- 30 Aralık 2013
- 687
- 626
- 103
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #21.541
Canım bizim 18.3 le 1 gecelik fototerapi için yatışımız yapıldı, bnde yanında kaldım, sadece emzirdim. Hiçbizaman sütüm yetmiyomu diye düşünmedim. İlk 3 gün kucağıma alamadım dikişlerimin acısından, aventin pompasıyla sağdım, ilk 2 gün 4-5 çay kaşığı kadar süt geliodu, 3.gün nerdeyse kesildi sütüm sanırım sıkıntı stresten, o gün bile yılmadım sadece çıkan damla damla sütleri verdim. Hemşireler zaten üzülme o emsede sen sağsanda çıkan süt miktarı aynı olucak ve ona mutlaka yeter şimdilik dediler hep. Bende moralimi yükseltmeye başladım ve 4.gün inanılmaz bi artış oldu çok şükür. Bu arada ben hep çay kaşığıyla yavaş yavaş içirdim, biberondan bi iki kere denedim baktım kıtlıktan çıkmış gibi çok rahat içiyo sütün geçtiği delik rahat olduğundan onun emişini kolaylaştırıo, dedim bu şimdi buna alışacak boşver feride kaşığa devam dedim bi iki gün öyle kaşıkla geçti derken ben doğrulmaya başlayınca emzirmeye başladım. Uyku sıkıntısıda her bebekte oluyo ilk zamanlar. Bizde çok uğraştık. Bazen yarım saat kırk dk sürüodu uyandırmak yoruluyoduk bunalıyoduk ama mutlaka uyandırana kadar devam ediyoduk gün geçtikça kolaylaşacak, artık kendi emmek için uyanacak merak etme hiç. Şu mama işine bulaşmayın mecburiyet yoksa. Ben çok üzülüyorum öyle bebeklere
Bizim iki tarafa da 3.5-4 saat mesafe canim. Kv ye git diyemem alinirCanım ailelerin evleri çok uzak değilse gönder gitsinler. Benim annem zorla geçen hafta geldi geldiği gün sen iyisin ben geri gideyim dedi 3 gün sonra gitti. 2-3 saatlik mesafedeler. Başında durmamaları daha iyi. Anne baba da olsa insan evinde eşiyle kalmak istiyor. Doğumdan sonra kalmaları daha iyi olur. Yürüyüşlerde yorma kendini. Bende yaklaşık 4-5 gündür geçmeyen ayak şişlikleri oluştu davul gibi bacaklarım ayaklarım. Yatıp dinleniyorum. Son haftalarda yorulmuştum yemek de yiyememiştim bebeğim hep 2 hafta ilerde giderken 2 hafta geriye düştü3 haftadır kilo almıyor boyu da durdu sayılır moralim bozuldu ceza verdim kilo alana kadar çıkamaz içimden şaka bi yana yat dinlen canım yorma kendini sezaryeni de bence seçenek olarak görme bu zamana kadar sabrettik az daha sabır
Hayırlısıyla dogurursun inşallah canım..Ben de.ilk gebelikten biliyorum anlıyorum sizi.evde adım atacak yer yoktu.heyecan sıkıntı sıcak kalabalık her kafadan bir ses oooo çok zor yani.ki benim sezeryandi günüm belli bir iki gün öncesi geldiler bana kabustu .günler öncesi daha zor yani..Ama. komik olan ne biliyor musun onlar gidince oturup ağlamıştım düşünsene kaynanam en son gitti ardından hüngür hüngür ağladım kaynana yaa nasıl yaptım hala anlamıyorumBizim iki tarafa da 3.5-4 saat mesafe canim. Kv ye git diyemem alinirannemlere de dedim ama sanci cekerken yaninda olamazsam vicdan azabi cekerim diyo. Ben de annemin gidip kv nin kalmasini istemem zaten. Oyle olunca boyle cumbur cemaat yasamaya devam edicez sanirim :) haklisin ama esimi ozledim ayni evin icinde. Son zamanlarimizda beraber biseyler yapmak isterdim ama kismet.
Bizimki de cok yavas kilo aliyo ya 1 hafta onde giderken 1 hafta geride simdi. Ama senin cimcime baya diyete girmis :) olsun sagligi yerindeyse takilma canim gerisine.
Ben de ayaklarim hic sismiyo ne guzel diyodum ama meger yurumedigimdenmis. Iki gundur baya yurudum sislik oldu, uzanip dinlenicem artik sislikler gecene kadar :)
Bekleyelim bakalim normali insallah hayirlisi olur. Her disari ciktigimda acaba suyum gelir mi diye geriliyorum evde denk gelir insallah :)
Oyyy canım. Sabır sabır az kaldı. Dikkatini dağıtmaya çalış..Neden dogmuyor bu çocuk nedennnn nedennnnn nedeeeeeen!!!!!
Kızlar sabrim kalmadı benim cildiricam artik ayaklarim kendinden geçti çok yanıyor kendimi bile tasiyamiyorum artık içim öyle sıkıldı ki...
HahahHayırlısıyla dogurursun inşallah canım..Ben de.ilk gebelikten biliyorum anlıyorum sizi.evde adım atacak yer yoktu.heyecan sıkıntı sıcak kalabalık her kafadan bir ses oooo çok zor yani.ki benim sezeryandi günüm belli bir iki gün öncesi geldiler bana kabustu .günler öncesi daha zor yani..Ama. komik olan ne biliyor musun onlar gidince oturup ağlamıştım düşünsene kaynanam en son gitti ardından hüngür hüngür ağladım kaynana yaa nasıl yaptım hala anlamıyorum
Oyyy canım. Sabır sabır az kaldı. Dikkatini dağıtmaya çalış..
Ayaklarını soğuk suya tut şişlige iyi gelir. Bir dondurma ye sinirlerin gevsesin..
Hahahay ben de mi oyle olurum acaba sanki yillardir böyle yasiyomusuz gibi hissediyorum. Daha eltimler falan gelicek tabi dogumdan sonra bilmiyorum nasil bir ruh hali icinde olucam
Hahahay ben de mi oyle olurum acaba sanki yillardir böyle yasiyomusuz gibi hissediyorum. Daha eltimler falan gelicek tabi dogumdan sonra bilmiyorum nasil bir ruh hali icinde olucam
Estir kız oh canına değsin..çeksinler biraz .valla ben de geri kalmıyorum. Gebedir gergindir diye kimse sesini çıkarmıyor ben de .ohhh döküyorum eteklerimdeki taşlarıDünyaları yedim yok yatismiyor artik sinirlerim.. Doğuramiycakmısım gibi geliyor artık bu ara çok halsizim sinirlerim çok gergin terör estiriyorum kendi çapımda..
Kızlar hastaneden çıkarırken bebeklerimizin nasıl tasidiniz
Hem sicak hem kalabalik ben de normalde sakin biriyimdir ama her an her sey olabilirO kalabalıkta cinnet geciririm kız ben.. Yakin oturmanın ilk ve son faydasını göreceğim galiba doğumda...
Estir kız oh canına değsin..çeksinler biraz .valla ben de geri kalmıyorum. Gebedir gergindir diye kimse sesini çıkarmıyor ben de .ohhh döküyorum eteklerimdeki taşlarıdurumu değerlendiriyorum bir nevi
Hem sicak hem kalabalik ben de normalde sakin biriyimdir ama her an her sey olabilirben de keske ayni şehirde olsaydık diyorum
En azindan aksam herkes evine gider sen de kapini kapatınca rahatlarsin canim. Iki aile arasi gerginlikler beni de geriyo o konuda haklisin. Insallah bebislerle uğraşmaktan bunlari dusunmeye vaktimiz kalmaz :) ben sadece sut gaz uyku uclusunu dusunmek istiyorum gerisini esler halletsin artik bi sekilde.Bende hep sakin biri olduğumdan zaten bunca zamandır hep sessiz sessiz bekledim ama içim o kadar doluki nasıl tutcam kendimi bilmiyorum e hergun yuzyuzede bakiyorum cat cat cevap versem nasil olcek bilmem seninkiler er yada geç gitcek rahatlican benim her zaman dibimde olacak hepsi herseyime kariscaklar yok valla ayrı şehirler candır.. Daha bide iki aile arası tartismalarim olacak benim hepten sinir hastası olurum artik arada kala kala... Lohusalikla nasıl bi tepkime olur bende bilmiyorum..
En azindan aksam herkes evine gider sen de kapini kapatınca rahatlarsin canim. Iki aile arasi gerginlikler beni de geriyo o konuda haklisin. Insallah bebislerle uğraşmaktan bunlari dusunmeye vaktimiz kalmaz :) ben sadece sut gaz uyku uclusunu dusunmek istiyorum gerisini esler halletsin artik bi sekilde.
Bende de Aynı endişe var sokak ortasında pat diye suyum gelirse diye korkuyorum bir de yürürken baskı yapıyor ya eyvah diyorumBizim iki tarafa da 3.5-4 saat mesafe canim. Kv ye git diyemem alinirannemlere de dedim ama sanci cekerken yaninda olamazsam vicdan azabi cekerim diyo. Ben de annemin gidip kv nin kalmasini istemem zaten. Oyle olunca boyle cumbur cemaat yasamaya devam edicez sanirim :) haklisin ama esimi ozledim ayni evin icinde. Son zamanlarimizda beraber biseyler yapmak isterdim ama kismet.
Bizimki de cok yavas kilo aliyo ya 1 hafta onde giderken 1 hafta geride simdi. Ama senin cimcime baya diyete girmis :) olsun sagligi yerindeyse takilma canim gerisine.
Ben de ayaklarim hic sismiyo ne guzel diyodum ama meger yurumedigimdenmis. Iki gundur baya yurudum sislik oldu, uzanip dinlenicem artik sislikler gecene kadar :)
Bekleyelim bakalim normali insallah hayirlisi olur. Her disari ciktigimda acaba suyum gelir mi diye geriliyorum evde denk gelir insallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?