burda konu sahibine tepki gösterenler eminim doğulu olup bir şekilde batıya gelmiş sonra nedense çok sevdikleri memleketlerine dönmemiş 'eğitimli' doğululardır.madem çok seviyorsunuz,çok iyi gidin orda kendi halkınızı eğitin vatanın bütünlüğünü öğretin.ordaki çocuklar bu öğretmenin dilini dahi anlamıyorlar zaten .. birbrilerini anlayana kadar yeni tayin dönemi geliyor. her türlü yobazlık cahilllik burda..hiç hümanist olamıcam. biz ırkçı değiliz ırkçı olan onlar ne yazık ki.çok güzel duygularla gelmiştim hiç doğuyu görmemiş biri olarak.ben sandım ki her yer tarih kokuyor her gece halay sıra gecesi..insanlar sıcak kanlı misafirperver.kete yapmayı öğreten komşular falan..eli yüzü kirli ama sevimli çocuklar..olsun ya doğuyu da göreyim dedim.. pehhh anladınız siz. konu sahibi işte asker eşi olmak böyle birşey.lojman imkanınız varsa hayat lojmanın içinde kolay.bizim çok az kaldı size Allah kolaylık versin.[/QUO
Helal olsun sana.yüzbin kere beğendim .
Su yazdığınız bana tokat gibi geldi. Bende şehir dışına hem goreve hemde nasip olursa gelin Olarak gideceğim. Öyle bi kendime getirdi ki beni.. teşekkür ederim...En iyi ihtimal Diyarbakır en kötü ihtimal ne acaba?
Vatanım vatanım demesini biliyorsunuz da vatanın her yerini sevmeyi neden bilmiyorsunuz?
Bu ülkenin kaynaklarında okuduysanız Doğu batı demeden bu ülkeye hizmet etmesinde bilmelisiniz.
Etki tepki prensibini bilir misiniz? Severek giderseniz sevilirsiniz, tersinde zaten sizde orda kabul görmez zindan hayatı yaşarsınız bir kaç yıl....
Aynen katılıyorum sana arkadasımHoşgörü mü kalmış arkadaşım?
Tehdit diyoruz, okul yakma diyoruz, terör diyoruz.
Ben doğdum bunlar vardı, 2014'teyiz hala var.
Daha nasıl hoşgörülü olunacak?
3 yıldır hakkari deyiz
Ilk geldiğimizde ekmeği olduğu halde polise askere satmayan bakkal mi ararsin
Eşim polis olduğu için beni dislayan is arkadaşları mi ararsin
Binamiza atılan molotof mu .....
Kar yağıp her yol kapandığı zaman belediye makinaları tüm yolları açar ama sadece polis asker Lojmanları hariçcc ..
Neden..
Komşunun çocuğu okulda babası polis diye dislanir tartaklanir ..
Neden...
Şehit haberini yerel gazete 2 asker öldü diye yazar.
Neden..
EşimI gecenin bi yarısı uykusundan kaldırıp issiz bucaksız daglara gönderirler görüntü alınmış ee köylerden birinde git bak.. o gelene kadar ben ne haldeyim telefon dahi götüremez. .
Neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir kimse bana empati den fln bahsetmesin ya.
Neden bu empati hep tek taraflı bu çark arkadas neden hep tek taraflı işliyor
Bana buradaki halka empati kur diyen dogulu insanlar hadi siz benim yerime koyun kendinizi de azıcık siz empati kurun.
Ama olmaz asla
Biz insan değiliz zaten siz daha çok insansıniz demi.....
Kimse bana empati kur anlayışla yaklas demesin vallahi ban falan umrumda değil deliririm. .......[/QU
Onların empatisine s....cayim
Vallahi ben anlamadım bu insanların derdini.Aynen katılıyorum sana arkadasım
Vallahi ben anlamadım bu insanların derdini.
Vatanı bölmeye çalışanlara ne zamandır anlayış göstermek durumunda olduk?
Eşim orada çekime gitti, halk gayet misapirver, çatlar-çorbalar. Meseleler açılıyor haliyle, kalkıp "bizim derdimiz devletle, sevmiyoruz,istemiyoruz" diyebiliyor. Hemen ardından kış şartları zor ama bi hastamız olsun helikopter çağırıyoruz geliyor da diyebiliyorlar.
Hem sevmez hem kullanır yani mantığa gel.
Her neyse... doğuda görev yapmaya çekinenleri anlıyorum, herhalde ki herkes bir değil. Çocuğa anlatır gibi "eee doğudaki herkes bir değil, ama bütün kürtler aynı değil" demeye lüzum yok. Tabiki de öyle ama ortada da genel bir durum var. Kaç insan oğlunu-eşini-nişanlısını izmire göndermek yerine doğudaki bir sınır köyüne göndermek ister? Ve kendi vatanındaki insanlar onu şehit ettiğinde "olsun vatan sağolsun" mu der? Ortada savaş yok bildiğin kardeş kardeşi kırıyor. Buna da anlayış göstermek gerekiyor(muş).
Seveni tutan yok, buyursun gitsinler. Sevmeyene de laf yok sonuna kadar haklılar.
doğuda hiç bir şey olmuyor yeaaa büyütüyolar demek ancak haberleri izleyip terör bitti sanmaktır. neler neler duyuyoruz bunlar kimsenin kafasından uydurduğu şeyler değil malesef. daha geçen şırnakta ve hakkaride okullar yakıldı. lafa gelince hepsi oraları çok seviyor ama ilk fırsatını bulunca da o çok sevdiği memleketlerinden istanbul'a izmir'e kaçıyorlar ne hikmetse.
konu sahibesi umarım sorun yaşamayacağınız bir yere atanırsınız en kötü ihtimalle elektrik faturası ödemezsiniz sistem orda öyle işliyor malum devlet bize bokmir.
çok doğru.. benim eşim helikopter pilotu oraya göreve gidiyor. burda kim hastalanınca helikopter geliyor..bana gelmiyor şahsen. diyecekler ki şimdi sizin yolunuz var. yol yapmaya gelen makineleri yakmayın sizin de olsun. ve o kadar suistimal ediyorlar ki dövlet bize bahhmirr diye diye.sırf bunu demesinler diye yolu olan yerlere de helikopter gönderiyorlar. adamin ateşi çıksa gidiyorlar almaya. o helikopterin bi havalanması o kadar külfetli ki..bunlar hep bizim sırtımızda yük.Vallahi ben anlamadım bu insanların derdini.
Vatanı bölmeye çalışanlara ne zamandır anlayış göstermek durumunda olduk?
Eşim orada çekime gitti, halk gayet misapirver, çatlar-çorbalar. Meseleler açılıyor haliyle, kalkıp "bizim derdimiz devletle, sevmiyoruz,istemiyoruz" diyebiliyor. Hemen ardından kış şartları zor ama bi hastamız olsun helikopter çağırıyoruz geliyor da diyebiliyorlar.
Hem sevmez hem kullanır yani mantığa gel.
Her neyse... doğuda görev yapmaya çekinenleri anlıyorum, herhalde ki herkes bir değil. Çocuğa anlatır gibi "eee doğudaki herkes bir değil, ama bütün kürtler aynı değil" demeye lüzum yok. Tabiki de öyle ama ortada da genel bir durum var. Kaç insan oğlunu-eşini-nişanlısını izmire göndermek yerine doğudaki bir sınır köyüne göndermek ister? Ve kendi vatanındaki insanlar onu şehit ettiğinde "olsun vatan sağolsun" mu der? Ortada savaş yok bildiğin kardeş kardeşi kırıyor. Buna da anlayış göstermek gerekiyor(muş).
Seveni tutan yok, buyursun gitsinler. Sevmeyene de laf yok sonuna kadar haklılar.
hani kardeştik ?Kendilerinden gormedikleri icin olabilir mi?
Olay çocuğun ailesinin subay-astsubay-polis olması değil, insanların zihniyeti.
Bende subay çocuguyum, annem savcı. Babam uzun yıllar hakkari'de, tunceli'de diyarbakır'da görev yaptı. Lojmanları molotofla yakmaya kalktıkları da oldu, bizi okula götüren servisi kaçırmaya çalıştıklarıda. Bir pazar günü lojmanı tarayarak her zaman bizimle oynayan askerimizi şehit ettikleri de oldu ki, yüzü gözümün önüne gelince hala gözlerim dolar. Ama biz asla kimseyi kürt diye aşağılamadık. 5 parmağın 5'i bir değil dedik, hala severek görüştüğümüz dostlar edindik orada.
Ardından Ankara'ya geldik. ben o kadar sene doğuda okula gidip, arkadaş edindiğim için şivem kürtçeye kayıyordu artık.
Başkent'in sayılı kolejlerinden birine başladım. Ve öğretmenim okulun ilk günü klasik tanışma faslında benim konuşmamı duyunca , alıp en arkaya oturttu. İnsanlar benden vebalıymışım gibi kaçtı. Parmak kaldırırdım, kadın bana burun kıvırırdı. İnanın nedeni hakkında hiç bir fikrim yoktu, ta ki aktivite dersinde sınıftakiler topluca beni çember ortasına alıp, terorist, kürt , hain diyerek beni ağlatana kadar.
O kadar ağladım ki hastalandım. annem beni almaya geldi, ne olduğunu sorunca anlattım. 3 aydır böyle, öğretmen beni sevmiyor sanmıştım dedim.
Hayatımda annemi o kadar cıgırından çıkmış halde görmedim. Okulu birbirine kattı.Fırtına gibi esip geçti, tekrar okula döndüğüm gün o öğretmen müsvettesi, sınıfa açıklama yaparak benim "kürt" olmadığımı, benimle rahatça arkadaşlık edebileceklerini söyledi.Beni de aldı en ön sıraya koydu, yakama "en uslu" yıldızını taktı, yersen tabii...
Dönem sonunda başka okula nakil oldum. Bu kadının eğittiği o çocuklardan hayır gelir mi? Özellikle doğu insanını tanımayan , oralarda bulunmayanlarda inanılmaz bir önyargı var. Belki ben de orada bulunmamış olsam, bugun "kürt görünce tüylerim dikilliyor şerefsizim,hepsine sıkıcaksın" diyebilenlerden olurdum. Pek çoğumuz TV bize ne anlatıyorsa ona inanıyoruz.
İnsanı, insan olduğu için sevmeliyiz. Türkler olarak her şeyimiz 4-4'lük mü? Bazı iç anadolu şehirleri yobazlıkta sınır tanımazken, mesela Tunceli inanılmaz modern bir şehir. Keza diyarbakır da öyle,"Doğunun Paris'i " derler.
Bence aradaki bu çatışmayı bir kenara bırakıp, geri kalmış, geri bırakılmış o bölgeleri nasıl kalkındırırız, nasıl faydalı oluruz diye kafa yormamız gerek.
Alkışlıyorum.. sanki her yerde insanlara eşit davranılıyor birde doğudan neden korkuyorsunuz demeleri yok mu. Sanki yıllarca o doğunun dağlarında insanların kanı dökülmedi, çatışmalar olmadı. Sanki tek fark evlerin biçimi, AVM olmaması ya da insanların giyimi dili.. PEEEHHHH.pek tabii. ama doğulu bir vatandaşın anadolu ve batıda hayati tehlikesi yokken, doğulu olmayan bir vatandaşın doğuda hayati tehlikesi var. öğretmen, asker, polis ne olursa olsun.
doğu mükemmel olsa şark sorunu diye bir şey olmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?