- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #21.561
Canım hakikaten senin sinirlerin iyice yıpranmaya başladı yapma böyle yazık sana. Al eşini çık dışarı bi dondurma ye sakinleştirici müzikler dinle dua oku bol bol. İnşirah suresinin anlamı çok güzeldir tavsiye ederim rahatlatır. Sakin kal ki bebişin de sakin olsun annesi bak çok az zamanımız kaldı içinde olmasının tadını çıkar her hareketini hisset karnını izle bence çok büyük keyif bu halimiz hıçkırıkları, dönmeleri, tekmeleri...Bende hep sakin biri olduğumdan zaten bunca zamandır hep sessiz sessiz bekledim ama içim o kadar doluki nasıl tutcam kendimi bilmiyorum e hergun yuzyuzede bakiyorum cat cat cevap versem nasil olcek bilmem seninkiler er yada geç gitcek rahatlican benim her zaman dibimde olacak hepsi herseyime kariscaklar yok valla ayrı şehirler candır.. Daha bide iki aile arası tartismalarim olacak benim hepten sinir hastası olurum artik arada kala kala... Lohusalikla nasıl bi tepkime olur bende bilmiyorum..
Canım nasılsa Ortalama 2!sene altları açılacak bu sıpaların. Alacağın şey de akmaz kokmaz al gitsin bence yerin varsa. Ben doldurdum alt açma bezlerini bir de en çok ağız bezi aldımKızlar tek kullanımlık alt açmalardan alıcam internetten 10x6lı olan var eşim de 60tane çok naptın drdi kaçlı almak iyi olur sizce
Bahsettin durumlar yaklaşık 1 haftadır bende de var canım. Şişsem bile geçerdi ama artık geçmiyorNormalde hic elim ayagim sismezdi suyu da cok icerim tuzu sa neredeyse yok derecesinde tuketirdim, ama bugun elimde sisti ayagimda ayak parmaklarim tombik tombik gorunuyor bugun bir garibim zaten hava sicak belki de ondandir daraliyorum resmen icimi kasvet basiyor :/
Merhabalar,kızlar benim son 1 hafta icinde 3 kere suyum geldi ama az az iste avuc ici kadar bide akintimi yoksa su sizmasimi anlamıyorum çamaşırım hep ıslak bugünde ilk defa karnimda kasılma oldu cok fazla hala oluyo yarin doktor randevum var doktora suyum geldi desem alttan muayene eder diye korkuyorum bakabilmesinin başka yolu varmi
Normalde hic elim ayagim sismezdi suyu da cok icerim tuzu sa neredeyse yok derecesinde tuketirdim, ama bugun elimde sisti ayagimda ayak parmaklarim tombik tombik gorunuyor bugun bir garibim zaten hava sicak belki de ondandir daraliyorum resmen icimi kasvet basiyor :/
Canım hakikaten senin sinirlerin iyice yıpranmaya başladı yapma böyle yazık sana. Al eşini çık dışarı bi dondurma ye sakinleştirici müzikler dinle dua oku bol bol. İnşirah suresinin anlamı çok güzeldir tavsiye ederim rahatlatır. Sakin kal ki bebişin de sakin olsun annesi bak çok az zamanımız kaldı içinde olmasının tadını çıkar her hareketini hisset karnını izle bence çok büyük keyif bu halimiz hıçkırıkları, dönmeleri, tekmeleri...
Herkes farklı bir süreç yaşıuor canım benim ama çok şükür ki sağlıkları yerinde minnaklarımızın bak ben daha doğmasın istiyorum ne kadar durursa o kadar iyidir. Akciğer gelişimi özellikle son haftalarda daha hızlı oluyormuş yavrumun sana ne zararı var orda akıllı uslu duruyor
Bende hiç soğuk su bile içmiyorum dondurmayı azıcık o da eriterek yiyorum bilmiyorum neden yaptığımı ne alakası var bilmiyorum açıkcası ben üşütürsem bebeğim de üşütür diye miBen hemen emzirip gazini cikartip oyle uyuyorum cnm daha gaz sancilarimiz baslamadi ama ilerde durum ne olur bilmiyorum . Kendim de ayaklarimi sicak tutuyorum aci baharatli cok soguk yemiyorum .arada kimyon yiyorum felan .belki faydasi vardir.gaz yqpacak seyleri yemiyorum kuru baklagiller mesela .
Gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah:) suda doğum nasıl bir deneyim merak ediyorum açıkcası. Fırsatın olduğu zaman bizimle paylaşırsan sevinirim:) geçmiş olsun.
O kriz anlarında ne yapıyorsun canım? Bizimki sakinlemiyor babası yoksa. Anlamıyorum benim kokumla sakinlrşmesi gerek ama babanın kucağında susuyor uyuyor resmen.
Sinir oluyorum onu annesi sanıyor heralde veleterkek çocuğu beni daha çok sevmesi gerekmiyor muydu onun
Aynen canim ya daha tik yok 34. haftadan beri 2 cm acilmayla duruyorum ilerlemiyo :/ aileler de erkenden geldi erken dogum riskinden dolayi, simdi de her an dogum olursa diye gidemiyolar iyice bunaldim, onlar da bunaldi dogurayim diye gozumun icine bakiyolar, bugun dogurcak gibi hissediyo musun diyolar her gun. Yuruyus de yapiyorum ama cok zor oluyo hem sicak hem agirlik dayak yemise dönüyorum her yerim agriyo.
Bazen diyorum gidip sezaryen gunu mu alsam ama sirf herkes bunaldi diye niye oglumun normal dogma sansini elinden alayim diyorum. Oyle karisik duygulardayim. Son gunler hic gecmiyomus
Benim şuan 8. Günüm yeni yeni oturabiliyprım rahat rahat. Ama ben hiç dinlenemedim bebeğim iki gün küfezdeydi emzirmek için hastanede kaldım hep oturdum mecburenAcıyo Dün daha fenaydı
Bana da 10 gün arayla kilo almadı haftası ilerlemedi dedi doktor ama dopru değilmiş :)Canım ailelerin evleri çok uzak değilse gönder gitsinler. Benim annem zorla geçen hafta geldi geldiği gün sen iyisin ben geri gideyim dedi 3 gün sonra gitti. 2-3 saatlik mesafedeler. Başında durmamaları daha iyi. Anne baba da olsa insan evinde eşiyle kalmak istiyor. Doğumdan sonra kalmaları daha iyi olur. Yürüyüşlerde yorma kendini. Bende yaklaşık 4-5 gündür geçmeyen ayak şişlikleri oluştu davul gibi bacaklarım ayaklarım. Yatıp dinleniyorum. Son haftalarda yorulmuştum yemek de yiyememiştim bebeğim hep 2 hafta ilerde giderken 2 hafta geriye düştü3 haftadır kilo almıyor boyu da durdu sayılır moralim bozuldu ceza verdim kilo alana kadar çıkamaz içimden şaka bi yana yat dinlen canım yorma kendini sezaryeni de bence seçenek olarak görme bu zamana kadar sabrettik az daha sabır
Bebeğin kaç günlük.Kızlar bebeklerinizin tuvalet sıklığı nasıl. Benim oğlan her emzirmede kakasini yapıyor. Normal bisey mi anlamadım. Yoksa sütüm yaramıyor da hemen mi çıkarıyor
Annem 10lu alkış ağız bezi de ben yeter dşye almadım ama kaç tane yeter ki? Günde kaç tane kullanılırCanım nasılsa Ortalama 2!sene altları açılacak bu sıpaların. Alacağın şey de akmaz kokmaz al gitsin bence yerin varsa. Ben doldurdum alt açma bezlerini bir de en çok ağız bezi aldım
Ay kuzum kiyamam aglama bosver dusunmeyelim boyle seyleri. Ben de kafamda kurup kurup agliyorum da sonra diyorum aman banane simdiden niye bunlari dusuneyim ki..biz doguramadikca psikolojimiz bozuldu heralde ama toparlicaz merak etme az kaldi :) lohusayken de istegimizi yapabiliriz kimse bizi garip karsilamaz lohusaligimiza verir biz de icimizi bosaltmis oluruzİste ertesi gün gene gelecekleri gerçeği var isin ucunda ay bide ben altlı ustluyum kız KV gille çocugu niye aglatiyonuz diye gece gece çıkma ihtimalleride var... Benim tarafinda asagi kalir yani yok hani.. Valla curcuna olcak herkes birbirine gircek gibi geliyor bana.. Tabi ben evden herkesi kovmassam sonunda.. Valla tartisirlarsa herkesi kovucam evden barisana kadar ne beni ne çocuğumu goremezler.. Ben onların çocuk çocuk tartışmalarını mi cekcem o halde.. Aynen düşünmemiz gereken tek şey bebeğimiz olmalı.. Sağ salim bi dogursak atlatsak su günleri kuzum içim boşaldı aksam aksam bi agliyorumki sorma..
Ay kuzum kiyamam aglama bosver dusunmeyelim boyle seyleri. Ben de kafamda kurup kurup agliyorum da sonra diyorum aman banane simdiden niye bunlari dusuneyim ki..biz doguramadikca psikolojimiz bozuldu heralde ama toparlicaz merak etme az kaldi :) lohusayken de istegimizi yapabiliriz kimse bizi garip karsilamaz lohusaligimiza verir biz de icimizi bosaltmis oluruz
Acil durumlar icin yaninda biri olsa yeter komsun iyiymis senin, benim burda arkadasim komsum falan yok yani var da acil durumlarda guvenecek kadar degil :) esim de ilçede calisiyor merkeze gelmek 40 50 dksini alicak o yuzden yalniz kalmaktan da korkuyorum aslinda. Ama boyle de cok kalabalik oldu :)Bende de Aynı endişe var sokak ortasında pat diye suyum gelirse diye korkuyorum bir de yürürken baskı yapıyor ya eyvah diyorumbenim eşim hafta içi sık sık şehir dışına çıkıuor kv aynı şehirde ama onun da yanımda olmasını istemiyorum. Kimse olmasın sanki birileri olunca daha duygusal olacak gibime geliyor. Çünkü onlar üzülecdk kaygılanacak bana yansıtmasınlar daha iyi. Alt konşumuz çok yakın arkadaşlarımız foto çekecek onu alıp gidecem inşallah. Kv ye sen bişey diyemezsin ama eşin kibarca siz de sıkıldınız filan dese anlamazlar mı? Benim annem son birkaç işim kalmıştı onları yaptı sağolsun sen doğum başladı diye ara ben doğurmadan gelirim dedi gitti Doğum anında da öncesinde de eşim olsun napayım. Zaten çektiğini sen bir de Allah bilecek inşallah herbişeylerimiz kolay olur da kimseye ihtiyacımız olmaz aslında yürüyüş yapıncaşişliklerin gider yani bende öyle oldu. İşi ve yürüyüşü bırakınca şişmeye başladım. Hareketsiz kaldıkça hantallaşıyorum sırt üstü de yatamadığımdan ayaklarımı yükseğe kaldırıp dinlendiremiyorum neyseki aon günlerimiz çok şükür...
Benim kız sağlam diyet yapıyor dediğin gibiama 3500 olmadan çıkamaz
Surekli dogumu dusunmekten hiçbir seye odaklanamiyorum ben de valla canim, film bile izleyemiyorum aklim hep dogumda. Neyse son 9 kaldi illa ki cikacaklar da biz iyice kafayi yemeden gelseler iyi olacakDemi ama.. Hakkaten doguramadikca kafa gitti iyice.. Sayılı günler kaldı artik en fazla ne kadar daha gelmeyebilirlerki boyle boyle düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.. İyi bi mesgaleye ihtiyacım var yoksa hakket yicem ben kafayı..
Surekli dogumu dusunmekten hiçbir seye odaklanamiyorum ben de valla canim, film bile izleyemiyorum aklim hep dogumda. Neyse son 9 kaldi illa ki cikacaklar da biz iyice kafayi yemeden gelseler iyi olacak
Canim daha gunun bile dogmamis ki :) dogar merak etme icinde kalacak degil. Cocuklar dogsa dert, dogmasa baska dert :))Demi ama.. Hakkaten doguramadikca kafa gitti iyice.. Sayılı günler kaldı artik en fazla ne kadar daha gelmeyebilirlerki boyle boyle düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.. İyi bi mesgaleye ihtiyacım var yoksa hakket yicem ben kafayı..
Canim daha gunun bile dogmamis ki :) dogar merak etme icinde kalacak degil. Cocuklar dogsa dert, dogmasa baska dert :))
Sabırsız hatunum ben dayanamıyorum elimde değil.. 36. Hafta erken doğum gibi bi risk yok artik dediya doktorum tamam bitti benim için çoktan doğmuş olması lazımdı bana goreigrenc bi hamilelik geçirmiş olmaminda bi etkisi var tabi bunda.. Basta ameliyat oldum üç kez düştüm üç dört seferde sağlam grip geçirdim diş ağrısıni söylemiyorum bile ve bu ayaklardaki şişlik inanılmaz etkiliyor beni sürekli tökezliyorum bide hic dikkatli değilim eğilip kalkma olsun uzanma olsun ben hic hamile gibi davranamiyorum... Bebeğim önümde olsun en azından daha güvende olur diye düşünüyorum artik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?