Siz Olsaydınız Napardınız ?

Ne alakası var şimdi ?
Her evlilik rutine bağlayacak diye birşey mi var ?
Konu sahibi hanlar, hamamlar, yat gezileri istemiyor...
Belliki birlikte geçirilebilecek özel anlara ihtiyacı var, belki aynı battaniye altında ellerinde sıcak çikolata ile romantik bir filmi birlikte izlemek istiyor...Belki bir akşamüstü elele sahilde yürümek, martılara simit atmak istiyor...
Kendini özel-önemli hissetmek istiyor. Sonuna kadar da hakkı...
Birde unutmadan bunları yapan adamlar süperman olmuyor, süperman'lik farklı meziyetler gerektirir

olabilir ben hoş bulmuyorum yöresel deyişleri bence herkes kurtulmalı artık .gerçek türkçeyi konuşmalı .aman bu konu sapmasın .o konu farklı bir konu .

halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .

-gil eki dilbilgisinde var. Mensubiyet bildirir. Özelllikle biyolojide yaygın kullanırız bu eki biz.
Latincesi Roseacea olan familyayı gülgiller diye Türkçeleştiririz. Kaynanamgil derken de
aynı durum söz konusu. Ayrıca çoğul anlam da katar kelimeye. Kaynanasını ve o ailenin
mensuplarını ifade eder kısaca.

yorumlarına YARIM hak verıyorum ama neden bu kadar ofkeyle???

topa tutmuyorum ki .ne alakası var .ben düşüncemi paylaştım .çünkü yazdıklarından bu çıkıyor kendi adıma .yoksa ben burda kimseyi tanımam etmem .neden öfkeleneyim ki .kız öfkelendi .eşini sevmiyorsun dedim diye .

Nurtuq,sandım kı ben yazmısım,ayynı bızde de oyle,ılgılenmesem hemen pesımden gelır,ılgılen bıraz kendını hunkar zanneder.

Çok haklısın. Ben burdan çok şey öğreniyorum ve kendi hayatıma adapte ediyorum çoğu şeyi. Mesela artık eşime annesi gibi davranmıyorum. Yemek yemedi mi afiyet olsun deyip topluyorum masayı, hasta mı ilaç sepetini koyuyorum önüne al canım diyorum ilaç :) çok depresyona girerdim eskiden konuşmaz etmez diye. Şimdi arıyorum annemi ablamı 2 kahkaha patlatıyorum bakıyorum işime çok şükür.

Konu sahibi arkadaşım sadece biraz sabır diliyorum sana daha az beklenti daha az mutluluk sıkma canını

sen kimsin pardon .neden topa tutayım daha iyisini bulamam demiş zaten severek değil onun beni sevdiği için evlendim demiş ona göre yorum yaptım .

arkadaşlar tartışmayın gereksiz yere..bende dahil işimiz gücümz yok sanırım hepimizin.. :)

seni çok iyi anlıyorum ben seninkinin aynından bendede vardı, işten gelirr direk bilg. ne akşam yemeğini birlikte yerdik ne bir sohbet...

değişmesini düzelmesini çok istedim yıllarca uğraş verdim olmadı olmadııııı

artık o kendine bir dünya kurmuştu bende kendime..

sanki aynı evde yaşayan iki arkadaş gibi...

bir erkeğin eşine karşı ilgisiz olması hakkatten çok kötü birşey konuşursun dinlemez, söylersin anlamaz, güzel giyinirsin görmez,

süpriz yaparsın mal gibi bakar şimdi bu ne alaka der gibi offf offff

eşinin dünyası tv maçları ve bilg. oyunları hele birde bağımlıysa vay halineee....

işin çok zor arkadaşım eşini değiştirmek için uğraşacaksın,

yada onu bırakıp kendi haline sen bebeğinle ilgileneceksin, mutluluğu onda yakalayacaksın...

artık nereye kadar bilemem..

Son düzenleme:

bu konu açılmışken bende bunu sorayım..peki "birinle" mi denir "biriyle" mi?

keşke herkes dikkat etse dilimize değil mi?

halk dilinden girmiş bir ek .yöresel kullanılır .istanbul türkçesinde kaynanamgil diye birşey yok .hiç duymadım ben .biyolojide kullanılır evet turunçgiller gibi .neyse herkes istediği gibi konuşur zaten istemesekde konuşuluyor .türkçeyi en doğru şekilde yöresel şivelerden arınmış bir şekilde konuşmak gerekir kendi adıma böyle düşünüyorum .kim ne derse desin benim doğrum bu .

kaynanamgil değil kayıvalidemler .önce kendi yanlışlarını düzelt hayatta .anlayışlı ol .sen sıcak davranırsan eşinde karşlılık verir eminim .

Taksimde de sallandıralımmı konusahibini ?
Nedir bu öfke, halledemediğiniz problemlerinizmi var ?
Kaynanamgil dedi, bizde anladık...
Üstelik Pembe Pınar... pembepinar değil

işte sırf bu yüzden evlenince internet almayacağız eve diyorum da nişanlım kızıyor bana.

problem ne evliliğinizin mantık evliliği olması, ne eşinizin çok çalışması, ne çocuk, ne de sevgi eksikliği.
aslında farkında değilsiniz KUMAnız var(!), kumanızı eve almışsınız birde
üzgünüm ama genel bir sorun bu
sorun internet bağımlılığı

ablasına gidiyorum, odasından çıkmıyor. ara ara gidip bakıyorum ne yapıyor diye, elinde koca telefonu araba yarışı oynuyor, pc açık film yükleniyor..oyun bitince filime geçecek.
ablası ; hep böyle diye sesleniyor.
hep böyle olabilir ama eve ben geldim, komşu kızı değil. sevgilisi sevdiği
ben de evlenince KUMAM(!) olursa aynı problemleri ifade eden bir konu açabilirim, bekleyin beni :18::18:

Son düzenleme:

O halde istemesekde olmayacağını biliyorsunuzdur... Doğrusunu yazayım mı

Ya da ''birinle'' değilde ''biriyle'' yazıldığını biliyorsunuzdur...

Son düzenleme:
halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .

İstanbul'da yöre insanı yok mu ? Herkes safkan İstanbul'lu mu ?

Büyük şehirlerde yaşayanlar nedense farklı düşüncelere dalıyorlar.

Taksimde de sallandıralımmı konusahibini ?
Nedir bu öfke, halledemediğiniz problemlerinizmi var ?
Kaynanamgil dedi, bizde anladık...
Üstelik Pembe Pınar... pembepinar değil

valla ben bildiğimi söyledim arkadaşım .kaynanamgil deyince köylü gibi ne öyle .bilmiyorum tamam siz kaynanamgil demeye devam edin ne diyeyim .bir gram geliştirmeyin kendinizi tamam siz haklısınız .birşey demek istemiyorum bu konuda .

eşinin şartları ağır ve bu şekilde yaşayan çok insan var

ben olsaydım hemen arkadaş çevresi oluşturur,kendimi eşime endekslemezdim

emin ol kafa dengi birileriyle vakit geçirirsen,eşinin halini bu kadar sorun etmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…