Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

suan esimi gönderdim, cocuklarin saatini beklerken yziyorum. her zamanki gibi hafta sonu giremedim. gene iki gün boyunca full misafir agirladim. hafta ici cokda güzel gidiyordum, ama hafta sonu bu misafir olayi beni bitirdi. gelsin tatlilar, börekler. ev sahibi olarak yesen bir türlü yemesen bir türlü. yani menülerime hic girmeyim. bu aralar diyetime konsantre olamiyorum. motivasyonum iyice kacti zaten. suan gündemimde farkli konular var. kendime cok stres ypiyorum. daha öncede dedigim gibi 10 sene önce olmam gereken bademcik ameliyatini korkudan gecen sene ancak olabildim. gene cok stres yapiyorum. buyüzden diyete adapte olamiyorum. sizleride oyalamis gibi olmak istemiyorum. iki haftadir hic kilo veremedim. suan bunu kendimi hazir hissedene kadar ertelemeyi düsünüyorum. anladimki gercekten kafada bitirmeden ve belli sinirlar koymadan bu is olmuyor. kendimi hazir hissettigimde yani psikolojik olarak tekrardan sizlerle devam etmek isterim. su an rafa kaldiriyorum. bu tutarsiz hallerimle sizlerinde motivasyonunu düsürmek istemem. topige tabiki ugrayacgim ara sira. cünkü sizlere öyle alistimki, iki gündür giremedim ama aklim hep sizdeydi. merak ettim , ne yapti arkadaslarim diye. sabah doktorum cagirdi. ameliyat kagitlarini verecek dolduracagim hemde cuma günü baglanamamis, bugün alacakmis ameliyat randevusunu. gelismelerden sizleri haberdar ederim. sizleri takip etmeye devam edecegim.

Dün geçmişe göz attım ,UYKUMAHMURU ben sadece KaRATAY DAN tanıyorum zannediyordum oysa konuyu ilk açtığımda da bizimleymiş, ben şimdi ismin neden yabancı gelmediğini anlıyorum. Sevgiler

Günaydın Sevgi.Yok ben karataya hiç katılmadım.Nedense karatay bana ters geliyor.Muayene olduğum kardiologda hiç tavsiye etmedi.Şimdilik alkali diyetle devam ediyorum.Senin öbür konunda tanışmıştık seninle.İşyerinde falan durmadan işte nasıl enerjik olduğumu bu diyetin bana yaradığını falan konuşuyoruz.Nazar mı aldım nedir.Belki de kendi kendime nazar ettim.Bugün kahvaltı yapasım bile yok.2 mandalina yedim kalktığımdan beri sersem sersem dolanıyorum ortalıkta

Gurbetim canım benim , önemli olan sağlığın. Belki kilo almana da hastalığın sebep oluyor. Önce hayırlısıyla ameliyatını ol, strese girme,Allah'a sığın. Her şey güzel olacak inşAllah, moralini bozma. Dualarım seninle, ben toplamda 6 ameliyat geçirdim.Elemneşrah suresini313 kere oku. Bana bir hoca tavsiye etmişti, gerçektende son derece riskli olan son ameliyatımı çok rahat atlattım, hatta doktorum çok şanslısınız en ufak bir komlikasyon olmadı dedi.Oysa bir gün once bana ölüm , felç yada gözlerinizi kaybedebilirsiniz demişti.Daha sonra hazır olduğunda bizimle diyete devam edersin.Bizleri yalnız bırakma, ameliyat olacağın günü de bildir, o gün o saatlerde özellikle dua edelim.

Canım herkeste bir durgunluk var şu aralar. Aslında geçen sene ben bu konuyu açtığımda sen o zaman bana destek veriyormuşsun.Tr-telli, sen ve başka arkadaşlar. Sonra o kötü olay kızkardeşimin öldürülmesiyle ara vermiştim. Aslında isim yabancı gelmiyordu alkali diyetteyken fakat geçen akşam ilk defa cesaretimi toparladım ve okudum. Orada seninde ismini görünce şaşırdım.O dönemki desteklerinizden dolayı teşekkür ederim .Lütfen bizede paylaşımlarınızı bekliyorum.Sana geçmiş olsun inşAllah tez zamanda kendini toparlarsın.

KAHVALTIMI YAPTIM:
2 haşlanmış yumurta
1 parça peynir
9 zeytin
1 domates
2 köy biberi
ara:
1 küçük kase aşure
Dalidam bende tartılmıyorum bu hafta sana uyacağım.
Gulfuren nasılsın canım?

cocuklugumdan beri hep anneme kizmisimdir. benim neden ablam yok. herkesin var ama benim yok. 2 erkek cocugun ortancasiyim ben. bu yüzden bir abla eksikligini hep hissetmisimdir. sana cani gönülden tesekkür ederim. benim icin su yaziyi yazman beni o kadar mutlu ettiki. inan suan aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. nedense senin sözlerin beni cok etkiliyor. bizden büyük olusun, kültürlü olusun, bize bir abla gibi sahip cikman, her konuda bir tavsiyen olmasi, bizleri yönlendirmen cok hosuma gidiyor.. yazdiklarin icimi rahatlatti. Iyiki varsin, iyiki seni tanidim, Allaha sükürler olsunki senin gibi bir ablam var. elemnesrahleke suresini biliyorum. mutlaka okuyacagim. haftaya carsamba hastaneye yatacagim, persembede ameliyat olacagim. carsamba günü hastanede okurum bu duayi. cok cok tesekkür ederim. herzaman yaninizdayim sizleri birakmam insallah.

Canım benim beni çok duygulandırdın.Sen de iyi ki varsın.sizlerde benim kardeşlerimsiniz.İnan size o kadar çok alıştım ki, evdekilerle devamlı interneti kontrol ettiğim için ters düşüyorum.Bende senin için Yunus Peygamberin duasını okuyacağım, o duayı sıkıntılı anlarda okurum ve sonuç Allah'ın izniyle hep iyi olur.Gireceğin saatte belli olursa özellikle bildir o saatte özel dua etmek istiyorum, belli olmazsa da perşembe sabah dua edeceğim.Ameliyat gününe kadar yazacağım ayeti aklına düştükçe oku:VALLAHU GALİBUN ALA EMRİHİ

Hiç korkma Allah'ın dediği olur.İnan kulunun ihtiyacı olduğu zaman her şeyi kolaylaştırıyor.İki kere beyin anjiyosu oldum , canlı canlı giriyorsun.Teller beynine gönderiliyor ve hiç kıpırdamaman gerekiyor.Hep dua ettim kendimi Allah'a teslim ettim ve o rahmetiyle bana kolaylık verdi,oysa beyin ameliyatından çok daha zor .Unutma yalnız değilsin,Allah var.Canın sıkıldığında ve için sıkıldığında bize yaz eminim ben görmesem bile arkadaşlar seni rahatlatırlar, ben de daha sık bakacağım.Tamam mı Gurbetim......

Son düzenleme:

Merhaba Gurbetçiçeği,bende Sevgi abla'nın dediklerine katılıyorum.Önce sağlık...Allah acil şifalar versin canım..Sen iyi ol,sonra kaldığın yerden devam edersinSevgiler

Ağlattınız kızlar beni.Reglim zaten keyifsizim depresifim buluttan nem kapıyorum.Sizlerin bu güzel dayanışması beni çok duygulandırdı.Rabbim muhabbetinizi artırsın eksiltmesin inşallah

Dalida neredesin canım?
Biraz önce yemek canım istemedi.
1 armut
2 kaşık aşure
1 mandalin yedim.

Merhaba Sevgi ablacığım,dışarda biraz işlerim vardır...Bende dalgınım bu aralar,keyfim yok...
Sabah:1 yumurta,1 kk peynir,5 zeytin,1 dilim ekmek
Öğlen:domates soslu makarna,yoğurt...
Az önce:1 elma,1 bardak süt

Ağlattınız kızlar beni.Reglim zaten keyifsizim depresifim buluttan nem kapıyorum.Sizlerin bu güzel dayanışması beni çok duygulandırdı.Rabbim muhabbetinizi artırsın eksiltmesin inşallah
Canım benim ben sanada aynı muhabbeti duyuyorum.Senin o zor günlerindeki ilk sayfalarımda olan desteklerinizi unutmadım.Ben yazmaya devam etseydim eminim aynı destekleriniz devam ederdi.Hani damdan düşeni damdan düşen anlar derler ya 6 ameliyat oldum(3 ü sezaryan) 2 si beyin ameliyatıydı, ayrıca 2 de beyin anjiyosu.Gurbetin neler düşündüğünü kafasında hangi kötü senaryoları kurduğunu tahmin ediyorum.Ama ALLAH'IN izniyle inşAllah bir şey olmayacak.Moralini bozacak şeyleri kafandan at canım sen de zaten ara ara bizimlesin ve her zaman yerimiz var.

Canım benim şu aralar herkes aynı şeyi söylüyor, güneş tutulmasının etkisi devam ediyor galiba.Menün çok güzel bende akşam yediklerimi yazayım:
1 kase ezo gelin çorbası
fırında karışık sebze(karnabahar,havuç, kırmızı biber,patates,bezelye),tavuk
yeşil salata

Merhaba Hanımlar
Bugün ortalıklarda kimse yok.
Dalida yine dışarıda işin mi var?
Gurbetim moralin nasıl canım, iyisin değil mi?
Gulfuren bizi terkettin canım ya.....
Uykumahmuru bugün nasılsın, keyfin yerine geldi mi?
Ben kahvaltımı yaptım:
2 haşl. yumurta
1 parça peynir
8 zeytin
1 domates
5 közlenmiş sivri biber
tarçın çubuklu çay
Arkadaşlar bugün televizyonda söyledi cinnema bitkisini ağızda çiğnenirse 2 saat boyunca şekerli bir şey yenemiyormuş ve hiç tad alınmıyormuş, Ayhan BEY söyledi.

Merhaba canım
Bugün biraz daha iyiyim sanki.Sürekli hapşurmalarımı saymazsak eğer.Kendime kış dönemi için zencefil ve balla bir karışım hazırlayacağım az sonra.Bugün biraz brokoli ve karnıbahar haşladım.suyunu da içtim.Biraz tavuk ızgarayla yemeyi düşünüyorum onları :))

Merhaba Sevgi abla...evet yine dışardaydım....oğlum hala öksürüyor,tekrar doktora götürdüm.Boğazındaki iltihap hala geçmedi için doktor yine antibyotik verdi.Yediklerin çok güzel,afiyet olsunBen bugün diyet yapmıyorum,yarın devam edeceğim inşAllah...Sevgiler...

Merhaba Dalida geçmiş olsun oğluna, malesef yeni nesil mikrop, bakteri ve virüsler daha dayanıklı oluyorlar.Ben de hala tam olarak atlatamadım.
Bu hafta protein diyeti yapmadım, çok iyi sonuç vermedi.Ara vermen iyi olmuş ruhumuzunda bir nefes almaya baskılanmamaya ihtiyacı var, bir gün bile olsa.

Geçmiş olsun, pekmezde bağışıklığı kuvvetlendiriyor canım.Menün çok güzel, sebzelerin suyuyla da hem alkali olursun hem de vitaminleri ziyan olmamış olur.

Teşekkür ederim Sevgi abla...protein diyeti hakkında bende senin gibi düşünüyorum...normalde reglı olduğum zamanlarda çok acıkmıyorum,sadece tatlı ihtiyacım artıyor,ama bu sefer çıldırmış gibiydim...durmadan yedim...ve gene göbeğim çıktı...Serap boşuna protein diyetine karşı çıkmıyor...çok güzel kilo verilir ama galiba çok güzel da geri alınır....moralim çok bozuk....

Son düzenleme:
Günaydın Sevgi abla
Günaydın Gurbetçiçeği
Günaydın Gülfüren
Günaydın Uykumahmuru
Hepimize iyi bir gün dilerimSevgi ile kalın,mutlu kalın

Gurbetçim geçmiş olsun. Endişelenecek bir şey yok evvel Allah' ın izniyle sağlıkla evine döneceksin. Dualarımız seninle

Geçmiş olsun Dallidacım. Bu sene farenjit daha inatçı galiba İnşaallah kısa zamanda evladın sağlığına kavuşacaktır.

Şekerim moral bozacak bir şey yok.. Dikkatini toplayıp sağlıklı beslenmeye konsantre olursan hem sen hem de ailen için çok olumlu sonuçlar alırsın kısa zamanda. İtiraf edeyim ben de şu 2 -3 günde yediğim aşurelerin de etkisiyle 1 kilo almışım

Sevgicim merhaba. Desteğin, ilgin ve nezaketin için çok teşekkür ederim. Hep birlikte sağlıklı ve mutlu günlerde daha güzel konularda sohbet ederiz inşaallah

Geçmiş olsun Dallidacım. Bu sene farenjit daha inatçı galiba İnşaallah kısa zamanda evladın sağlığına kavuşacaktır.
Şekerim moral bozacak bir şey yok.. Dikkatini toplayıp sağlıklı beslenmeye konsantre olursan hem sen hem de ailen için çok olumlu sonuçlar alırsın kısa zamanda. İtiraf edeyim ben de şu 2 -3 günde yediğim aşurelerin de etkisiyle 1 kilo almışım [/QUOTE]

Teşekkür ederim canım
Doğru diyorsun,yola devam,durmak yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…