Kadişim, bir köyüm bile olmamasına rağmen köylü sıfatını yedim ben
Bakın Türkçeyi doğru kullanma isteğinizi anlıyorum fakat futursuzca bunu eleştirmenizi anlayamıyorum.
Herşeyden önce imla kuralları dahil hiçbir şekilde doğru yazmıyorsunuz. Kelimelerde hatalar yapıyorsunuz.
Bunun üstüne hiç alakası olmayan bir yerde yazacak yorum bulamayıp kelimeye takılıyorsunuz.
Kendini GELİŞTİRMİŞ hiçbir insan ASLA ''Köylü gibi '' kelimesini kullanmaz/kullanamaz.
Kendini GELİŞTİRMİŞ hiçbir insan ASLA karşısındakinin şekil şemasını, dilini kınayarak/alay ederek konuşmaz.
istanbullu bir aileden gelseydin kaynanamgilil demenin kaba bir deyim olduğunu anlardın hiç kasmayın .bence insan kendini geliştirmeli .benim yöremin dili konuşması bu deyip içinden çıkamazsın .kendi adıma ailemden böyle bile görseydim doğrusunu öğrenir öyle kullanırdım .kaba saba konuşarak elinize ne geçiyor anlamadım .tamam anladık yöresel birşey .yöresel diye doğru olmak zorunda değil .
halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .
istanbullu bir aileden gelseydin kaynanamgilil demenin kaba bir deyim olduğunu anlardın hiç kasmayın .bence insan kendini geliştirmeli .benim yöremin dili konuşması bu deyip içinden çıkamazsın .kendi adıma ailemden böyle bile görseydim doğrusunu öğrenir öyle kullanırdım .kaba saba konuşarak elinize ne geçiyor anlamadım .tamam anladık yöresel birşey .yöresel diye doğru olmak zorunda değil .
uykumdan hiç bir şekilde feragat edemem uykumu almam lazım diyor bir insan 10 saat uyuyor
şuan yanımda yazıklarımı okuttum tek anladığı şunlar
birlikte kahvaltı yapıp öylemi uyuyayım diyor adam anlamıyor yapacak birşey yok teşekkürler arkadaşlar
ben hızlı yazdığım için dikkat etmiyorum yazım şeklime .büyük harf bile kullanmıyorum farkındayım .ama konuşma dilinde bilmemne giller denmesi kaba .bunu kime söylerseniz söyleyin kabadır .istanbulda böyledir .bende orda doğmuş büyümüş biri olarak bunun farkındayım .eşimede kızıyorum mesela .
ben köylüyüm tamammı kayseriyilim varmı derdin bu nasıl biri ya türkçe öğretmeni desem değil psikolog desem değil
çünki önce kendi terapiye sonra düzgün türkçe ye ihtiyacı var
Noktadan sonra büyük harfle başlanır cümleyeSizin kraliyet mensubu ailenizde paragraf, nokta sonrası büyük harf kullanımı yok mu?
tatlım eşin çevik ya da özel harekat mı
Ne çok yaralı varmış bu konuda .Tamam anladık .Konuya dönebilirsiniz .
ben hızlı yazdığım için dikkat etmiyorum yazım şeklime .büyük harf bile kullanmıyorum farkındayım .ama konuşma dilinde bilmemne giller denmesi kaba .bunu kime söylerseniz söyleyin kabadır .istanbulda böyledir .bende orda doğmuş büyümüş biri olarak bunun farkındayım .eşimede kızıyorum mesela .
ne bekliyordunuz anlamadım .benim hayatımda çok rutin ama ben çok seviyorum eşimi ve mutluyum .akşam eve gelmesini bekliyorum bütün gün .akşam gelincede yemek yiyoruz azcık oturuyoruz sonra yine yatıyoruz .yani çoğu insanın evliliği bu şekilde gidiyor .bence sen eşini sevmiyorsun o yüzden herşey sana batıyor .hatta sevmeden evlenmişsin .mantık evliliği yapmışsın şimdide pişmansın bence .hakkında hayırlısı olsun bir bebeğin var sonuçta .boşandıktan sonra hemen süperman çıkmayacak karşına bunuda bil .
valla ben bildiğimi söyledim arkadaşım .kaynanamgil deyince köylü gibi ne öyle .bilmiyorum tamam siz kaynanamgil demeye devam edin ne diyeyim .bir gram geliştirmeyin kendinizi tamam siz haklısınız .birşey demek istemiyorum bu konuda .
Önce dön bir kendine bak sonra insanları yargıla...
yok hayatım önleyici hizmetler 12 24 çalışıyor hani şu sokaklarda ekip arabasıyla dolaşanlar varya
ekip arabasındada 3 4 saat sabaha karşı uyuyor yani
özellikle sorunumuz şu hep dışarda olduğu için beni dışarı çıkarmıyor ben zaten hep geziyorum diyorrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?