Şark Görevi

Sadece biraz empati...

Bunu sadece dogu-bati ile sinirlayamayalim

Düsunsenize sizi Irk,dil, din v.s ötürü ayni goruste olmasaniza bile bir tutup genelliyorlar
Insan icgüdüsel olarak tepki verir...
Emin olun buyuk cogunluk etki-tepki durumunda.
Bunu doguda ki havayi solumayan birisinden anlamasini beklemek sacma olur zaten yalnz
En azindan on yargili olmamak lazim...

Sizin sandiginiz ötekilestirme yalnz doguda yok o dislama batida soz konusu, bunu inkar etmek ironik olur.
Kaliplasmis bir dusunce var evet doguda ki tepkiden cogu insan hem fikir fakat batidakini de goz ardi etmemek lazm

Dogulu olup doguda yasadgim icin kendimi asla sansli veya sansz hissetmiyorum bana gore ulkemin heryeri benim memleketim fakat doguyu birak gormeyi haritada yerini dahi gosteremicek insanlarin bile pervasizca soylem,dusunce ve tepkilerine cok karsiyim.
Bazi tercihler insanoglunun elinde olmayabiliyor.
Sanalda bile doguda yasayan insanlar icin bu kadar otekilestirip ofke ve buyuk tepkilerle soz ediliyorsa birakinda insanlar kendilerini savunmaya gecsin...

Ayrica memleket bati-dogu cekismesi yaparak bir sonuca varilmaz hersey kafada bitiyor bukadr dar zihniyetler varoldugu surece bu durum hep soz konusu olacaktir...

Çok doğru olmuş ama maalesef bir de gerçekler var
Arkadaşımın eşi çevik kuvvet te memur du
Görev sırasında bi çocuğun Sapanla attığı taş yüzünden şu an tek gözü görmüyor
Bunun neresi ile empati kurabilirim söyler misiniz?
3 yıldır Çekmedigim kalmadı
Binamiza molotof attılar
Siz iyi olabilirsiniz
Ama herkesi adına konuşmayın
Sizin de belirttiğiniz gibi
Genelleme yapmayın.

Çok haklısınız sevgilim d.bakır da asker çarşıya gitmişti.
Asker olduğu anlaşılıyor ve tepkililer.

önyargılı olmayalım tamam çok güzel ama benim anlatmak istediğim bu önyargı tek taraflı olmuyor. dediğim gibi batıda dahi bunu bize aksettirirlerken doğuya gitmek önyargıdan çok fobiye dönüştü benim için.

valla Allah yardımcınız olsun. eşiniz ordu mensubu olduğu için sınır doğu illeri zor olacak. eşim polis olduğu için tehdit edildim. ayağını denk al falan. zor yani umarım büyük bir doğu ili olur.
birde önce bizim dilimiz diye Türkçe öğretilmeyen öğrenciler olursa işiniz yine zor.
umarım ilkolkul öğretmeni değilsinizdir.
acı ama gerçek ülkenin doğusu ile batısı arasında çok fark.
umarım Diyarbakır falan olurda büyük il sorunsuz olur.
burda ani çıkış yapanlar acaba hiç tv izlemiyor mu??
hakkari de yaşamış biri olarak aç kaldığım günler oldu. neymiş kepenk kapatıyorlarmış. öğle arası taşla sopayla orayaburaya saldıranların yüzünden mahsur kaldığım zamanlar oldu.
bu Türk anlamaz zaten diye yanımda dedikosular gülmeler falan filan.
üzgünüm ama ülkenin gerçkeleri bunlar..

offff offff çok üzücü ...

3 yıldır hakkari deyiz
Ilk geldiğimizde ekmeği olduğu halde polise askere satmayan bakkal mi ararsin
Eşim polis olduğu için beni dislayan is arkadaşları mi ararsin
Binamiza atılan molotof mu .....
Kar yağıp her yol kapandığı zaman belediye makinaları tüm yolları açar ama sadece polis asker Lojmanları hariçcc ..
Neden..
Komşunun çocuğu okulda babası polis diye dislanir tartaklanir ..
Neden...
Şehit haberini yerel gazete 2 asker öldü diye yazar.
Neden..
EşimI gecenin bi yarısı uykusundan kaldırıp issiz bucaksız daglara gönderirler görüntü alınmış ee köylerden birinde git bak.. o gelene kadar ben ne haldeyim telefon dahi götüremez. .
Neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir kimse bana empati den fln bahsetmesin ya.
Neden bu empati hep tek taraflı bu çark arkadas neden hep tek taraflı işliyor
Bana buradaki halka empati kur diyen dogulu insanlar hadi siz benim yerime koyun kendinizi de azıcık siz empati kurun.
Ama olmaz asla
Biz insan değiliz zaten siz daha çok insansıniz demi.....
Kimse bana empati kur anlayışla yaklas demesin vallahi ban falan umrumda değil deliririm. .......

doğulu olupda orada yaşayan arkadaşlara değil bu sorum ancak hiç asker,polis eşi ya da öğretmen olup da oraya tayinle giden ve sorun yaşamayan yok mu? zaten oralı olan arkadaşların kendi memleketleri yabancı değiller sorun yaşamamaları doğal.

ben arkadaşa hak veriyorum..
endişelenmekte yerden göğe haklı.
oraya gitmedim hiç.. yaşamadım...
ama şartların ne olduğu apaçık ortadayken de kimse "orası da vatan burası da" demesin.

Allah kurtarsın cnm. Hakkari bir daha görmeye tahammülüm yok inan. polise daha bir gıcıklar.
orda bir pastaneye gittik yanyana oturuyoruz eşimle gelip uyarıyolar doğru düzgün oturun diye.
nede eşim polis :) Allah akıl versin onlara.
3 yımı oldu hakkari de doğu görevi yoksa.. ya da ikinci şarka mı kaldınız??

Allah yardımcınız olsun...

Endişelenmekte sonuna kadar haklısınız,inşallah sorunsuz atlatırsınız.

ülkeyi bu hale getirenler utansın.. ülkeyi doğu batı olarak bölenler utansın.. hepimiz insanız..
bende doğuluyum bende kürdüm.. bende okudum batı okulunda dışlandım.. çünkü gittiğim okulda subay astsubay çocukları çoğunluktaydı... tabiki büyüyüp kendimi ifade edebilene kadar.. hiç bi zaman kürt olduğumdan utanmadım.. kürdüm ve türkiyede yaşıyorum.. bu ülkenin bölünmesinide istemiyorum. peki neden pis kürt diye dışlandım ben?

ellerimi tutup oyun bile oynamadılarr.. yuvarlak el ele tutuşulan bir oyun vardı adını hatırlamıyorum.. elini tuttuğum kız yanınca oyunca çıktı bende bir kayıp diğer yanımdakinin elini tutunca kızın biri "o kürt ben tutmam elinden" diyip tutmamıştı elimi kızın biri.... 10 12 yaşındaki çocuklar bu şekildemi eğitildi ailesi tarafından diye düşünmüyor değil insan... bu arada inanmayanlar için gittiğim okulun adınıda verebilirim.. subay ve ast subay çocuklarının çoğunlukla olduğununu bitişiğinde tersaneden anlarsınız

kardeşim dicle üniversitesinde okudu geçen sene. bu sene bize yakın olsun diye yatay geçişle boluya aldık onu..
dün okula kaydı yapıldı.. dün ondan ayrıldık biz.. annem arıyor.. haliyle annemle kürtçe konuştu.. bu bizim ailenin ifade şekli.. konuşunca çocuğun biri lanet olsun bir bitmiyorsunuz diyip sağ tarafına tükürüp ilerlemiş. kardeşim ağlıyordu telefonda.. böyle insanlarda var.. ama ben biliyorumki iyi insanlarda var.. kürt türk diye bir ayrımın yapılmadığı insan topluluğuda var..

endişelenmekte haklısınız.. bir öğretmen olarak endişenmemeniz gerekiyor.. ama bir asker eşi olarak endişelenmekte haklısınız.. size tavsiyem, türk olduğunuzu hiç bir zaman unutmayın. ama bunu sürekli hatırlatıp bir ayrım yapmaktan kaçının.. rabbim yardımcınız olsun

Çünkü batıda da bu var.. doğuluya bakış açısı farklı. Bunu bizlerin yapmaması lazım.
Her yerin iyisi kötüsü var. Diyarbakır'a çok iyi diyorlar gelişmiş bir memleket. Diyarbakır candır...

Diyarbakır şahane bir şehirmiş ve insanları çok daha modern .En azından bizim iç anadolu insanına göre , Diyarbakıra hemşirelik için gidin kalanları çok bilirim .Eğlenceyi seven modern ve iyi insanlardır .Keşke Diyarbakır çıksa .

Ben 2 sene vanda kaldim inanin o kadar ozledmki cok iyi insanlar vardi bnm durdugum ilcede..yardmsever misafirperverler allah bin kere razi olsun onlardan.

Benim dayımın kızı eşi polis olduğundan 3 yıl Hakkari'de yaşadı .Çok zor orada yaşam şartları ama Diyarbakır tarafı çok güzel .Doğu insanı genelde iyidir .Yardımseverdir . Çok memnun olanlar da var gidip de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…