Siz Olsaydınız Napardınız ?

Taksimde de sallandıralımmı konusahibini ?
Nedir bu öfke, halledemediğiniz problemlerinizmi var ?
Kaynanamgil dedi, bizde anladık...
Üstelik Pembe Pınar... pembepinar değil

o değil de önce herkes kendine baksa keşke..

konu sahibine "sevmediğin birinle" diye bir cümle kurup arkasından da dil bilgisi dersi vermek çok ilginç..

zaten konumuz da türkçemizi kullanım kuralları..

battıkça batıyorsun artık yeter uzatma köylü gibi ne demek

köylü olamaz mı bu insanların hepsi şehirli mi yetmiş göbek şehirlisin sen herhalde

öyle olsa bile köylü gibi diyemezsin yeter yani..daha da batırma artık

halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .

Bence istanbulda daha çoktur çünkü heryerden göç alan bir şehir....Halk ağzı nedemek onu bilemedim doğu insanı için mi söyleniyor :44:

çok gereksiz bi ayrıntı..
biz onu anlıyoruz neticede..
arada söyler her insan
bence kimseyide alakadar etmez

Köylü milletin efendisidir!
Siz kraliyet ailesindenmi geldiniz ?
Ben mi geliştirmeyeyim kendimi :106:
Neyse ceza almak istemiyorum, size kendi kendinize bol sinirlenmeler

İstanbul Türkçesi 'turunçgil' i de reddediyor yani... Dilbilgisi kurallarında var bu siz kabul etmesenizde
kullanımdaki bir ek. Siz kullanmayı reddedince ya da İstanbul Türkçesi'ne uygun bulmayınca değişmiyor.
Biyolojide kullanılıyor olmasının nedeni de dilbilgisinde yer alması. Biz isimlendirmeleri keyfi yapmayız.
Latincesi bile o dilin dilbilgisi kurallarına göre veriliyor. Ayrıca yöresel ağız da bir dilbilgisi konusu. Onları
da reddedemezsiniz. Sitenin kuralları da 'İstanbul Türkçesi' ile yazışmayı değil dilbilgisi kurallarına uygun
yazışmayı salık veriyorken tartışmaya gerek yok artık.

Çocuk küçük yeni doğum yapmışsınız eşinizinde işleri yoğun galiba bence sadece eşiniz değil sizde monotonlaşmış olabilirsiniz biraz konuşmayı deneyin hatta birbirinize bir zaman verin bence direk boşanmayı düşünmeyin...Herkesin evliliği çok sosyal geçmiyor

pembe pınar adlı arkadaş konuyla ilgilenin köylü gibi derken kastınız nedir kimseyi aşağılamaya hakkınız yok

valla ben ailemden hiç duymadım .eşim bazen söyler sinir olurum onada dedim .battığım bir durum yok ben insanların güzel konuşmasından yanayım .ailem şehirli bir aile .ama köydende gelsem kendimi geliştirirdim doğrusu neyse onu öğrenir bu şekilde konuşmazdım .

o değil de önce herkes kendine baksa keşke..

konu sahibine "sevmediğin birinle" diye bir cümle kurup arkasından da dil bilgisi dersi vermek çok ilginç..

zaten konumuz da türkçemizi kullanım kuralları..

Kadişim, bir köyüm bile olmamasına rağmen köylü sıfatını yedim ben

1de dedim aşkım uyancanmı yemek hazırlıcam hadi ben kahvaltı yapmadım .
yok beni rahat bırak uyuyacağım bende annemi aradım ağlaayamadım (zaten burayabu yüzden yazdım)

annem kapat telefonu dün ona çok saydım anlamıyor sinir etme beni sonra konuşalım boşver hiç üzülme dedi kadında bıktı haklı anlamıyor

demin uyandı ağlıyordum buraya yazarken dediki ne oldu neden ağlıyorsun benle ilgilenmiyorsun hep uyuyorsun dedim

dediki ne yapayım hiçmi uyumayayım hiç demiyorki az uyuyayım bende tamam yok bişey dedim

ben kendimi savunamam yada ifade edemem çok konuşuyor ondan tamm sen haklısın dedim kestim

2 dkka geçti sabah beni dürtükledin diyor adam ellemeyeyim hep uyusun istediği saatte yemek yesin şu bu isityor

hele hiçbir yemeği yemez 2 3 yemek yer evde hep onları pişiriyorum her öğün yeni yemek hazırlıyorum hala şikayet

olay bu kısaca

ben köylüyüm tamammı kayseriyilim varmı derdin bu nasıl biri ya türkçe öğretmeni desem değil psikolog desem değil

çünki önce kendi terapiye sonra düzgün türkçe ye ihtiyacı var

Şehirli aileleri mi yarıştıracağız şimdi ?
Ölçü nedir ?
Benim ailem şehirli aile olarak tur bindirirse ödülüm nedir ?
Pembe Pınar ?

pembepinar ile her tartışmamda acaba sorun bende mi diyodum onun yüzünden 2 kere atıldım ama şimdi içim rahatladı demek ki bu kızda harbiden sorun var
neyse, konu sahibi arkadaşım benim eşim de polis seni anlıyorum, biz şark görevindeyiz alıştığım hayat ailem arkadaşlarım hatta dilim geride kaldı, batmandayız, ama ben alıştım gibi, çocuğum yok ve çalışıyorum bu da sıkılmamak için bi etken, eşlerimiz 24 saat esasına göre çalışıyo bu zor bi durum amiri gece arasa gitmek zorunda stresli biraz, ama evdeyken 1 saat oyun oynuyosa ben hemen yanına giderim canım film mi izlesek yapbozu mu bitirsek diye nane oluyorum başına, sen sanki evlenmek için biraz daha beklesen iyi olacakmış ama hemen boşanmayı düşünme

Bakın Türkçeyi doğru kullanma isteğinizi anlıyorum fakat futursuzca bunu eleştirmenizi anlayamıyorum.
Herşeyden önce imla kuralları dahil hiçbir şekilde doğru yazmıyorsunuz. Kelimelerde hatalar yapıyorsunuz.
Bunun üstüne hiç alakası olmayan bir yerde yazacak yorum bulamayıp kelimeye takılıyorsunuz.

Kendini GELİŞTİRMİŞ hiçbir insan ASLA ''Köylü gibi '' kelimesini kullanmaz/kullanamaz.
Kendini GELİŞTİRMİŞ hiçbir insan ASLA karşısındakinin şekil şemasını, dilini kınayarak/alay ederek konuşmaz.

işte bence sıkıntı burada böyle olunca sende iletişime geçmiyorsun ki adam beynının içini okusun istiyorsun kendini anlatmalısın sınırlenmeden küsmeden

Şehirli aileleri mi yarıştıracağız şimdi ?
Ölçü nedir ?
Benim ailem şehirli aile olarak tur bindirirse ödülüm nedir ?
Pembe Pınar ?

istanbullu bir aileden gelseydin kaynanamgilil demenin kaba bir deyim olduğunu anlardın hiç kasmayın .bence insan kendini geliştirmeli .benim yöremin dili konuşması bu deyip içinden çıkamazsın .kendi adıma ailemden böyle bile görseydim doğrusunu öğrenir öyle kullanırdım .kaba saba konuşarak elinize ne geçiyor anlamadım .tamam anladık yöresel birşey .yöresel diye doğru olmak zorunda değil .

arkadaşım sen biraz sıkılmışsın sanırım hamilelik dönemi sonra bebeğin olmuş belki son zamanlarda pek gezemedin sosyal hayatın kısıtlandı e eşinde çalışıyor sana vakit ayıramıyor haliyle bunalmışsın eşine sarıyorsun. Eşin haklı yada haksız bilemiycem ama şöyle biraz kafanı dağıtsan arkadaşlarınla falan gezip açılsan ara sıra bebeğin ufak olduğu için insan pek birşeyde öneremiyor

KARAKIZ, eşinizle bu konuyu konuştuğunuz zaman eşinizin cevabı ne oluyor ?
Bakış açısını merak ettim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…