temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM BENDE NETTEN MALZEMELERİNE BAKTIM AMA KARAR VEREMEDİM.

Bende ilk cocugumda 1 yas derdim. Sonra odasini ayircami dusunurdum ama onu buyuk besigi bizim odamiza geldi tam aksine :)))
Sonra geceleri zaten cok kalkiyordu. Ben emzirme yorgunlugu ile uyuya kalmaya basladim ve 2 yasina kadat oglumun kokusunu ceke ceke yanimda uyuttum :)) hicte pisman olmadim.. esimle bir birimizide unutmadik. Onunda hosuna gidiyordu. 2. Cocugum oldu. Onunda ope koklaya uyuttum yanimda. Emzirirken hamile kaldigimdan biraz erken kestim ama hala kucagimda ve hala benjm kalp sesimi duydugu anda sakinlesiyor. Onunda 2 yasina kadar benimle ayni odada uyutucam. Yeni gelen bebegimede planlarim ayni. Buyuduklerinde isteselerde yanimda yatiramam bari simdi sefasini sureyim :))
Birde cogu pedagolog icin 2 yasina kadar anne odasinda uyumasinin daha dogru oldugunu okudum. Zaten emen bebeklerin odasini siz ayirsaniz bu sefwr siz onun odasina tasiniyorsunuz :))
Bu durum bizim kari koca iliskimizide etkilemedi. Hatta onlar uyaninca hemen bizi uyqndiriyorlar ve hep beraber yatakta oyun oynuyoruz. Bazen uzaya cikiyoruz bazende kampa gidiyoruz :)))

ayyy aynen ben de günde en az 2.5 lt su içen biriyken 2 lt yi bulamıyorum artık bi de üst solunum enfeksiyonu geçiriyormuşum kbb dr u günde 3 lt su veya içecek tüketmelisin dedi. o kadar zorlanıyorum ki

kızlar hastane ve bebek için gerekli olan ihtiyaçların listesi olan varmı bana atsın
canım ben bi liste yaptım bazıları erken olabilir amae bebekte indirm çekim vardı benim alıcam
çamaşır tozu
göğüs pedi ve kremi
emzirme sütyeni ve korse
kangru
ısı koruyucu biberon çantası
ateş ölçer
bebek termosu
nem ve sıcaklık ölçer
bebek havlusu ve tırnak makası (banyo malzemeleri)
alt değiştime örtüsü

kızlar oda ayırma konusunda fikir paylaşımları olmuş.benim ilk çocuğum olacak ama ablam ilk çocugunun odasını ayırmadı 2 yaşına kadar ve şu an 4.5 yaşında hala kendi yatağına gidip yatma konusunda sıkıntı yaşıyor.ikinci çocuğu ise 7 aylıkken ayırdı ve şu an yatağına koyuyor ve kendisi uyuyor.bu durumda tabiki çocukların karakteri belirleyici olabiliyor.ama ben duruma göre erken ayırmayı düşünürüm.sonuçta çocuk her ağladıgında yanında olucam ama herkesin tercihi farklı olur tabiki belki bende bebeğimin kokusunu alınca ayıramıycam:)

Lansinoh krem alan var mı aranızda? ben 40 ml likten 2 tane alsam diyorum doğumdan önce başlanıyormuş cünkü. 2 tane fazla olur mu?

Canim ben 2 yasinda cok rahat ayirdim. 1 hafta kadar zorlandim ama sonrasinda anne kararli olursa cocukta zorlayamiyor. Tabiki cocugun yapisi ile de alakali.

Kızlar doğum ücretleri nelerdir gittiğiniz hastanelerde?
1400 tl içinde oda süsleme ve doğum fotoğrafları da mevcutmus yeni gideceğim hastanede bundan önce gittiğim saçma şekilde 1300 sezeryan 1650 normal doğum oda süsleme fotoğraf falan istersen ekstra ücret ben de o ekstrayi şimdi yeni hastanede epidural normal doğuma oducem sanırım

Kızlar ctesi tahlil yaptırmıştım dr ilaç yazdı. İdrarda iltihap varmis. CEFAKS 500mg antibiyotik verdi aranızda kullanan var mi? Çok kararsizim sizce kullanmali miyim? Bi zarari olsa dr vermez zaten ama yine de antibiyotik sonucta insan bi tedirgin oluyor.

Bir de elevit yazdı ilk defa kullanicam onu kullanan var mi?

Oyy yaaa annesin işteee :-( ne kadar henüz kucağımiza almamış olsak da anneyiz artik bağımız cok kuvvetli.. Rabbim sağlıklı mutlu günlerini görmeyi nasip etsin inşallah

Kızlar doğum ücretleri nelerdir gittiğiniz hastanelerde?
Benim gittiğim hastanede 1500 normal 1600 sezeryan için demişlerdi canım. Epidural yada spinal anestezi farkı içinde 250 tl demişlerdi. Ayrıca bu fiyatlara fotoğrafçı, albüm, oda kapısüsü ve altınyastğı dahil demişlerdi.

Sezaryen olacağım ben. Sorduğumda bana 1000 - 1500 arası dedi. Gittiğim yer hastanenin tıp Merkezi doğum merkezde olmayacağı için tam net bilgi vermedi
Fiyatlarınız cok iyi.
Ben klinige gidiyorum. Haliyle doktorun anlaştıgı 3hastane var.
En uygunu 3500tl. buda bana maddi manevi yüksek geliyor. Ve evimize 1 saat uzaklıkta.
Kafam karışık baya.

Sezaryen olacağım ben. Sorduğumda bana 1000 - 1500 arası dedi. Gittiğim yer hastanenin tıp Merkezi doğum merkezde olmayacağı için tam net bilgi vermedi
Fiyatlarınız cok iyi.
Ben klinige gidiyorum. Haliyle doktorun anlaştıgı 3hastane var.
En uygunu 3500tl. buda bana maddi manevi yüksek geliyor. Ve evimize 1 saat uzaklıkta.
Kafam karışık baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…