temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bazi bebekler 41 hatta 42 de bejliyorlar cnm bi sikinti yoksa bekleyebilirsin doktorun ne diyor

Benim ilk oğlum da 41+2 de doğdu fitille başlattı dr um sancımı bu da gelmezse daha yine aynı olacak o da uzun sürüyo hastanede kalması evdeki de küçük kendi sancım gelsin evde çekeyim hastanede mümkün olabildiğince az kalayım istiyorum bende

Haklisin canim herkes evde cekmek dahavkolayvdiyor.senin ikinciyse daha cabuk dogar belki ikinciler 1 e gore daha kolay oluyormusya . Dogumu hizlandirici biseyler yapmaya calissan faydali olurmuki

Gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah:) suda doğum nasıl bir deneyim merak ediyorum açıkcası. Fırsatın olduğu zaman bizimle paylaşırsan sevinirim:) geçmiş olsun.

Emziriyorum çok şükür. Bebeğim dün gece 3 ü geçmişti saat anca uyudu gaz sancısından seninki nasıl?
O kriz anlarında ne yapıyorsun canım? Bizimki sakinlemiyor babası yoksa. Anlamıyorum benim kokumla sakinlrşmesi gerek ama babanın kucağında susuyor uyuyor resmen.
Sinir oluyorum onu annesi sanıyor heralde velet erkek çocuğu beni daha çok sevmesi gerekmiyor muydu onun

I ImaginaryLife doktorun ne diyor cnm.seninkine erkenci derken gelmiyor heralde
Aynen canim ya daha tik yok 34. haftadan beri 2 cm acilmayla duruyorum ilerlemiyo :/ aileler de erkenden geldi erken dogum riskinden dolayi, simdi de her an dogum olursa diye gidemiyolar iyice bunaldim, onlar da bunaldi dogurayim diye gozumun icine bakiyolar, bugun dogurcak gibi hissediyo musun diyolar her gun. Yuruyus de yapiyorum ama cok zor oluyo hem sicak hem agirlik dayak yemise dönüyorum her yerim agriyo.
Bazen diyorum gidip sezaryen gunu mu alsam ama sirf herkes bunaldi diye niye oglumun normal dogma sansini elinden alayim diyorum. Oyle karisik duygulardayim. Son gunler hic gecmiyomus

Haklisin canim herkes evde cekmek dahavkolayvdiyor.senin ikinciyse daha cabuk dogar belki ikinciler 1 e gore daha kolay oluyormusya . Dogumu hizlandirici biseyler yapmaya calissan faydali olurmuki

Evet ilişkiye girmeyi denedim yürüyüş hurma hareket duş vs zaten hayatımın rutini ama sanırım etki etmedi ☹

Aa cok ilginc canim suda dogum hikayeni bizimle paylasir misin . Bu arada gozun aydin gule gule buyut bebisini

Sancım olmadığı için suni sancı başlattı 4cm açıklık sonrasında suni sancıyı kapattı ve kendi sancılarımı su içerisinde çektim. 15-20 dk su içerisindeydim sonra çıkıp 10 dk yürüyordum. Hem yürürken hem de sudayken sancılarım be kadar ağır olsa da yatarak çekilen sancı gibi Zor değildi. Özellikle açılmayı su 2 kat artırdı. Ikınma hissini de kat kat artırdı. Benimle suni sancıya başlayan ve 4 cm açıklığı olan kadın 24 saat sonra doğum yaparken benim doğumum 7.5 saat sürdü üstelik hiç açılmam yoktu ve sancım yoktu geldiğimde.

Kızlar bebeklerinizin tuvalet sıklığı nasıl. Benim oğlan her emzirmede kakasini yapıyor. Normal bisey mi anlamadım. Yoksa sütüm yaramıyor da hemen mi çıkarıyor

Bana annem arkadaşm çok alma dedi. Ama biz 10 gün içinde 100 tane kullandık ortalama. Bebeğim 3.300 doğdu. Bezde 4.5 kiloya kadar olan yenidoğan prima. Ortalama kilosunu biliyosan ona göre al canım. Annem 4 ve üzeri doğurduğundan o en küçük paketi bile yarıda bırakmış:)

Kızlar bebeklerinizin tuvalet sıklığı nasıl. Benim oğlan her emzirmede kakasini yapıyor. Normal bisey mi anlamadım. Yoksa sütüm yaramıyor da hemen mi çıkarıyor

Çimdik kadar yapıyor olsa da her mama yediğinde gazını çıkarırken o da çıkıyor :)

Çimdik kadar yapıyor olsa da her mama yediğinde gazını çıkarırken o da çıkıyor :)
Canım süt durumun nasıl ?ben sagiyorum gelmiyor çok az geliyor. Bende mecburen önce sagiyorum azda çıksa emzirmeye çalışıyorum aldiginca daha sonra mecburen mama ilavesi yapıyoruz. Fazla sütüm gelmiyor doyacak kadar üzülüyorum öyle göğsümden süt falan akmio

Ben süt veremiyorum ameliyatımdan dolayı canım. Göğsüm şişti ateşim falan çıktı o yüzden kullandığım ilaç değişti yani benim göğse süt gelmemesi gerek. Mamayla besliyorum ben. Sütün olmadığı yerde mama mecburen canım. Sen güzel beslen gelir. Benim bi arkadaşın 40. Günü geldi sütü. Dutları bardağa koymuş 1 kaynak suda bekletmiş hem taneleri yemiş hem suyu içmiş gelmişti sütü ama mama takviyesine devam ediyordu. Dene istersen. Ben mesela karpuz yemiştim ondan sonrasında şişti şimdi yemiyorum. Karpuz da dene canım inşallah gelir sütün bol bol..

Önce emzirip sonra sağım yapmalısınız gece 2 saat gündüz 1.5 saati geçirmeyin emzirmek için emzirdikçe çoğalır sağınca çıkmaması yada sütünüzün akmıyor olması az olduğu göstergesi değildir

Canım ailelerin evleri çok uzak değilse gönder gitsinler. Benim annem zorla geçen hafta geldi geldiği gün sen iyisin ben geri gideyim dedi 3 gün sonra gitti. 2-3 saatlik mesafedeler. Başında durmamaları daha iyi. Anne baba da olsa insan evinde eşiyle kalmak istiyor. Doğumdan sonra kalmaları daha iyi olur. Yürüyüşlerde yorma kendini. Bende yaklaşık 4-5 gündür geçmeyen ayak şişlikleri oluştu davul gibi bacaklarım ayaklarım. Yatıp dinleniyorum. Son haftalarda yorulmuştum yemek de yiyememiştim bebeğim hep 2 hafta ilerde giderken 2 hafta geriye düştü 3 haftadır kilo almıyor boyu da durdu sayılır moralim bozuldu ceza verdim kilo alana kadar çıkamaz içimden şaka bi yana yat dinlen canım yorma kendini sezaryeni de bence seçenek olarak görme bu zamana kadar sabrettik az daha sabır

Bebeğin eşyalarını kullanımına göre ayırıp kilitli poşetlere koyup hastane çantasına öyle yerleştirdim Harika oldu :) işte hastane çıkış takımı, yenidoğan bodyler, tulumlar, 0-3 ay bodyler, ağız bezleri falan diye. Belki hazırlamayalar için fikir olur diye paylaşayım istedim. hem tozlanmaz hem de üzerlerine yazdım ne olduklarını, gerçi şeffaflar ama orada bi panikle karışmasın diye. Yarın da kendi çantamı bitireceğim inş.

kızlar benim son 1 hafta icinde 3 kere suyum geldi ama az az iste avuc ici kadar bide akintimi yoksa su sizmasimi anlamıyorum çamaşırım hep ıslak bugünde ilk defa karnimda kasılma oldu cok fazla hala oluyo yarin doktor randevum var doktora suyum geldi desem alttan muayene eder diye korkuyorum bakabilmesinin başka yolu varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…