Şimdiden bayram ziyareti derdi

Düşünün bebeğim korkuyor dememe rağmen son gaz bağırdı üstüme yurudu aptal kaynım, annesi kardeşleri tutamıyorlardi. Yavrum herşeyi gördü. En çok buna üzülüyorum.

Seni doverim dediğinde bende kayışlar koptu. Yakasina yapışıp kimi dovuyorsun sen diyebildim sok oldu salak. Oğlumu alıp hemen çıktım o pis evden.
Laflara bak, ağızlara bak. Embesil herif. Asla gitmeyin. Hasret kalsınlar yavrunuza.
Haddim değil ama eşiniz öğrendikten sonra ağzını burnunu kırmadı mı ya?

Kayinbiraderin üzerine yürüdü, görümcelerin hadsizlik sınırını zorladı bu arada kocan ne yaptı. Nasıl bir adam erkek kardeşinin karısının üzerine yürümesine göz yumar. Hâlâ daha onunla görüşüyor mu? Ben olsam evliligimi bile gözden geçiririm. Nasıl iğrenç bir durumdur bu. Hadi görümceleri geçtim, kadın kavgası der, üzerinde durmazsın. Ama erkek kardeş üzerinize yürümüş. Ayrıca kurban için niye orda kalasınız. Gerekirse gün ışımadan yola çıkarsınız yine de kalmazsınız. Ama ben olsam asla adım atmam. Kayınpederi arayıp, güzel bir dille onu çağırabilirsiniz. Bu arada sizden açık açık özür dilendi mi yoksa sadece özür diliyorlar mi denildi kp tarafından.

Özür diliyorlar dedi kayınpederim ki hiçte özür dileyecek insanlar değiller. Ben de kaynana ve gorumceler arasında kalsaydı bu tartisma, bayramda gider yinede mesafeli olurdum. Ama kaynım olayı bambaska, tamiri mümkün olmayan bir yola sürükledi. Kendileri bilir. Kaynanam ortalığı kizistirmadan önce düşünecekti.

Size benzer bir şey anlatayım. İki yıl önce eşim kayınvalideme organını verdi. Zor bir ameliyattı ve riskliydi ikisi için de. Herkes gergindi zira kayınvalidem ölmek üzereydi. Eşim "ben aylarca çalışamayacağım, işten çıkacağım eşim ve oğlumun geçimi için size güvenemem çalışmadığım sürede ne olacak" vs deyince sen bize güvenmiyor musun mevzusuna dayandı konu. Kavga etmişler hastanede. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Görümcem bana mesaj attı. Oldukça iğrenç bir üslupla ameliyata benim engel olduğumu, annesi ölürse neler neler yapacağını söyledi :) tehditler hakaretler havada uçuşuyor.

Ben sakin kaldım. Sadece bu kadar varoş bir insan olduğunu bilmiyordum dedim. Velhasılı hiçbir suçum olmadığı halde saydırmaya devam edip beni engelledi. Ameliyat günü geldiğinde yüzüme bakmaya utanıyordu. Konuşmadım kendisiyle. Özür dilemedi bile. Kendince özür bellediği hediyeler aldı oğluma, eşime ve bana.

Bakın bu olayda ben tartışmadım bile. Hiçbir suçum da yoktu. Eşim istersen bir daha hiç konuşma onunla dedi. Lakin ben affettim. Ömür boyu sürecek olan bir gerginlik bana göre değil. Ben kaldıramam sürekli gerginliği. Evet asla samimi olmadım ama küsmedim de. Bazen affetmek daha az yoruyor insanı. Özellikle eşin arada kalma durumu varsa. Samimi olmayın, sık görüşmeyin, yok sayın ama kan davasına çevirmeyin mevzuyu. Ayda yılda bir araya gelince mış gibi yapın geçin.

Kayınpederiniz iyi bir insan ise onun hatrına bir gün dayanın. Görmezden gelin, he deyin geçin. Dışarı çıkın gezin vs.

Teşekkür ederim uzun uzun yazmissiniz ama üste dediğim gibi, kadın kadina tartışmak, kırılmak başka, bu bambaşka. Bu aptal araya girip annesinin kışkırtmasıyla bana saldırmasaydi, ben de sizin gibi mesafeli olur yılda bir bayramda görürdüm ama bu çok uç bir şey. Bunu aşmak imkansız.

Laflara bak, ağızlara bak. Embesil herif. Asla gitmeyin. Hasret kalsınlar yavrunuza.
Haddim değil ama eşiniz öğrendikten sonra ağzını burnunu kırmadı mı ya?

Hayır, ne kırması? Kıyamaz biricik kardeşine. Hatta bana, gorusmeyeceksin işte, daha ne istiyorsun, kardeşimi mi döveyim dedi. : ) Eşimden alıyorlar bu yüzü.

Arkadaşlar, bugün kayınpederim aradı. Bayramda barisacakmisiz. Bayramda gelmeyeceğimi söyledim, mecbur. Çok üzüldü ama ikna da olmadı. Eşimle de konustu. Eşimin morali çok bozuktu bugün. Siz bu duruma nasıl geldiniz diyip durdu. Sanki ben dedim kaynima üstüme yürü diye. Kendi annen kiskirtti.

Kayınpederim kusluk yok diyip duruyor. Zamanında eltimle samimi olmak istemediğimi, sevmediğimi söylememe rağmen, her geldiğinde ya orda ya bizde yemek yedirtti, oturttu gecelere kadar. Şimdi de durmuyor. Anlamıyor. Galiba karısı ve çocukları çok doldurmuş, onlara inanıyor, geline inanacak halı yok ya.

Bu engeli nasıl asicam hanımlar. Nasıl ikna olacaklar onlarla bir daha görüşmek istemedigime. Aslında onların da canına minnet ama iste kayınpederim durmuyor.

Arkadaşlar, bugün kayınpederim aradı. Bayramda barisacakmisiz. Bayramda gelmeyeceğimi söyledim, mecbur. Çok üzüldü ama ikna da olmadı. Eşimle de konustu. Eşimin morali çok bozuktu bugün. Siz bu duruma nasıl geldiniz diyip durdu. Sanki ben dedim kaynima üstüme yürü diye. Kendi annen kiskirtti.

Kayınpederim kusluk yok diyip duruyor. Zamanında eltimle samimi olmak istemediğimi, sevmediğimi söylememe rağmen, her geldiğinde ya orda ya bizde yemek yedirtti, oturttu gecelere kadar. Şimdi de durmuyor. Anlamıyor. Galiba karısı ve çocukları çok doldurmuş, onlara inanıyor, geline inanacak halı yok ya.

Bu engeli nasıl asicam hanımlar. Nasıl ikna olacaklar onlarla bir daha görüşmek istemedigime. Aslında onların da canına minnet ama iste kayınpederim durmuyor.
Kararım net de ve bitir.
Hadsizler

Kimseyi bir şeye ikna etmek zorunda değilsiniz ki. Hiç kimsenin lafıyla hareket etmek zorunda değilsiniz. Biriyle görüşüp görüşmemek sizin bileceğiniz iş. Uzun açıklamalara girmeyin ve görüşmek istemediğinizi söyleyin sadece. Eve gelip sürükleyerek götürecek halleri yok sonuçta.
Ama eşinizi doldurmaya çalışacaklar. Bu yüzden önce eşinize karşı dik durmanız lazım.

Ben olsam geçen bayram sizdeydim, bu bayram aileme gidiyorum derdim. Sizin ailenizde torunuyla tosunuyla bayram geçirsin. Allah allahh. Kp nin gönlünü alırsın telefonda, hatta çağır 3 gün kalıversin sendr. Ama şimdi gidersen bu üste yürümeleri hak görecekler. Gitmezden ayağını denk alır, ders alır bir sonrakine belki.

Eşin görüşme istersen dediyse daha da düşünme , bence düzelecek bir durum da Yok ortada , ha illa düzeltmek isteyen de toplanır senşn ayağına gelir özür diler

Kayniniz size şiddet uygulamak istemiş ,üstünüze yürümüş ....bunun gerceklesmemesinin tek nedeni sizin çocuğunuzu alıp dışarı çıkmanız.Bana zarar vermek isteyen hickimseyle (özellikle erkeklerle) aynı çatı altinda olmazdim. Ortada bir güç eşitsizliği var ve bunu beni sindirmek için kullanıyor....düşüncelerini bana karsi sözcüklerle değil de kaba kuvvetle zorbalıkla savunan hickimseyle (eşim de olsa) aynı çatı altına girmem.

Bu zamana kadar birçok şeylerini affettim, görmezden geldim hep evlatları gibi yaklaştım diye, en ufak tartışmada bana bunu reva gördüler. Eltim gibi mesafeli, samimi olmasaydım ve eşim de onun eşi gibi olsaydi, taviz veren bir adam olmasaydı buna cesaret edemezlerdi.

Kaynanam, kaynım ve gorumcelerim, kayınpederim olmasa hayatta barismak istemezler zaten, çünkü kendilerinden başka kimseyi sevmeyen, hep kendini haklı gören tipler. O gün kayınpederim evde olsaydı, bu rezilligi hayatta yapamazlardi. O evi ayakta tutan kayınpederim, ona bir şey olursa vay o delilerin haline.

Tabii ki gitmeyecegim, ne işim var onların arasında. sacma sapan tiyatrolarını izlemekten bıktım. Bu bayram eltime tiyatro sergilesinler.

Beni düşündüren eşim. Babasını çok seviyor, adam yine yalvarmaya başladı, ben de kesin kararlıyım. Eşimin surat düşüyor. Bir de eşimle mücadele ediyorum ya

Bir sorunun çözüm yolu her zaman tek değildir.K.V ve K.pederim de benim evime gelerek bayramlarını geçirebilirler.Boyle bir çözüm yoluyla herkese bir mesajda vermiş olurlar.Kayinpederim ,esim uzulmesinler de hayatimin onlar olmadan da yaşanacak bir bölümü olabilir,bir sekilde gecer yillar ..Ama kendime olan saygımi yitirdigimde zor geçer yıllar.

O
Bu zamana kadar birçok şeylerini affettim, görmezden geldim hep evlatları gibi yaklaştım diye, en ufak tartışmada bana bunu reva gördüler. Eltim gibi mesafeli, samimi olmasaydım ve eşim de onun eşi gibi olsaydi, taviz veren bir adam olmasaydı buna cesaret edemezlerdi.

Kaynanam, kaynım ve gorumcelerim, kayınpederim olmasa hayatta barismak istemezler zaten, çünkü kendilerinden başka kimseyi sevmeyen, hep kendini haklı gören tipler. O gün kayınpederim evde olsaydı, bu rezilligi hayatta yapamazlardi. O evi ayakta tutan kayınpederim, ona bir şey olursa vay o delilerin haline.

Tabii ki gitmeyecegim, ne işim var onların arasında. sacma sapan tiyatrolarını izlemekten bıktım. Bu bayram eltime tiyatro sergilesinler.

Beni düşündüren eşim. Babasını çok seviyor, adam yine yalvarmaya başladı, ben de kesin kararlıyım. Eşimin surat düşüyor. Bir de eşimle mücadele ediyorum ya
O babasiysa sen de karısının.
Sallama derim.
Abisi üzerine yürüdüğü halde bile hala barışın aman agzimizin tadı kaçmasın Ali Riza Bey modunda dolasiyorsa onda da sorun var demektir.
Babası istedi diye siz size yapılmis saygısızlıgi tolere edecek değilsiniz.
Gelinin üstüne yürümek ne demek ya ?
Kaynin kim ki senin üzerine yürüyor ?
Kayinpederinde seninle onları baristirmayi kafaya koyacağına gidip oğluna olmayan terbiyesini kafasına vura vura öğretsin.
Ailece sorunlular.
Kocan barismiyorsunuz diye surat asacagina, kardeşim eşimin üzerine nasıl yürür diye oturup karalar bağlasin.

kayınpederim; karısı, oğlu, kızları ağız birliği yapmışken ve eminim evlerinde hergün bu konu üzerinden dedikodular dönerken, bana inanmıyor ki zaten. Yapmaz öyle bir şey, yapma etme kızım diyip duruyor. Anlatıyorum ama sanki duvara anlatıyorum. Tabii ki onlara inanıyor. Bu yüzden oğluna sert çıkacağını hiç sanmıyorum. Hepsi, böyle bir şey yaşanmamış gibi üstünü örtme niyetinde. Onlara göre, benim psikolojim bozuk, onlar normal. : ) Hatta ben dövmeye çalışmışım kaynımı. Kayınpederime böyle anlatmışlar. iftiracı insanlar.

Eşim hala inanmak istemiyorum modunda...

Kovulduğum eve birkere gitmiştim biliyor musunz? Doğum yapalı 4 gün olmuştu. kaynana ortalığı karıştırıp çekip gitmişti. Eşimle tartışmalar vb aileler girmişti araya. O zamanda evime gelme sakın diyip durmuştu. Ama ben ne yaptım, bayramda yine gittim o pisliğin evine. Eşim üzülmesin, aman küslük olmasın derken bu günlere de geldik şükür!

Büyük konuşmak istemiyorum ama bir daha asla!

Arkadaşlar zaten eşim her konuda ailem ailem demeseydi, belki de tüm bunlar olmayacaktı. Asla gitmeyecegim. Yazilarinizdan sonra çok saf olduğumu anladım. Onlar nasıl ki bana iftira atıp, kendi yaptıklarını ben yapmışım gibi anlatıyorlar ben de onlarla asla yanyana gelmeyerek tepkimi koyacağım. Muhatap almayacagim yalancilari. Bu olayın tek iyi yanı o samimiyetsizlerden kurtulmam oldu.
gitme kafan rahat olsun tekrarı olur gidersen bir 6 ay kendine gelemessin yine boşver arama sorma gitme

Hanımlar iyi geceler hepinize. Ramazan Bayramında kaynanamla normal bir şekilde tartışırken birden işi şova dönüştürdü. ( Her zaman ki gibi) O esnada evde olan kaynım üstüme falan yürüdü ki yazarken bile inanamıyorum. Gorumcelerimde aynı şekilde abim seninle mutlu değil, çocuğu bize ver boşan dediler. Yazarken bile inanamıyorum, inanın. Evlerini terkedip, evime döndüm. Kayınpederim onlardan çok farklıdır. Adam neredeyse ağlayacaktı torunumu göremeden gittin mi diye. Hepsiyle konuşmuş, özür diliyorlar senden dedi.

Bu bayram kayınpederimin hatırına o gün kaynanamın defalarca kovduğu eve gitmeli miyim? Eşim bana bıraktı. Diğer evli kaynım eşimi bu konuda ezikler diye ve kayınpederim için gidip hemen döneyim diyorum ama eşim kurban kesmemizi istiyorsan mecbur geceden gidip sabah erkenden kurbana gitmem gerek diyor. Ya da sen hiç gelme diyor. Ama kayınpederim gitmezsem çok üzülecek. Diğer yandan gidersem o fantastik dortluyu ve üstüne nefret ettiğim kaynım ve eşini aksama kadar görmek zorunda kalacağım. Ne yapayım arkadaşlar, bana bir yol gosterin.

Bayramlarda eşinin ailesiyle gorusmeyenler var mi aranızda?
Gitme yine kovarlar

kayınpederim; karısı, oğlu, kızları ağız birliği yapmışken ve eminim evlerinde hergün bu konu üzerinden dedikodular dönerken, bana inanmıyor ki zaten. Yapmaz öyle bir şey, yapma etme kızım diyip duruyor. Anlatıyorum ama sanki duvara anlatıyorum. Tabii ki onlara inanıyor. Bu yüzden oğluna sert çıkacağını hiç sanmıyorum. Hepsi, böyle bir şey yaşanmamış gibi üstünü örtme niyetinde. Onlara göre, benim psikolojim bozuk, onlar normal. : ) Hatta ben dövmeye çalışmışım kaynımı. Kayınpederime böyle anlatmışlar. iftiracı insanlar.

Eşim hala inanmak istemiyorum modunda...

Kovulduğum eve birkere gitmiştim biliyor musunz? Doğum yapalı 4 gün olmuştu. kaynana ortalığı karıştırıp çekip gitmişti. Eşimle tartışmalar vb aileler girmişti araya. O zamanda evime gelme sakın diyip durmuştu. Ama ben ne yaptım, bayramda yine gittim o pisliğin evine. Eşim üzülmesin, aman küslük olmasın derken bu günlere de geldik şükür!

Büyük konuşmak istemiyorum ama bir daha asla!
3 gün önce bizim gelin hanim beni babamin evinden kovdu ... senmisin onu diyen kolundan tutup disariya aticaktim ki annem araya girdi bi güzel sacimi basimi yoldu :halay: zaten aylardir konusmuyordum ama ayip olmasin diye mevlidlerine gitmisdim. Gitmez olaydim. Ama kendine iyi gelmeyen insanlari hayatindan cikarmali... sizde cikarin. En azindan kafanizi toparlayana kadar.

Gitmeyin , eşinizin arefede gitmesine de müsaade etmeyin. Kocan seni sevmiyor diyenler karısı için bizi bıraktı da desin. Kb ara bayramını kutla. Esin gitsin gelsin hemen 1-2 saat içinde. Eşine evden laf eden olursa evden kovdugunuz kadin benim karim diğeri çocuğum onlar benim ailem onu kovan beni kovmuş olur desin. Sana böyle davranmaya cekinsinler biraz . Esin onları arayıp sormadi mi niye yaptınız diye

Gitmeyeceğim. Çok zor olacak, çok üstüme gelecekler ama gitmeyeceğim. Elalem ne der diye, kendi kendilerini yiyip dursunlar. Oğlumu da uzak tutacağım bu iki yüzlülerden. Onların yapmacık sevgisine ihtiyacı yok yavrumun. İleriyi düşünmeden saldırmak çok kolay. Sonuclarini düşüneceklerdi.

Anneniz keşke sizı yolmasaymis. Ortamı sakinleştirip, tarafsız kalabilirdi. Kim haksizdi?

Back
X