- 14 Ekim 2016
- 7.143
- 48.205
- 548
- Konu Sahibi limonluwaffle
-
Herkesin süreci farklıdır fakat aşağı yukarı şöyle bir süreç:anlıyorum. bende bunları merak ediyorummişte. neler yaşıcaz doğumdan sonra ne kdar sürede toparlanıcaz
benim çevremde cok fazla var bırakıp tatile giden o yüzden bana garip gelmiyor. ama burakmayacağım
Her beslenme sonrası değişir o da iki saatte bir demekevet ilk cocuk. bende sıcak iklimde yaşıyorum ilklim aynı olacak ama diğer konuları bilmiyorum. mesela yeni doğmuş bir bebeğin altı kaç kere değişir günde?
Bu da değişir benim ikisinde de 20 gün sürdü sonra leke geldi mesela 40 a kadar. Kiminin çok yoğun 40 gün sürerpeki kanama ne kadar sürüyor
çok teşekkür ederim. ne kadar güzel yazmışssınız 3 kere okudum ve ekran resmini aldım:) eşimde bende hem uyumlu hem cok rahatız insallah bebişimşzde bize çeker:) lohusa ekibi cok dediğiniz gibi ama en cok gözümü annem korkutuyor:) hayırlıs bakalım ben neler yaşıyacağımHerkesin süreci farklıdır fakat aşağı yukarı şöyle bir süreç:
Öncelikle bebeğin dünyaya, sizin bebeğe alıştığınız en az bir haftalık bir süreç var. Doydu mu? Aç mı? Uyanacak mı? Ne zaman uyuyacak? Her şey o kadar belirsiz ki ben beşiğin başında 5 saat hareket etmeden beklediğimi biliyorum ama bunu neden yaptığımı bilmiyorum mesela.
Arada bir "Hayatımız çok değişti." kaygilari yoklasa da sürece uyum sağlamak çok zor olmuyor. Eşiniz de uyumlu biri ise her sey daha guzel olacak emin olun.
Az buçuk alışmaya başladığınızda "Sütüm yetiyor mu?" kaygısı çıkageliyor. Savuşturun onu hemen. Bebek doymazsa zaten ağlıyor ben bunu çok geç anladım.
Bebeğinizin gaz süreci olacak, çok sancılı olmasa da biraz ağlamalı bir süreç oluyor.
Bu arada lohusaseverler derneği üyeleriniz çok sa ( kayınvalide, anne, teyze, görümce, kuzenin halası, dıdısının dıdısı) Ufak çaplı bir krizle azaltın, çokluk sizi o süreçte darlıyor.
Bebeğin arada rutin kontrolleri olacak, sezeryanla doğduğu için işitme testinden geçmeyebilir panik yok ( kulaklarında sıvı kalıyor) 3- 4 hafta sonra tekrar kontrole çağrılıyorsunuz.
Belki psikolojik bilemiyorum ama 40 gün geçince bi aydınlanma geliyor. Ne oldu bana? sendromu geçiveriyor. Bebek gaz olayına az buçuk alıştığı için daha da rahatlıyorsunuz.
Nacizhane tavsiyem tatilinizi 40 sonrasına erteleyin, hem sizin hem bebeğin kontrollerinin de aksamaması daha iyi olur. Bir de aşı tarihlerini de gözden kaçırmayın tatilde bazı aşıları yaptıracak yer bulamayabilirsiniz.
Şimdiden sağlıklı doğumlar.
Emiyorsa yaklaşık 10kez değişir mama alıyorsa kabızlık olabilir ki bu daha zor gaz sancıları ve ağlamaları ile karşılaşırsınız.evet ilk cocuk. bende sıcak iklimde yaşıyorum ilklim aynı olacak ama diğer konuları bilmiyorum. mesela yeni doğmuş bir bebeğin altı kaç kere değişir günde?
evet eşimde benimle aynı düşüncede. size garip gelebilir ama dediğim gibi yapan yapıyor. belki benimki kadar küçük değiller ama 6 aylık bebeğini yada 2 yaşında olanı bıraknlar var.Çevrenizdekilere baka baka sizde garipleşmişsiniz.
Bir ANNE tatil zevki için yeni doğan bebeği nasıl bırakabilir yada bırakmak isteyebilir.
düşüncesi bile korkunç.
sağlıklı bir insan asla bunu düşünemez !
Hani yaşına gelmiş bebek çocuk deseniz anlarım da yeni doğan bebek ten bahsediyorsunuz. eşinizde sizinle aynı düşüncedeyse vah o bebeciğin haline.
-Bu bebeğin annesi nerde ?
- Doğurdu ve tatile gitti !
Bırakmayacağım demişsiniz çok iyi edersiniz.
ama bunu bir an düşünmüş olmanız bile korkunç.
bu konunun çirkin bir şaka olmasını diliyorum.
Bırakmayı düşünmüş ve bunu normal karşılıyor. Hayır efendim normal değil anneye muhtaç bir yeni doğan o, tabi ki tepki vericez.bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
Bazı arkadaslar bu cümleden bebeği bırakacağınız anlamıni nasıl çıkarıyor ben anlamıyorum . Orda acikca birakmaktan vazgeçeceğini yazmamış mı konu sahibi.
O kadar "anne olmak" odaklı yaşıyoruz ki..
Bebek ile bırakmak kelimeleri ayni cümlede yanyana gelince "süper anneler" derhal koşup "vay efendim nasıl birakirsin" diye tabiri caizse çemkirmeye başlıyor . Cümlede ne denilmiş anlamaya çalışmıyor bile. Sakin olun hanımlar. Abartmayın.
çok teşekkür ederim. biraz içim aydınlandı:) bende babasıda cok rahat insanlarız insallah minik de bize çeker:) tabiki denizin temiz olmasına önem veriyoruz. peki siz denşze soktunuz mu? kanamanız ne kadar sürdüGayet gidebilirsiniz.
Bebeğim 1 aylıkken şehir dışına tatile gittim, deniz tatili değildi.
2 aylıkken de deniz tatiline gittim, niye sıkıntı olsun ki?
Sadece dua edin bebeğiniz arabayı sevsin, yolculuk bunaltmasın.
Geceleri yola çıkarsınız, emzirme saatlerinde mola verir aynen devam edersiniz.
Ben normal doğum yapmıştım, bir sıkıntı yaşamadım ama seseryanda da bir yasak vs olacağını sanmıyorum.
Tatilden önce doktorunuza kontrole gider, onay alırsınız.
Ve yanınıza bolca büyük müslin örtü alın bebiş için, ana kucağı çok terletiyor hem de börtü böcekten korumak, gölgelik, kurulamak için de kullanırsınız.
Temiz bir deniz ise mutlaka da denize sokun bebeği.
Iyi de sizinki ne 6 aylik ne de iki yasinda sut kokan kuzu anne karnindaki duyguyu hissetmek ve karnini doyurmak icin memenin ucunu agziyla ariycak..annenin kokusunu istiycek..evet eşimde benimle aynı düşüncede. size garip gelebilir ama dediğim gibi yapan yapıyor. belki benimki kadar küçük değiller ama 6 aylık bebeğini yada 2 yaşında olanı bıraknlar var.
çok teşekkür ederim evet bende sasırdım ama uzatmak istemedim. cok güzel öneriler aldım zaten onlar bana yeter. 'süper anneleri' zaten bekliyordum sorun değil:)bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
Bazı arkadaslar bu cümleden bebeği bırakacağınız anlamıni nasıl çıkarıyor ben anlamıyorum . Orda acikca birakmaktan vazgeçeceğini yazmamış mı konu sahibi.
O kadar "anne olmak" odaklı yaşıyoruz ki..
Bebek ile bırakmak kelimeleri ayni cümlede yanyana gelince "süper anneler" derhal koşup "vay efendim nasıl birakirsin" diye tabiri caizse çemkirmeye başlıyor . Cümlede ne denilmiş anlamaya çalışmıyor bile. Sakin olun hanımlar. Abartmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?