Derkekleri da post: 427536kuzenin sizdwer: 494026 .!.:Öncelikle herkese iyi bayramlar.
Kızlar o kadar kötü bi haldeyim ki çok savunmasız hissediyorum.
Sabaha kadar uyumadan kavga ettik eşimle.
eşimin 40 yaşında bir kuzeni var ve birlikte yaşadığı anneannesini kaybedince bunu atlatması onun için zor bi süreç oldu. en son cenaze olaylarında çocuk gibi ağladığını görünce kuzenine karşı bi şefkat ve üzüntü duydum. adam bekar zaten yapayalnız kaldım diye ağlıyordu çok da temiz bir insan benim gördüğüm kadarıyla. dün bayram ziyaretinde bu kuzenide gördük ben biraz yakın davrandım, sohbet ettim ve herkesin içinde gayet medeni sarıldık normal bi şekilde. nasıl olduysa misafirlikte tanımadığım uzaktan bi akraba bizi yakıştırdı (kadın zaten yaşlı birisi, o da beni tanımadı. Evli olduğumu bilip böyle bi yakıştırma yapsaydı tepkim farklı olurdu tabi ki) kuzen 40 yaşında ama 30 falan gösteriyor benim annem 45 yaşında zaten olacak şey değil.. kuzen de güldü Akından önce bulsaydım ben alırdım dedi ona da kızıyorum ama beni kardeşi gibi gördüğüne eminim. çok aptal bi ortamdı. şuan duyunca ne saçma diyoruz ama bilirsiniz nezaketen böyle şeyler söylenir işte yani rahatsız edecek bişey yoktu ama bu olay yüzünden sabaha kadar kavga ettik. bi hışımla çıktık ordan arabada yer yer küfürler etti bana olmasa da ağzına geleni saydı ben şoktayım hala. evleneli 4 ay oldu bu ilk kavgamız ama beni çok korkuttu. delisin sen midesizsin bunları nasıl aklına getirebilirsin hasta falan diye bağırdım üstüme yürüdü kolyemi kopardı. güya kuzenine de diyecek lafları varmıs rezil edecek bizi.
sanki ömür boyu evden çıkmamış, hastalıklı bi ortamda büyümüş gibi düşünceler.
ben ağladım yattım sabaha kadar başımda bağırdı çağırdı ve odadan çıkmama izin vermedi aynı yatakta yattık ama uyumadık. işkence gibiyi. başım zonkluyo bu olayı nasıl unutacağımı bilemiyorum. hasta bi insanla evliyim resmen. zaten beyaz tenliyim boynum çizildi çok tuhaf duruyor. Allahım sabır ver. annem şu hallerimi görse kahrolurdu. uzattığım için kusura bakmayın ama hiç iyi değilim. akıl verin bana.
Erkekler erkwkleribdaha iyi anlar kuzwnini iyi taniyordur abartmamis benceÖncelikle herkese iyi bayramlar.
Kızlar o kadar kötü bi haldeyim ki çok savunmasız hissediyorum.
Sabaha kadar uyumadan kavga ettik eşimle.
eşimin 40 yaşında bir kuzeni var ve birlikte yaşadığı anneannesini kaybedince bunu atlatması onun için zor bi süreç oldu. en son cenaze olaylarında çocuk gibi ağladığını görünce kuzenine karşı bi şefkat ve üzüntü duydum. adam bekar zaten yapayalnız kaldım diye ağlıyordu çok da temiz bir insan benim gördüğüm kadarıyla. dün bayram ziyaretinde bu kuzenide gördük ben biraz yakın davrandım, sohbet ettim ve herkesin içinde gayet medeni sarıldık normal bi şekilde. nasıl olduysa misafirlikte tanımadığım uzaktan bi akraba bizi yakıştırdı (kadın zaten yaşlı birisi, o da beni tanımadı. Evli olduğumu bilip böyle bi yakıştırma yapsaydı tepkim farklı olurdu tabi ki) kuzen 40 yaşında ama 30 falan gösteriyor benim annem 45 yaşında zaten olacak şey değil.. kuzen de güldü Akından önce bulsaydım ben alırdım dedi ona da kızıyorum ama beni kardeşi gibi gördüğüne eminim. çok aptal bi ortamdı. şuan duyunca ne saçma diyoruz ama bilirsiniz nezaketen böyle şeyler söylenir işte yani rahatsız edecek bişey yoktu ama bu olay yüzünden sabaha kadar kavga ettik. bi hışımla çıktık ordan arabada yer yer küfürler etti bana olmasa da ağzına geleni saydı ben şoktayım hala. evleneli 4 ay oldu bu ilk kavgamız ama beni çok korkuttu. delisin sen midesizsin bunları nasıl aklına getirebilirsin hasta falan diye bağırdım üstüme yürüdü kolyemi kopardı. güya kuzenine de diyecek lafları varmıs rezil edecek bizi.
sanki ömür boyu evden çıkmamış, hastalıklı bi ortamda büyümüş gibi düşünceler.
ben ağladım yattım sabaha kadar başımda bağırdı çağırdı ve odadan çıkmama izin vermedi aynı yatakta yattık ama uyumadık. işkence gibiyi. başım zonkluyo bu olayı nasıl unutacağımı bilemiyorum. hasta bi insanla evliyim resmen. zaten beyaz tenliyim boynum çizildi çok tuhaf duruyor. Allahım sabır ver. annem şu hallerimi görse kahrolurdu. uzattığım için kusura bakmayın ama hiç iyi değilim. akıl verin bana.
Ha şunuda söyleyeyim eşinin yaptığıda hoş değil. Odada tutmak kolye koparmak falan. Aşırı sinirden gözü dönmüş. Bende aşırı sinirimden akla gelmicek şeyler yapardım. En son olayımda 6 ay önce eşimin eline koca bi bıçak vermiştim al sok diye. Cinnet öyle bişey. Ve anında irkilmiştim napıyorum diye. Bazen öfke kontrolü inanılmaz sor olabiliyor. Tek başına düzeltmek imkansızlaşabiliyor. Ben allaha şükür hallettim. Eşimin yardımı sabrı ile.
Bunuda konuşun onunla. Yaptığının iyi olmadığını akıllıca davranması gerektiğini korktuğunuzu söleyin.
Herkesin bakış açısı farklı yaşantısı farklı ama ben evli bi bayan olarak bi erkeğe sarılmam. Tek bi kardeşim var. Ondan başka hiçkimse kardeş olamaz bana. Kardeş gibiyiz kardeşce abi gibi abla gibi muhabbeti asla olamaz öz kardeşin değilse.
Ki onun dediği nolursa olsun saçma. Ben görsem alırdım ne demek ya. Karılığa seni alabileceği bi espiri...kusura bakmayın ama hiçbi erkekle böyle bir muhabbet olamaz!
Eşin kıskanmış, haklıda. Zoruna gitmiştir. Erkekler bu tarz şeylerde aşırı reaksiyon gösterir. Oda göstermiş zaten. Benim yaşantıma göre değil yani anlattıklarınız o yüzden söyledim bunları. Sizin yaşantınız bakış açınız farklı ise elbette eşinizde benimde dediklerim hastalıklı olarak gelir.
Umarım tatlıya bağlarsınız ama ciddiye almasanda aklında olsun arkadaşım, boşver kimse senin kardeşin olamaz öz kardeşinden başka. Ve kocanın hoşuna gitmeyen şeyleri yapmamaya çalış eğer huzurun olsun istersen. Emin ol bi zaman sonra o da senin istemediğin şeyleri yapmaz uyum sağlarsınız.
ön bilgilendirme: über mutaassıp aileden geliyorum. kendim de çok şeyetmem erkeklerle, anlayan anladı.
bu konuda ortada şiddet gören bir kadın var. tekrarlıyorum ŞİDDET var. özgürlüğünü kısıtlama var. canını yakma var.
hala daha "ay bizde elleşme yoktur sen niye sarıldın"
hala daha "ay erkektir yapar"
hala daha "ay erkeklik damarı"
hala daha "sen de şeymişsin"e getirilen laflar. vallahi billahi PES.
yahu b.ku yiyen patavatsız iki bambaşka insan.
bu kız da olayın şokundan ortamı bozmamak adına ne halt yiyeceğini şaşırıp gülüp kalmış.
kocası zaten cevap vermiş insanlara.
daha gelip kadına ŞİDDET uygulayıp odaya hapsetme nedir ya? nasıl bunu haklı görürsünüz? nasıl siz de "evi indirirsiniz"?
köyde yola çöken eşeğe bile fiske vurmayın derler, kalkıp üstüne yürüyüp boynuna zarar vermiş yahu!
senin ailen de benimki gibidir, el almazsın vermezsin ama bunun konuyla ilgisi yok!
bu kız ve adamın ailesi seninki gibi değil ki, iki taraftan da bir erkek ve bir kadın birbirlerine sarılabiliyorlar. bunu yargılayamazsın, yargılasan da bu kızı suçlu göremezsiniz ya! niyet okuyamazsınız!
madem erkekler bu kadar kötü, birilerinin istediği gibi evlerimizden hiç çıkmayalım. ne de olsa fitneyiz biz!
sokakta fitne! bayramlaşmaya gidersin fitne! Allahın emrettiğini yapmaya camiye gitsek bile fitne!
bayanlar bunun sonu yoooookk! erkek kesin kötü düşünür, aman bi diğeri kıskanır, aman bi diğeri öldürür diye diye yaşayacak alan bırakmadılar bize artık! yeter valla ya!
bi kere de kadın varlığı ortamda fazlalık görülmesin ya!
bir kere de erkeğin kötü niyetinin tetikleyicisini kadını görmeyin ya!
içim acıyor. demek ki kıskançlık cinayetine kurban giden kadınların da hakettiğini düşünüyor bu insanlar. yazık. çok yazık.
ön bilgilendirme: über mutaassıp aileden geliyorum. kendim de çok şeyetmem erkeklerle, anlayan anladı.
bu konuda ortada şiddet gören bir kadın var. tekrarlıyorum ŞİDDET var. özgürlüğünü kısıtlama var. canını yakma var.
bu kız da olayın şokundan ortamı bozmamak adına ne halt yiyeceğini şaşırıp gülüp kalmış.
daha gelip kadına ŞİDDET uygulayıp odaya hapsetme nedir ya? nasıl bunu haklı görürsünüz? nasıl siz de "evi indirirsiniz"?
köyde yola çöken eşeğe bile fiske vurmayın derler, kalkıp üstüne yürüyüp boynuna zarar vermiş yahu!
senin ailen de benimki gibidir, el almazsın vermezsin ama bunun konuyla ilgisi yok!
bu kız ve adamın ailesi seninki gibi değil ki, iki taraftan da bir erkek ve bir kadın birbirlerine sarılabiliyorlar. bunu yargılayamazsın, yargılasan da bu kızı suçlu göremezsiniz ya! niyet okuyamazsınız!
madem erkekler bu kadar kötü, birilerinin istediği gibi evlerimizden hiç çıkmayalım. ne de olsa fitneyiz biz!
sokakta fitne! bayramlaşmaya gidersin fitne! Allahın emrettiğini yapmaya camiye gitsek bile fitne!
bayanlar bunun sonu yoooookk! erkek kesin kötü düşünür, aman bi diğeri kıskanır, aman bi diğeri öldürür diye diye yaşayacak alan bırakmadılar bize artık! yeter valla ya!
içim acıyor. demek ki kıskançlık cinayetine kurban giden kadınların da hakettiğini düşünüyor bu insanlar. yazık. çok yazık.
Konu kuzene sarilmak mi acaba?
Insan yazilanlari gorunce durup bir dusunuyor.
Kendi adima ben sarilmayi elestirmedim.
Beni ilgilendirmez.
Yakistirmalar ve cirkin laflar uzerinde konusulabilir, orada verilmesi gereken tepkiler konusulabilir, insan bazen n'apacagini sasirabilir.
Ancaaaak ortamdaki sacma sapan durum normallestirilmeye calisilamaz.
Bence esin tepkisi bu tavra.
Yanlis ve cirkin bir tavir.
Mutlaka o kolyenin hesabi sorulmali da.
Ancak psikolojik baskiysa konu sahibi de ortami savunarak kuruyor bir nevi.
"Ha biz siz mi namuslusunuz"a getirmeye gerek yok.
Kadin haklarina, sloganik cumlelere hatta olse olumu de hak etti gozuyle bakilir dramatikligine falan gelmek de sapla samanin karistirilmasi.
Zira koca erkek oldugu icin hakli diye dusunulmuyor, koca; bir insan olarak hem ortamdaki en absurd hem en vahsi tepkiyi vermis olsa da oradaki durumun da en az esin yaptigi kadar savunulacak bir yani yok, diye dusunuluyor.
Yine tekrarliyorum.
Konu sahibinin kendisi de bir kafede bir hanimla oturan nisanlisini gorunce nisani atmayi planlamis biriyse, esini anlayabilecek kapasitede biridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?