- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
Merhaba arkadaslar bugun almanlarin bayram tatili oldugu icin coluk cocuk evdeydi . haliyle gec kalkildi. esim dun ekmek almayi unutmus. malesef hamurisi yaptim sabah sabah. onlar bayila bayila yediler. tabi bende iki kucuk dilim pizza goturdum. ogleden sonrada misafirlige gidecez. yani bugun benim icin tam bir fiasko. ama yarin daha dikkatli devam edicem. iste benim diyetlerim bu yuzden uzun surmuyo. yapi olarak cok sosyal bir bayanim. etrafimda sevenlerim cok fazla sagolsunlar gelenim gidenim cok olur. e bende cok evde durmam. cuma sohbetlerimiz var persembeleri camide programimiz oluyo iki ayri gunum var ayda bir seferde arkadaslarla disarda kahvalti yapiyoruz. iste boyle ben malesef diyet yapiyorum diye kendimi eve kapayamiyorum. yavas yavas vericem insallah kendimi cok fazla kisip stres yapmak istemiyorum. bu kacamaklarla bile bu sabah 89,7 ciktim. hala reglim bitmedi daha. olsun az olsun temiz olsun. sekeri tamamen kestim . ekmegi ara sira sabahlari yiyorum. en onemlisi gazli icecekleri kestim. bunlar bile kilo vermeme etkili oluyo.
Günaydın arkadaşlar,
birazdan kahvaltımı yapıp evden çokacağım.Bir arkadaşım hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek ,onu ziyaret edeceğim.Allah dileyen herkese nasip etsin.Dalidayı çok merak ediyorum, Gurbetçiçeği daha kalkmadın mı?Gülfuren akşam yorum yapmamışsın, Serapd bilgilerini paylaşmanı yine bekliyoruz canım.
Gulfuren merhaba
Merhaba, sistemden çıktığım için mesajını görmemişim. Tşk. ederim, sen nasılsın? Alkali diyetini uygulamıyorum. Çünkü ölene kadar o şekilde yaşayamam. Yediklerimi alkalilerle dengeleyip, bol alkali su içiyorum. Ekmeğimi değiştirdim, glutensiz ekmek alıyorum. Henüz ekmek dışında karbonhidrat tüketmediğim için de kolay oluyor.
Bende senin gibi yapmaya çalışıyorum..
Iyiyim tsk. ederim. aynen katiliyorum. bundan once kisa bir sure sok diyet yapmistim 3gunde 3 kilo verdim ama 4 . gun ne varsa saldirdim. meyve yasak iste o yok bu yok bende yapamiyorum. herhangi bir diyete uymuyorum. mesela aclik hissediyorsam ufak bir ara ogun yapiyorum. ama hic ac degilsem diyette var diye neden ara ogun yapayim demi . kendime gore ayarliyorum. ogle yemeginde biraz kacirdiysam aksamdan kisiyorum. valla bu sekilde bile gidiyo kilolar. dun mantar sote yaninda bir kasik patates puresi yemistim oglen. aksam karabugday cornflakesi yedim sutlu bir kase kadar bu sabah 300 gram vermisim bile. iste budur dedim kendime. en iyisi boyle. kendi vucudumun sesine gore harekat edicem bundan sonra
Iyiyim tsk. ederim. aynen katiliyorum. bundan once kisa bir sure sok diyet yapmistim 3gunde 3 kilo verdim ama 4 . gun ne varsa saldirdim. meyve yasak iste o yok bu yok bende yapamiyorum. herhangi bir diyete uymuyorum. mesela aclik hissediyorsam ufak bir ara ogun yapiyorum. ama hic ac degilsem diyette var diye neden ara ogun yapayim demi . kendime gore ayarliyorum. ogle yemeginde biraz kacirdiysam aksamdan kisiyorum. valla bu sekilde bile gidiyo kilolar. dun mantar sote yaninda bir kasik patates puresi yemistim oglen. aksam karabugday cornflakesi yedim sutlu bir kase kadar bu sabah 300 gram vermisim bile. iste budur dedim kendime. en iyisi boyle. kendi vucudumun sesine gore harekat edicem bundan sonra
Sevgili Gülfuren, sebzelerin pişirilme yöntemiyle ilgili sorunu topik sahibinin de izni ile cevaplamak isterim. Alkali beslenmede sebzelerin pişirilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyor. Pişirildiğinde suyunu kaybetmesi ile alkaliden asidiğe doğru geçeceğini, hatta serbest radikallerin açığa çıkacağını söylüyor. Mutlaka pişirilecekse buharda pişirilmesi gerektiğini fakat semiz otu gibi omega 3 içerenlerin mutlaka çiğ tüketilmesini söylüyor. Bir egeli olarak sen de bilirsin. Çiğden yağsız kendi suyu ile pişirme yöntemini tavsiye edebilirim. Piştikten sonra da zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik sebzeleri çiğden ve az pişmiş, ılınınca yağı eklenmiş olarak hazırlarım. Kısacası eti iyi pişmiş, sebzeyi az pişmiş yemek de fayda olduğuna inanırım.
Hayırlı geceler arkadaşlaren kısa zamanda sizinle birlikte kaldığım yerden devam edeceğim...sevgiler
Ömür boyu kısıtlamalarla dolu bir hayat sürdüremeyiz.Sağlığın adına çok faydalı adımlar atmışsın devam canım.Merhaba arkadaslar bugun almanlarin bayram tatili oldugu icin coluk cocuk evdeydi . haliyle gec kalkildi. esim dun ekmek almayi unutmus. malesef hamurisi yaptim sabah sabah. onlar bayila bayila yediler. tabi bende iki kucuk dilim pizza goturdum. ogleden sonrada misafirlige gidecez. yani bugun benim icin tam bir fiasko. ama yarin daha dikkatli devam edicem. iste benim diyetlerim bu yuzden uzun surmuyo. yapi olarak cok sosyal bir bayanim. etrafimda sevenlerim cok fazla sagolsunlar gelenim gidenim cok olur. e bende cok evde durmam. cuma sohbetlerimiz var persembeleri camide programimiz oluyo iki ayri gunum var ayda bir seferde arkadaslarla disarda kahvalti yapiyoruz. iste boyle ben malesef diyet yapiyorum diye kendimi eve kapayamiyorum. yavas yavas vericem insallah kendimi cok fazla kisip stres yapmak istemiyorum. bu kacamaklarla bile bu sabah 89,7 ciktim. hala reglim bitmedi daha. olsun az olsun temiz olsun. sekeri tamamen kestim . ekmegi ara sira sabahlari yiyorum. en onemlisi gazli icecekleri kestim. bunlar bile kilo vermeme etkili oluyo.
Vucudunu tanımışsın ve onu dengelemeyi öğrenmeye başlamaışsın.Ağır ama doğru adımlarla kilo vermek en güzeli, şok diyetler insanı yıpratıyor.Iyiyim tsk. ederim. aynen katiliyorum. bundan once kisa bir sure sok diyet yapmistim 3gunde 3 kilo verdim ama 4 . gun ne varsa saldirdim. meyve yasak iste o yok bu yok bende yapamiyorum. herhangi bir diyete uymuyorum. mesela aclik hissediyorsam ufak bir ara ogun yapiyorum. ama hic ac degilsem diyette var diye neden ara ogun yapayim demi . kendime gore ayarliyorum. ogle yemeginde biraz kacirdiysam aksamdan kisiyorum. valla bu sekilde bile gidiyo kilolar. dun mantar sote yaninda bir kasik patates puresi yemistim oglen. aksam karabugday cornflakesi yedim sutlu bir kase kadar bu sabah 300 gram vermisim bile. iste budur dedim kendime. en iyisi boyle. kendi vucudumun sesine gore harekat edicem bundan sonra
Sağol canım, bende uzun zaman kalamıyorum.Ben 13 kg katı diyetler yapmadan verdim..Diyet ve sporu hiç düzenli yapamadım ama aralara hep sıkıştırdım..Alkali diyetini değil de alkali beslenmeye ağırlık vermeye çalışıyorum..Kesin kurallar koyduğum zaman yemeyeceğimde varsa aklıma türlü türlü yiyecekler geliyor..
Strese girmeden kilo vermek çok güzel, aksi halde işkenceye dönüyor.
Allah kabul etsin ,arkadaşının adına sevindim..Dün misafirim vardı bütün gün koştum..Küçük oğlan da akşam çok huysuzdu..Sadece okuyup çıktım..Uzun saatler bilgisayara bakamıyorum malesef
Canım bu topik hepimizin ve izin söz konusu bile olamaz, lütfen her zaman paylaşımlarını bekliyoruz, nezaketin için teşekkür ederim.Sevgili Gülfuren, sebzelerin pişirilme yöntemiyle ilgili sorunu topik sahibinin de izni ile cevaplamak isterim. Alkali beslenmede sebzelerin pişirilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyor. Pişirildiğinde suyunu kaybetmesi ile alkaliden asidiğe doğru geçeceğini, hatta serbest radikallerin açığa çıkacağını söylüyor. Mutlaka pişirilecekse buharda pişirilmesi gerektiğini fakat semiz otu gibi omega 3 içerenlerin mutlaka çiğ tüketilmesini söylüyor. Bir egeli olarak sen de bilirsin. Çiğden yağsız kendi suyu ile pişirme yöntemini tavsiye edebilirim. Piştikten sonra da zeytinyağı ekliyoruz. Yemeklik sebzeleri çiğden ve az pişmiş, ılınınca yağı eklenmiş olarak hazırlarım. Kısacası eti iyi pişmiş, sebzeyi az pişmiş yemek de fayda olduğuna inanırım.
Hayırlı geceler arkadaşlaren kısa zamanda sizinle birlikte kaldığım yerden devam edeceğim...sevgiler
Filizlenmiş yeşil mercimek ile salatam çok güzel oldu..Yanına çorba yaptım..İkisi gayet güzel doyurdu ekmek bile yemedim..
Tekrar günaydın arkadaşlar.....
Akşamları ve oğlumun evde olduğu zamanlar bilgisayar bana kalmıyor.Gündüzleride koşuşturmayla geçiyor.Birazdan klasik kahvaltımı yapıp el nakışı kursuna gideceğim.İki senedir gidiyorum benim için terapi oluyor. Bugün başlıyoruz, haftada iki gün devam ediyorum.İnsan bir şeyler ürettiği zaman çok mutlu oluyor .Belkji daha sonra yaptıklarımın fotoğrafını yayınlarım ,harika şeyler, ya da bana öyle geliyor. Sonra görüşmek üzere inşAllah....
Teşekkürler serap..Yemek yaparken aklıma geldi..Bazı sebzeleri bu şekilde pişireyim..Semizotunu zaten çiğ seviyoruz..Ama yeşil fasulyeyi bu şekilde pişirince bakalım nasıl olacak?
Günaydın Sevgi. Tebrik ederim, hiç durmuyorsun. Hep bir işin var. Fotoğrafları merakla bekleyeceğim. Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?