Tv seyretmeyi genel olarak sevmiyorsanız bağımlısı olmazsınız, bizde de tv var günü birlik gelen misafirlerden ziyade, yatılı misafirlerim için tutuyoruz çünkü kendi annem dahil gelen yatılı misafirlerimin büyük kısmı tv bağımlısı, misafirim olunca gönülleri olsun diye açıyoruz ama onun dışında kapalı, var mı var işte aylarca açmasak aklımıza gelmiyor.Ben muhabbeti sohbeti severim. Ikram etmeyi severim yani bilmiyorum anlayissiz oldugumu da dusunmuyorum. E bize gelmissiniz gel konus benimle yani degil mi ya da gelme kardesim amaç ne hava degisikligi mi :) elbette masa Sandalye degil benim gözümde de. Cunku biliyorum nasil bagimlilik yaptigini.. Herkes bir degil elbet ama korkularim cok da yersiz degil sanki :)
Merhaba kizlar :) Durumumu Ozet geceyim, 3 aylik evliyim. Evimi her seyimi istedigim gibi dizayn ettim. Zevkime guveniyorum ve kendime gore bir hayat tarzim var. Hayatimda simdiye kadar cok nadir televizyon izlemis bir insanim. Keza esim de oyle ve biz evlenirken evimize almadik, istemiyoruz ve gereksiz goruyoruz. Esimin ailesi ise tam tersi tvsiz yapamayan insanlar. Bize geldiklerinde sanki bizi ziyarete gelmiyorlar da TV izlemeye geliyorlar. Surekli laf sokmalar, ne zaman alacaksiniz demeler . Esimin abisinin cocuklari da resmen TV bagimlisi oldugu icin Cocuklar zaptolmuyor, illa cizgi film istiyorlardi. Aksi takdirde evimi mahvediyorlardi. Zorla evime istemedigim halde TV aldim. Esimin zoruyla diyeyim, yani bana kalsa gene almam ama eşim cok dil doktu bize gelmek istemiyorlar vs. Gelmezse gelmesinler.. Ziyarete gelmiyorlar sanki cok sinirlendim ama neyse aldim Sonuc olarak. Su an ise bu Siyah kutu resmen canima batiyor kizlar. Hem baskasi icin evime bir sey yerlestirmis olmak hem de ilerde bu cihaza alisma ihtimali beni felaket rahatsiz hissettiriyor. Eşime surekli laf sokasim geliyor, huzurumuz bozuluyor.. Ne yapacagimi bilmiyorum . Bana oneride bulunur musunuz?
Valla takdir ettim sizi. O nasil oluyo tv acikken izlememek. Ben de mesgul olmaya calisiyorum baska seylerle ama nefret etmeme ragmen bi bakiyorum takilip kalmisim. Her aksam ayni terane bizde. Istemiyorum tv ama esler isteyince o tv acik kaliyor öyle her gün..Korkmayın bu kadar ya.Birden bire bağımlı olmazsınız.Bizim evdede tv var ben hiç sevmem aklıma bile gelmez açmak izlemem.Kendimi bildim bileli cocuklugumdan beri.ama eşim bağımlıdır resmen.eve gelir o tv yi son ses acar.ben kısarım o acar en son bir cırlarım o ses iyice kısılır kendine kadar.onunlada izlemiyorum tv. oturuyorum yanında tabii ama hep başka şeylerle meşgulum.yani istesemde ilgimi çekmiyor.bagimli olunmuyor yani öyle pat diye.2 kızım var biri12 diğeri 4 yaşında onlarda hiç tv açmaz ve izlemezler.esim eve gelmese bizim evde tv yok gibi.simdi bu çocuklar niye bağımlı olmuyor babaları gibi?anaları gibi tv sevmiyorlar.oyuzden bukadar abartmayın.sadece film veya neti bağlayarak seçici olarak programlari izleyebilirsiniz.
Mune abla katılıyorum. Eşim açmasa ben hiç açmıyorum. Oğlumdan önce 1 2 dizi için açardım, artık onu da yapmıyorum. Boşa gürültü, insanın başını ağrıtıyor. Onun yerine kitap okuyorum, oğlumu uyandırma korkum da olmuyor ses yapıp. Yani insan kendisi istemezse bağımlısı olmuyor gerçekten. Eşim açınca bile biran önce kapatsa da azıcık başım dinlense diye bakıyorum.Tv seyretmeyi genel olarak sevmiyorsanız bağımlısı olmazsınız, bizde de tv var günü birlik gelen misafirlerden ziyade, yatılı misafirlerim için tutuyoruz çünkü kendi annem dahil gelen yatılı misafirlerimin büyük kısmı tv bağımlısı, misafirim olunca gönülleri olsun diye açıyoruz ama onun dışında kapalı, var mı var işte aylarca açmasak aklımıza gelmiyor.
Açmaya açmaya televizyona uzaylı muamelesi yapıyorsun bir süre sonra :) abartıyorum sanılacak ama gerçek, bizim televizyonun çanak bağlantı kablolarında sorun olmuş göstermiyordu, 6-7 ay servis bile çağırmadık, bu yaz annemin bizi ziyarete gelme ihtimali vardı, eşim annem için televizyonu çalışır hale getirdi :) yani istemiyorsan bağımlısı da olmuyorsun, bu herşeyin için geçerli.Mune abla katılıyorum. Eşim açmasa ben hiç açmıyorum. Oğlumdan önce 1 2 dizi için açardım, artık onu da yapmıyorum. Boşa gürültü, insanın başını ağrıtıyor. Onun yerine kitap okuyorum, oğlumu uyandırma korkum da olmuyor ses yapıp. Yani insan kendisi istemezse bağımlısı olmuyor gerçekten. Eşim açınca bile biran önce kapatsa da azıcık başım dinlense diye bakıyorum.
İnanırım gerçekten :) ben de bozulsa, niye bozuldu bu ya demem ama eşim duramaz :) umarım konu sahibi de kendine ve eşine eziyet etmez boşuna bu konu yüzünden. Zaten bir sürü sorun çıkacaktır hayatında illa ki, bir TV yüzünden kendisini üzmez umarım.Açmaya açmaya televizyona uzaylı muamelesi yapıyorsun bir süre sonra :) abartıyorum sanılacak ama gerçek, bizim televizyonun çanak bağlantı kablolarında sorun olmuş göstermiyordu, 6-7 ay servis bile çağırmadık, bu yaz annemin bizi ziyarete gelme ihtimali vardı, eşim annem için televizyonu çalışır hale getirdi :) yani istemiyorsan bağımlısı da olmuyorsun, bu herşeyin için geçerli.
Umarım aralarındaki tatsızlık son bulur, seyretmek istemiyorlarsa açmazlar, benim içinde tv önemsiz bir cihaz ama işte mecbur evde olması gerekiyor, annem, kayınpederim hepsi dizici çünkü, açmazsak oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi oluyorlar, her zaman gelemiyorlar, senede bir defa bizi sevdiği için onca yolu gelmiş ailemize de tv açmayız diyemeyiz kıyamıyor açıyoruz, konu sahibesi de öyle yapar, misafiri varken açsın.İnanırım gerçekten :) ben de bozulsa, niye bozuldu bu ya demem ama eşim duramaz :) umarım konu sahibi de kendine ve eşine eziyet etmez boşuna bu konu yüzünden. Zaten bir sürü sorun çıkacaktır hayatında illa ki, bir TV yüzünden kendisini üzmez umarım.
Devamlı mac,haber ilgimi cekmeyen spor programlari izlediği icin olabilir.izledigi tek bir dizi var oda ilgimi çekmiyor.savasli dövüşlü.onun bağımlılığı spor programlari izlemek.o yüzden sanirim kafami kaldırıp bakmıyorum bile.Valla takdir ettim sizi. O nasil oluyo tv acikken izlememek. Ben de mesgul olmaya calisiyorum baska seylerle ama nefret etmeme ragmen bi bakiyorum takilip kalmisim. Her aksam ayni terane bizde. Istemiyorum tv ama esler isteyince o tv acik kaliyor öyle her gün..
Ne izliyolarda bu kadarda rahatsiz oluyosun?9 yıl evimde TV yoktu. Hemen hemen her gelen şok olurdu nasıl olmaz diye... Ama direttim almadım,hiç pişman değilim. Bu sene tasindik evimizde internet alt yapı sorunundan dolayı yok.Bu yüzden ablamların eski TV yı aldık gecici olarak. Hiç açmıyorum desem yeridir. Cocuklar günlük bir saat izliyor o kadar... Buna rağmen bende sizin gibi rahatsızım ve evden çıkarmayı düşünüyorum.
Birde artik cep telefonu bagimliligi var, tv ye sira mi geliyo: )
Agzina saglik aynen. Ancak 60 yasindakiler bagimli olabilir, akilli tel pek kullanamadiklari icin. Biz ve cocuklar icin asil bagimlilik bu telefonlar tabletler. Tv masum kaliyo belki yaninda. En azindan tv ile kimseyle iletisim kuramaz. Bi instaya girse cocuklar mesela birsuru tehlike var. Youtube acsa iyi kotu hersey var. Cok kucuk cocuk icin endiselenmem bu konuda ya da akli basinda genc icin.. ama yeni yeni ergen olan cocuklarin elinde bu telefon olunca.. asil tehlike orda bence. O yaslarda arayis icinde oluyolar genelde ve gunumuzde bu imkankarla kontrol altinda tutmak cok cok zor ne yazikkiAynen.Tv izlemiyorum demek cok ta sasilacak bir olay degil.Hadi bakalim tuşlu telefonlara donun de teknolojiye karsi actiginiz savasi o zaman gorelimElimizden telefonu birakmiyoruz ama biz de hic tv izlenmez diyoruz.Yok oyle sey :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?