- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.507
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Ben ona bir ara "şu site var bu site var" diye çiçek gönderme adresi bile veriyordum. Nasıl alamıyorsun bak diyordumIste aile cok onemli , uyarmaniza ragmen yapmamasi ise com enteresan , insan sirf sevdigini mutlu etmek icin bile bi gul alir yani
Bu beklentiniz cok sacma , boyle seyler beklemeyin ve izin vermeyin zaten
Aslında bu gayet iyi fikir. Bir de böyle deneyeceğim. Suratı asılırsa cidden daha tahammül edemem. Çok sağolun ben bunu yapacağımaklıma gelen “cebinde akrep var eli gitmiyor lonely döktürüyor dönüp bakmıyor”
Erkeklerin kafa farklı basıyor, şu tatlıyı bana alır mısın, kahveyi öder misin, bu ruju istiyorum diye direk söylemek gerekiyor. Söyleyin, anlamasını beklemeyin, mutluluğun kapısını aralayın. Geliriniz olsa hadi neyse yani ama gelir yokken böyle davranmamalı.
Eğer söyleyince surat yaparsa da yolları ayırın, Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir.
Sen bence daha detayli dusun evlenmeyi , bana gercekten cok enteresan geldi , o kadar erkek arkadasim oldu hic boylesine denk gelmedimBen ona bir ara "şu site var bu site var" diye çiçek gönderme adresi bile veriyordum. Nasıl alamıyorsun bak diyordumSaka gibi abla hâlâ aynı
Yani benim de çok param yok henüz ama sevdiğim insanları mutlu etmek için harcarım elimden geldiğince. Ya cimri ya.. diğer seçenek :/ Seni üzmek istemem ama bu küçük bir ayrıntı değil bana göre.Cimri mi diye aklıma düşüyor. Bazı zamanları düşünüyorum memleketinde falan çok da güzel harcıyor. Hadi harcamasın tamam da ben kinci biriyim. Maaşım olsun ona asla bir şey almam mesela. İçinden gelmez kendime yaptıramam.
ama evlilik yoluna giren bir iliskide,
taraflardan biri calismiyorken digerinin maddi destek saglamasi neden sacma olsun ki,
evlenince de ortak olmayacak mi kese,
sen issiz kalsan esinden para istemeyecek misin,
o issiz kalsa basinin caresine bak mi diyeceksin.
Çok haklısın ablaSen bence daha detayli dusun evlenmeyi , bana gercekten cok enteresan geldi , o kadar erkek arkadasim oldu hic boylesine denk gelmedim
Alti ustu bir gul ve heryerde var , kolaylikla bulup 3 ,5 liraya alacagi birsey
Yok bitanem üzülmem aksine bir hata yapıyorsam ömür boyu üzülürüm lütfen bana söyleyin gözüm açılsınYani benim de çok param yok henüz ama sevdiğim insanları mutlu etmek için harcarım elimden geldiğince. Ya cimri ya.. diğer seçenek :/ Seni üzmek istemem ama bu küçük bir ayrıntı değil bana göre.
Bende istemem , hatta esim her ay almaya devam ediyordu da yeter dedim bosuna para harciyorsunMilana22 ya katiliyorum bazi seyler babadan abiden ogreniliyor.
benim sipalar da bana cicek alirlar, esim asiladi bu fikri,
ben de tam tersi paranizi harcamayin boyle seylere diyorum
Şöyle ki bir önceki mekanda bir şeyler yemiştik. O ısmarladı hepsini. Kahve içelim deyince yine ona ödetmek istemedim. Benim içime oturan tatlı kısmıTatliyi almamasi çok normal. Yememeye karar verdiginizi düşünmüştür, niye alsin ki.
Diger konuda sizin alman usulu odeyelim demeniz bana tuhaf geldi. Normalde hesaplari o mu öder? Yani calisan biri, siz ogrencisiniz. Bana gore onun odemesi normal. nadiren siz de bir kahve ismarlayabilirsiniz. Ama sözlüyle alman usulü bana garip geldi. Ya hic odemeyin ya da 2 kahveyi de siz odeyin o durumda.
Gohacim kahve , yemek vs tamm erkek odesin ama kozmetikciye girip de begendigi makyaj malzemesini almasini beklemesin
Ha alir , almak ister vs bu ayri bir mevzu ama sadece sozlu sifatli biri benim makyaj malzemi alamaz mesela , en fszla sunu yapar o magazadan cikip ayrildiktan sonra jest olsun diye gider alir supriz yapar bu ayri bir konu
Ama magazayi gezerken bence bir kadinin bu beklentiye girmemesi gerekir
Aslında bu yöntem de aklima geldi uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederimHem sırtında yük gibi olmiim diye kendiniz ödemek istiyorsunuz hem sadece kendi kahvenizi ödeyip onunkini bırakıyorsunuz hem sırada 'ay tatlı da güzelmiş' diye laf atıp almiyorsunuz hem de o tatlıyı almadı diye üzülüp adamı cimrilikle suçluyorsunuz.
Buradan bakınca gerçekten ne gibi duruyor biliyor musunuz?
Çok saçma.
Adama iyilik yaptığını sanmissin ama yemek yediğiniz bir yerden hesabı isteyip 'iskenderi buradan alıyorsun abi' dese, Alman usulü odeseniz sen ne hissederdin?
Hoş birşey mi yani sevgililer arasında?
Bugüne kadar kimler geldi kimler geçti hayatımdan ne sevgililerime yıktım hesabı ne de Alman usulü ödedim. Bir o bir ben. Tiyatroya ben davet etmissem yemekler ondan, yemeği o odediyse ićkiler benden, o bir yere davet ettiyse yemekler ondan, ama gün içinde yapılan diğer birşey benden.
Bence olması gereken de budur.
Sizin yaptığınız davranış çok çiğ durmuş. Ayrıca canınız çektiyse alsaydiniz.
Ben de üniversitede köye atanmış bir adamla birlikteydim. Yani ben burs+part time işlerle geciniyordum, benim bir aylık gelirim onun maaşının beşte biri falandi. Yine de (uçak biletlerim hariç) hicbirsey kitlemezdim adama. Buraya gelmek için masraf yapıyorsa burada bir kuruş masraf yapmamasını sağlardim.
Maddi durum eşitsizligi hesaptan kaçmak için bir kıstas değil.
Çiçek meselesine gelince...
Benim bu konuda her zaman işleyen bir taktiğim var. Çiçek değil her konuda. Ama gerçekten işliyor yani, tavsiye ederim.
Ne istiyorsan sen ona aynısını yap, çook sasirip mutlu olunca zaten bunun güzel bir his olduğunu anlayacaktir.
Meselaaa yıllar önce Arap bir sevgilim vardı,4 erkek kardeş sahibi, benden önce hiç sevgilisi olmamış. Yani nasıl anlatayim bir kadınla güzel iletişim kurmayi bilmeyen biriydi. Çiçeği geç oturdugu yerden ayağa kalkarken benim dizimden destek alirdi
Bir gün kitap fuarına gidecektik, beni bekliyor... Köşe başından çiçek alıp, içine de sevgi dolu bir not yazip karşısına çıktım, kocaman caddenin önünde diz çöküp verdim 'gelirken harika bir koku duydum,sağa baktım yoksun,sola baktım yoksun! Meğer bu çiçeklerden geliyormus' diye. Hiç beklemiyordu böyle birşey. O kadar şaşırdı ve mutlu oldu ki bütün gün elinden bırakmadı çiçeği.
Bir çiçeğin insanı neden mutlu ettiğini bu olaydan sonra anlamış oldu. Yani esas olan çiçek değil düşünülmek. Sonraları o da çiçeklerle gelmeye başladı sık sık
Ayrıca oraya buraya cebine cüzdanına aşk notları yazardım,o da basladi.
Usudugum zaman verdiği ceketlerin kalp hizasına pembe kumaştan kalp dikerdim, oje ile brailla alfabesi mektubu yazardim falan.
Resmen aynası oldum adamın, bir de o bir şey yaptığında geribildirimini çok güzel verdim, içimden mutlu olmadım bütün gün mutluluğumu belli ettim.
Böyle böyle pekiştire pekistire adamı cidden harika bir sevgili haline getirdim. (Sonraki kız arkadaşları,teşekkure gerek yok canım, benim icin zevkti)
Ve bu yöntemlerle, manipülasyonlarla karşı taraf farketmeden istenen her şeyi yapar hale geliyor
Yani sen 'cicek de cicek' demeden önce onun iş yerine çiçek ya da çikolata Sepeti falan gönder önce. Milletin içinde gelen çiçeğin verdiği hissi anlasın.
Mektup yazmıyor deme de tüm hislerini anlatan mektubu sen yaz, sürpriz yapmıyor deme, sen küçük suprizler oyunlar yap.
Boyle böyle yola gelmeyen erkek yok, sen güven bana
Bende seni anliyorum :)anliyorum,
ben cinsiyetci yaklasmiyorum bu duruma,
bence eger ihtiyac varsa almasi gerekir,
erkek calismiyor olsa kadin calisiyor olsa ve erkegin bir kisisel ihtiyaci olsa kadinin da ayni sekilde almasi gerekir.
sozlu sifatli biri diyorsun,
bu kisi evleneegin yuva kuracagin kisi,
bana daha azi yeterli gelmez acikcasi, beklentim olur, karsimdaki insanin da benden beklentisi olsun, bana guvensin boyle bir konuda isterim.
Kahve tuzlu olsa ne kadar olur olsun olsun 15tldir. Siz yabancı değilsiniz sevgilisiniz ilk buluşmamız değil uzun süreli ilişkiniz var. Evet erkeğin uzerine para anlamında abanmak olmaz ama boyle alman usulü de bu ilişkide uygun olmaz. Ismarlayabilirdi. Başka birgunde siz ısmarlardınız olur biterdi. Ama herkes kendi parasını versin heleki kahve gibi bir konuda olmamaliydi..Birlikte kahve cesitimizi beğendik. Ben alman usulü yapalım dedim, yok falan dese de ikna oldu hemen. Herkes kendi parasını ödedi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?