- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
Sabah
2 dilim tahıllı ekmek
peynir
domates
salatalık
az reçelli lor
çay
Akşam
6-7 kaşıkTaze fasulye
iki kaşık bulgur pilavı
iki kaşık yoğurt
salata
Neskahve iki gofret,bir kurabiye yedim
Aralarda bitki çayı içtim
Eşim işten ayrılmış ,haksızlığa uğradı..Bir sürüde iş için masraf yapmıştı..Moralim ona bozulunca kurabiye ve gofreti yedim..Hakkımızda hayırlısı,canım sıkıldı ama yapacak bir şey yok..:2:
Yemeğin üzerine bir gofret,bir kurabiye yedim
Günaydın güzel bayanlar diyecektim...yanlışlıkta güze bayanlar demiştimaf ola
Ay canım çok iyi anlıyorum seni. Bende 9 senedir kilo vermeye çalışıyorum, 9 senedir hayallerime ulaşmaya çalışıyorum. Bazen başarılı oluyorum ama kısa süreli sonra da uzun vadede başarısız oluyorum. Motivasyon çok önemli bu süreçte, inanmak, gerçekten karar vermek, gerçekçi bir yol çizmek çok önemli.Arkadaşlar, yaklaşık 22 senedir kilolarımla başım dertte. Evlendikten sonra bir sene içinde yaklaşık 14 kilo aldım. Evlendiğimde 50 kiloydum, 64 olmuştum... Sonra arka arkaya 5 sene içinde 3 çocuk ile gelen kilolar 75'i bulmuştu. Yaklaşık 4 - 5 sene aynı kiloda kaldım ama arada diyet yapıp 60'lı kilolara indiğimde oldu. Her sene değişik diyetleri uyguladım. Diyetisyen deneyimlerimde oldu. Yaklaşık 5 sene önce kilom hızla artmaya başladı. "84" olmuştum. Endokrin bölümüne başvurdum. Kilolarımı vermek istediğimi söyledim. Yapılan kan tahlilleri sonucunda cushing hastası olduğum ortaya çıktı...Kilolarımın sebebi vücuttaki kortizol hormonuydu..
İki defa beyinden ameliyat oldum.
Pazar günü tartıldım kilom 94,5'du.
Diz kapaklarımda ve belde problemler var. Kilo rahatsızlığımı tetikliyor. Pazar günü sabah karar verdim bu defa başarmak istiyorum! 22 Senedir her sene yapılan diyetlerden ve arkasından artarak kilo almaktan bıktım! Lütfen destek olun. Bu defa başarmak istiyorum!
5 günde 5 kilo diyetiyle başladım. Amacım vücudu şaşırtıp deneyimlerimle beraber her hafta değiştirerek kilo vermek. İnşallah Hipotroit'im çok engel çıkarmaz. Katılmak isteyen olursa beraber yapalım. Desteklerinizi bekliyorum.:82:.. Yarım saat kadar yürüyorum. Günlük yeşilçay, karabiber, tarçın, karanfilden oluşan bir çayı içiyorum. Benimle yol arkadaşlığına var mısınız?
Ayrıca önerilerinizide bekliyorum.
Günaydın güze bayanlar
Bugün erkenciyim.Kahvaltıda smoothie içeceğim(1muz,1 elma,1 bardak badem sütü)
Ara öğün:kefir içeceğim
ikindi :ıspanaklı omlet,çoban salata...
Bugün bunları yemeği düşünüyorum...sizce olmuş mu?acaba çoban salata yerine yeşil salata mı yesem?:26:
Dün spor yapamadım,ama dışarda işim vardı,2 saate yakın yürüdüm.
Sevgiler
Arkadaşlar neredesiniz.?Gurbetçiçeği işte ya sizler neredesiniz?Öğle yemegimi yazayım:
Çimlenmiş nohut ,mercimek ve karabuğdayla salata, ciğer ve taşlık sote
Günaydın Hanımlar ,
anlaşılan dün girmeye vakit bulamamışsınız, inşAllah önemli bir şey yoktur ,sadece vajit bulamamışsınızdır.Ben birazdan kahvaltımı yapıp, yiğenimin okuluna hocalarıyla görüşmeye gideceğim.Öğleden sonra da psikiyatrisine götüreceğim ,evde de yapılacak bir çok iş var.Hayırlısı sakin bir hayatı o kadar özlüyorum ki,Kahvaltımı da yazayım:
2 haşlanmış yumurta
1 parça peynir
zeytin
3 kuru incir. birkaç fındık
Nasrettin Hoca'nın dediği gibi''Damdan düşenin halini damdan düşan anlıyor.Ben de bazen verdim sonra tekrar aldım.Meselenin kaynağına tam olarak inilmediği ve kökten hallolmadığı için bu böyle devam ediyor.Tam kararlı devam ediyorum duraklamaya başladığında başa dönüyorum,istikrarlı devam edemiyorum.Allah seninde yardimcın olsun canım, tecrübelerini bizlerle paylaşırsan seviniriz.Ay canım çok iyi anlıyorum seni. Bende 9 senedir kilo vermeye çalışıyorum, 9 senedir hayallerime ulaşmaya çalışıyorum. Bazen başarılı oluyorum ama kısa süreli sonra da uzun vadede başarısız oluyorum. Motivasyon çok önemli bu süreçte, inanmak, gerçekten karar vermek, gerçekçi bir yol çizmek çok önemli.
Bazı günler senin yediklerinden yiyeceğim ama akşam tek salatayla geçiremem..Benim oğlan hala emiyor..Emmese de tek salatayla acıkırım..
Canım senin kalori ihtiyacın bizden fazla,hem bebeğin gelişimi daha önemli.Ayrıca emzirdiğin için daha fazla kaloriye ihtiyacın var.Salatayla geçiştirirsen bile tavuklu ve bakliyatın olduğu salataları seç,böylece ihtiyacın olan her şeyi almış olursun. Biliyorsun anne sütü proteinle ve bol suyla çoğalıyor. oğlunu öpüyorum.
Merhaba sevgi-liebe .Eşim evde sizleri okuyup hemen çıkıyorum..Mercimek filizlendirmiştim ya bir haftadır dolapta acaba yiyebilir miyim?Yoksa atayım mı?Öğünlerin de güzel maşallah..
Canım tadına bak değişmemişse yiyebilirsin, dün benim yediğimde 1 haftalıktı.Ekmek mümkün olduğu kadar tüketmemeye çalışıyorum.Ekmek yediğim zaman hemen kilo alıyorum
Karataydaki gibi ekmek yemiyorsun kahvaltıda sanırım..Dikkat ediyorum öğünlerinde ekmek yok..
Gulfuren nasıl becerdim bilmiyorum ama benim mesajı senin mesajın içine yazmışım.
Yiğenine geçmiş olsun,kaybettiğin kardeşinin çocuğu değil mi? Allah rahmet eylesin..Biliyor musun benim ablamda aynı şekilde öldü..Doktor ne dedi.?
Sağol canım, olayın etkisini atlatmaları için psikiyatıra götürüyoruz, rutin kontrolü var. Kardeşim götürüyor. Sabah ögretmenleriyle konuştuk daha iyi diyorlar.Ablanı okuyunca kanım dondu bu acının ne olduğunu çok iyi biliyorum.Bir anda gözlerim yaşardı. Aynı şekilde olması beni çok etkiledi. Başınız sağolsun ne zaman oldu?Hayatları boyunca çektiriyorlar ,sonrada köle gibi gördükleri için ayrılmaya yanaşmıyorlar.Hayatları boyunca azraillereinin her türlü hizmetlerini yapmalarıda ayrı bir acı.katili yaşıyormu, bizimkinde ilahi adalet tecelli etti.
Tekrar başınız sağ olsun, şehit olarak gitmiş inşALLAH..Hem hamileymiş hem öldürülmüş,ALLAH bildiği gibi yapsın.Akraba olması da ayrı bir acı.Bizimki kafasına tek kurşunla gitti, söylenene göre hemen vefat etmiş ama 15 sene hem fiziki hem de pisikolojik işkenceyi fazlasıyla gördü,İNŞALLAH cennetine hazırlık olmuştur.Ayrı kaldığı son 3 ayda geceleri rahat uyuyorum, rahat nefes aldığını hissediyorum diyordu.En azından son üç ay mutluydu ve çocuklarıyla ilgili güzel hayaller kuruyordu.Bir ayette öldürenin, öldürdüğü insanın bütün günahlarını kendi üstüne alacağı bildiriliyor.Bir insan öldürülüyor , arkasından kaç kişi ve kaç aile mağdur oluyor, anneciğine de Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kaderlerimiz ne kadar birbirine benziyor, dediğin gibi kaderde ne varsa o yaşanıyor....1987 senesinde oldu..Ablam 3 aylık hamileydi..İşkence yaparak ablamı öldürdü.Kendisi cinayet masasında polisti ve dayımın oğluydu..Şimdi evlenmiş ve çocuğu olmuş diye duydum..Olan ablama oldu..Öldüğünde 17 yaşındaydı..Annemde arkasından fazla dayanamadı 5 sene sonra 50 yaşında annemi kaybettim..Neyse seni üzmek istemedim..Allah hepsini rahmet eylesin..Hepimizin kaderinde ne varsa onu yaşıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?