Batıyla doğu arasında dağlar kadar fark var.
Arkadaş canından bezdi, babası hapiste annesi kanser olmasaydı kaçıp gelecekti.
Teröristler servisleri durduruyordu sürekli.
Okula göndermedikleri kız öğrenciler vardı. Onları almak isteyince silahla tehdit edilmişti.
Ciddi problem yaşamıştı.
Bir diğer arkadaş ise Türkçe dahi bilmeyen bir yere düşmüştü. Tabi ders falan hak getire, öncelikle Türkçe öğretmişti.
Benim doğu görevim bitti neyse ki. Hem hizmet bekleyip hem hizmete bu derece kapalı olunması da ayrı muamma da neyse.
Diyarbakır ve Van merkezleri seviyordu arkadaşlarım, kimi köylerinde ciddi sıkıntı var...Merkezde kalacaksanız ciddi problem olacağını düşünmüyorum.
Ya sen milleti boşverBen cevabımı aldım herkese teşekkürler . . . Klavye karşısında bile tahammül yok . Kimsenin kırılmasını istemiyorum üslupları sertleştirmeyelim.
Dünkü haberleri izlediniz mi? Bugün de göstermişlerdir muhtemelen...En iyi ihtimal Diyarbakır en kötü ihtimal ne acaba?
Vatanım vatanım demesini biliyorsunuz da vatanın her yerini sevmeyi neden bilmiyorsunuz?
Bu ülkenin kaynaklarında okuduysanız Doğu batı demeden bu ülkeye hizmet etmesinde bilmelisiniz.
Etki tepki prensibini bilir misiniz? Severek giderseniz sevilirsiniz, tersinde zaten sizde orda kabul görmez zindan hayatı yaşarsınız bir kaç yıl....
Teşekkür ederimburda konu sahibine tepki gösterenler eminim doğulu olup bir şekilde batıya gelmiş sonra nedense çok sevdikleri memleketlerine dönmemiş 'eğitimli' doğululardır.madem çok seviyorsunuz,çok iyi gidin orda kendi halkınızı eğitin vatanın bütünlüğünü öğretin.ordaki çocuklar bu öğretmenin dilini dahi anlamıyorlar zaten .. birbrilerini anlayana kadar yeni tayin dönemi geliyor. her türlü yobazlık cahilllik burda..hiç hümanist olamıcam. biz ırkçı değiliz ırkçı olan onlar ne yazık ki.çok güzel duygularla gelmiştim hiç doğuyu görmemiş biri olarak.ben sandım ki her yer tarih kokuyor her gece halay sıra gecesi..insanlar sıcak kanlı misafirperver.kete yapmayı öğreten komşular falan..eli yüzü kirli ama sevimli çocuklar..olsun ya doğuyu da göreyim dedim.. pehhh anladınız siz. konu sahibi işte asker eşi olmak böyle birşey.lojman imkanınız varsa hayat lojmanın içinde kolay.bizim çok az kaldı size Allah kolaylık versin.
doğuda hiç bir şey olmuyor yeaaa büyütüyolar demek ancak haberleri izleyip terör bitti sanmaktır. neler neler duyuyoruz bunlar kimsenin kafasından uydurduğu şeyler değil malesef. daha geçen şırnakta ve hakkaride okullar yakıldı. lafa gelince hepsi oraları çok seviyor ama ilk fırsatını bulunca da o çok sevdiği memleketlerinden istanbul'a izmir'e kaçıyorlar ne hikmetse.
konu sahibesi umarım sorun yaşamayacağınız bir yere atanırsınız en kötü ihtimalle elektrik faturası ödemezsiniz sistem orda öyle işliyor malum devlet bize bokmir.
Hoşgörü mü kalmış arkadaşım?Siz boyle yorum yapan insanlar olarak bizi disliyorlar diyorsunuz oncelikle dusuncelerinizi hosgoruye acin sonra onlarin davranislarini konusursunuz ya. 2014 teyiz hala bolge insanlarini ayni kefeye koyup karalamaca..
Ben genellemelere yazdim bunu bolgedeki herkes ayni kefeye konulmus yok dislamalar vsHoşgörü mü kalmış arkadaşım?
Tehdit diyoruz, okul yakma diyoruz, terör diyoruz.
Ben doğdum bunlar vardı, 2014'teyiz hala var.
Daha nasıl hoşgörülü olunacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?