temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım ben galiba hep onla devam edicem. Büyüdükçe emebilir mi bilmiyorum. Ama şuan onsuz hiç alamıyor. Zor olursa da devam edersin boşver önemli olan emebilmesi.

Benim ki sıcaktan değil ya vantilatör karşısındayım terlemiyorum zaten de, çocuk hareket ettikçe oluyor bana, karnım sertleştikçe nefesim kesiliyor sanki ciğerlerimin üstüne oturuyolar o derece
Canım ben de aynı şekilde oluyorum en baştan ber nefes problemi yaşadım zor nefes aldım bebek hareket ettkçe daha da zorlanıyorsun kaburgalarıma baskı yapıyor. Az kaldı sıpalar da büyüdü hava da malum... az daha sabır

Aynen canım haftada en fazla 1 kez deliksiz 5-6 saat uyuyabiliyorum vücut kendini hazırlıyor ben uyandığım da kız da uyanıyor kıpır kıpır hareketleniyor sanırsın bal kaymak yedisonra da benim uykum kaçıyor sıcaktan da durulmuyor sersem tavuk gibi dolanıyorum

kızlar pişik kremi hiç almadım ben. ebem hakiki zeytin yağını kaynatarak asitini al ve kavanoza doldur onu kullan demişti ama sizce nasıl olur

kızlar pişik kremi hiç almadım ben. ebem hakiki zeytin yağını kaynatarak asitini al ve kavanoza doldur onu kullan demişti ama sizce nasıl olur
Bizim çocuk doktoru da onu önerdi canım. Kaynatmana bile gerek yok dedi. Ama bence kaynatmak gerek asidini almak için. Sen napıyorsun dersen mustela mustelanın da içindekileri okudu uygun kullanabilirsin dedi.

@Ebudik baldan_madam kızlar benim de göğüs ucum yoktu bebek tutamiyordu. Göğüs ucunu kullandım ben de sonra sonra bebek tuttu zaten
Çınar bebek büyüdükçe de tutacaktır göğüs ucunu canım. Bu arada benim haberim yoktu hiç göğüs ucu çıkartıcı felan. Hastanede hemşireler orta boy şırınga nin ucunu kesip onla Göğüs ucumu çektiler bana da gösterdiler onla çektim daha da çıksın diye..acı verici biraz ama bebek emsin diye pek umursamadan yapmıştım bir iki güne iyi olmuştu..

Canım benim bebeğim senin haftandayken 3 kiloyu geçmişti iri olacak inşallah. Normal risk olabilir dedi dr. Hayırlısı napalım...
göğüs ucu kremini ben de aldım ve birkaç kez kullanmıştım ama eğitimde bana da aynı şeyleri söylediler en güsel iyileştirici kendi sütün önceden kreme gerek yok göğüs ucun rahmini uyarır erken doğuma sebep olur dokunmayın dediler. O yüzden ben kestim kullanmıyorum. Hastalanelerde dopumdan sonra ebe ve hemşireler emzirme konusunda yardımcı oluyormuş zaten desiğim gibi ben kullanmıuorum hiç bişey. Hatta bize sakın göğüs ucu çıkarıcı bile almayın dünya para biz onu şırıngayla yapıyoruz dediler

Ben sanırım uykusuzluğa alıştım artık gece zombi gibiyim eşim ne zaman seslense cevap verebiliyorum uyumuyorum diye :)) bugün hava süperdi keşke bitene kadar süreç böyle devam etse.

Canım seninle aynı haftamız benim kızım 3250 :) doktorum biraz tosun olucak dedi. yani senin ki normal görünüyo. Göğüs ucu kremini 1 hafta kala sürmeye başla dedi bana hemşire. Bir de gümüş kapak aldım ben, biraz pahalı ama kesin çözüm diyor herkes. Hiç yara olmuyormuş ki inşallah öyle olur. İlk çocuğumda çok fena olmuştu yeniden aynı şeyi yaşamak istemem :/

Cabım nasıl yaptı? Anlatırsan ben de deneyim. Pompayla süt sağarken çıkıyor göğüs ucu ama o çıkana kadar zaten süt bitiyor. Emecek süt kalmıyor yavruma kalıcı mı oldu o şekilde yaptığın? Sağınca çıkıyor ama sonra yine dümdüz oluyor benim

Sagol canim bilgi için :) peki avent kalkani nasil kullandin? Bir kapali bir acik var ya hangisini ne zaman kullanıcaz?

Öyle maalesef canım. Bence de herkes al dedi bugün yarın netten alırım inşallah.

Sagol canim bilgi için :) peki avent kalkani nasil kullandin? Bir kapali bir acik var ya hangisini ne zaman kullanıcaz?

O kalkanı arkadaşlarım şiddetle tavsiye etti bana bende aldım kaynattım bavula koyacağım.Yara olmasını engelliyormuş.Ben lasinoh da aldım. İnşallah bu defa yara olmaz.

Göğüs kalkanını nasıl kullanırım?

Kalkan setinden çıkan silikon başlıkları kalkanın etrafına geçirin, kabarcıklı olan kısım yukarıya gelecek şekilde göğüslerinizin üzerine yerleştirin ve sutyeninizi takın. Silikon başlık göğsünüzü yumuşakça kavrar.

Kalkanlar göğüslerinizin giysiyle temasını engeller ve tahriş olmasına engel olur. Delikli olanlar kalkanın içine hava girmesini sağlar ve göğüslerinizi kurutur. Silikon başlıklar yapraklı yapısı ile göğsünüze nazikçe basınç uygulayacağından sütünüzün yavaşça akmasını sağlar ve göğüsteki şişliği indirmeye yardımcı olur. Tüm malzemeleri kullanmadan önce sterilize edin.

Canım açıkcası başta bir iki kullandım ama sonra çok kullanmadım. Emmediği için belki de pek ihtiyaç duymadım. Açığını kullandım ben. Kapalısı süt akarsa diyeymiş sanırım. Onu kullanacak kadar sütüm olmadı henüz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…