temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

benim 22 sinde randevum var vajinal muayene yapacak sanırım bu kontroller için cnm heralde son 3 aya girerken başlıyorlar kontrollere
Ay demeyinn benim 28nde kontrolum ama hiç demedi bir dahakinde vajinal muayene falan diye. Sizinki söylemiş miydi önceden

Ay demeyinn benim 28nde kontrolum ama hiç demedi bir dahakinde vajinal muayene falan diye. Sizinki söylemiş miydi önceden
Vajinal muayene icin erken degilmi? Bir sikinti yoksa 36. Haftadan sonra bakalar , o zamana kadar karindan bakiliyor. Bebegin asagi indigini dusunurse o zaman alttan bakar ve rahim agzina ne kadar kalmis olcer yoksa daha bakmaz.

Devlette kolay randevu alınıyor mu cnm? ben Ankara'dayım.
Ama doktorun kağıt yazıcak devlete. Bende muayenr falan olmadı tahlillerlrie gittim. Sorun var zaten baktı verdi randevuyu.
Valla çocuk hastahanesine gittim direk odaya yönlendiryorlar onlar sana randevu veriyor. Bir zorluğu yok. Sadece iki kere gitmek lazım.bir zorluğu yok zamanın varsa. Çocuk kardiyolojisinden alıyorsun randevuyu. Telefonla yada internetten alamazsın. Ben bursa dayım bu şekilde aldım. Zaten hamileler için ayrı bir gün saat ayarlıyorlar.

Evet canım 3 hafta önce ayrıntılı yaptırmadan önce demişti önce ayrıntılıyı yapıcaz 3 hafta sonra da muayene ederiz dedi kültür falan da alıcakmış

Vajinal muayene icin erken degilmi? Bir sikinti yoksa 36. Haftadan sonra bakalar , o zamana kadar karindan bakiliyor. Bebegin asagi indigini dusunurse o zaman alttan bakar ve rahim agzina ne kadar kalmis olcer yoksa daha bakmaz.
Bilmiyorum ki bana öyle söyledi doktorum bu hafta bakıcak diye biliyorum sakıncası olmaz heralde muayenenin

Kizlar size utanarak bişey sorucam benim hamileligim başlarda riskli oldugu icin ilişki yasakti. Yani bu zamana kadar esimle hic iliski olmadi. Su anda riskim gecti ama doktora tekrar sormadim bu durumu, cunku doktor yasak degil dese bile bisey olursa diye korkuyorum. Ama normal dogum icin iliskiye girmek faydali, dogumu kolaylastirir diye okudum, sizce dogru mudur ne dusunuyorsunuz?

Bize de bi iki hafta yasak koydular ama onun dışında biz hiç ara vermedik, bir sorunda olmadı .Denemenizde fayda var :) risk devam etse mutlaka uyarırdı doktor yine diye düşünüyorum. Kontrollü olduktan sonra hiç bir sorun olmaz bence benim arkdaşıma da doktor önermişti kolay doğum için.

Şimdi gebelik eğitiminden çıktım. Bu konuda konuşuldu. İlişki mutlulukla yapılırsa vücut endorfin hormonu salgılarmış. Buda doğumda kolaylığı sağlarmış, ağrıyı sancıyı az hissetmeyi sağlarmış. Ayrıca dr bi risk söylemediyse sende kendinde anormal bişey hissetmiyosan ne diye korkuyosunki? Zaten korkarak yapacaksan hiç yapma keyfini çıkaramazsın

Kızlar bugün ilk kez kız kardeşimle birlikte, bulunduğumuz ilde gebelik eğitimine katıldık. Burdaki kadın doğum hastanesinin ücretsiz 5 haftalık eğitimleri varmış. Dr umuz yönlendirmişti. Bizde katıldık. Yaklaşık 4 saat kadar sürdü. Pilates vs yapıldığından hazırlıklı gittik. Önce temel eğitim verildi. Slayt gösterisi şeklinde. Gebelik nasıl oluşur, yumurta nasıl döllenir vs diye. Haftaya doğuma hazırlıkmış konumuz. Sonra pilatese geçtik, evde kendimizinde yapabileceği bi sürü hareket gösterdiler. İnanılmaz gevşedim ve rahatladım. Hatta pilates topu siparişi verdik doğum masasına kadar yapmayı planlıyoruz kardeşimle en sonda meditasyonla bitirdiler. Eğitimi tectübeli iki ebe veriyor. Her sorumuzu cevapladılar. Çok işimize yarayacağını düşünmeye başladık. İmkanınız varsa bulunduğunuz illerin hastanelerinde soruşturun. Bu devletin verdiği bi hizmet. Özellikle normal doğum isteyen herkesin işine yarar diye düşünüyorum. Umarım sizlerde faydalanabilirsiniz.

banada riskli geldiginden hiç denemedim.hiç aklımada yatmıyor çok tedirgin oluyorum düşününce

Ya hafta ici mi oluyor bu eğitim ,ben çalışıyorum çalışanalr için olanı yok mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…