- 8 Aralık 2016
- 291
- 276
- 103
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #14.641
Ya öyle ki canım ilkinde 40ı çıkmıştı rahatlamıştım geldiklerind.. Ama bu kez acelelerini anlamıyorum.. Hem de bu sıcakta.. Odaya hapsolmakta istemiyorum.. 22 temmuz benim ama sezaryen ya alır belki.. Benim bir de doğum sonrası içmek zorunda olduğum ilaç var ve morfin etkisi yapıyor.. Yani kara kara düşünüyorum o küçük çocuklar bir şey yaparsa göremezsem diye.. Annem hangi biriyle uğraşsın.. Eşleri de var yani lohusanın yanına bu şekilde gelmek istemek düşüncesizlik artı bencillik gibi geliyor bana.. Yatacak yer de cabası yani..Teyzem annem yanımdayken eşime de oğluma da babama da bakar.. Ama diğerleri..... Valla Allah yardımcımız olsun canım..
yaaa ne kadar iğrenç bir durummuş seninki öylee Allah yardımcın olsun canım yaa inan ki sanki ben yaşayacakmışım gibi strese girdim şuan..İnsanlar ne kadar anlayışsız yaa illaa doğuma geleceğim diye diretiyorlar sanki onlar doğurtacaklarBen de aynı durumdayım eşim tek erkek çocuk ve ilk çocupumuz olacak diye şehir dışından gelecekler..Kendi annem babam da şehir dışından gelecek ki normal olan benim annemin ilk haftalarda yanımda olması..Kaynanagil gelip de ne yapmayı planlıyorlar bilmiyorum..Yazık annem hizmetçilik yapacak onlara ve hasta babam da rahat edemeyecek diye korkuyorum ben de.Bir de görümcem ile çocuğu var ki çok şımarık umarım onlar gelmez yoksaa senden pek de farkım kalmayacak sanırım
çok sinirlendim şu an yaaa vallaa bu nedir yaa bir de sezeryan olacaksın..Hep aynı teranee kaynana tarafı kendini gösterecek yaa amann bi gelsinler meydanı boş bırakmışçasına bir yere yetişiyormuş gibi.. Allah vicdan versin ya da Rabbim bişey çıkartsın bişey olsun da gelemesinler inşallah
kahveyi bende bebek için zararlı diye duydum, ama canında çekiyorsa fazla olmamak şartıyla iç bence. bende çayı çok azalttım, zaaten mide yanmasını tetikleyen şey kafeinli içecekler.
çayı nasıl azattınız yaaaçay candırr cannnnn hayatta bırakmayı düşünemediğim tek şey çok zararlı mıdır ki
Katılıyorum canım.. Sanki onlar doğuma girecekler.. Ben zaten annemle kalıyorum babam kalp hastası annemde fıtık var eşim de şehir dışında çalıştı uzun zaman tek kalmayayım diye annemleyiz. Daha yeni gelmişti ki bebek oldu gidemedik. Şimdi gelenler tamamen bunun bilincinde.. Yardım etseler sorun yoketmedikleri gibi şunu isteriz bunu isteriz tarzındalar.. Çocuklara da aman aman bakamazlar peşinde koşturup dururlar.. Senin annen gibi uğraşıp durur annem.. Fizik tedavisi daha yeni bitti üstelik. Allah yardımcımız olsun valla canım.. Halimiz zor.. Anlayışsız insanların arasında kalmak kadar kötü bir durum yok.. Görümcen ne var sonra gelse yani. Acelesi ne.. O kadar kalabalıkta bu kadınla bebeği nasıl rahat edecek diye düşünen yok. Nasıl bi bencillik anlamıyorum valla. Yeğen tabii görmek isteyecek hepsi anlıyorum ama düşünmek zorundalar yani. Ha ben şortumu da giyerim askılımı da yatarım da umursamam.. Utanacaklarsa onlar utansın valla o kadar kalabalık lohusaya geldiklerine..
Ben günde 1 kupa içiyorum şekersiz ve açık çay.. Nescafe dışında yani.. İlkinde çayı hem demli hem de şekerli içerdim günlük 3-5 büyük çay bardağı.. Onda kahve içmem yasaktı paso çay içtim neyse ki sağlıklı tosbaam
aksilik şu ki görümcemin tam da izin tarihine denk geliyor benim doğumum..Ayarlasam bu kadar olmaz..Görümce boşandığından kayınvalideler ile yaşıyor anlayacağım benimkiler gelince kaynana kaynata görümce yeğen bir gelirler..Beni en çok korkutan o aralar hem duygusal olacağız hem yeni bir hayata başladığımız için tedirgin ve daha bilmediğimiz biçok sorun yaşarken bir de toplu misafir olacak..inşallah kocamla kavga etmem
3-5 büyük çay bardağı azmış ben hiç söylemiyim benim içtiğim çay miktarını
BENDE TAM TIRYAKISIYIM3-5 büyük çay bardağı azmış ben hiç söylemiyim benim içtiğim çay miktarını
BENDE TAM TIRYAKISIYIMCOK ZOR OLDU ILK BASLARDA AMA ESKIYE GORE COK AZALTTIM 1-2 BARDAK EN FAZLA O DA YARIDA KALIYOR ZATEN. VUCUTTAKI DEMIRI EKSILTIYOR DIYE ONERMIYORLAR. AMA BAZEN GUNE GEZMEYE FALAN GIDINCE 4-5 OLUYOR SANIRIM HAMILELIKTEN ONCE KAHVALTI YAPMAZDIM SADECE NESCAFE ICERDIM SABAHLARI. GERCEKTEN COK OZLEDIM
zararı değilde gözümde. mide yanmam var hamileleğimin başından beri ve çay çok tetikliyor. yoksa her Türk gibi tiryakisiydimçayı nasıl azattınız yaaaçay candırr cannnnn hayatta bırakmayı düşünemediğim tek şey çok zararlı mıdır ki
BENDE TAM TIRYAKISIYIMCOK ZOR OLDU ILK BASLARDA AMA ESKIYE GORE COK AZALTTIM 1-2 BARDAK EN FAZLA O DA YARIDA KALIYOR ZATEN. VUCUTTAKI DEMIRI EKSILTIYOR DIYE ONERMIYORLAR. AMA BAZEN GUNE GEZMEYE FALAN GIDINCE 4-5 OLUYOR SANIRIM HAMILELIKTEN ONCE KAHVALTI YAPMAZDIM SADECE NESCAFE ICERDIM SABAHLARI. GERCEKTEN COK OZLEDIM
Canım normal doğumsa eğer izin tarihinden önce ya da sonraya denk gelebilir. Kocanın suçu yok canım. Yansıtma ona yardım iste ondan.. Hatta arada bunalınca de ki kendimi kötü hissediyorum çocuğu da alıp bi gezip gelelim de mesela.. O süreç çok duygusal oluyor insan.. Benim 5 aylık geçmemişti saçlarım falan döküldü.. Doktor git burdan 1 hafta gez gel demişti. O sırada kötü şeyler yaşadım hepsi üst üste geldi lohusa depresyonu yaşamışım haberim yok.. Emziremedim ilaç kullandım ameliyatlıyım diye ama ilk çocuk ya zor geldi.. Şimdi öyle düşünmüyorum tabii. Oğlum 3 aylık hem sünnet hem kasık fıtığı ameliyatı oldu. Ondan 1 ay sonra babam açık kalp ameliyatı oldu.. Atlatamamışım bu yüzden.. Yoksa çok uzun sürmezdi o duygu karmaşası.. Valla canım gelenler lohusa olduğunu biliyor az dikkat edecekler. Madem geliyorlar katlanacaklar yapacak bir şey yok.
normal doğum olacak inşallah erken olur yaa..Bizim üst komşu 41.haftasında doğum yaptı kadıncağaz haftası dolduğu halde doğuramadı gitti..Stressle bekledi durdu..Umarım benim 39 da falan olur
sweetwitch01 canim Allah yardimcin olsun ya bi de Adana'nin o sicaginda o kadar kalabalik cekilecek gibi degil. Ablalarinin cocuklari olmasa yine idare edilirdi bi sekilde de küçücük çocuklarla zor tabi. Ama sen bozma moralini bosver gerekirse annenle konus herkes bi isin ucundan tutsun. Sen bebegine ve kendine odaklan, kim naparsa yapsin.
fizikcii25 canim bende de durum ayni, ailelerimiz sehir disindalar doguma hepsi birden gelicekler, eltim ve 2 tane kucuk cocugu da dahil olmak üzere. Evde o kadar yatacak yer bile yok simdiden onu dusunuyorum kim nerde yatacak diye stres yaptim. Nevresim takimi, pike takimi falan simdiden ayarliyorum yorucu oluyo, bebisimin kıyafetleri ile ilgilenmek varken :/ insallah yardimci olurlar da geldiklerine deger. Allah icin hepsi iş yapar, yardimci olur ama yine de bebegimle tam ilgilenemicekmisim gibi geliyor. Bi de su hurafeler yok mu yok bebegi tuzlamak, su icirmek bilmem ne. Istemiyorum hic birini. Doktor ne derse onu yapmak istiyorum ama kayinvalidem simdiden su icmeden bebek buyumez düzgün konuşamaz su veririz ona diyor ben de anne sutunde su varmis falan diyorum ama beni dinlemicek gibi. Umarim delirmeden atlatiriz lohusalik donemini :) ay ne uzun yazmisim icimi döktüm
anladım cnm çok teşekkürler o zaman ben de 1 paket yeni doğan alayım, sonra gerekirse alırım zaten stoklar tükenmiyor =) 2 paket de bir üst no alayım hiç olmazsa elimin altında olur.Canım kilosuna bağlı ben 1 paket yenidoğan yani 1 numara aldım. 2 numara daha çok aldım tabii toplamda 3-4 paket. Daha da alırım 2 numara çünkü 1 ay kullandım oğlumda ki ondani hemen 2 numaradan başlamıştım.. 1 küçük gelecek diye almamıştım.. O 32 haftalıkken 2900 dü. Riske atmadım :) bu normal ilerliyor diye 1 no var 1 paket ama :)
sweetwitch01 canim Allah yardimcin olsun ya bi de Adana'nin o sicaginda o kadar kalabalik cekilecek gibi degil. Ablalarinin cocuklari olmasa yine idare edilirdi bi sekilde de küçücük çocuklarla zor tabi. Ama sen bozma moralini bosver gerekirse annenle konus herkes bi isin ucundan tutsun. Sen bebegine ve kendine odaklan, kim naparsa yapsin.
fizikcii25 canim bende de durum ayni, ailelerimiz sehir disindalar doguma hepsi birden gelicekler, eltim ve 2 tane kucuk cocugu da dahil olmak üzere. Evde o kadar yatacak yer bile yok simdiden onu dusunuyorum kim nerde yatacak diye stres yaptim. Nevresim takimi, pike takimi falan simdiden ayarliyorum yorucu oluyo, bebisimin kıyafetleri ile ilgilenmek varken :/ insallah yardimci olurlar da geldiklerine deger. Allah icin hepsi iş yapar, yardimci olur ama yine de bebegimle tam ilgilenemicekmisim gibi geliyor. Bi de su hurafeler yok mu yok bebegi tuzlamak, su icirmek bilmem ne. Istemiyorum hic birini. Doktor ne derse onu yapmak istiyorum ama kayinvalidem simdiden su icmeden bebek buyumez düzgün konuşamaz su veririz ona diyor ben de anne sutunde su varmis falan diyorum ama beni dinlemicek gibi. Umarim delirmeden atlatiriz lohusalik donemini :) ay ne uzun yazmisim icimi döktüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?