Tamam evinde oturuyorum ama çocuklar için bir kuruş almıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeynepnalbantgul

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.164
Puanlar
133
Arkadaşlar boşandık ama onun istediği gibi şdu her şey.onun 3 tane evi var.birinde anasıyla oturuyor diğerinde ben ve çocuklar kalıyoruz diğeri de köyde yeni yapıldı.ayroca arabası var ve maaşı 140 binin üzerinde.ilk eşinden kızına nafaka veriyor ama bana onun evinde oturmam karşılığında çocuklar için nafaka vermeyeceğini söyledi.nafaka istiyorsan çocuklar için evden çık diyor.benim evim arabam yok.
Maddi manevi iki erkek çocuğunun tüm yükünü üzerime yıkıyor.benim sadece öğretmen maaşım var.
Yapay zekaya soruyorum çocukların hakkına giriyorsun nafaka çocukların hakkıdır diyor.ben de yarın dava açmayı düşünüyorum hakim onun evinde oturduğumuz da dikkate alarak adil bir nafaka miktarı belirlesin çocuklar için diyorum.
Sizce adama haksızlık etmiş olur muyum hem evinde oturup hem çocuklar için nafaka istemekle

Alacağınız nafaka, en fazla en fazla 15.000 olsun diyelim. Evden çıkarırsa en iyi ihtimalle 20.000 kira vereceksiniz. Bir sürü de taşınma masrafınız olacak. Ev sizden önce alınmış sanırım. Çocuklar nazarında çok evin durumu nasıldır bilmiyorum ama siz hak da iddia edemezsiniz ki.

1 buçuk yıl evli kaldık o arada ev taksidi ödüyordu.ama ben boşanırken gururdan hbir şey istemedim.yapay zeka diyor ki hakim evden çıkarmaz çocukların üstün yararını gözetir diyor

Yani dava açın tabi ama davanın sonucunda evden çıkarılma riskiniz de var sanki.

Mahkemenin vereceği çocuk başına maksimum 15-20 bin ki bu bile çok iyimser bir ihtimal. Kirayı yaklaşık 30 bin olarak varsayarsak ekstra elde edeceğiniz 5-10 bin için evden olmaya değmez gibi geliyor bana.

İşte hakim çocukların üstüb yararını gözetir evden çıkarmaz ama evi de destek kabul ederek ona göre nafaka verir diyor

İşte hakim çocukların üstüb yararını gözetir evden çıkarmaz ama evi de destek kabul ederek ona göre nafaka verir diyor
Hakimle alakası yok konunun. Adam sizi evden çıkartmak isterse her türlü çıkartır. En kötü ihtimal evi satar yine çıkartır. Mahkemelere bu kadar güvenmeyin.

Hakimle alakası yok konunun. Adam sizi evden çıkartmak isterse her türlü çıkartır. En kötü ihtimal evi satar yine çıkartır. Mahkemelere bu kadar güvenmeyin.
Tamma çıkarsın çocuklarına haksızlık etmiş olur

Bence adam evlenecek sana geri donmeyecek diye yapiyorsun bedevi. 140k maasi varsa senin de 80k maasin var. İstiyorsan ac davayi ama zarara girebilirsin. Ozellikle ev iyi muhitte ve buyukse 60-70k kirasi vardir.

Bence adam evlenecek sana geri donmeyecek diye yapiyorsun bedevi. 140k maasi varsa senin de 80k maasin var. İstiyorsan ac davayi ama zarara girebilirsin. Ozellikle ev iyi muhitte ve buyukse 60-70k kirasi vardir.
Evet adam evlenirse bir de ona para harcayacak çocuklarıma harcamayacak ona sinirleniyorum

1 buçuk yıl evli kaldık o arada ev taksidi ödüyordu.ama ben boşanırken gururdan hbir şey istemedim.yapay zeka diyor ki hakim evden çıkarmaz çocukların üstün yararını gözetir diyor
Hakim evden çıkarır. Çıkmazsanız ecrimisil davasi açılır.

Öyle mi yapay zeka hatalı yanıt veriyor o zaman
Siz yine de avukatla gorusun ama evi vermek zorunda değil, çıkmanızı isterse cok rahat dava açar. O zaman nafaka talebinde bulunursunuz ama evde oturmak daha mantıklı nafaka miktarları düşük oluyor.

Siz yine de avukatla gorusun ama evi vermek zorunda değil, çıkmanızı isterse cok rahat dava açar. O zaman nafaka talebinde bulunursunuz ama evde oturmak daha mantıklı nafaka miktarları düşük oluyor.
Diyorum ki hakim evde oturduğumu da hesaba katarak nafaka miktarı belirlermiş mesela çocuk başına 5 bin TL.

Ne kadar nafaka veriyor ilk eşine

Diyorum ki hakim evde oturduğumu da hesaba katarak nafaka miktarı belirlermiş mesela çocuk başına 5 bin TL.
Tamam hakim onu belirler ama ev sizin degil bu konuda bir anlasmaniz var mı kağıt üzerinde? Çıkmanızı isterse hiçbir sey yapamazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`