- 7 Mart 2016
- 1.384
- 2.191
- 83
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Bu sakin kalınacak bir durum değil. Ortalığın yıkılması lazım. Sen cok pasif kalıyorsun. Bayram ziyareti için konu açacak kadar bastırmışlar seniAilem biliyor, konuştular ama sadece kaynanayla tartıştığımi biliyorlar ki onda bile zor tuttum onları evlerine gitmeden once cok yalvardim sakin olmalari icin. Bunu bilseler gebertirlerdi o salağı. Ben çok yumuşak davrandım. Kaynanaya, diğerlerine, iyi olalım istedim, benden de yüz buldular. Keşke baştan mesafeli olsaydım.
e yani normal olan buBenim eşimin kardeşi de üstüme yürür gibi yapmıştı, eşim dövmüştü kardeşini.
Ben hiç gitmedim 4 senedir. Ölene kadar da görüşmem diye düşünüyorum. Sorun olmuyor bizde.
Bu sakin kalınacak bir durum değil. Ortalığın yıkılması lazım. Sen cok pasif kalıyorsun. Bayram ziyareti için konu açacak kadar bastırmışlar seni
aynen katılıyorum, iş kocada biter...Ben kavga etsin demiyorum ki.
Kaynınıza 'sen benim eşime böyle davranamazsın, haddini bil' demesi yeterli.
Abim seninle mutlu değil çocuğu bize ver boşan diyen görümcelere de 'benim adıma konuşmanıza gerek yok' demesi yeterli.
Anacığını gündeme getirmiyorum ona ne dense boş, bildiğini okuyacak nasıl olsa...
Onu bilir onu söylerim bu konuda dengeyi sağlayacak olan kocalarımız.
Siz istediğiniz kadar onlarla başettiğinizi düşünün, kocanız arkanızda durmuyorsa, boş boş konuşan kızkardeşlerine 'susun' demiyorsa, kaynınızın size olan hadsiz tutumuna bile inanmakta zorlanıyorsa siz süreçte daha çok üzülürsünüz.
Bahsettiğim kaynım, yan tarafımızda oturan kaynim değil. Özür dilediklerini sanmıyorum, kayınpederim her zamanki gibi orta yolu bulmaya çalışıyor. Tek derdi kusluk olmaması. Eşim kardeşine bağırmasa bile, soğukmuş, aramıyormus, hepsi bu kadar. Kaynım korkağın teki, annesinden aldı bu cesareti. Kaynanam tam bir şeytandır. İyi gibi görünen yılan dilli bir insandır.
Eminim biz iyilikten başka ne yaptık diyip duruyorlardir. Eşime hiçbirini görmek istemiyorum dediğimde, ailemi yok sayamazsin diyor. Kincisin, unutmuyorsun diyor. Ona göre bu unutulacak, üstü kapatılacak bir olay. Eşimden aldılar bu yüzü zaten.
Arada bırakma beni diyor. Annesi kardeşleri düşünmemiş, hep ben düşüneceğim yani. Eşimle de aram gittikçe bozuluyor bu insanlar yüzünden. Mesafeli ol ama sana birşey sorarlarsa cevap ver diyor. Eskisi gibi olmanı beklemiyorum diyor. Ne bileyim, Allah kızlarından cikarsin
Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.
Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.
Bayramlarda eşinin ailesiyle gorusmeyenler var mi aranızda?
Ya bende kp için üzüldüm ben olsam giderim kp elini öper rızasını alıp geri dönerim hemen. Ama buna da eşinz razı olur mu bilmm. Çnkü bu jet bi şeklde diğerlerine tavır olur. Yada kp arayın zamnı gelnce. Gönlünü alın başka zaman için evinizd davet edin.Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.
Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.
Ya bende kp için üzüldüm ben olsam giderim kp elini öper rızasını alıp geri dönerim hemen. Ama buna da eşinz razı olur mu bilmm. Çnkü bu jet bi şeklde diğerlerine tavır olur. Yada kp arayın zamnı gelnce. Gönlünü alın başka zaman için evinizd davet edin.
Kayinbiraderin üzerine yürüdü, görümcelerin hadsizlik sınırını zorladı bu arada kocan ne yaptı. Nasıl bir adam erkek kardeşinin karısının üzerine yürümesine göz yumar. Hâlâ daha onunla görüşüyor mu? Ben olsam evliligimi bile gözden geçiririm. Nasıl iğrenç bir durumdur bu. Hadi görümceleri geçtim, kadın kavgası der, üzerinde durmazsın. Ama erkek kardeş üzerinize yürümüş. Ayrıca kurban için niye orda kalasınız. Gerekirse gün ışımadan yola çıkarsınız yine de kalmazsınız. Ama ben olsam asla adım atmam. Kayınpederi arayıp, güzel bir dille onu çağırabilirsiniz. Bu arada sizden açık açık özür dilendi mi yoksa sadece özür diliyorlar mi denildi kp tarafından.Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?