Şimdiden bayram ziyareti derdi

Asla o insanlarla bir araya gelmez ölulerine de dirilerine de gitmezdim o kayninda elini ayagini kirdirirdim.siz yapın diye demiyorum ama ben kocama ya onlar ya ben der beni secmeyip onları silmeyen adamı da boşardım net. Bu nedenle kayin aile böyle birşeyi yapmayı bırak benle tartışma ortamına bile girmeye cesaret edemezler

Ailem biliyor, konuştular ama sadece kaynanayla tartıştığımi biliyorlar ki onda bile zor tuttum onları evlerine gitmeden once cok yalvardim sakin olmalari icin. Bunu bilseler gebertirlerdi o salağı. Ben çok yumuşak davrandım. Kaynanaya, diğerlerine, iyi olalım istedim, benden de yüz buldular. Keşke baştan mesafeli olsaydım.

Bu sakin kalınacak bir durum değil. Ortalığın yıkılması lazım. Sen cok pasif kalıyorsun. Bayram ziyareti için konu açacak kadar bastırmışlar seni

Bu sakin kalınacak bir durum değil. Ortalığın yıkılması lazım. Sen cok pasif kalıyorsun. Bayram ziyareti için konu açacak kadar bastırmışlar seni

Ben de isterdim o evi başlarına yıkmayı ama bir oğlum var. Ona zaten o günkü kargaşayı yaşatmısim, daha fazla gerilmesin ve ailem de bir salak yüzünden hapishanelere düşmesin diye daha sakin davrandım. Geleceklerini duyar duymaz polisi aramislar, esim izin vermemis. bizimkilerin pek affı yoktur. Konu ben olunca gozleri döner. Sakin kaldığım için pişman değilim. Zaten gitmeyeceğim. Ayağıma gelip özür dilerlerse formaliteden soru cevap şeklinde konuşurum. Bir salak için ailemi mahvetmeyi goze alamadım, alamam.

aynen katılıyorum, iş kocada biter...

Belki aralarda yazılmıştır bilmiyorum sadece ilk sayfayı okudum. Şu yapilabilir, ilk gün kurban kesilir sen ve oğlun gitmezsiniz ertesi gün eşin seni tekrar götürür misafir gibi bir kaç saat oturur kalkarsınız. Muhatap olmayın böyle insanlarla

asla gitmem. kayınpederimin hatrına bile olsa gitmem. bayram günü ararım kayınpederimi ve içtenlikle kutlarım. neden gelmediğimi de bilir zaten. ama o eve bir daha asla ayak basmam.

Yaklaşık 16 yıllık evliyim 2 kaynım var
Ben bulundukları odaya girdiğimde toparlanırlar ki bende hiç rahat olun falan demem
Ve bende aynı şekilde onların yanında çok dikkatliyimdir
Sizde ilişkiler nasıl bu hale gelmiş anlamıyorum
Yani siz derken sizi tenzih ederim
Kayın aile diyerek de olsa mesafe elden bırakılmamalı bence

Gitmeeeee.
Millet gitmemek için bahane arar seninki fazla iyiniyet.
Gitsen madalya mı vercekler.
Kp özür diletse ne olacak onları yetiştiren o.
Seni yine aynı konuma getirirlerse çok pişman olursun gitmeeeee.

Kusura bakmayın ama ailesi eşinizden yüz buluyorsa eşiniz de sizden yüz buluyor.
Eşimin kardeşi beni dövmekle tehdit edecek, eşim kendi görüştüğü yetmezmiş gibi beni de zorlayacak, bir de kinci diyecek bana... Kayış kopardı bende o an. "Ailenin yaptığı terbiyesizliğin farkına var ve bu konuyu bir daha açma. O sırada evden çıkmak yerine polisi arayıp şikayetçi olmadığıma dua et ve sus artık. Ailene terbiyesiz demem gururuna dokunduysa da benim kadar kinci değilsin madem, unut o lafımı hayatına devam et bakalım" derdim direkt.
Ben sizin yerinizde olsam olay anında bile sakin kalamazdım. Bebek var diye evden çıkmayı tercih etmişsiniz, haklısınız da. Ama eşinize bu konuda konuşması için fazla yüz vermeyin. Ortadaki yanlış basit bir konu değil çünkü. Ailesinin ayıbıyla susup oturmasını bilsin.
Siz "huzurumuz bozulmasın" dedikçe huzuru bozulan tek kişi siz olursunuz, herkes keyfine bakar.

Kurbanı orada kesmeyin. Bayramın 3. Günü oturmaya gidin 2 saat oturup dönün.

Gitmeyin,kayinpederinizi arayıp bayramını kutlayıp,kusura bakma baba ben seninle bu şekilde bayramlaşmak istemezdim ama onca olaydan sonra o eve gelemem,sana kapımız açık nr zaman istersen gel kal bizde torununla istedigin kadar vakit geçir deyin.
Asla adım atmayın diğerleri için. Bu yapilan yanlarına kar kalmamalı. Bir kez giderseniz hep bekleyecekler gitmenizi. Arayıp rahat rahat bize gelin diyebilecek hale gelecek kayınvalideniz

Ya bende kp için üzüldüm ben olsam giderim kp elini öper rızasını alıp geri dönerim hemen. Ama buna da eşinz razı olur mu bilmm. Çnkü bu jet bi şeklde diğerlerine tavır olur. Yada kp arayın zamnı gelnce. Gönlünü alın başka zaman için evinizd davet edin.

Arkadaşlar zaten eşim her konuda ailem ailem demeseydi, belki de tüm bunlar olmayacaktı. Asla gitmeyecegim. Yazilarinizdan sonra çok saf olduğumu anladım. Onlar nasıl ki bana iftira atıp, kendi yaptıklarını ben yapmışım gibi anlatıyorlar ben de onlarla asla yanyana gelmeyerek tepkimi koyacağım. Muhatap almayacagim yalancilari. Bu olayın tek iyi yanı o samimiyetsizlerden kurtulmam oldu.

Gidip elini öpüp döneyim dedim, bir iki saat için o kadar yolu gidip gelemeyiz dedi. Hiç gitmesem daha iyi zaten. Hemen donsem yine iyiliğe geçmeyecek. Kayınpederim daha cok üzülecek.

Kayinbiraderin üzerine yürüdü, görümcelerin hadsizlik sınırını zorladı bu arada kocan ne yaptı. Nasıl bir adam erkek kardeşinin karısının üzerine yürümesine göz yumar. Hâlâ daha onunla görüşüyor mu? Ben olsam evliligimi bile gözden geçiririm. Nasıl iğrenç bir durumdur bu. Hadi görümceleri geçtim, kadın kavgası der, üzerinde durmazsın. Ama erkek kardeş üzerinize yürümüş. Ayrıca kurban için niye orda kalasınız. Gerekirse gün ışımadan yola çıkarsınız yine de kalmazsınız. Ama ben olsam asla adım atmam. Kayınpederi arayıp, güzel bir dille onu çağırabilirsiniz. Bu arada sizden açık açık özür dilendi mi yoksa sadece özür diliyorlar mi denildi kp tarafından.

Size benzer bir şey anlatayım. İki yıl önce eşim kayınvalideme organını verdi. Zor bir ameliyattı ve riskliydi ikisi için de. Herkes gergindi zira kayınvalidem ölmek üzereydi. Eşim "ben aylarca çalışamayacağım, işten çıkacağım eşim ve oğlumun geçimi için size güvenemem çalışmadığım sürede ne olacak" vs deyince sen bize güvenmiyor musun mevzusuna dayandı konu. Kavga etmişler hastanede. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Görümcem bana mesaj attı. Oldukça iğrenç bir üslupla ameliyata benim engel olduğumu, annesi ölürse neler neler yapacağını söyledi :) tehditler hakaretler havada uçuşuyor.

Ben sakin kaldım. Sadece bu kadar varoş bir insan olduğunu bilmiyordum dedim. Velhasılı hiçbir suçum olmadığı halde saydırmaya devam edip beni engelledi. Ameliyat günü geldiğinde yüzüme bakmaya utanıyordu. Konuşmadım kendisiyle. Özür dilemedi bile. Kendince özür bellediği hediyeler aldı oğluma, eşime ve bana.

Bakın bu olayda ben tartışmadım bile. Hiçbir suçum da yoktu. Eşim istersen bir daha hiç konuşma onunla dedi. Lakin ben affettim. Ömür boyu sürecek olan bir gerginlik bana göre değil. Ben kaldıramam sürekli gerginliği. Evet asla samimi olmadım ama küsmedim de. Bazen affetmek daha az yoruyor insanı. Özellikle eşin arada kalma durumu varsa. Samimi olmayın, sık görüşmeyin, yok sayın ama kan davasına çevirmeyin mevzuyu. Ayda yılda bir araya gelince mış gibi yapın geçin.

Kayınpederiniz iyi bir insan ise onun hatrına bir gün dayanın. Görmezden gelin, he deyin geçin. Dışarı çıkın gezin vs.

Ben olsam gitmezdim
Kayinpedere hurmetiniz sevginiz varsa arayin davet edin kendisini. Ne zaman musaitse bayram oncesi veya sonrasi veya bayramin bi gunu guzelce agirlayin.
"Normalde buyuklere ziyarete gidilir ancak benim o eve gelmem dogru olmaz, ama sizin yeriniz ayri, ancak boyle cozum buldum" diye baglayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…