Şark Görevi

merisina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
2.292
1.509
248
39
Merhaba bayanlar eşim ordu mensubu ve seneye şark görevimiz var aranızda g.doğuda öğretmenlik yapan var mı biraz endişeliyim . . . (En iyi ihtimalle Diyarbakır)

En iyi ihtimal Diyarbakır en kötü ihtimal ne acaba?
Vatanım vatanım demesini biliyorsunuz da vatanın her yerini sevmeyi neden bilmiyorsunuz?
Bu ülkenin kaynaklarında okuduysanız Doğu batı demeden bu ülkeye hizmet etmesinde bilmelisiniz.
Etki tepki prensibini bilir misiniz? Severek giderseniz sevilirsiniz, tersinde zaten sizde orda kabul görmez zindan hayatı yaşarsınız bir kaç yıl....

Lise Branş öğretmeniyim batıda da doğulu öğrencilerim oldu ama asker eşi olduğum için biraz tepkililerdi hatta okul çıkışı biraz ürküttüler de hadise büyümesin diye kimseye bişey söyleyemedim. Evet onlar da genç emin olun buna en çok da ben üzülüyorum

al işte batıda bunu yapan doğuda ne yapmaz. korkmakta haklısın. ben sırf şark görevi nedeniyle öğretmenlik yazmamıştım.

Kendilerinden gormedikleri icin olabilir mi?

Kendilerinden gormedikleri icin olabilir mi?
pek tabii. ama doğulu bir vatandaşın anadolu ve batıda hayati tehlikesi yokken, doğulu olmayan bir vatandaşın doğuda hayati tehlikesi var. öğretmen, asker, polis ne olursa olsun.
doğu mükemmel olsa şark sorunu diye bir şey olmazdı.

Gosterilecek okadar cok ornek varki ama neyse cidden beyse

Neden böyle konu sahibesinin üstüne gittiniz ki..
Ben ne hikayeler biliyorum oralarla ilgili .
İnsan ister istemez gerilir , endişelenir...

Batıyla doğu arasında dağlar kadar fark var.
Arkadaş canından bezdi, babası hapiste annesi kanser olmasaydı kaçıp gelecekti.
Teröristler servisleri durduruyordu sürekli.
Okula göndermedikleri kız öğrenciler vardı. Onları almak isteyince silahla tehdit edilmişti.
Ciddi problem yaşamıştı.

Bir diğer arkadaş ise Türkçe dahi bilmeyen bir yere düşmüştü. Tabi ders falan hak getire, öncelikle Türkçe öğretmişti.

Benim doğu görevim bitti neyse ki. Hem hizmet bekleyip hem hizmete bu derece kapalı olunması da ayrı muamma da neyse.

Diyarbakır ve Van merkezleri seviyordu arkadaşlarım, kimi köylerinde ciddi sıkıntı var...Merkezde kalacaksanız ciddi problem olacağını düşünmüyorum.

Gosterilecek okadar cok ornek varki ama neyse cidden beyse
valla burada doğulu, hatta siyasi görüşü ülkenin bağımsızlığına tam ters olan vatandaşlar için bile özgürlük öyle had safhada ki, bende de anlatılacak çok şey var. : )) özellikle düşünce bakımından. hiçbirine de şşt kardeşim napıyorsun sen diyen olmadı. doğuda gitsin bir türk vatandaşı ülkenin bölünmezliğini savunsun? hehe.

asker eşiyseniz doğunun en uzak köşelerine ya da herhangi bir bölgenin en uzak yrlerine razı olmuşsunuz demektir zaten.

arkadaşlar tepki vermişler ama oralarda her şey toz pembe değil.

Eğitim herkesin hakkı ben görevimi seve seve yaparım ama beni korkutan hem mesai çevresinden hem öğrenciler tarafından dışlanmak ve eş durumumdan görebileceğim tepkiler. Tepki veren hiçbir zaman ben olmadım çünkü mesleğim öğretmenlik polemik yapmak değil.

Bu ötekileştirilen insanın tepki olarak ötekileştirmesidir. Doğulu insanın da doktora öğretmene, askere ihtiyacı var. Azami yaşam şartları için gerekli olan şeyler bunlar.

Bu söyleyeceklerim muhtemelen yanlış anlaşılacak ama rica ediyorum yanlış anlamayın, desteklediğim bir şey değil. Özerkliğe karşısınızdır eminim (ben de öyleyim). Özerkliğe karşı bir insanın doğu hizmeti yapmak istememesi, bunu dile getirmesi bana iki yüzlülük gibi geliyor. Siz gitmeyin, biz gitmeyelim, gitmek zorunda kalınca ağlayalım,dışlayalım ötekileştirelim sonra da vay efendim neleri eksik de özerklik istiyorlar diyelim. Bu iki yüzlülükten başka bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…