Taksimde de sallandıralımmı konusahibini ?
Nedir bu öfke, halledemediğiniz problemlerinizmi var?
Kaynanamgil dedi, bizde anladık...
Üstelik Pembe Pınar... pembepinar değil
valla ben bildiğimi söyledim arkadaşım .kaynanamgil deyince köylü gibi ne öyle .bilmiyorum tamam siz kaynanamgil demeye devam edin ne diyeyim .bir gram geliştirmeyin kendinizi tamam siz haklısınız .birşey demek istemiyorum bu konuda .
halk ağzında konuşma dilinde var dil bilgisinde yok .genelde yöresel kullanılıyor .istanbulda kaynanamgil diyen birine rastlayamazsın mesela .
çok gereksiz bi ayrıntı..valla ben bildiğimi söyledim arkadaşım .kaynanamgil deyince köylü gibi ne öyle .bilmiyorum tamam siz kaynanamgil demeye devam edin ne diyeyim .bir gram geliştirmeyin kendinizi tamam siz haklısınız .birşey demek istemiyorum bu konuda .
valla ben bildiğimi söyledim arkadaşım .kaynanamgil deyince köylü gibi ne öyle .bilmiyorum tamam siz kaynanamgil demeye devam edin ne diyeyim .bir gram geliştirmeyin kendinizi tamam siz haklısınız .birşey demek istemiyorum bu konuda .
halk dilinden girmiş bir ek .yöresel kullanılır .istanbul türkçesinde kaynanamgil diye birşey yok .hiç duymadım ben .biyolojide kullanılır evet turunçgiller gibi .neyse herkes istediği gibi konuşur zaten istemesekde konuşuluyor .türkçeyi en doğru şekilde yöresel şivelerden arınmış bir şekilde konuşmak gerekir kendi adıma böyle düşünüyorum .kim ne derse desin benim doğrum bu .
battıkça batıyorsun artık yeter uzatma köylü gibi ne demek
köylü olamaz mı bu insanların hepsi şehirli mi yetmiş göbek şehirlisin sen herhalde
öyle olsa bile köylü gibi diyemezsin yeter yani..daha da batırma artık
o değil de önce herkes kendine baksa keşke..
konu sahibine "sevmediğin birinle" diye bir cümle kurup arkasından da dil bilgisi dersi vermek çok ilginç..
zaten konumuz da türkçemizi kullanım kuralları..
Kadişim, bir köyüm bile olmamasına rağmen köylü sıfatını yedim ben
valla ben ailemden hiç duymadım .eşim bazen söyler sinir olurum onada dedim .battığım bir durum yok ben insanların güzel konuşmasından yanayım .ailem şehirli bir aile .ama köydende gelsem kendimi geliştirirdim doğrusu neyse onu öğrenir bu şekilde konuşmazdım .
1de dedim aşkım uyancanmı yemek hazırlıcam hadi ben kahvaltı yapmadım .
yok beni rahat bırak uyuyacağım bende annemi aradım ağlaayamadım (zaten burayabu yüzden yazdım)
annem kapat telefonu dün ona çok saydım anlamıyor sinir etme beni sonra konuşalım boşver hiç üzülme dedi kadında bıktı haklı anlamıyor
demin uyandı ağlıyordum buraya yazarken dediki ne oldu neden ağlıyorsun benle ilgilenmiyorsun hep uyuyorsun dedim
dediki ne yapayım hiçmi uyumayayım hiç demiyorki az uyuyayım bende tamam yok bişey dedim
ben kendimi savunamam yada ifade edemem çok konuşuyor ondan tamm sen haklısın dedim kestim
2 dkka geçti sabah beni dürtükledin diyor adam ellemeyeyim hep uyusun istediği saatte yemek yesin şu bu isityor
hele hiçbir yemeği yemez 2 3 yemek yer evde hep onları pişiriyorum her öğün yeni yemek hazırlıyorum hala şikayet
olay bu kısaca
Şehirli aileleri mi yarıştıracağız şimdi ?
Ölçü nedir ?
Benim ailem şehirli aile olarak tur bindirirse ödülüm nedir ?
Pembe Pınar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?