sezaryan sonrası?

Olayı sizin açınızdan değil de bebek açısından değerlendirmek istiyorum zira bu konuda sizi değil bebeği öncelikli düşünüyorum. Yeni doğmuş dünyaya alışmaya çalışan bir bebek düzen, rutin ister, ( emme, uyku, alt değişimi masaj gibi) yani alışılmışlığın dışında gerçekleşen şeyler bebekte huzursuzluk yaratır. Bağışıklığı tam gelişmemiş olacağından (aslında gelişmiş fakat ) hijyeninden emin olmadığınız bir yere bebeğinizi götürmeyin. Ben 3.5 yaşında oğlumu mecburi bir sebeple 2 gece anneme bıraktım (1 ay kadar oldu) oğlum hala beni görmeyince tedirgin oluyor "annem nerde anneeee" diye ağlıyor keşke mecbur kalmasaydım da bırakmasaydım diyorum sizin çevreniz 1 yaş ve daha küçük çocukları bırakıp tatile gidiyor !!!! Çevrenizde yapılan her şey doğru değildir örnek almayın !!!

40 günlük süre önemli hem bebek hem sizin için
herkesin bünyesi farklı ama yinede iç dikişleriniz iyileşmez tuzlu su kötü etkiler girmem derseniz belki düşünülebilir
bebeğin dünyaya adaptesi düzen kurması açısından tek bir yerde kalması bence önemli uykusu alışması güven duygusu
sakin bir yerde denize havuza girmeden büyük bir bebek arabası ile yine de kapıyı kapatmıyorum
kalabalık ve klimalı ortamlardan hasta olabilir, uzak durulmasında fayda var
yeşili bol, sakin bir tesis belki
ama yinede beklemeniz daha doğru olur
ben ufacık bebekleri gördüm, turistler kapmış gelmiş
olmaz değil ama siz sezeryanlı olacaksınız, sizin toparlanmanız onemli

Sezaryandan sonra bir süre kesinlikle dinlenmeniz gerekir diye biliyorum. Bu konuyu buraya sormak yerine bence doktorunuza sorun iki farklı arkadaşım dinlenmemekten dolayı yaralarını enfeksiyon kaptırdılar. Hatta birisi tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Yolculuk tatil sizi çok yorabilir. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almak naip etsin.

evet eşimde benimle aynı düşüncede. size garip gelebilir ama dediğim gibi yapan yapıyor. belki benimki kadar küçük değiller ama 6 aylık bebeğini yada 2 yaşında olanı bıraknlar var.

Bakın ne güzel söylüyorunuz.
yenidoğan bebekle 6 aylık bebek arasında dünya kadar fark var.
hele 2 yaş çok daha rahat bırakılır.
farkında mısınız çoğu mesajınızda etrafınızdakilerden bahsetmişsiniz.
normal olan şudur hanımefendi. yenidoğum yapmış bir anne bebeğini 1 dk bile yanından ayırmak istemez.
evet bırakmayacağım diyorsunuz fakat son derece rahat bir insan olduğunuz ve bırakma ihtimaliniz olduğu apaçık belli.

öyle dünya laylaylom değil, yaşayıp göreceksiniz inşallah.
hele bir de gazlı ve ağlamaklı bir bebek olduğunu düşünün.

Yanlış anlaşılmasın, kimsenin anneliğini sorgulamak değil şu an yaptığım şey.
Biz konuya yorum yapan üyeler kadar en az bebeğinizi düşünmeniz ve ilk etapta sizin ona ayak uydurmanız gerektiğini anlamanızı istiyorum.

Benim doğumdan sonra en az 2 ay en son düşüneceğim şey tatildi öyle söyleyeyim..

2 aylık civarı evde olmaktan sıkılıp kv ye bırakıp eşimle bir akşam maç izlemeye çıktım sadece.
Bir defa sen hiç ayrılmak istemiyorsun.
O bebeğin tek ihtiyacı olan şey sensin.

6 aylık ve 1 yaşındaki bebekle yenidoğan bir tutulamaz. Gerçi ben 2 yaşında hala düşünemem ayrı tatili.

Doktorlar da ilk 3 ay bol bol kucaklayın. Bu sürede hiç kucağa falan alışmaz der..

Benim çocuğum yokken otelde 1 aylık bebekle tatil yapan vardı. Ama bana tuhaf geliyor. Her şeyin yeri ve zamanı var.
Kadın havuz başında güneşin altında gaz çıkarttırmaya çalışıyordu düşün ne kadar tuhaf.
Ne anladım o tatilden?

çok teşekkür ederim evet bende sasırdım ama uzatmak istemedim. cok güzel öneriler aldım zaten onlar bana yeter. 'süper anneleri' zaten bekliyordum sorun değil:)

Burda kimse süper anneyim diye inletmiyor ortalığı hanımefendi.
herkes normal olması gerektiği gibi anne.
siz ise extra large bir anne baba olacaksınız o çok aşikar.
İşin özü şu; Bizler normal olan anneleriz. siz ise extra anormal.
hiç kusura bakmayın, ya da bakın. ama maalesef bu böyle.

Tecrubeli anne olarak soyluyorum normal dogum yapmama ragmen dikislerin acisindan yaklasik 15 gun rahat oturamadim lohusalik bir yandan surekli annesini isteyen bir bebek.ben kizim dogdugunda 24 saat sonra dokundum ona ilk yanina gittigimde kuvezde deli gibi agliyordu igneler vuruluyordu kucagima aldim annem kizim ben senin annenim hosgeldin yavrum deyince bir sustu sakinlesti beni dinliyor hemsireler ayy nasil da tanidi annesinin sesini dediler sonra ilk emzirme denememiz de hemsirelerin yardimi ile hemen kapti tam 1bucuk saat kaldi memede ayrilmak istemedi benden.zaten vazgecmissiniz de demek istedigim tatili biraz daha erteleyebilirsiniz en rahat insanin evi yani.

"Yenidoğandan ayrı tatil yapılmaz. Bu kadar rahatlık bünyeye zarar" demek süper annelikse, tamam ben süper anneyim kabul ediyorum. Teveccühünüz..

Hatuna yüklenmeyin ilk çocuğu olacağı için bilemiyor. Yiyip içip uyuyacak sanıyor. Onun için dedim ben tanıdıklarınla birebir konuş diye. ha inşallah rahat eder, kanguruya koyup gezenlerden olur bilemeyiz. Ben kışın doğurmuştum çok rahat edememiştim, hep evdeydim. Bu sefer beklenti taşımıyorum o yüzden.

Yüklenme değil ki,
asıl sorunda ilk çocuğu olması ve sanki sıradanlaşmış gibi yaklaşması konuya.
konu sahibinin ya yaşı çok küçük bazı şeyleri idrak edemiyor, dediği gibi yada bir hayli geniş.
farkına varabilmesi için yazdık. yoksa tü kaka sen kötü annesin demedik ne haddimize.

Bebeğini emzirmeyi düşünmüyormusun?Hamilelik ile lohusalık çok farklı.Ben şahsen bırakıp gidebileceğini sanmıyorum.Zira insan uyurken bile özlüyor.

Sizin psikolojinizi iyi görmedim daha doğmadan bırakma planları,tatil planları Allah akıl fikir,vicdan versin o tatilde enfeksiyon falan kaparsanız bebeğinize ne olacak?birazcık düşünceli olun artık sadece kendiniz değil doğacak olan bebekde sizin sorumluluğunız.anne falan değilim ama doğuruyorsanız sahip çıkın.

Ben temmuzun ortasında doğurdum ama gayet de evde oturdum valla.

Sen bebeğe o dünyaya alışmaya çalışırken, minimum uyku ile az enerji harcamaya çalışırken, cehennem sıcağında kuzuyu emzirmeye boğuşurken, sızlayan memelere üzülürken, bir kap çorba yapabilsen, bir bardak çay içebilsen şanslı sayarken, evde ekstradan seni bekleyen işleri, bebek görmeye gelecekleri düşünürken, en son istenecek şey tatildir zaanımca.

Konu sahibine önce sinirlendim ama şimdi saflığına üzüldüm. Kendini nelerin beklediğini bilmiyor çünkü..

sezeryandan 3 gun sonra camasırları yıkadım serdım mutfagı topladım sagı solu topladım
1 hafta dıkıs yerını hıssedersın sadece oturur kalkarken yavas hareket edersın hepsı bu

hıc bı sakıncası olmaz benım kuzenım dogum yaptıkdan 10 gun sonra tatıle gıttı bebısıyle beraber
bebek zaten uyur hep karnı tok altı pek anne yanında olduktan sonra bebekle uzaya yıne gıdebılırsın

(aracla aılece gıdecegınızı dusunerek yazıyorum yolda rahat emzırıp alt degıstırebılırsınız dıye )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…