Tecrübesizliğime verin

kız taktikler süper blog aç okuyalım :::)))
 
Biz eşimle yeni tanıştığımızda eşim hep çiçek alıyordu. Ama bana itici geliyodu çünkü sanki beni etkilemek için yapıyordu oyuzdn yapmacık geliyordu.Buyuzdn alma demiştim. Ama şuan evliyiz şuan alması daha önemli. ama suandada ozamanki özen pek yok.Yani iyiki öyle yapmışım zamanında. Ben biraz aykiriymdir klasik kızların istediği şeyler beni etkilemiyordu
 
Hesap ödeme konusu bir şekilde halledilir.
Yalnız beklentiler farklı, sıkıntı o.

Siz sürprizlerle, ufak jestlerle mutlu oluyorsunuz, sözlünüzle defalarca bu konuyu tartışmışsınız ama adam nato mermer nato kafa.
Sizi kaale almıyor.
Böyle biriyle mutlu olmayacağınız aşikar.
Ya monotonluğa razı olacaksınız ya da ayrılacaksınız.
 


kız taktikler süper blog aç okuyalım :::)))
Ben de eşime benzer aktiviteler yaptım ama ıııh.
Adam sevmiyor böyle şeyleri.
Seni seviyorum, ne gerek var böyle alengirli işlere diyor.
Sadece bir kere çiçek aldı o da zorla.
 
Öncelikle merhaba ;
Bu kişi ne kadar sözlünde olsa henüz eşin değil aynı evde aynı bütçeyi paylaşmıyorsunuz. Bu nedenle sen yanındayken birşey beğendiğinde almak zorunda değil, senin hesabını ödemek zorunda değil. Kaldı ki alman usulü yapmak yerine bir yerde sen diğer yerde o ödesin derim. Ayrıca erkekler öyle imalardan laf çaktırmalardan çok anlamaz anlasalar da işine gelmez bazen.
Sen öğrenci olabilirsin ve ailenin verdiği harçlıklarla geçiniyor olabilirsin buna göre davranmalısın. Paran yoksa bugun maddi olarak hazır değilim görülmeyelim de o da zaten orda kendini belli eder gel vega gelme der.
Ayrıca olumsuz etkilemek istemem ama daha şimdiden böyle davranan senin hoşnut olmadığın tavırlı biriyle değişmediği sürece evlenince çok sorun yaşarsın hem maddi hem manevi çünkü hevesleri olan bir kızsın haklı olarak bunlar yıpratır seni daha önünde uzjn bir hayat var acele etmesen karar ver.
 
Evlenene kadar eşimle hiç alışveriş yapmadım, hiç bi ihtiyacımı da aldırmadım. Ben evlilikten önce bu tür desteklere karşıyım. Yok faturamı ödesin, yok şu çantayı beğendim alsın vs. Haberim olmadan hediye olarak alırsa alırdı. O da karşılıklı olurdu zaten. Hesapları genelde eşim öderdi ama benimde ödediğim çok olmuştur. Ben ödeyeceğim dediğimde öyle klasik erkekler gibi senin paran benim yanımda geçmez demezdi. Ödemekten asla rahatsız olmadım, ama hani bi erkek profili var ya işte gözümüzde, bazen bu beni düşündürürdü. Acaba cimri mi falan diye. Çünkü pek süpriz yapmayı da sevmezdi. Evlendik adam fazla elibol oldu bana karşı. Cebindekini kuruşuna kadar harca asla sormaz, fiyat sormaz. Alışveriş yapmamdan mutlu olur, değişik. Ama hediye konusu hala aynı. İnce biri değil işte ve bu değişecek bi özellik de değil sanırım.
 
Valla ben hayattan şunu öğrendim, mutlu olmak istiyorsan hesap kitap yapma,kimseden de birşey bekleme.
O şey seni mutlu edecekse yap. Yani karşı taraftan birsey gelir mi,o da aynısını yapar mı, üc ben yaptım bir o yaptı falan :) niye böyle hesaplara giresin ki? Zaten böyle hesaplara gireceksen 'ben yaptım o da yapsin' falan, bu çok fazla hediyeye girmiyor. Düğünde takılan çeyrekler gibi , 'sana veriyorum ama bir karşılığı var bak ha' der gibi. Bence bu moddan çok önce.
Hem bir araştırmaya göre insan hediye verirken de aldığı zamanki endorfini salgilarmis. Seyehat etmese bile seyehat planı yaparken beyin endorfin salgilarmis :) yani beyin anlamıyor bile o hediye sana mı gelmiş,senden mi gitmiş, mutlu oluyor.
Hem hediye verip hem mutlu oluyorsun :))
Gecen zamanlarda coook uzak diyarlardan erkek arkadaşım yanıma gelecekti, ben de gelirken bana onların kulturunde meşhur şapkaları var böyle sıcacık. Onlardan almasını istedim.
Geldiğinde almadigi gibi sebebini 'pahalliydi almadım' şeklinde açıklamıştı
Peki ben ne yaptım?
Çaktırmadan gittim onun ülkesinin adıyla anılan (ama az çakma tabii maalesef) sapkalardan iki tane aldım,bir ona bir bana.
Gittiğimiz kafede garsona mum ile pasta getirmesini söyledim, onlar da sağolsun tüm kafe personeli 'happy birthday' diye diye masamiza geldiler. Aslında doğum günü falan değil, ama cocuk şok oldu hem herkes başına toplanınca, hem benden hediye gelince falan. Utançtan yüzü pespembe oldu, videosu var; mutluluktan konuşmayı unutmuş 'ama bugun Ekim (dogumgunum) degil diyeceğine 'ama bugun cuma değil' diyip durmuş
Ha sonuç olarak ne oldu? Basım göğe mi erdi?
Bence güzel oldu. tektasimi kendim aldım şarkısı gibi hem sapkam oldu, hem sapkayla ikimizin bir anısi oldu, hem de çocuk mutlu oldu, azıcık da mahcup oldu :)
Bence kârdayim. Ama 'pis cimri,pahalli dedi almadı! Ben bu kadar kıymetsiz miyim' diye üzülsem hem kendi canını boşa yere sıkacaktim, hem çocuğa uyuz olup soğuk davranacaktım hem de bir sapkam olmayacaktı
kız taktikler süper blog aç okuyalım :::)))
Yaa çokteşekkur ederim. Bloğum da vardı geçmiş zamanda ama KK'yi daha çok seviyorum.
Ben de eşime benzer aktiviteler yaptım ama ıııh.
Adam sevmiyor böyle şeyleri.
Seni seviyorum, ne gerek var böyle alengirli işlere diyor.
Sadece bir kere çiçek aldı o da zorla.
Bilemeyeceğim B Began , bende hep ise işe yarıyor. Ama şu da var, ilişkilerimi coook uzun tutamıyorum. Kısa vadede çabuk öğreniyorlar ama uzun uzun suren bir iliski ya da evlilik olsa ayni şekilde devam eder ki? Elimde o konuda done yok
 

Ben de öğrenciylen bir dönem çiçeklere özellikle güllere takmıştım.. Hiç doğru düzgün çiçek almamıştım birinden.. O kadar çok istiyordum ki sürpriz yapsın biri çiçek alsın diye.. Sonra bir gün biri bana doğum günüme bir sürpriz yaptı çiçek almış.. O kadar çok ağladım.. Duygularım da altüst olmuştu.. Bu işin sonu da pek iyi olmadı. Ona karşı bişey de hissetmiyordum.. Sadece jestinden etkilenmiştim.. Şimdi de çiçek görsem önemsemem.. Size de çiçek bir iki alınsa sonra önemsemezsiniz..
 
Bazi erkekler o inceliklerinin kiymetini anlamıyor. Eşim ilk bulusmalarda ceketinin içinde gül saklayıp buluşmanın ortasinda çıkartıp bana verdi. O bükülmüş gülü kurutup sakladım ben. Önemli olan maddi değeri değil. Ama düşünülmek güzel. O pasta konusunda istemediğini düşünmüş olabilir. Ama genel olarak düşünsüz biri ise sen zor mutlu olursun bana göre. Söylediğin halde bile hala birşey yapmiyorsa sıkıntı
 
Bie erkek evlenmeyi dusundugu kadina para harcarken dusunmez . Sizin sozlunuzun cebinden para cikarken cani da o parayla beraber cikiyor sanki. Bazi erkekler evlenmeyecekleri kadina masraf yapmayi bos yatirim olarak goruyorlar . Sana tavsiyem ogrenci halinle bu adama parani yedirme hemde bir kurus bile yedirme.
 
Aynısını ben de yaşadım bunların.
Tatlı konusunda size sürpriz yapabilirmiş aslında
 
Eskiden olsa hediyenin, paranın pulun önemi yok , önemli olan sevgi, aşk derdim. Ama artık öyle düşünmüyorum, bir erkek beni önemli hissettirmiyorsa, bana karşı ufak ta olsa bir sürpriz yapmak aklına gelmiyorsa , hep insanlara bakıp yaaa onun sevgilisi ne güzel şeyler yapıyor benimki de yapsın deniyorsa o adam ne demeye benim hayatımda.

Erkekler kadınları ayrıştırmayi çok seviyor. Kadın dediğin şöyle olacak böyle olacak diye. Biz adamlara kriterde koymuyoruz tek isteğimiz arada bir de olsa gönlünden kopsun bazı şeyler. Kusura bakmasın da erkek dediğin de biraz ince ruhlu , biraz romantik olacak. Bir erkek neden bir senedir sevgili olduğu birine çiçek almaz? Bir gün gelirken elinde bir demetle gelse ölür mü yani? Bunları istemekte ve düşünmekte çok haklısınız. Ve bir erkek daha cicim aylarında sizi mutlu edemiyorsa iyi düşünün, evlenince daha beter olur.

Ayrıca da yapan erkekler yapıyor, bu gözler ne sürprizler gördü çevremde, ne hediyeler gördü. Sizin isteğiniz çok ta değil bir tek gül alsa mutlu olacaksınız adamda o bile yok. Basit bir konu gibi geliyor insanlara ama eğer ki bu şekilde beklentileriniz varsa karşı tarafta yapmamaya devam ederse bir yerden sonra mutsuz olursunuz.
 

Cimri gibi mi hissettiniz,eğer cimriyse beni rahatsız eder,onun dışında sevgiliyken de şuanda da(yaklaşık 12 yıldır) eşimle kesemiz hep ortaktı,o yüzden bişe alırken kim kime aldı anlayamıyorum.
 

Simdi "adama masrafım aylık ... kadar" son derece cirkin bi cumle once orada bi anlasalım.

Sevgililik muessesesine az da ya çok bi kere "bütçe" biçerseniz aynı bütçeyi kendinize de biçmiş olursunuz. İzin verin de paranın satın alamadıgı seyler kalsın hayatınızda, hayatımızda. Sevgilisine yaptıgı her jesti, hediyeyi, ısmarladıgı her yemegi bi seviye ve yatırım olarak gören ve yatırımının karsılıgını bekleyen barzolar turemesin boylece.

Neyse ne diyoduk? Mesele harcanan para degil de adamın sizi mutlu etmeyi düsünecek incelikten uzak olması olmalı.

Adamın donanımında sizi mutlu etmek icin süpriz yapmak yoksa, o tatlıyı aslında yemek istediginizi ama pahalı geldigi icin alamadıgınızı bile fark edemiyosa mesela o ortamda ya da fark edip gormezden geliyosa, jest yapmıyosa, hediye almayı sevmiyosa ve siz şu saydıklarımı bekliyosanız hayattan, sevgiliniz olacak adamdan; niye birliktesiniz hala ?

Neyin degismesini bekliyosunuz?

Zira daha once o kadar kavga ettim bu konularda degismedi demissiniz.

Ha ben degisir kabullenirim bu halini diye bekliyosanız da bu meseleleri takmayın, icten ice kurmayın, degisin.

Yani özetle ya oldugu gibi bi kutuk olarak sevip kabullenin, ya kendinize göre yontmak icin topyekun bi ise girisin (ki ne gerek var), ya da en guzeli adamı bırakın size göre hazır yontulmusunu bulun mutlu olun. O da bulsun kendi gibi bi kalas, herkes mutlu olsun.

Not: Bu arada kozmetik konusunda yersiz beklenti icine girmissiniz, adama kutuk derken haksızlık mı ediyorum diye bi dusunmedim degil. Ama neticede arz talep meselesidir, her seyi talep edebilirsiniz, yeter ki talebinize uygun arzlara yönelin.
 

Cimri sanırım. Düşüncesizlik diyemem mağazaya kadar gidilmiş ihtiyacın olduğunu da biliyor. Alsa iyi olur almadıysa cimri galiba. Yani benim erkek arkadaşım kendi der o tip makyaj mağazasına girdiğimizde şunu alalım mı bunu alalım mı diye ki ben çok makyaj yapan biri değilim, lazımsa da alırız ben çalışmıyorum o çalışıyordu o alırdı. Yani büyük büyük paralar değilse mevzubahis alınabilir ki sen öğrencisin ya, paran olsa bile onun biraz sana ödetmemesi lazım sanki sözlüymüşsünüz üstelik.
Cimrilik sakat iş. Şöyle düşün evlendiniz sen daha çalışmıyorsun, cimri birinden para istemek de zor ya da hesabını yapar harcamalarının. Sevgi maddiyatla ölçülmez elbette eğer çalışmıyor olsa ya da öğrenci olsa ya da atıyorum parasının hepsinin ailesine verse tamam ama aksi söz konusu ise sıkıntı.
Böyle şeyler gözüne çarpıyorsa dikkat et.
 
siz tatlıyı almaktan vezgeçmişsiniz, tepkiniz bu yönde. adamın aklınızı okumasını bekliyosunuz.
 
Parayla alakası yok. Milyoner de olsa düşünemez o. Bende de vardı bu tipten. Kendim ağzımla istiyordum en fazla beraber gidip alıyorduk o saatten sonra da parayı kimin verdiği hiç bir anlam ifade etmiyor bana göre. O kadar zaman beraberdik insan bir çikolata alayım da sevinsin demez mi demiyor yani. Sonuç olarak ben bıraktım kurtuldum. Düşünceli, insan gibi birini buldum çok mutluyum. Diğer özelliklerini bilmiyorum ama sana da öneririm. Olayın gerçekten maddiyatla hiç alakası yok
 
Kozmetik ve tatlı konusunda haklı bulamadım sizi. Evet sözlüsünüz, evliliğe adım atmışsınız ama sevgiliniz şu aşamada birbirinizin ihtiyaçlarından sorumlu olduğunuzu düşünmüyor olabilir. "Benim borcum benim sorunum, onun kozmetiği onun sorunu" şeklinde düşünüyor olabilir ya da aklına bile gelmemiştir.

Tatlı konusu da gereksiz bir beklenti olmuş bence. Öncesinde yemek yemişsiniz, onu zaten ısmarlamış. Sonrasında kahveyi sizin ısmarlamanız daha hoş olacakken kendinizinkini ödeyip çekilmişsiniz. Madem alman usulü yaptınız, tatlınızı da kendiniz ödemeliydiniz. Hatta 1 tane aldıysanız paylaşmayı teklif etmeliydiniz.
Ondan tatlı almasını beklediğinizi anlamamıştır bile. Erkeklere net olmanız lazım. Önemli olan, anlamış olsa alırken yüzünün düşüp düşmeyeceği.
Mesela evde ya da işte otururken sevgilime "canım pasta istedi" desem "gidip alayım hemen" der. Dışarıda bir mekanda da söylesem almak için ısrar eder. Ama ben kahvemi alıp oturmuşken, onun sürpriz yapıp o pastayı alıp geldiğini görsem şoktan düşer bayılırım. Böyle bir şey aklının ucundan geçmez eminim. İstiyorsam alır, istemiyorsam almaz, bu kadar net. Açık açık dile getirmediğiniz bu gibi talepleriniz için trip atmayın bence.

Bunlar dışındaki konularda haklısınız. Herkes ister düşünülmeyi, ufak sürprizleri...
Adam cimri mi yoksa ruhsuz mu bunu da siz bilirsiniz. "Ruhsuz ama ben yontarım" diyorsanız, enerjiniz varsa uğraşın ama cimri insanla uğraşılmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…