Siyah Kutu!

Korkmayın bu kadar ya.Birden bire bağımlı olmazsınız.Bizim evdede tv var ben hiç sevmem aklıma bile gelmez açmak izlemem.Kendimi bildim bileli cocuklugumdan beri.ama eşim bağımlıdır resmen.eve gelir o tv yi son ses acar.ben kısarım o acar en son bir cırlarım o ses iyice kısılır kendine kadar.onunlada izlemiyorum tv. oturuyorum yanında tabii ama hep başka şeylerle meşgulum.yani istesemde ilgimi çekmiyor.bagimli olunmuyor yani öyle pat diye.2 kızım var biri12 diğeri 4 yaşında onlarda hiç tv açmaz ve izlemezler.esim eve gelmese bizim evde tv yok gibi.simdi bu çocuklar niye bağımlı olmuyor babaları gibi?anaları gibi tv sevmiyorlar.oyuzden bukadar abartmayın.sadece film veya neti bağlayarak seçici olarak programlari izleyebilirsiniz.

Baslarda bende almamistim.. esim izler ama..yokken ha bire laptoptaydi zaten. Benim ona vaktim yoktu, halada inanir misin bilmem, ama oturup istedigim bi diziyi bastan sona hayatta izleyemiyorum. Cocuklarin yatma saati vs.

Eve gelenlerle hep sohbet ediyoduk olmadigi zamanlar..ama o arada bazen sessizlik oluyo ya, onu tv ile dolduruyo herkes yani. Izlenmesede kuru gurultu aciliyo iste. Cocuklar filan trt cocuk izliyolar vs. Benim isime yaramiyo dersem yalan olur... cunku ogrendikleri seyler var kesinlikle.

Ha sen aldiysan ayri odan varsa oraya koy.. yoksada acma yani bu kadar zor mu?

Tv seyretmeyi genel olarak sevmiyorsanız bağımlısı olmazsınız, bizde de tv var günü birlik gelen misafirlerden ziyade, yatılı misafirlerim için tutuyoruz çünkü kendi annem dahil gelen yatılı misafirlerimin büyük kısmı tv bağımlısı, misafirim olunca gönülleri olsun diye açıyoruz ama onun dışında kapalı, var mı var işte aylarca açmasak aklımıza gelmiyor.

Alt tarafı televizyon ne kadar anlam yüklemişsin. Telefon varken televizyona zaten çok gerek kalmıyor. Ee o zaman telefonda kullanma? Dumanla güvercinle falan haberleş.

Açma hiç, sadece onlar geldiğinde açarlar. Ben de sadece 1 2 dizi izlerdim, şimdi bebeğimden dolayı onu da yapamıyorum. Evde tv var ama eşim açmadığı sürece ben hiç açmıyorum. Boşa gürültü geliyor bana. Onun yerine kitap okuyorum, hem bebekle daha mümkün oluyor. Malum ses olunca uyanıyorlar :)

Valla takdir ettim sizi. O nasil oluyo tv acikken izlememek. Ben de mesgul olmaya calisiyorum baska seylerle ama nefret etmeme ragmen bi bakiyorum takilip kalmisim. Her aksam ayni terane bizde. Istemiyorum tv ama esler isteyince o tv acik kaliyor öyle her gün..

Mune abla katılıyorum. Eşim açmasa ben hiç açmıyorum. Oğlumdan önce 1 2 dizi için açardım, artık onu da yapmıyorum. Boşa gürültü, insanın başını ağrıtıyor. Onun yerine kitap okuyorum, oğlumu uyandırma korkum da olmuyor ses yapıp. Yani insan kendisi istemezse bağımlısı olmuyor gerçekten. Eşim açınca bile biran önce kapatsa da azıcık başım dinlense diye bakıyorum.

Açmaya açmaya televizyona uzaylı muamelesi yapıyorsun bir süre sonra :) abartıyorum sanılacak ama gerçek, bizim televizyonun çanak bağlantı kablolarında sorun olmuş göstermiyordu, 6-7 ay servis bile çağırmadık, bu yaz annemin bizi ziyarete gelme ihtimali vardı, eşim annem için televizyonu çalışır hale getirdi :) yani istemiyorsan bağımlısı da olmuyorsun, bu herşeyin için geçerli.

İnanırım gerçekten :) ben de bozulsa, niye bozuldu bu ya demem ama eşim duramaz :) umarım konu sahibi de kendine ve eşine eziyet etmez boşuna bu konu yüzünden. Zaten bir sürü sorun çıkacaktır hayatında illa ki, bir TV yüzünden kendisini üzmez umarım.

Umarım aralarındaki tatsızlık son bulur, seyretmek istemiyorlarsa açmazlar, benim içinde tv önemsiz bir cihaz ama işte mecbur evde olması gerekiyor, annem, kayınpederim hepsi dizici çünkü, açmazsak oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi oluyorlar, her zaman gelemiyorlar, senede bir defa bizi sevdiği için onca yolu gelmiş ailemize de tv açmayız diyemeyiz kıyamıyor açıyoruz, konu sahibesi de öyle yapar, misafiri varken açsın.

Devamlı mac,haber ilgimi cekmeyen spor programlari izlediği icin olabilir.izledigi tek bir dizi var oda ilgimi çekmiyor.savasli dövüşlü.onun bağımlılığı spor programlari izlemek.o yüzden sanirim kafami kaldırıp bakmıyorum bile.

Sevmediğiniz şeyin bağımlısı olmazsınız. Abartmayın bu kadar.
Gözünüze batıyorsa koyun başka odaya.
Örnekle sigaradan nefret eden irite olan bağımlısı olur mu hiç? :)

Benim çocukluğumdan bu yana tv açıktı dizi de izledim maç da izledim zaman geçirmek için de baktım, ama 30 küsür yaşımda hala bağımlı değilimdir.

Bazen açık olmadığını bile farketmem. Bazen özellikle açmam, açıksa kapatırım falan. Zaten son ses açmam rahatsız eder.

Oğluma trt çocuk falan açarım. Bazen müzik kanalı açarım iş yaparken..

9 yıl evimde TV yoktu. Hemen hemen her gelen şok olurdu nasıl olmaz diye... Ama direttim almadım,hiç pişman değilim. Bu sene tasindik evimizde internet alt yapı sorunundan dolayı yok.Bu yüzden ablamların eski TV yı aldık gecici olarak. Hiç açmıyorum desem yeridir. Cocuklar günlük bir saat izliyor o kadar... Buna rağmen bende sizin gibi rahatsızım ve evden çıkarmayı düşünüyorum.

Ne izliyolarda bu kadarda rahatsiz oluyosun?

Ogluma internet uzerinden yapilacak odev veriyolar mesela. Tv daha masum geliyo bana bu yuzden. Sesini duyuyorum en azindan is yasam bile ne izledigini biliyorum. Laptopa cocuk geciyo bi bakiyorum hoopp youtube acmis: )

Birde artik cep telefonu bagimliligi var, tv ye sira mi geliyo: )

Aynen.Tv izlemiyorum demek cok ta sasilacak bir olay degil.Hadi bakalim tuşlu telefonlara donun de teknolojiye karsi actiginiz savasi o zaman gorelim Elimizden telefonu birakmiyoruz ama biz de hic tv izlenmez diyoruz.Yok oyle sey :)

Aynen.Tv izlemiyorum demek cok ta sasilacak bir olay degil.Hadi bakalim tuşlu telefonlara donun de teknolojiye karsi actiginiz savasi o zaman gorelim Elimizden telefonu birakmiyoruz ama biz de hic tv izlenmez diyoruz.Yok oyle sey :)
Agzina saglik aynen. Ancak 60 yasindakiler bagimli olabilir, akilli tel pek kullanamadiklari icin. Biz ve cocuklar icin asil bagimlilik bu telefonlar tabletler. Tv masum kaliyo belki yaninda. En azindan tv ile kimseyle iletisim kuramaz. Bi instaya girse cocuklar mesela birsuru tehlike var. Youtube acsa iyi kotu hersey var. Cok kucuk cocuk icin endiselenmem bu konuda ya da akli basinda genc icin.. ama yeni yeni ergen olan cocuklarin elinde bu telefon olunca.. asil tehlike orda bence. O yaslarda arayis icinde oluyolar genelde ve gunumuzde bu imkankarla kontrol altinda tutmak cok cok zor ne yazikki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…