- 12 Haziran 2016
- 838
- 3.235
- 28
- 40
Dogru olani yapmissin hala evde kalamiyormusun diyenleri aldirma muhtemel ailesinden birini kaybetme duygusunu yasamadigi icin acimasiz yorum yapmislar herkes den erdemlik beklenemez herkes dogru dusunce de olsaydi mutlu bir dunya olurdu neyse sende hicbir suc yok para konusuda ablana dusmez o aile sahibi evli soyadi farkli dimi bakicak kocasi var basinda senin kmsen yok basinda annenin gece calismasi bana dogru gelmedi herkes sana yuklenmis ama annenin seni dusunmesi lazim kiz cocugu evde yanliz kalmadi dogru olmaz diye tabi bilemiyorum zorunlulugu mu var yada abin herhangi yorumda bulunmuyor mu yada kardesi yanlis anlama gece calismasi kadinlara gore degil fikrimce .. babana rahmet diliyorum insALLAH mekani cennet olur .. sana da bir koca omur mutluluklar diliyorum tek dusuncen artik bebek yapmak olsun vatana islama hayirli bir evlat ..
Herkese hayırlı Günler,
önceki konumu okuyan bilir babam mart ayında vefat etti. Nişanlıydım ve kasımda duğunum vardı Annem gece calısıyor 23 yasındayım babamın vefatından sonra evde tek kalamıyordum ve ev biraz tenhadaydı 2 ablam 1 abim var hepsi evli.
kuçuk ablam gel bende kal dedi. Neyse kaldım 1 2 ay nedense ben eve gelince bi tavırlı konusmaz nasılsın diye sormaz kaynanası eşi gelince yüzünde güller açardı. her gün boyleydi. ben hep üstüne düsüyordum hatta hamile olduğu için çocuguna heves edip bişeyler alıyordum ama o babam emekliydi o ölünce anneme kaldı maası annemde çeyizim için parayı bana veriyordu ablamda o paradan borçlarının bir kısmını ödememi istedi bende 3 4 ay sonra düğünüm var veremicem deyince tartıstık surat astığı ve para mevzusundan cok kez tartıstığımız için abim gel bende kal dedi abimdede kalırken aksam eve geldiğimde onlar evde olmuyordu gece 1 kadar kapıda parklarda bekliyordum gelmelerini anahtar istedim yengem anahtar veremezmiş annemi aramıs senın kızına benmi sahip cıkıcam ablaları varken falan demiş . daha birsürü seyler var da özet geciyorum size.Büyük ablama gelince oda kaynanası ile yasıyor zaten beni bir kere aramıs değil hep hamile olanla ilgileniyordu.
bende amcamınoğullarına gidip durumu anlattım bu arada nisanlım daha fazla baska yerde kalamazsın bu işin sonu yok falan dyorlardı aıleside amcamın oğlu bizde kal biz sana sahip cıkarız dedi bu sefer nisanlım istemedi amcamınoğlunda kalmamı cunku karısı 20 gun sonra memleketine gidecekti o surectede diğer amcamınoğlunun evine gececektim. Bu sefer nisanlımın ailesine 1 ay içinde duğun yapın kızı alın dedıler. nisanlımın aılesının byle bi durumu yoktu neyse nisanlım annesi dayısı ben eve esyalarımı almaya gittik 2ablam ve annemde evdeydi anneme işten cık yada ben evden ayrılıyorum dedım çıkmam dedi elıni öptüm vedalastık cıktm tabi ablalarımla tartıstık falan suan evlendım eylül sonunda duğunum var. Nişanlımın ailesinden allah razı olsun kına gecemi ve düğünümüzü yapacaklar. komsularım falan hep beni desteklediler .Sizce ben yanlış mı yaptım ?
biraz uzun oldu okuyandan ve fikir verenden allah razı olsun kötü eleştiri yapmayın .
Basiniz sagolsunHerkese hayırlı Günler,
önceki konumu okuyan bilir babam mart ayında vefat etti. Nişanlıydım ve kasımda duğunum vardı Annem gece calısıyor 23 yasındayım babamın vefatından sonra evde tek kalamıyordum ve ev biraz tenhadaydı 2 ablam 1 abim var hepsi evli.
kuçuk ablam gel bende kal dedi. Neyse kaldım 1 2 ay nedense ben eve gelince bi tavırlı konusmaz nasılsın diye sormaz kaynanası eşi gelince yüzünde güller açardı. her gün boyleydi. ben hep üstüne düsüyordum hatta hamile olduğu için çocuguna heves edip bişeyler alıyordum ama o babam emekliydi o ölünce anneme kaldı maası annemde çeyizim için parayı bana veriyordu ablamda o paradan borçlarının bir kısmını ödememi istedi bende 3 4 ay sonra düğünüm var veremicem deyince tartıstık surat astığı ve para mevzusundan cok kez tartıstığımız için abim gel bende kal dedi abimdede kalırken aksam eve geldiğimde onlar evde olmuyordu gece 1 kadar kapıda parklarda bekliyordum gelmelerini anahtar istedim yengem anahtar veremezmiş annemi aramıs senın kızına benmi sahip cıkıcam ablaları varken falan demiş . daha birsürü seyler var da özet geciyorum size.Büyük ablama gelince oda kaynanası ile yasıyor zaten beni bir kere aramıs değil hep hamile olanla ilgileniyordu.
bende amcamınoğullarına gidip durumu anlattım bu arada nisanlım daha fazla baska yerde kalamazsın bu işin sonu yok falan dyorlardı aıleside amcamın oğlu bizde kal biz sana sahip cıkarız dedi bu sefer nisanlım istemedi amcamınoğlunda kalmamı cunku karısı 20 gun sonra memleketine gidecekti o surectede diğer amcamınoğlunun evine gececektim. Bu sefer nisanlımın ailesine 1 ay içinde duğun yapın kızı alın dedıler. nisanlımın aılesının byle bi durumu yoktu neyse nisanlım annesi dayısı ben eve esyalarımı almaya gittik 2ablam ve annemde evdeydi anneme işten cık yada ben evden ayrılıyorum dedım çıkmam dedi elıni öptüm vedalastık cıktm tabi ablalarımla tartıstık falan suan evlendım eylül sonunda duğunum var. Nişanlımın ailesinden allah razı olsun kına gecemi ve düğünümüzü yapacaklar. komsularım falan hep beni desteklediler .Sizce ben yanlış mı yaptım ?
biraz uzun oldu okuyandan ve fikir verenden allah razı olsun kötü eleştiri yapmayın .
Annende keyfinden ve coook istediginden gece yarisi calismiyordur heralde dimi?Annem bana bu konuda yardımcı olmadı aksine işten ayrılmak istemiyorum nikahinı kıy kmsede kalma dedi doğru olanda bu dedi
Kızcağıza ailesi sahip çıkmayınca evlenmiş
Birçok kişi yine vurun abalıya yapmış
Yahu sokaklara düşmemiş, evli adama ev açtırmamış vs. vs
Ne oluyor bu kadar?
Onca kişi size sahip çıkamamış yazık
Ben de gece tek kalamam, babam da kalamaz mesela. Bu duyguyu yaşamayan anlayamaz.
En iyisini yapmışsınız. İnşallah hep mutlu olursunuz
Kimsenin diniyle ilgilenmem ben ayrica muhattabim olamazsin egitimli biriyim her dini biliyorum ayricaKonu sahibinin dinini nereden biliyorsunuz?
Kadinlarin gece calismasi sizi ilgilendirmez. 23 yasinda bir yetiskin yalniz evde kalabilir, kalamiyorsa psikolojik destek alir.
Erdemlik diye bir kelime de yoktur, hic varolmamistir. O nedenle herkesten beklenmemesi normal.
Haklisin yazindan sonra anladim ki erdemlik yok birakin da konu sahibi cevap yazsin lutfen tartismaya suruklemeyin konuyu yoksa site yoneticisinden bilgi istiyecegim hukuk cercevesinde herkes burda ev hanimi degil bos kaldigi icinde girmiyor siteye stresini baska yerde atin islam devletinde yasiyoruz farkli din sahibi de olabilir saygiyla karsilarim protestan mezhebine goremi yorumlayayim yoksa Corinthians gore mi tabi bilemezsin kim var bu site de bir bakarsin hakim cikar bir bakarsin avukat cikar bir bakarsin savci evladi cikar bu insanlar a saygilarimi iletiyorum meslektaslarima dini bilgimi gelince de 4 yil egitimini aldim diplomaliyim sen neye gore karsi tarafla konusmamin arasinda bulunuyorsun pardon erdemlik diye birsey yoktu cok sukur hamd olsun DUNYA nin geneli islam dinindedir ve cogalacaktir alevi de kardesimmisdir musevi de katolig te hepsi ayri degerlidir senin gibiler cimbizla alir bir cumleyi farkli yone ceker ne aci ama prim yok burdan sana bak erdemlik olsun benden sana hakkini yemeyeyim pskolojik tedavi sart ama 2 gunde neticeye varan bir tedavi hala hicbir devlette bulunmadi geri kafali sayiliyorsam geri kafaliyim kadin gece calisamaz biraz haberleri takip edin tenha semte oturan bir kadin var gerci yarin obur haberde saldiriya ugramis insana iciniz acimaz cunku burda baba yoklugu yasiyan biri var ama konu benim islam cumlem erdemlik zorunuza giden cumleler bakin lutfen varsayalim islam dininde olmasin ne farkeder insan cani bu kadar mi DEGERSIZ PARA BU KADAR MI ONEMLI BIR EVLADIN ORDAN ORAYA SURUKLENMESINE GOZARDI edilsin degil mi kesin ben cumlemle esitligi bolmusumdur beyeniler de haklilik payimi gorursun iyi geceler nickini bile yazamiyorum nefret icerikli o bile aman ALLAH im degerini bil zamanimi ayirdim sanaKonu sahibinin dinini nereden biliyorsunuz?
Kadinlarin gece calismasi sizi ilgilendirmez. 23 yasinda bir yetiskin yalniz evde kalabilir, kalamiyorsa psikolojik destek alir.
Erdemlik diye bir kelime de yoktur, hic varolmamistir. O nedenle herkesten beklenmemesi normal.
öncelikle evde yalnız kalmaktan korkan biri değilim bunu belirtmek isterim ama babamın vefatından sonra o evde kalamıyorum bunu yasayan bilir yasamayandan bununu anlamasını beklemem zaten bu bir ikincisi,annem emekli ve öyle calısıyor babam yönünden bi acısı yok aksine babamla hiç anlaşamazlardı ve ölünce annem rahatladı. kimsenin keyfi olarak böyle bişey yapacağını düşünmüyorum en azından kendimin. Sonuçta ailem vermedi diye bişey yok nişanlı bir kızdım ve düğün günümü bekliyordum. Demek sizin kardeşiniz bu durumda olsa sizde kapınızı açmıcaksınız anlaşılan herkesin bi hayatı var sonuçta değilmi.?Kim haklıdır, haksızdır, bilemeyeceğim. Bu durum herkese göre değişir.
Ama sırf geceleri yalnız kalmaktan korktuğun için, evlilik tarihi erken tarihe çekmen. Anneni ezip geçmen, çok çok saçma olmuş..
Gerekirse kapını kilitler otururdun evinde. Sabaha kadar uyumazdın. Ama en azından kimselere minnet etmezdin. Abla ve abinle gereksiz yere yüz göz olmuşsun. Onlarda evliler, eşleri var. Kendilerine göre hayatları var.. Gerçekten zor durumda olsan, kimse sana bir şey demezdi. Ama senin ki keyfi bir durum olmuş.
Annene ya işten çık, ya da ben evleniyorum demen de çok kötü olmuş. Kadının hayat arkadaşı, hayatından uçup gitmiş. İş annene iyi geliyordur. Bir an olsun, acılarını hafifletiyordur. Çalışmayı seviyordur. Para tatlı geliyordur.. Bu konuda biraz daha sabırlı olabilirdin. Düğüne ne kadar zaman kalmış ki..
Umarım evlilik hayatında mutlu olursun.. Eşin bu olanları çabuk unutur da, yüzüne vurmaz..
Ailemin tek çocuğuyum, kız çocuğuyum. Tek başıma yaşıyorum.kiz cocugu evde yanliz kalmadi dogru olmaz diye
Bunları bende düşündüm ama kalacak kimseyi bulamadım, bende meraklı değildim ablamda abimde olsa onların evinde kalmaya.keşke bu kadar insanla uğraşıp kendini zora sokacağına evde tek kalmanın yollarını arasaydın ya da seninle evde kalabilecek birini bulsaydın (kuzen, yeğen, arkadaş vs) belki kısa bir süre terapi görsen evde tek kalabilirdin.
geneldede çevremdeki arkadaşlarım ve komsularımda sizin verdiğiniz tepkiyi verdiler ama burda herkes ters tepki veriyor nedense
1- Amcamın oğluna bana kapını aç diye gitmedim olayları bilsinler diye anlatmaya gittim sonra kafana göre neden iş yapıyosun diyeceklerdi.Evet, yanlış yapmışsın.
1.Amcaoğlunun evinde ne işin var.
2.Ablanda kalırken biraz evine destekte bulunman gerekmez mi?
3. Evet, yengen senin nazını niye çeksin?
4. Sende annen gibi bi işe girip çalışamaz mısın?
Başınız sağolsun bu arada, babanızın mekanı cennet olsun. Ama tavırlarınızda sanki dünya sizin etrafınızda dönsün istiyorsunuz gibi algılanıyor.
Kocaman kızsın evlenmeyi bilmişsin ama evde yalnız kalma korkusunu yenmek için destek almayı düşünmemişsin. Çeyiz parandan birazını destek için kullansaydın keşke.
Mutluluklar dilerim.
AYNEN ÖYLE KEYFİNDEN VE COK İSTEDİĞİNDEN ÇALIŞIYOR İHTİYACTAN DEĞİLAnnende keyfinden ve coook istediginden gece yarisi calismiyordur heralde dimi?
Sağolun allah razı olsunhakkınızda hayırlısı olsun çok mutlu olun inşallah. böyle bir aile ortamında en uygununu yapmışsınız bence
Annem geçinemediği için çalışmıyor keyfi çalışıyor bu bir. Babamdan kalan maasa ben el koymadım bu ilerde tatsızlık yaratıcaksa bu parayı istemediğimi söyledim onlar hayır sen duğun yapacaksın deyip verdiler. Ablama yardım etmedğimi nerden biliyorsunuz ya illa paramı vermem lazımdı evine alısveris yapıyordum bende o kadar duyarsız bir insan değilim.Konu sahibine ailesinin sahip cikmadigini nereden anladiniz? Ailesi kendi hakki olan maasi kizina hibe etmis, parasiz kalmis. Gecinebilmek icin de gece calistigi bir isi varmis.
Kizini sokaga atmamis yani, koca kizinin evde yalniz kalamamasi bu anlama gelmiyor kesinlikle.
Baska bir ailenin yaninda uzun sure kalmak oldukca rahatsizlik verici. Babadan kalan maasa da oldugu gibi el koyup evinde kaldigi ablaya yardim etmemesi cok yanlis.
Annesini isten ayrilmadi diye elestirmesi ise cok cok yanlis.
Konu sahibi bunlar yuzunden elestiriliyor, evlendi diye degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?