- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 120.834
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi zeynepnalbantgul
-
Yazdıklarınıza o kadar haklısınız ki...Siz niye bile bile yaptığınız hatanın hataların sorumluluğunu almıyorsunuz? Boşanıp aşıp olup tekrar evlenelim i kabul etmeniz, beş kuruş nafaka bağlatmamanız veya adam bunu yaptıktan sonra hala yatağınıza alıp bir çocuk daha yapmanız hata değil mi? Kimse sizi zorlamadı, kimse silahla tehdit etmedi, kimse sizi dağa kaçırmadı. Hepsini bilerek isteyerek yaptınız. Adamın başka çocuğu var ve ona davranışları hisleri ortada. Ölürse nafaka vermem kafasındaki adama 2 tane çocuk yaparken ne düşündünüz? Klasik eski eşi kötüydü o yüzden onlara karşı böyle ama benimle evlenince mükemmel koca-baba olur mu dediniz?
Kendinize olmasa da çocuklarınıza karşı suçlusunuz hatalısınız, onlara böyle babayı layık gören sizsiniz. Siz eski eş diyebiliyorsunuz ama onlar eski baba diyemeyecek. Ömür boyu bu adamı çekecekler. Şimdi küçükler ama ergenliğe girince istekleri ihtiyaçları artacak, baba denen yaratığa nolur al nolur ver diye devamlı yalvaracaklar. Sırf siz istediniz diye bunlar olacak yaşanacak. Hiç evlenmeden önce böyle değildi yazmayın adam her yüzünü göstermiş size. Ya siz öğretmensiniz, kendinizi geliştirmeniz mesleğinize katkı yapmanız gerek. Çocuklara nasıl daha etkili ve kaliteli öğretirim diyeceğinize her gün gelip eski eş bana şunu bunu yaptı diye konu açıp ağlıyorsunuz.
Adamın tepesini attırın, sizi evden çıkarsın 20-30 bin nafaka bağlansın, bu sefer de buna itiraz edip konu açın. Bu kadar zaman geçti bir gram ilerleme yok.
Daha da fenası aslında adamın evinde oturmak için nikahsız tekrar birlikte yaşamayı kabul edip ikinci çocuğu da nikahsız yaptı. Şimdi de nafaka diye tekrar adamla uğraşmak istiyor. Derdi nafaka ev değil. Derdi adamın tekrar evlenmesi. Bu uğurda da çocuklarını da perişan edecekSiz niye bile bile yaptığınız hatanın hataların sorumluluğunu almıyorsunuz? Boşanıp aşıp olup tekrar evlenelim i kabul etmeniz, beş kuruş nafaka bağlatmamanız veya adam bunu yaptıktan sonra hala yatağınıza alıp bir çocuk daha yapmanız hata değil mi? Kimse sizi zorlamadı, kimse silahla tehdit etmedi, kimse sizi dağa kaçırmadı. Hepsini bilerek isteyerek yaptınız. Adamın başka çocuğu var ve ona davranışları hisleri ortada. Ölürse nafaka vermem kafasındaki adama 2 tane çocuk yaparken ne düşündünüz? Klasik eski eşi kötüydü o yüzden onlara karşı böyle ama benimle evlenince mükemmel koca-baba olur mu dediniz?
Kendinize olmasa da çocuklarınıza karşı suçlusunuz hatalısınız, onlara böyle babayı layık gören sizsiniz. Siz eski eş diyebiliyorsunuz ama onlar eski baba diyemeyecek. Ömür boyu bu adamı çekecekler. Şimdi küçükler ama ergenliğe girince istekleri ihtiyaçları artacak, baba denen yaratığa nolur al nolur ver diye devamlı yalvaracaklar. Sırf siz istediniz diye bunlar olacak yaşanacak. Hiç evlenmeden önce böyle değildi yazmayın adam her yüzünü göstermiş size. Ya siz öğretmensiniz, kendinizi geliştirmeniz mesleğinize katkı yapmanız gerek. Çocuklara nasıl daha etkili ve kaliteli öğretirim diyeceğinize her gün gelip eski eş bana şunu bunu yaptı diye konu açıp ağlıyorsunuz.
Adamın tepesini attırın, sizi evden çıkarsın 20-30 bin nafaka bağlansın, bu sefer de buna itiraz edip konu açın. Bu kadar zaman geçti bir gram ilerleme yok.
Ama ilahi adalet var illa ki yanına kalmayacak benim haklarım.sizi kuruş vermeden boşayan adama güvenip tekrar evlenmediği halde ikinci çocuğu yapmasaydınız mesela? Adamın ne kadar cimri ve kötü bir baba olduğunu bile bile ikinciyi yaptınız şimdi neyin derdindesiniz?
Bu adama zarar veremezsiniz artık şu saatten sonra geçmiş olsun. Boşanmada haklarınızı kaptırdınız şu saatten sonra dava açsanız kaç yazacak Allah aşkına?
Hayır adam evlensin sorun değil ama çocukların maddi manevi tüm yükleri üzerimdeDaha da fenası aslında adamın evinde oturmak için nikahsız tekrar birlikte yaşamayı kabul edip ikinci çocuğu da nikahsız yaptı. Şimdi de nafaka diye tekrar adamla uğraşmak istiyor. Derdi nafaka ev değil. Derdi adamın tekrar evlenmesi. Bu uğurda da çocuklarını da perişan edecek
Biraz da kendi akılsızlığınız kusura bakmayın.Ama ilahi adalet var illa ki yanına kalmayacak benim haklarım.
Bencede yapay zekaya fazla guvenip daha fazla zarar etmeyin .Bir tanidigim vardi tuvalete gitse yapay zekaya sorardi, yanlislikla erkekler tuvaletine gitmistiAllah Allah
peki sevgili yapay zekamız hangi kanunun hangi maddesine göre evi size tahsis ettirecekmiş onu da diyor mu?
"ortak ikametin tahsisi" dye biriey var -benim bildiğim, avukat değilim-
bu boşanma sürecinde evde kalacak tarafa (genelde kadın+ çocuklar) verilebilen bir hak, kısacası erkek evden gitsin, kadının çocukların düzeni bozulmasın gibi bir mantık
ama bu boşanma gerçekleşince bitiyor.
ki o da burada kaç sefer bu konuda konuşuldu bu süreçte kira sözleşmesi abonelikler vs. kocanın üzerinde olsa filan ne oluyor pratikte bu işler nasıl oluyor bilmiyorum.
neyse
bildiğim sadece böyle bir hak var kanunda, o da boşanma olana kadar geçen süreç için geçerli sadece.
sizde
boşanma olmuş
zaman geçmiş
şimdi çıkıp da
"bana evini tahsis etsin, hakim bunu karara bağlasın" diye bişeyi ben ne duydum ne gördüm.
zira sizin dediğiniz şey bu oluyor.
yapay zekacığımız bir emsal karar filan buluverse bir zahmet.
bu mantıkla sizden boşandıktan sonra adam köşeyi dönse piyango vursa, ona da gidip hak isteyeceksiniz....
İlk çocuğuna tavrı belliydi. Hadi o zaman deneyimsizdiniz ikinciyi yaptınız. Adam sizi kuruş vermeden kapıya koymak için yalan dolan söylemiş iş çevirmiş. Tekrar birleşip nikahsız çocuk yapmak kimin hatası? Sadece adamın mı hatası? Kendi hatalarınızın bedeli bu.Hayır adam evlensin sorun değil ama çocukların maddi manevi tüm yükleri üzerimde
Doğru söylüyorsun ama ben çok yalnızdım çocuklarımın benim tarafından pek kimsesi yok yalnız büyümesin öz bir kardeşi olsun istemiştim bir de tüm hatayı kendimde buluyordum ben daha çok ev işi yaparsam alttan alırsam beni sever düzelir bana değer verir diye düşünmüştüm evet büyük hata ve akılsızlık yaptım.bundan sonra ne yapabilirim artık.İlk çocuğuna tavrı belliydi. Hadi o zaman deneyimsizdiniz ikinciyi yaptınız. Adam sizi kuruş vermeden kapıya koymak için yalan dolan söylemiş iş çevirmiş. Tekrar birleşip nikahsız çocuk yapmak kimin hatası? Sadece adamın mı hatası? Kendi hatalarınızın bedeli bu.
Bu islerin uzmanlari ne kadar avukatlarda olsa fazla guvenmemek lazim , hepsi ticaret icin bu isi yapiyorlar, en mantiklisi soguk kanli bir sekilde karsi tarafla anlasmaya varmak .Git bi avukata danış sonra yapay zekaya küfretsende fayda vermeyecek
Siz de alsaydınız. Size tekrar sevgili olup evlenelim dediğinde boşanma kandırıyor dedik. Haklarını vermedi kadın aldı. Siz kendiniz haklarınızı almadınız. Kendi hatalarınızın bedeli buÇocuk için 15 bin ama boşanırken onun tüm haklarını vermiş
Zorla mı yaptırdılar çocukları sana? Bunları o çocukları yapmadan düşünmen gerekmiyor muydu?Sağ olun hanımlar güzel yorumlar yaptınız ama 2 çocuk büyüyecek kurslara gidecek kıyafet yemek vs......benim gelecek için birikimim yok bne tüm paramı çocuklara harcayacağım 10 yıl sonra onun daha da değerlenmiş bir evi olacak benim ise hiçbişeyim olmayacak....
Bir şey yapamazsın artık.Doğru söylüyorsun ama ben çok yalnızdım çocuklarımın benim tarafından pek kimsesi yok yalnız büyümesin öz bir kardeşi olsun istemiştim bir de tüm hatayı kendimde buluyordum ben daha çok ev işi yaparsam alttan alırsam beni sever düzelir bana değer verir diye düşünmüştüm evet büyük hata ve akılsızlık yaptım.bundan sonra ne yapabilirim artık.
O adam asla anlaşmaya varılacak biri değil ki...15 bin kira ile bir artı bir evler var oraya çıksam da bundan nafaka alsam nasıl olurBu islerin uzmanlari ne kadar avukatlarda olsa fazla guvenmemek lazim , hepsi ticaret icin bu isi yapiyorlar, en mantiklisi soguk kanli bir sekilde karsi tarafla anlasmaya varmak .
Aynen gerekiyordu akılsızlık ettim.Zorla mı yaptırdılar çocukları sana? Bunları o çocukları yapmadan düşünmen gerekmiyor muydu?
Bundan sonrası icin onun öldüğünü düşünün, hiç yokmuş, hiç olmamış gibi varsayın. Kendi önünüze bakın, daha huzurlu olursunuz. Bir sekilde su akar yolunu bulur, evlatlarınızla güzel bir ömür diliyorum .Sağ olun hanımlar güzel yorumlar yaptınız ama 2 çocuk büyüyecek kurslara gidecek kıyafet yemek vs......benim gelecek için birikimim yok bne tüm paramı çocuklara harcayacağım 10 yıl sonra onun daha da değerlenmiş bir evi olacak benim ise hiçbişeyim olmayacak....
Zaten oturduğum evi de benle evlenmeden 2 ay önce abisinin üzerine aldıBir şey yapamazsın artık.
Adamın kendi malı ister verir ister vermez. İsterse çıkarır nafaka verir. Artık çocuklar mirasta hakkını adam ölünce alır.
Adamın sağlığında zıtlaşmamanı öneririm yapacak hiç bir şeyin yok
Akılsız başının cezasını çekeceksin o zaman.Aynen gerekiyordu akılsızlık ettim.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinBundan sonrası icin onun öldüğünü düşünün, hiç yokmuş, hiç olmamış gibi varsayın. Kendi önünüze bakın, daha huzurlu olursunuz. Bir sekilde su akar yolunu bulur, evlatlarınızla güzel bir ömür diliyorum .