Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Ben 13 kg katı diyetler yapmadan verdim..Diyet ve sporu hiç düzenli yapamadım ama aralara hep sıkıştırdım..Alkali diyetini değil de alkali beslenmeye ağırlık vermeye çalışıyorum..Kesin kurallar koyduğum zaman yemeyeceğimde varsa aklıma türlü türlü yiyecekler geliyor..

Allah kabul etsin ,arkadaşının adına sevindim..Dün misafirim vardı bütün gün koştum..Küçük oğlan da akşam çok huysuzdu..Sadece okuyup çıktım..Uzun saatler bilgisayara bakamıyorum malesef

Iyiyim tsk. ederim. aynen katiliyorum. bundan once kisa bir sure sok diyet yapmistim 3gunde 3 kilo verdim ama 4 . gun ne varsa saldirdim. meyve yasak iste o yok bu yok bende yapamiyorum. herhangi bir diyete uymuyorum. mesela aclik hissediyorsam ufak bir ara ogun yapiyorum. ama hic ac degilsem diyette var diye neden ara ogun yapayim demi . kendime gore ayarliyorum. ogle yemeginde biraz kacirdiysam aksamdan kisiyorum. valla bu sekilde bile gidiyo kilolar. dun mantar sote yaninda bir kasik patates puresi yemistim oglen. aksam karabugday cornflakesi yedim sutlu bir kase kadar bu sabah 300 gram vermisim bile. iste budur dedim kendime. en iyisi boyle. kendi vucudumun sesine gore harekat edicem bundan sonra

İnternettimde sorun oldu heralde bir an da gitti..Kusura bakma lütfen..Bence olay bu serpd nin de dediği gibi ömür boyu yapabileceğimiz şekilde beslenmeliyiz..Sen artık vücudunu,metabolizmanı tanımışsın ne güzel..Bu şekilde yavaş ama geriye gelmeyen kilolar verirsin..Senin yaşantın çok da hareketli inanıyorum istediğin kiloya geleceksin..

Bugün alkali yiyecekleri bol bol okudum..Ben yoğurdumu da evde mayalıyordum ,bırakmıştım tekrar başlayacağım..Her şeyde kimyasal var..Bir de smoothie yapmıştım badem sütüyle eşim çok beğenmişti..Ne gerekiyorsa alalım bundan yap içelim diyor..Sebze suyu da yapacağım bakalım beğenecek mi? Bugün regl oldum geceden de uykusuzum çok halsiz hissediyorum kendimi..

..

Kafama şu da takıldı..Ayşegül hoca yemekleri pişirme şekli hakkında neler söylüyor? Sebze yemeği yaparken malzemeleri yağda kavuruyorum ya acaba hepsini çiğden koyup suyunu mu koymalıyım?Siz nasıl yapıyorsunuz?:18:

Tarçınnnn seni çok seviyorummm.Bende tatlı krizi bırakmadın.. Çikolatasız yapamazdım Allahım nasıl ağzımı kavuruyor anlatamam..Akşam yemeğinden öncede tarçınlı karışım yediğim için akşam yemeğinden sonraki uyuklamalarım kalmadı bilginize bayanlar..

İnternettimde sorun oldu heralde bir an da gitti..Kusura bakma lütfen..Bence olay bu serpd nin de dediği gibi ömür boyu yapabileceğimiz şekilde beslenmeliyiz..Sen artık vücudunu,metabolizmanı tanımışsın ne güzel..Bu şekilde yavaş ama geriye gelmeyen kilolar verirsin..Senin yaşantın çok da hareketli inanıyorum istediğin kiloya geleceksin..

Bugün alkali yiyecekleri bol bol okudum..Ben yoğurdumu da evde mayalıyordum ,bırakmıştım tekrar başlayacağım..Her şeyde kimyasal var..Bir de smoothie yapmıştım badem sütüyle eşim çok beğenmişti..Ne gerekiyorsa alalım bundan yap içelim diyor..Sebze suyu da yapacağım bakalım beğenecek mi? Bugün regl oldum geceden de uykusuzum çok halsiz hissediyorum kendimi..

..

Kafama şu da takıldı..Ayşegül hoca yemekleri pişirme şekli hakkında neler söylüyor? Sebze yemeği yaparken malzemeleri yağda kavuruyorum ya acaba hepsini çiğden koyup suyunu mu koymalıyım?Siz nasıl yapıyorsunuz?:18:

Tarçınnnn seni çok seviyorummm.Bende tatlı krizi bırakmadın.. Çikolatasız yapamazdım Allahım nasıl ağzımı kavuruyor anlatamam..Akşam yemeğinden öncede tarçınlı karışım yediğim için akşam yemeğinden sonraki uyuklamalarım kalmadı bilginize bayanlar..

Dün yediklerim

2 Bardak karbonatlı su

Sabah

Haşhaşlı çörek
Peynir
Yumurta
Çay

Akşam

zencefil,zerdaçal,tarçınlı yoğurt

Ispanak yemeği
1 dilim tahıllı ekmek
Yoğurtlu biber

Toplam 2 litre karbonatlı su,yatarken de ballı,sirkeli su

Bugün filizlendirdiğim yeşil mercimek ile salata yapacağım..Ama yemek olarak ne yapayım bilemedim..:18:

Sevgili Gülfuren, sebzelerin pişirilme yöntemiyle ilgili sorunu topik sahibinin de izni ile cevaplamak isterim. Alkali beslenmede sebzelerin pişirilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyor. Pişirildiğinde suyunu kaybetmesi ile alkaliden asidiğe doğru geçeceğini, hatta serbest radikallerin açığa çıkacağını söylüyor. Mutlaka pişirilecekse buharda pişirilmesi gerektiğini fakat semiz otu gibi omega 3 içerenlerin mutlaka çiğ tüketilmesini söylüyor. Bir egeli olarak sen de bilirsin. Çiğden yağsız kendi suyu ile pişirme yöntemini tavsiye edebilirim. Piştikten sonra da zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik sebzeleri çiğden ve az pişmiş, ılınınca yağı eklenmiş olarak hazırlarım. Kısacası eti iyi pişmiş, sebzeyi az pişmiş yemek de fayda olduğuna inanırım.

Teşekkürler serap..Yemek yaparken aklıma geldi..Bazı sebzeleri bu şekilde pişireyim..Semizotunu zaten çiğ seviyoruz..Ama yeşil fasulyeyi bu şekilde pişirince bakalım nasıl olacak?

Hayırlı geceler arkadaşlaren kısa zamanda sizinle birlikte kaldığım yerden devam edeceğim...sevgiler

Yaaaa çok sevindimm . Tekrar hoş geldin..

Filizlenmiş yeşil mercimek ile salatam çok güzel oldu..Yanına çorba yaptım..İkisi gayet güzel doyurdu ekmek bile yemedim..

Ömür boyu kısıtlamalarla dolu bir hayat sürdüremeyiz.Sağlığın adına çok faydalı adımlar atmışsın devam canım.

Vucudunu tanımışsın ve onu dengelemeyi öğrenmeye başlamaışsın.Ağır ama doğru adımlarla kilo vermek en güzeli, şok diyetler insanı yıpratıyor.

Sağol canım, bende uzun zaman kalamıyorum.

Canım bu topik hepimizin ve izin söz konusu bile olamaz, lütfen her zaman paylaşımlarını bekliyoruz, nezaketin için teşekkür ederim.
Hayırlı geceler arkadaşlaren kısa zamanda sizinle birlikte kaldığım yerden devam edeceğim...sevgiler

Canım her şey en yakın zamanda istediğin gibi olur inş. Ç ok ama çok sevindim , bekliyoruz.

Filizlenmiş yeşil mercimek ile salatam çok güzel oldu..Yanına çorba yaptım..İkisi gayet güzel doyurdu ekmek bile yemedim..

Tekrar günaydın arkadaşlar.....
Akşamları ve oğlumun evde olduğu zamanlar bilgisayar bana kalmıyor.Gündüzleride koşuşturmayla geçiyor.Birazdan klasik kahvaltımı yapıp el nakışı kursuna gideceğim.İki senedir gidiyorum benim için terapi oluyor. Bugün başlıyoruz, haftada iki gün devam ediyorum.İnsan bir şeyler ürettiği zaman çok mutlu oluyor .Belkji daha sonra yaptıklarımın fotoğrafını yayınlarım ,harika şeyler, ya da bana öyle geliyor. Sonra görüşmek üzere inşAllah....

Günaydın Sevgi. Tebrik ederim, hiç durmuyorsun. Hep bir işin var. Fotoğrafları merakla bekleyeceğim. Kolay gelsin

Bekliyoruz canım....

Teşekkürler serap..Yemek yaparken aklıma geldi..Bazı sebzeleri bu şekilde pişireyim..Semizotunu zaten çiğ seviyoruz..Ama yeşil fasulyeyi bu şekilde pişirince bakalım nasıl olacak?

Gülfuren sen de benim gibi İzmir' lisin sanırım. Zeytinyağının tadını kokusunu seversin eminim. Bu şekilde taze fasulyeyi daha çok seveceksin inan... İlk denemeden sonra fikirlerini paylaş lütfen..

Günaydın Sevgi. Tebrik ederim, hiç durmuyorsun. Hep bir işin var. Fotoğrafları merakla bekleyeceğim. Kolay gelsin

Günaydın canım, insan yaşlanmaya başlayınca daha çok depresyona giriyor ve bu tür meşgaleler iyi geliyor.İnan bu kadar meşguliyetimin olması beni mutlu etmiyor , evimi özlüyorum ve evimde vakit geçirmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…