- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi limonluwaffle
-
Göğüs ucunuz çok kararmışsa yara olmaz, krem kullanmayıngünaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.
insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.
cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.
yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.
benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.
bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.
Biz de sizin gibi diyorduk bebeğimiz bize ayak uydurucak biz ona değil şuan o bizi yönlendiriyor yapacak bişey yok çünkü o daha çok küçük çocuk büyütmek kolay değil elbette biraz lükslerimizden vazgećecegizgünaydın herkese:) dün akşam giremedim şimdide hızlıca yazacağım tek tek alıntılıyamıyorum şuan. gün içinde daha detaylı yazarım.
ilk olarak hepinize teşekkür ederim. 3 haftalıkken gitmeyeceğiz zaten eşimin bi işi dolayısıyla onun gitmesi gerekti bizde onunla gidip ordan devam edecektik bundan vazgeçtim.
insallah herşey yolunda giderse ekim başı ortası gibi gideriz 2 aylık olmuş olur. evet gitmem şart değil. ama biz bebeğin hayatımızı değiştirmesini istemiyoruz o bizim yaşantımıza dahil olsun. belki de olmayacak önceden konuşması kolaydır ama belki de yapabiliriz. yani istenmeyen bir bebek falan değil.
cok hızlı okuduğum için aklımda kalanlara cevap vereceğim. hiç bir şey araştırmıyor değilim tabiki. ama bebeğin kaç kere kaka yapacağını da araştırmadım. denk geldi sordum bir arkadaşa. eğer konu açılmasaydı yine sormaz ve araştırmazdım. nasılsa yaşarken görüceğim. ama bu demek değil ki hiç bir şey araştırmıyorum. uyku düzeni için neler neler okudum bilemezsiniz. yada gögüs ucu için şimdiden krem kullanmam gerektiğini biliyorum ama kanamamım uzun sürebileceğini bilmiyordum.
yüzeysel şeyleri biliyormuşum burdan detaylar öğrendim.
rahatlığıma laf edilmiş ama bu güne kadar bunun bir zararını görmedim eminim cocuk yetiştirirken de görmeyeceğim.
benim tek hatam cevremdeki 6aylık 1 yaşındaki beneklerle bir tutmam oldu yenşdoğanı ama bundan da zaten daha önce gelen güzel öneriler sayesinde vazgeçtim.
bırakacak olsam zaten yazmaz bırakır giderdim. ben sadece neler olabileceğini önceden bilmek istedim. ve doğum olmadan plan yapmamaya karar verdim.
hepinize teşekkür ederşm.
Bir Anne için 3 haftada eski halinize dönmeniz çok zor. Hem kanamanız olacak hemde eğilip oturup kalkmanız hareketleri kolay olmayacak bir de beni çok sıcak basıyordu kışın ortasında olmama rağmen çorapsız tişört geziyordum sizde sıcak bir yere gidersiniz zor olabilir . Tatil yorucu bebek yorucu. Sanırım ilk bebeğiniz nelerle karşılacağını bilmediniz için bu kadar cesursunuz doğumdan sonra evde bile yanında biri olması lazım tatil gidiyorsan en az iki kişi götür bence .merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Verdiğiniz cevap çok itici tatil önemli diyorsunuz bebekten daha mı önemlibırakmayı düşündüm ama buradan yapılan güzel açıklamalar sonrasında vazgeçtim. ve evet benim için tatil önemli. sizin için olmayabilir ama benim için önemli.
Yok yok arkadaş bilmiyor herhalde yenidogan bebeğin anneye ihtiyacı var böyle biseyi düşünmesi bile mantıksız size verdiği cevap aşırı mantıksız tatil önemli çocuğundan daha önemli ...Bebeği bırakacak kadar önemli olmamalı. Neden çünkü bir anne olarak o çocuğu dünyaya getirmek, beslenmesini, bakımını üstlenmektir. Neyse ki zararın neresinden dönülse kardır, vazgeçmişsiniz. 3 hafta ise çok erken.
merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
benim 40 gün boyunca kanamam devam etmişti herkeste başkadır tabi sezeryandı benimde. 3 hafta çok erken geldi bana. Fakat anlayamadığım emzirmeyi düşünmüyor musunuz? 3 haftalık bebeği tatile gitmek için nasıl bırakmayı düşündünüz ki? Hem de uzun bir süre 3 hafta çok uzun. En güzel dönemleri emin olun hiç ayırılmak istemeyeceksin gerçi Doğuncaonu görünce Şuan daha doğmadı. Sağlık sorunlarım nedeniyle 5 gün ayrı kaldım 22 aylık oğlumda ölüm gibiydi benim için hatta düşündüm nasıl bırakıp tatile gidiyorlar diye ben taşıkardi oldum hastanede oğlumdan ayrı kaldığım için bir gece daha kalabilirdim ki doktorum halimi acıyıp hadi çık dedi.merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
Arkadaş sezonu kaçırmamak uğruna bebeğini sütten kesmeyi bile göze almış baksanıza.Herkesin tabi dusuncesi farklidir. Dogumunuza 1 ay kalmis. Suan tatil yerine cok daha baska heyecanlar icinde olmaniz gerekirdi sanki Dogumum nasil olacak,bebegime nasil bakacagim , hersey yetisecek mi gibi. Ama rahatliginizida takdir etmedim degil. Hayirlisi olsin ne diyeyim.
Burda kimse süper anneyim diye inletmiyor ortalığı hanımefendi.
herkes normal olması gerektiği gibi anne.
siz ise extra large bir anne baba olacaksınız o çok aşikar.
İşin özü şu; Bizler normal olan anneleriz. siz ise extra anormal.
hiç kusura bakmayın, ya da bakın. ama maalesef bu böyle.
bırakmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim oda bizimle gelicek insallah gidersek
Aynen. Sonradan vazgeçmiş konu sahibi bırakmaktan. Bence daha anneliğin farkında değil bırakamaz doğuncaVerdiğiniz cevap çok itici tatil önemli diyorsunuz bebekten daha mı önemli
Bebeği bırakmayı düşünmeniz bile akıl kari değil!
Yok yok arkadaş bilmiyor herhalde yenidogan bebeğin anneye ihtiyacı var böyle biseyi düşünmesi bile mantıksız size verdiği cevap aşırı mantıksız tatil önemli çocuğundan daha önemli ...
Şuan kucağına almadığı için anlamıyor bence de size katılıyorum zaten Doğunca asla bırakmak istemeyecektir. Kokusunu duyunca bir saat bile ayrı kalmak zor gelir.. bazıları yaşamadan anlamıyor.Aynen. Sonradan vazgeçmiş konu sahibi bırakmaktan. Bence daha anneliğin farkında değil bırakamaz doğuncaama bazı anneler var adlarını bile anmak istemem neler duyuyoruz. ALLAH tan vazgeçmiş konu sahibi. Ama bu planlar doğumdan sonra zor. Belki kucağına alınca istese de yapamaz umarım öyle olur. Ben şimdiden kıyamıyorum, çok takıntılıyım sanırım
Çocuk sahibi olunca hayatınızın büyük ölçüde değişeceğini şimdiden kabul ederseniz süreçte daha az hayal kırıklığı yaşar ve daha az zorlanırsınız.hayır düğün değil. düğün hiç sevmem zaten. bunu böyle yazacağınıza daha düzgün bir şekilde söyleseydiniz keşke. 3 tane çocuk büyütmedim sonuçta. ve ayrıca taril benim için önemli. cocuğumdan önemli değil ama hayatım değişmeden onu da yaşamımıza dahil etmeye çalışıyorum.
Çevrenizdeki anneleri örnek almamanızı tavsiye ederim.teşekkür ederim. ama diğer mesajlarımda da yazdım benim etrafımda giden cok kişi var 6 aylık bebeğini 1 hafta bırakan var ayda bir bırakıp bi yerlere giden var. o yzüden bende bu şekilde rahat düşünebiliyorum. bırakmayacağım için konu açtım neler yapabilirim diye. bırakacak olsam konu açmazdım.
Bence sorumsuz yapar.Her anne kendine özgüdür . Bebeği bırakma düşüncesi o anneyi sorumsuz yapmaz.
Belki emzirmeyecek. Bunu bilemeyiz ki. Bu kadar tepki abartı bence ki defalarca yazmış bırakmaktan vazgeçtim , tatilde ne yapabilirim diye.
Kanama bitmeyebilir 20.gunde? Denize nasil giriceksin.. paran da bosa gidicej ve havuza bence hic hic girmemelisin o taze dikislerle..Kanama falan olur bence 20 günde. Yanı siz isteseniz bile tatil nasıl yapacaksınız ki? Havuza denize yeni dikişle girmek pek akıl karı değil.. bebek bırakma konusuna değinmiyorum bile.. kötü bir fikir.
Tabi son karar sizin
Bence sorumsuz yapar.
Anne, okul öncesi öğretmeni ve PDR olarak bu konuda çok hassas ve netim.
Bebekle kurulan bağda evet emzirme çok önemli ama çeşitli sebeplerle anne emziremiyorsa bile bebeğin annesinin kucağında, güven duygusunu hissetmesi o kadar önemli ki.
Anne hastadır, zorunlu sebeplerle bebeğini bırakmak zorunda kalmıştır ona bir şey diyemem.
Ama gezme, tatil vb keyfi sebeplerle çocuğunu 24 saatten uzun süre bırakan anneye de en hafif ifadeyle 'sorumsuz' derim. Bebeklikte tesis edilemeyen güven ve bağlanma duygusu tüm yaşamı olumsuz etkiliyor bu bilimsel bir gerçek.
Uzun lafın kısası:Bir çocuğun sorumluğunu alamayacak kadınlar doğurmasın efendim. Mecbur değil kimse anne olmaya.
Not: Serzenişim sizin şahsınıza değil , konuyu okuyan sorumsuz annelere.
Bende yeni doğum yapmış bir anne olarak sana şunları söyleyebilirim: Yenidoğan süreci bebek için 28 gün tabi enfeksiyonlara karşı korunması için aşılarının tamam olması gerek bu da 6 ay, tabi bu gezmene engel değil. Ancak kırkı çıkma olayı anne adayı senin için.Yani sen sezeryan yapmış bir anne olarak henüz toparlanamamışken rahat alanından çıkıp bebeğinle başka bir ortamda olmak senin için çok zor. Bebeğine Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz ancak senin için zor olur, bebek sürekli emmek istiycek zaten yanında bebeğine yarım saat bir saat oyalıycak biri olcakki sen o arada denize girebilesin ya da tatilin türü neyse onu yapabilesin. Sözün özü Bence dinleneceğin yerde yıpranırsın 3 hafta sonrası tatil için çok erken..merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?