Sanırım düğünüme kimse gelmeyecek

o gün sizin en mutlu gününüz olacak hiç birşeyi takmayın bence bundan sonra sizde onların hiç birşeyinde bulunmazsınız olur biter

Bnm de dugunum esimin memleketinde oldu. Kina gecem bizim memleketteydi. Kina gecesine memlektte olan akrabalar geldi ama halam amcam dayim kuzenlerim hic biri gelmedi baska sehirdeler diye. Dugunumdeyse akrabalarimdan tek bir kisi bile yoktu. Annem babam abim ve ablam bu kadardik. Hatta arkadaslarim herkesn dugunune en onden atlar giderler bana zahmet etmediler. Calistigim kurum dugunu olana cicek gonderir, o da yoktu. Anliycagjn erkek tarafiyla dugun yaptik. Ha ne mi oldu, amaaan cok da tin. Mesafe koy olsun bitsin.

Valla onların böyle davranmasının (sizi önemsememelerinin ) sebebi bence annen...yaptıkları bütün olumsuzlukları görmezden gelip kapısını onlara her daim açık tutarsa onlar da tepenize cıkarlar...annenizin onlari kaybetme korkusundan kurtulmasi lazim..

Annenizi, ailenizi sevmiyorlar mı?
Bi sorun mu var eskiden süregelen? Miras vs.
Yazın biz de erkek kardeşime düğün yaptık babamlar 9 annemler 5 kardeştir hepsi g ediler.
Hatta kız tarafı İzmire yakındı. İzmir deki va balıkesirdeki amcamlar, dayım, amcamın çocukları bir kaç köylümüz benim uşaklı arkadaşlarım kız tarafının düğüne geldiler. Yarısı bizim taraftandı o tarafın düğünde bile. Bu taraftaki düğünü saymıyorum bile zaten kalabalıktan benim nevrim döndü. Herşey benim üstündeydi.
Düğünler karşılıklı olur genelde. Siz genelde düğünlere gitmiyor musunuz?
Eğer hiç bi problem yokken böyle yapıyorlarsa Allaha havale eter ya da geç kalbini rahatlatacak olaylar olacaktır.

250 kisi havada karada dolar ya rahat ol.
Biz kalabalik bir sulale degiliz. 3 nesil toplam 40 kisi falan. Bizim dugun de esimin sulalesinin koyde olmasi gereken bir zamanda oldu. (Tarim isleri ve mesafe cok)
Annem ve annemin akrabalari gelmedi.
Ustune tarih degistirmek zorunda kaldik one aldik.
Yine de 800 kisilik salonu doldurduk. Bekledigimiz kimse de gelmedi ustelik .

Sana gelmeyene sen de gitmezsin ama o salon bos kalmaz merak etme.

Aslında böyle şeyler karşılıklı olur, Yani daha önce siz kimsenin düğününe, birşeyine gitmediyseniz onlarda sizinkine gelmez. ben mesela şunlar benimkine geldi bizde gidelim vs diyerek sevmediğim halde bir çok düğüne gittim kendi düğünüm sonrası..
Kendi düğünüme gelenler ise mutlaka annemin hatırı için geldiler. Çünkü okul iş vs nedeni ile hep akrabalarımdan uzak oldum ve tanışıp kaynaşma imkanım olmadı. düğünüm olduğunda gelenlerin çoğu belkide beni bilmiyorlardı bile ama annem için geldiler.

Üzülme canım. Salonun boş kalmaz inşallah. Bence sen de onlarla görüşmeyi kesmelisin. Çünkü insan önceden gelmeyeceğiz demez. Gerçekten durumu yoksa bile inşallah gelmeye çalışacağız falan der nezaketen. Sana değer vermeyen insanlarla görüşme. Hani anan, baban, kardeşin olsa neyse affet, büyüklük et falan diyeceğim ama.. Ben kardeşten yakın 10 yıllık ev arkadaşımla görüşmeyi kestim bu yüzden. O gelmeyeceğim falan da demedi; o ara ben fazla kira vermeyeyim ve eşyaların başını bekleyeyim diye kendi evime taşınmıştım; telefonlarıma bile çıkmadı. Candan öte dostumdu inan. Çoğu sıkıntımı ailem bilmez o bilirdi. Ben de posta kutusuna davetiyesini bıraktım. Düğünden sonra da asla aramadım, görmedim.

Araç tutsak bile gelmezler çünkü hepsinin maddi durumu çok çok iyi gelmek istemiyorlar yol parasından değil yani ama eminim düğünden 1-2 hafta sonra yine iş dolayısıyla gelirler teker teker
Biliyor musun bu yaptıkları senin içinden hiç çıkmayacak çünkü ben de yaşadım. Annemle babam küslerdi baba tarafım dediki barışmazlarsa biz gelmeyiz ben iyi gelmeyin dedim kii ben hepsine saygılıyımdır güya bizi çok severler babamın ne halt olduğunu da bilirler. Bide düğün aynı şehirde öyle otada burada değil.
Öyle sıkıntılar yaşadım düğün zamanı 8 kilo verdim 2 ayda. Onların yüzünden annem barıştı. Düğünüme geldiler ama ben her yüzlerine baktığımda aklıma tek tek geliyor nefret ediyorum. En güzel günlerimi kabus ettiler. Kimse Gelmicekler diye gittik küçük yer tuttuk rezil olmiyim diye. Hiç bi hevesim yoktu düğünümde. Seni çok iyi anlıyorum

Canım bunlar bkz: art niyet. Ben de gördüm aynılarını, boşver sen de bayram seyranda aryıp sormazsın. Takacakları bir çeyrek ondan da böyle kaçmaya çalışıyorlar.

sizde onların çocuklarının düğününe gitmezsiniz olur biter...

İşte akrabalarını şimdi tanıyacaksın. Gelmek isteyen gelir hediyesini alır seni mutlu eder. Gelmek istemeyenede resti çekersin görüşmezsin. Bizimkilerde İstanbul dışındalar nişan zamanı dedilerki yazın olsun okullar kapansın gelelim tamam dedik ağustosa salonu tuttuk düğüne 1 ay kala herkes biz gelemicez dedi. Ben sizin için yaza salon tuttum siz dediniz şimdi gelemicem diyosunuz ben de hiçbirinizin bir şeyine gelmem dedim. Düğünde herkes burdaydı

Benimde düğünüme çok yakınlarım gelmediler,mesela en büyük dayım eşi ve iki kızı annemle miras yüzünden araları açık gelmedilerde düğün olmadımı sanki onunda kızı nişanlanmış bizi çağırmadılar ,amcamın üç oğlu var ozaman biri evliydi üçüde gelmedi yengemle amcam geldi vs bende küçüğü evlendin onun düğününe gitmedim annemle babam gitti yakında ortanca evlenicek onada gitmiycem olcak bitcek yani.Eşimin akrabaları Samsun'dan geldiler sağolsunlar Hemde hepsi :)

Araç tutsak bile gelmezler çünkü hepsinin maddi durumu çok çok iyi gelmek istemiyorlar yol parasından değil yani ama eminim düğünden 1-2 hafta sonra yine iş dolayısıyla gelirler teker teker
bakalım gelemeidk ama hediyeni getirdik diye altın maltın getirecekler mi o zman hiççç arıza çıakrtma çocuğunu haber vermezsin olur biter aaa biz görüşmiyoruz yaa ben size söylemeyi unutmuşum dersin slaağa yatıp

benim 7 yıldızlı düğünüme de bazıları gelmedi lütfedip.... bir de yurtdışından alışveriş yapacak kadar zenginler bir çiçek göndermediler yaaa ... standartlarına uymuyormuş efendim manyakalr yaaa şımarıklık başka birşey değil.

ben borç harç harika düğün yapayım pahalı diye herkesi çağırmadım bir de seçilmiş kişilere davetliye gönderdim nikahtan da 1 hafta sonra yaptım duyulmasın diye... sen geleceğim de sonra beğenmeyip gelme yuh artık.

ben tuvalet gitmeyeni bile sildim. ben senin için gideyim kıyafetler diktireyim sen penye takımla gel yedim ben de bunu ...

Kim kime ne kadar değer veriyorsa o kadar arkadaşım.

Mutluluğuna bak hayatını kur ne güzel işte kazasız belasız görmüşsün insanların iç yüzünü.. başka dost adayları çağır düğününe.. iş yerinden birilerini çağır çocukluk arkadaşlarını çağır salla gitsin yaaa... Ya da o paraya çiçek falan yaptırt... Başka bir yiyecek ikramı yap düğün salonu aynı parayı kazansın ama... Yani dezavantajını avantaja çevirt düğününü bir tık daha lüks yap ya da balayına harca parayı kısabiliyorsan.... çözüm çok bebeğim... bi r de dedikodu olmaz daha çok zıbıtabilirsin

Son düzenleme:
AÇaba siz hiç böyle çok az kişinin olduğu düğünlere katıldınız mı nasıl geçti eğlenceli miydi yine de salonun Bölüğü çok abest durdu mu
ben çok ters geçen düğünlere katıldım gelin ve damat takmazsa hiç bişicik olmuyor hatta küçük düğünler çok iyi geçiyor. gelin damat eline mikrofonu alıp şarkı falan söylüyor.. çok iyi oluyor yaa... tamamen gelin damada bağlı yani salla gitsin bir dedidğim gibi daha az dedikodu olur daha çok saçmalayabilirsin sen o oarayla ikram yaptırt daha çok düğün salonunu da işine gelir daha az kişiden aynı parayı kazanmak ...

Lütfen kendini üzme... Dur bakalım daha çok var belki fikir değiştirirler. Çok güzel bir düğünün olacak, o senin en mutlu günün lütfen bunları düşünüp kendini üzme

Hiç üzülme düğün senin ve esin icin yapılan bişey gelmeyen gelmesin. Şimdi okadar üzülüyorum ki millet yesin icsin eglensin diye o kadar paradan çıktık. Keşke nikah yapsaydim kendime harcasaydim o parayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…