- 15 Nisan 2017
- 3.469
- 9.047
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Insanlari anlamak zor. Paragoz bile ilan edildim halbuki oyle bir insan degilim yani :)Ortada 50 milyon var 50
Bazıları emekli maasına göz dikmissin gibi yazıyorlar ya cok komik.
Demet Akalın'ın evi 17 milyondu 3 tane alınır ondan
Aman bosver,onu diyenler eltisine bi bilezik fazla takılsa ortalıgı yıkıyor burdaInsanlari anlamak zor. Paragoz bile ilan edildim halbuki oyle bir insan degilim yani :)
Sizce bu anne babaya güvenip yiyip içip gezilir mi? Hiç güven vermiyorlar. Ölmeden önce son golü atıp (bağış vs) o şekilde gidebilirler. Konu sahibi bence birikimden şaşmayın geleceğiniz ve çocuklarınız içinVermek zorunda veya istemese vermez diyemiyorum, çok bıçak sırtı bir konu. Ama eşiniz ağzını açıp tek laf etmemeli, sizde ettirmemelisiniz.
Okul zamanı sizi krediye muhtaç etmeleri gerçekten büyük haksızlık. Şimdi ikiside memur, evlerinide aldık daha ne istiyorlar kafasındalar herhalde.
Sizin şu noktada şöyle bir şansınız var, biz çoğunluk gibi birikim derdine düşmek zorunda değilsiniz. Bu işin hastalığı var kenarda çok büyük olmayan bir meblağ olsada yeter size. Yiyin, için, gezin. Hayatın tadını çıkarın. Anne-babanız tabi, Allah gecinden versin onlar vefat ettiğinde çocuğunuzun geleceği için birikim hazır olacak. Şuan size para vermiyorlar ama biriktirdikleri her kuruş sizin çocuklarınızın rızkı olacak, öyle düşünüp boşverin. Anne-babaya kırgın, kızgın olmak çok büyük yara. Samimi söylüyorum boşverin.
Birde soyle birsey var kimin ne zaman gidecegi belli degil. Hadi farzedelim omrum yetti miras kaldi herkes saglikliyken sagken bir aradayken destek olmak varken illa birinin acisini yasadiktan sonra buruk buruk mu yemek lazim o mali anlamiyorum gercekten.bence sonuna kadar haklısınız beklemekte. Sonuçta onlar sizin anne ve babanız. En basitinden çocuğunun eğitim harcamalarını üstlenmeli ona göre dünyaya getirmeli. Böyle çocuk dünyaya getirmeye ne var. Yorumlarda birisi “biz türkler” demiş ama katılmıyorum. Yurt dışında part time çalışarak hem eğitim masraflarınızı hem de arabanızı bile alabiliyorsunuz. O yüzden ekonomik olarak aynı olmadığımız kişilerle karşılaştırmak anlamsız. Ayrıca size kalacak diyenler var evet size kalacak ama siz en güzel zamanlarınızda ne kadar zorluk çekmişsiniz. Yaşlandığınızda size kalan malı napacaksınız. İlla evler yatlar bağışlamasına gerek yok zor zamanınızda evladı zorluk çekerken belki boğazından dahi kısarken ailenizin sizi düşünmemiş olmasının sizi üzmesinden daha normal hiçbir şey yok. Kafaya takmayın demesi kolay ama önerim dillendirmemeye çalışın. İnsan konuştukça daha çok doluyor bence.
Ya gercekten bu vermek zorunda degil lafini bi ben mi sadece burada gordum diye dusunuyodum.Ben muslumanim ve dinimizde anne baba cocuguna bakmak zorunda hatta bu sebepten fitre zekat bile veremezler.Ayrica bi soz var ya hani "anne baba evladini 1 goz odada buyutmuste evlat bi odaya sigdiramamis" falan filan.Sen evladini yokluga it.Kaynananla yasa de.Hatta eminimki bosansa kabul etme.Sonra bana bakmiyolar.Gercekten beyin tutulmasi.Vermek zorunda mı kafasını ben bir tek bu sitede gördüm
Evlat ya evlat.. En azından anne olmak için konusucam bambaska birşey. Herseyin en guzelini o yesin, o giysin, o mutlu olsun diye cabaladıgım yavrum evlenince benim yavrum olmayacak mıne demek ben varlık içinde yüzerken evlatlarımın zorluk cekmesi olmaz olsun o zaman o para.. Bahsedilende kuru bir emekli maası, orta halli bir daire degil ayrıca ne yapacaklar mezara mı götürecekler.. Biz ölünce onların olsun dıye dusunmek ayrı sacmalık kimin ne zaman ölecegını kim bilir bilmiyorum ya bırak evi barkı ben köfte yerken kızlarım yiyemese o gece uyuyamam ben
Damada gitmesin geline gitmezsin mevzusuyda al daireni nerede isterse kızın oturt ben yaşarken tapu üstüme olacak de madem. Ben varlık içindeyken cocuklarım, torunlarım neden zorluk ceksın..
Allah korusun son cumleniz cok agir. Ne olursa olsun onlar annem babam onlara karsi dusmanlik beslemiyorum kIrginligima ragmen icimde sevgi ve merhamet var onlara karsi. Sadece bu konudaki tutumlarina anlam veremiyorum bu yuzden icimi dokmek istedim. Boyle agir cumleler kurmamanizi rica ediyorum.Ben bir karı-kocanın çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde o çocuğun geleceğini de garantiye alması gerektiğine inanıyorum. Çocuklara dünyaya gelmeden önce kimse sormuyor doğmak istiyor musun istemiyor musun diye. O halde biz onu başkasına muhtaç ettirmemeliyiz.
Bu kadar mal varlığına bu kadar varyemez olmaları akıllara zarar! Toprak doyursun gözlerini.
Çok haklısınız duygularınızda ama en azından tüm çocuklarına adil davranıyorlar, benimkiler de benzer durumda oldukça varlıklı ve tüm malvarliklarinı erkek kardeşimin üzerine yaptılar geçen sene. Üstelik maddi desteği geçtim ne zaman manevi desteğine ihtiyaç duysam dirsek gördüğüm buna rağmen beni 40 yıl maddi manevi sömürmus bir anne baba yaptı bunu.İnan bana böylesi daha acı. Her anne baba kutsal değil maalesefHerkes ister anne ve babasinin rahat yasamasini. Bende istemem annem ve babamin maddi kosullari kotu olsun rahat bir yasanti surmesinler. Ama varlik icinde evlatlarina karsi bencil bir tutum sergilemekte bana gore dogru degil. Bu el acmak veya muhtac olmak mevzusu degil oyle olsa bile herkes bir gun zora dusebilir insanin en yakini anne babasi olduguna gore onlardan beklemek cokmu abes?
evet kesinlikle. bence siz “zorunda değiller” cilerin dediklerine bakmayın insan daha çok sinir oluyor. Zorunda olmadığını biz de biliyoruz zaten düşünülmemek, ebeveyn olmaya yüklediğimiz anlamlar üzüyor insanı.Birde soyle birsey var kimin ne zaman gidecegi belli degil. Hadi farzedelim omrum yetti miras kaldi herkes saglikliyken sagken bir aradayken destek olmak varken illa birinin acisini yasadiktan sonra buruk buruk mu yemek lazim o mali anlamiyorum gercekten.
Sizin takıldığınız nokta varken yardim etmemeleri. Cok haklısınız zorunuza gitmesi konusunda bende olsam zoruma giderdi. Bizler anne olarak o şekilde düşünmediğimiz ve o şekilde davranmayacagimiz icin bize cok ters geliyor.Haklisiniz esimin kendi acisindan soz soylemeye hakki yok onu ilgilendirmez. Ama bana karsi olan tutumlari konusunda her ne kadar ona laf dusmesede ne yazikki hakli. Ev konusunda yardimci oldular evet ama insan isterki anne babasi gonlunden gelerek destek olsun. O duyguyu hissettiremediler yani hatta annem ilk etapta yuzunu asti laf soktu. Benim onlardan yardim istemem bile yeteri kadar zorken annemin bu tavirlari daha cok incitti beni.
Valla içerlenmekte bence gayet de haklısınız. Zaten o bi duygu yani haklılık veya haksızlık aranacak bi durum da yok bence. Ben de aileme (özellikle anneme) bazen benim için yapmadığı şeylerde falan içerlenirim (maddi değil manevi bizim konular). Yani insan ne biliyim, ailense, seni bu dünyaya getirmişse, elinden gelecek bişeyse yapmayınca içerleniyor. Ben son zamanlarda annem yüzünden çok üzülüyorum çok ağlıyorum mesela bizim konumuz da çocuk bakımı. Burada herkes diyor ki bu tür konularda işte senin çocuğun bakmak zorunda değil vs. ama işte başa gelince ve ona ihtiyacın olup da kendini geri çekince öyle olmuyor mevzu. Aslında biliyorsun zorunda değil.. ama genç dinç, sağlığı yerinde, başka bi işi gücü de yok, başka mecburiyetleri de yok ama yanımda olmuyor diye düşünüyorsun..yine de üzülüyorsun.. benim ona ihtiyacım varken o yok falan.. ne biliim işte yaa.. Bak yine üzüldümBeklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorum yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.
bu cimrilikle bağış yapabilecek potansiyel görmüyorum ben. anne-baba çocuklarına düşman değiller ki, ay sürünsünler demiyorlar. sadece para çok kıymetli onlar için. cimriler çok bariz bir biçimde. bizim ülkemizde o bağış işleride sarpa sarıyor. değil evlatlar, uzaktan yeğenler bile dava falan açıp alıyorlar.Sizce bu anne babaya güvenip yiyip içip gezilir mi? Hiç güven vermiyorlar. Ölmeden önce son golü atıp (bağış vs) o şekilde gidebilirler. Konu sahibi bence birikimden şaşmayın geleceğiniz ve çocuklarınız için
Keske herkes 50-60 yaşında yazlik alip oturabilse. O yaslarda hala calismak zorunda olan insanlar var. Bizim Ailede de o yaşlarda cok insan var ama belki anca 1 kişinin yazlığı vardır. Konu sahibide o yaşta yazlıginda rahat otururken anne babamızdan kalan parayla aldik diyip evlatlarına yük olmamış olurlar. Bilemiyorum paranin suyu nerden geliyor ama o anne baba da gencliklerini heba edip calismis kazanmislardir belki ve simdi sefasini surmek istiyorlar. O yuzden çocuklarının da belki zorluklar çekip emek verilerek alınan şeylerin değerini öğretmek istiyorlardır bilemiyorumAnneminn bakıs acısı bu:)
Ama kimin önce gideceği belli olmaz bu var,bide biseyler gencken tad veriyor.
50-60 yasından sonra gelen parayla napsın en fazla alır yazlık oturur.
Ama simdi gezip tozacak yastayken tek maasla cocuk büyütülüyır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?