- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
ne bekliyordunuz anlamadım .benim hayatımda çok rutin ama ben çok seviyorum eşimi ve mutluyum .akşam eve gelmesini bekliyorum bütün gün .akşam gelincede yemek yiyoruz azcık oturuyoruz sonra yine yatıyoruz .yani çoğu insanın evliliği bu şekilde gidiyor .bence sen eşini sevmiyorsun o yüzden herşey sana batıyor .hatta sevmeden evlenmişsin .mantık evliliği yapmışsın şimdide pişmansın bence .hakkında hayırlısı olsun bir bebeğin var sonuçta .boşandıktan sonra hemen süperman çıkmayacak karşına bunuda bil .
sen kimsin pardon .neden topa tutayım daha iyisini bulamam demiş zaten severek değil onun beni sevdiği için evlendim demiş ona göre yorum yaptım .
bu sözünüze katılmıyorum arkadaşım istanbul da niye rastlamazsınız istanbuldaki yaşayanların hepsi kraliyet sarayından falan mı geliyorlar yani türkiyenin her yerinde türkçeyi degişik şivelerde konuşan insanlarımız vardır
halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .
yorumlarına YARIM hak verıyorum ama neden bu kadar ofkeyle???
Nurtuq,sandım kı ben yazmısım,ayynı bızde de oyle,ılgılenmesem hemen pesımden gelır,ılgılen bıraz kendını hunkar zanneder.
sen kimsin pardon .neden topa tutayım daha iyisini bulamam demiş zaten severek değil onun beni sevdiği için evlendim demiş ona göre yorum yaptım .
-gil eki dilbilgisinde var. Mensubiyet bildirir. Özelllikle biyolojide yaygın kullanırız bu eki biz.
Latincesi Roseacea olan familyayı gülgiller diye Türkçeleştiririz. Kaynanamgil derken de
aynı durum söz konusu. Ayrıca çoğul anlam da katar kelimeye. Kaynanasını ve o ailenin
mensuplarını ifade eder kısaca.
yorumlarına YARIM hak verıyorum ama neden bu kadar ofkeyle???
-gil eki dilbilgisinde var. Mensubiyet bildirir. Özelllikle biyolojide yaygın kullanırız bu eki biz.
Latincesi Roseacea olan familyayı gülgiller diye Türkçeleştiririz. Kaynanamgil derken de
aynı durum söz konusu. Ayrıca çoğul anlam da katar kelimeye. Kaynanasını ve o ailenin
mensuplarını ifade eder kısaca.
kaynanamgil değil kayıvalidemler .önce kendi yanlışlarını düzelt hayatta .anlayışlı ol .sen sıcak davranırsan eşinde karşlılık verir eminim .
türkçede mensubiyet bildiren -gil eki vardır.
halk dilinden girmiş bir ek .yöresel kullanılır .istanbul türkçesinde kaynanamgil diye birşey yok .hiç duymadım ben .biyolojide kullanılır evet turunçgiller gibi .neyse herkes istediği gibi konuşur zaten istemesekde konuşuluyor .türkçeyi en doğru şekilde yöresel şivelerden arınmış bir şekilde konuşmak gerekir kendi adıma böyle düşünüyorum .kim ne derse desin benim doğrum bu .
halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .
Taksimde de sallandıralımmı konusahibini ?
Nedir bu öfke, halledemediğiniz problemlerinizmi var?
Kaynanamgil dedi, bizde anladık...
Üstelik Pembe Pınar... pembepinar değil
zaten diyorsundur kesin neyse .bu kadar tepki verdiğine göre .Ben İstanbuldayım, bundan sonra kaynanamgil diyeceğim
eşim le 1,5 yıldır evliyiz 4 aylık bebeğim var
arkadaşımdı evlendik
ben hayattan bıkmışken her şey üstüme geliyorken dedim nasıl olsa herkes aynı hepsi aynı bu beni gerçekte seviyor evleneyim
evliliğe çocuğa alışmak zor oldu tabi bir de okuyorum 3.sınıftayım aöf.
eşimle yaşantımız şu şekilde ;
pazartesi sabah 7de gidiyor akşam 8 de geliyor yemek hazır oluyor yiyor pc ye oturuyor bende çocuk felan derken 12 de uyuyoruz
salı gece işe gidecek oluyor öğlen 1 e 2 ye kadar uyuyor kalkıyor yemek yiyor sonra pc felan oyalanıyor 6da işe gidiyor
çarşamba sabah eve geliyor bir yatıyor öğlen 3 e 4 e kadar (arkadaşlar daha çok uyuyormuş kıymetini bilcekmişim )
akşama kadar öyle uğraşıyor pc felan çamaşır astıyorum haftada 1
perşembe sabah7 de gidiyor akşam 8 de geliyor
cuma gece gidiyor cumartesi pazarda aynı şekilde hiç izni yok
benim evliliğim bu !!!!! boşanmayı düşünüyorum ! bıktım bunaldım artıkk
en azından bir işim olana kadar sabredeyim diyorum ama 2 sene dayanacak gibi değil bıktım üzüntüden tüm dişlerim dökülme aşamasında bu gidişle bi işimde olmuyacak sağlıkdan eleneceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?