeyi kopartan, odaya hapsedip çıkmanıza izin vermeyen, sabahlara kadar bağıran yarın neden dövmesin? daha önce de kıskanıp olay çıkarmış. öfkesine hakim olamayan insan, insan değildir. hayvandan farksızdır.

konuya yorum yapan bazı kişilerin aile ortamını görmek isterdim anlaşılan hakarete, küfüre, psikolojik şiddete, işkenceye epey maruz kalmışlar ki yaşadıklarınızı hafife alıyor, üstüne sizi suçlu çıkarıyorlar. ama belli ki siz güçlü ve gururlu bir kadınsınız. bunların aklına kalsanız adamdan gidip özür dilemeniz filan gerekecek. ne diyeyim, yanlış yere konu açmışsınız arkadaşım...

Ne yani 40 yaşında diye sarilabilirmuyiz iyki 50 değilmiş o zaman..erkek erkektir yaşla ne alakası var ergen olduktan sonra aynı kefe .hatalisiniz...aynı şeyi siz yaşamanız belki bu kadar çirkin durmazdi ama bi erkeğin ben evlenirken vs demesi artniyettir..siz fazla safsiniz ...Inşaallah barisirsiniz

ön bilgilendirme: über mutaassıp aileden geliyorum. kendim de çok şeyetmem erkeklerle, anlayan anladı.

bu konuda ortada şiddet gören bir kadın var. tekrarlıyorum ŞİDDET var. özgürlüğünü kısıtlama var. canını yakma var.

hala daha "ay bizde elleşme yoktur sen niye sarıldın"
hala daha "ay erkektir yapar"
hala daha "ay erkeklik damarı"
hala daha "sen de şeymişsin"e getirilen laflar. vallahi billahi PES.

yahu b.ku yiyen patavatsız iki bambaşka insan.
bu kız da olayın şokundan ortamı bozmamak adına ne halt yiyeceğini şaşırıp gülüp kalmış.
kocası zaten cevap vermiş insanlara.

daha gelip kadına ŞİDDET uygulayıp odaya hapsetme nedir ya? nasıl bunu haklı görürsünüz? nasıl siz de "evi indirirsiniz"?
köyde yola çöken eşeğe bile fiske vurmayın derler, kalkıp üstüne yürüyüp boynuna zarar vermiş yahu!

senin ailen de benimki gibidir, el almazsın vermezsin ama bunun konuyla ilgisi yok!
bu kız ve adamın ailesi seninki gibi değil ki, iki taraftan da bir erkek ve bir kadın birbirlerine sarılabiliyorlar. bunu yargılayamazsın, yargılasan da bu kızı suçlu göremezsiniz ya! niyet okuyamazsınız!

madem erkekler bu kadar kötü, birilerinin istediği gibi evlerimizden hiç çıkmayalım. ne de olsa fitneyiz biz!
sokakta fitne! bayramlaşmaya gidersin fitne! Allahın emrettiğini yapmaya camiye gitsek bile fitne!
bayanlar bunun sonu yoooookk! erkek kesin kötü düşünür, aman bi diğeri kıskanır, aman bi diğeri öldürür diye diye yaşayacak alan bırakmadılar bize artık! yeter valla ya!

bi kere de kadın varlığı ortamda fazlalık görülmesin ya!
bir kere de erkeğin kötü niyetinin tetikleyicisini kadını görmeyin ya!

içim acıyor. demek ki kıskançlık cinayetine kurban giden kadınların da hakettiğini düşünüyor bu insanlar. yazık. çok yazık.

Adam sinirlensinde eve gelip sabaha kadar kadına çemkirmek nedir ya...Üstelik sarılmana kızmamışken bile,iki densizin ettiği lafların acısını sizden çıkarmış.Çok sinirlendiyse kuzeniyle kavga edeymiş sabaha kadar,lafı eden o sonuçta.

"Bizim ailede normal, bizim ailede anormal" ayrıntısına girmeden yapilmasi gereken en doğru ve objektif yorum olmuş. Söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz, yüreğinize sağlik..

Kocasının tepkisi normal gören, hatta kendisi yaşasa daha fazlasinin beklentisinde olan yorumlari gördükçe tüylerim diken diken oldu. Yazık bize..

Konu kuzene sarilmak mi acaba?
Insan yazilanlari gorunce durup bir dusunuyor.
Kendi adima ben sarilmayi elestirmedim.
Beni ilgilendirmez.

Yakistirmalar ve cirkin laflar uzerinde konusulabilir, orada verilmesi gereken tepkiler konusulabilir, insan bazen n'apacagini sasirabilir.
Ancaaaak ortamdaki sacma sapan durum normallestirilmeye calisilamaz.
Bence esin tepkisi bu tavra.

Yanlis ve cirkin bir tavir.
Mutlaka o kolyenin hesabi sorulmali da.
Ancak psikolojik baskiysa konu sahibi de ortami savunarak kuruyor bir nevi.

"Ha biz siz mi namuslusunuz"a getirmeye gerek yok.
Kadin haklarina, sloganik cumlelere hatta olse olumu de hak etti gozuyle bakilir dramatikligine falan gelmek de sapla samanin karistirilmasi.
Zira koca erkek oldugu icin hakli diye dusunulmuyor, koca; bir insan olarak hem ortamdaki en absurd hem en vahsi tepkiyi vermis olsa da oradaki durumun da en az esin yaptigi kadar savunulacak bir yani yok, diye dusunuluyor.

Yine tekrarliyorum.
Konu sahibinin kendisi de bir kafede bir hanimla oturan nisanlisini gorunce nisani atmayi planlamis biriyse, esini anlayabilecek kapasitede biridir.

Art niyetli olmayabilirsinz ama nasil davrancaginizida bilmeniz gerek. Esiniz de gencmis zmaanla tavirlari olgunlasir daha sakin davranir

decemBer şiddeti haklı görmeyin demiş evet haklısın. düşünki kocan böyle bir durum yaşadı, arabaya bindiniz, sen orda sinir krizi geçirirken eşiniz "ne diyeceğimi bilemedim, konunun buralara geleceğini tahmin etmemiştim" diyeceğine, ayy midesiz neler düşünüyorsun dese sen de çıldırırsın. Yani kuzeni savunsa kısacası... Burda konu sahibi eşi suçlayarak öfkesini kabartmış. Adam zaten normalde böyle birisi olsa evde olay çıkarırdı. Burdaki tepkiler eşinin olayı normalleştirmesi ve savunması.. Konu sahibi olayın şokundan gülüp kalmış diyorsun ama hala eşi suçluyor yani belirtmek isterim.. Nezaketen böyle şeyler söylenir diye düşünüyor..
Hiçbir sorunun çözümü şiddet olmadığı gibi yine değil tabiki. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Yaşanan konu o kadar hafif birşey değil. İlk yaşanan sorun da değil. Bu tarz yaklaşımlara eşinin nasıl tepki vereceğini az çok biliyor.
Fitne mitne gibi şeylerle olayı çok farklı noktalara çekmeye gerek yok diye düşünüyorum

bendeuyeolcam dediği gibi bayanın da önyargılı durumları olmuşsa eşine biraz anlayış göstermesi gerekli. Baştan sakinleştirmeye çalışsaydı bence bunların hiçbiri yaşanmazdı.. Ya da gülmek yerine o ortamda akrabalara cevap verseydi..

Konuda bir nokta atlanmis bu adam konu sahibinin degil esinin kuzeni.konu sahibi icin en fazla uzaktan bir tanidik.ama hala cok temiz cok iyi niyetli kulturlu vb gibi yorumlar yapiyorsunuz.eşinizin akrabasini ondan daha iyi mi taniyacaksiniz da bu kadar net yorumlar yapiyorsunuz ? adami icin boyle yorumlar yapmaniz itici duruyor resmen onu savunuyor gibisiniz.esinizin yaptigi yanlis olabilir ama kavga aninda da boyle adami savundugunuz icin olabilir.rahatsiz oldugunuz yonunde yorumlar yapsaydiniz kavga bu kadar buyumezdi bence

Size helal olsun. Yorum yazacaktım konuya çünkü bazı yorumlara acayip sinirlendim. Ama siz tercümanı olmuşsunuz duygularımın.

Konu sahibi, 4 aylık evlisin, belki hiç yaşayacağını dahi düşünmediğin bir olayla üstelik saçma sapan bir sebep yüzünden maruz kalmışsın. Ama sakin ol. Fakat eşine karşı çok fazla alttan alma. Ki zannediyorum sen de alttan almayacak bir tavır içindesin. Bu olayda senin hiç bir suçun yok. Ayrıca da eşler birbirini kıskanabilir tabi bu Sevgiden gelir. Ama o kıskançlığı, eşine her türlü şiddeti uygulayarak gösteremez hiç kimse cünkü bu onu 'seven insan' değil 'zorba' yapar. Kısaca, karı koca da olsa bazı kıskançlıkları içinde yaşamak zorundasın. Eşini üzerek, hayatı zindan ederek, yok odaya kapat, yok burda yatacaksın. Bu ne be?

Konu sahibini suçlu bulup olayı namusa kadar götürenler, Allah aşkına. Ben de size soruyorum. Siz Nasıl kadınsınız? Siz bir kere kim oluyorsunuz da bu denli ağır yorum yapabiliyorsunuz tek suçu iyi niyetle yaklaşmak olan bir kadına? Siz bir kadın olarak bunu Nasıl göremiyorsunuz? Yazıklar olsun.

Konu sahibi, üzülmeyin. Siz yanlış bir şey yapmamışsınız.Umarım bu problem, eşinizle aranızın bir şekilde, tatlıya bağlanmasıyla sonuçlanır ve içten bir özür alırsınız.

O kuzen Nasıl biri, Nasıl bir ortamda meydana geldi bu olay, bunların hepsi önemli detaylar. Bu ortamı bilmediğim için kuzen Hakkında da kötü bir yorum yapmak istemiyorum. Bence bu yeni evli olmakla da ilgili, zamanla oturacaktır bir şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…