- 4 Ekim 2012
- 16.746
- 33.164
- 798
- Konu Sahibi limonluwaffle
-
Vuhuuu sabaha kadar eğlence diyosunBen temmuzun ortasında doğurdum ama gayet de evde oturdum valla.
Sen bebeğe o dünyaya alışmaya çalışırken, minimum uyku ile az enerji harcamaya çalışırken, cehennem sıcağında kuzuyu emzirmeye boğuşurken, sızlayan memelere üzülürken, bir kap çorba yapabilsen, bir bardak çay içebilsen şanslı sayarken, evde ekstradan seni bekleyen işleri, bebek görmeye gelecekleri düşünürken, en son istenecek şey tatildir zaanımca.
Konu sahibine önce sinirlendim ama şimdi saflığına üzüldüm. Kendini nelerin beklediğini bilmiyor çünkü..
Vuhuuu sabaha kadar eğlence diyosun
Uc hafta sonra tatil ve sezeryan sonrasi.sen iyi misin yoksa kafanmi guzel.ilk cocugun ve toyluk da var tabi ama cnm madem tatil yapmak istiyordun neden cocuk yaptin.birak sen tatili tuvalete zor gidiyordum ben.el kadar bebegi arabada bu sicakta tasiyacaksin nerde vicdan...sen tatil hayali kuracagina saglikla alayim kucagima diye dua et bence.hic mi heyecan korku yok vallahi benmi anormalim senmi anlamadim.merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Burda kimse süper anneyim diye inletmiyor ortalığı hanımefendi.
herkes normal olması gerektiği gibi anne.
siz ise extra large bir anne baba olacaksınız o çok aşikar.
İşin özü şu; Bizler normal olan anneleriz. siz ise extra anormal.
hiç kusura bakmayın, ya da bakın. ama maalesef bu böyle.
Belkide normal olanı rahat olmaktır.
Bebegimden bir saniye ayrılmam diyen anneler kendine hiç zaman ayıramaz hale geliyor. Baba da buna alışıyor.
Zaman içerisinde sitem eden, sürekli bitkin , yorgun deşarj olamayan , sadece anne olan, kadın olduğunu unutan kişiler ortaya çıkıyor.
Bende bırakıp tatile gitmem. Ama Asla yapamazsın , bu ne sorumsuzluk diye düşünenlerden değilim.
Tatilede gittim 40 im çıkmadan. Bana da bebeğime de çok iyi geldi orman havası , deniz havası. Sakin bir yer seçtim.
Evde gazını çıkarmak için ugrasacagima , deniz manzarasında uğraşırım :)
Yoo bence gayet düzgün bir şekilde yazdım.
Siz sanıyor musunuz ki size "o kadar küçük bebek bırakılmaz" "o kadar erken tatile gidilmez" diyenler üçer beşer çocuk büyüttü.
Aralarında bekar veya çocuksuzlar bile var.
Ben de henüz tek çocuk büyütüyorum ama hamileyken bile hiç böyle şey aklımın ucuna gelmez..
Bu tecrübesizlik değil başka bir şey..
Sizin ve bebeğin iyiliği için yazıyorum zaten. Ama anlayana..
Şu konudaki yorumlar Türk kadının annelikten sonra neden kendinden vazgeçmek zorunda kaldığının yanıtı gibi. Anasın sen ana!! diyeceğiniz yerde kadıncağıza fikir verseniz daha faydalı bir iş yapmış olursunuz. Anne iyi olsun ki bebeğine de iyi bir şekilden bakabilsin. Bunu anlamak gerek önce.
Olayı sizin açınızdan değil de bebek açısından değerlendirmek istiyorum zira bu konuda sizi değil bebeği öncelikli düşünüyorum. Yeni doğmuş dünyaya alışmaya çalışan bir bebek düzen, rutin ister, ( emme, uyku, alt değişimi masaj gibi) yani alışılmışlığın dışında gerçekleşen şeyler bebekte huzursuzluk yaratır. Bağışıklığı tam gelişmemiş olacağından (aslında gelişmiş fakat ) hijyeninden emin olmadığınız bir yere bebeğinizi götürmeyin. Ben 3.5 yaşında oğlumu mecburi bir sebeple 2 gece anneme bıraktım (1 ay kadar oldu) oğlum hala beni görmeyince tedirgin oluyor "annem nerde anneeee" diye ağlıyor keşke mecbur kalmasaydım da bırakmasaydım diyorum sizin çevreniz 1 yaş ve daha küçük çocukları bırakıp tatile gidiyor !!!! Çevrenizde yapılan her şey doğru değildir örnek almayın !!!
3 tane çocuk buyutseniz böyle konuşamazdiniz zaten..hayır düğün değil. düğün hiç sevmem zaten. bunu böyle yazacağınıza daha düzgün bir şekilde söyleseydiniz keşke. 3 tane çocuk büyütmedim sonuçta. ve ayrıca taril benim için önemli. cocuğumdan önemli değil ama hayatım değişmeden onu da yaşamımıza dahil etmeye çalışıyorum.
Şu konudaki yorumlar Türk kadının annelikten sonra neden kendinden vazgeçmek zorunda kaldığının yanıtı gibi. Anasın sen ana!! diyeceğiniz yerde kadıncağıza fikir verseniz daha faydalı bir iş yapmış olursunuz. Anne iyi olsun ki bebeğine de iyi bir şekilden bakabilsin. Bunu anlamak gerek önce.
Sezeryan sonrası sanırım iki ay havuza ve denize girmek yasak oluyor, bende yazın doğum yapmıştım sezeryanla doktorum söylemişti ordan biliyorum. Onun haricinde bebek yenidoğan döneminde olduğu için hava değişimi ve sıcaklardan etkilenebilir diye de düşünüyorum. Ben olsam doğumdan üç hafta sonra tatil planı yapmaz, bebeğimin iki üç aylık olmasını beklerdim sanırım.merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?