temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Dün doktora gittim bebeğin göbek çevresi 31 haftalık görünüyor dedi.protein ağırlıklı beslenicekmişim. Halbuki 2 hafta önce gelişimi gayet normaldi. şekerim 155 çıktı diye diyetisyene gönderdi. Sağlık ocağındaki ebe şekerin normal derken doktorum dikkat etmelisin dedi. Neyse diyetisyene gittim 1 hafta diyet yaptım diğer hafta dayanamadım. Ki protein ağırlıklı diyet yapmama rağmen çocuk şuan haftasından geri. Bıraktım diyeti. Ben anlamıyorum bu doktorları. Zaten deli gibi yiyen insan değilim.kilolu hamile kaldım diye dikkat ediyordum zatem.çocuk kilo alırsa sezeryan olur derken çocuk kilo almamış.

Canım başka yerde tekrar yaptır. Benim de karaciğer değerlerim sıkıntılıydı doktor başka bir hastanede tekrarlattı. Referans değerleri farklı olabiliyormuş. İnşallah herşey yolundadır.

Beslenme düzeni mi biraz bozdum sanırım hep aynı şeyleri yemekten bikiyor insan stres de yaşıyorum evet her şeyi fazla fazla takiyorum kafama. Inşallah dediğin gibi olur canım:)

Haklısın Canım.. bende şeker yok ama yasaklar o kadar çok ki. Bıktım açıkçası aynı şeyleri yemekten.. ekmek aldım light ekmek günde 1 dilim yiyorum.. normalde ekmek yasak ama bazen değişiklik olması adına yiyorum birkaç gündür.. anlayabiliyorum seni.. az kaldı neyse ki

Canım çok büyük bir gerilik yok ki. En fazla on gün. Dediğin gibi diyetten olabilir. Sen yine şekerli şeylere dikkat et ama onun dışında süt ve proteine ağırlık ver yine. Bir de hergün bir muz. Fındık antep fıstığı çiğ badem ve ceviz. Ben öyle kilo aldırdım. Kapatır allahın izniyle bir şey olmaz. Kilosunu söyledi mi?

Bende anlamıyorum.. paso protein ağırlıklı besleniyorum bana haftanın başında 1700 gr( 2 hafta önce gittiğimde) geri dedi.. ama çok değil dedi.. yani haftanın sonunda olması gereken kilodaydı aslında normaldi ama bende anlamadım.. kiloluyum diye daha almayayım diye o yasak bu yasak zaten doğru düzgün bir şey yemiyorum bana kilo aldırmayıp bebeğe aldırmaya çalışıyor anlamadım gitti 3850 doğdu oğlum ne zorlandım belim ağrırdı.. kapatırsınız bence arayı canım.. anladım ki çok takmamak lazım..

Ya kızlar bu sancı bana gün içinde bugün 2. Kez oluyor adet sancısı gibi.. geçiyor sonra. Ayrıca düzenli değil.. Off daha önce yaşamadım ya garip oluyorum.. nefesim kesiliyor sanki

Bence bir dahaki görüşmende kan değerlerinin üzerinde dur. Doktor bana doğumda sana kan takviyesi yaparım dedi. İster istemez kan kaybı olacak sen kendini takip et bazı doktorlar unutuyor sormayı. Gerçi benim doktora da ben herşeyi soruyor ve yaptırıyorum.

Canım başka yerde tekrar yaptır. Benim de karaciğer değerlerim sıkıntılıydı doktor başka bir hastanede tekrarlattı. Referans değerleri farklı olabiliyormuş. İnşallah herşey yolundadır.
evet canım ya ben de artık takmıyorum çünkü geçen ay da aynısı olmuştu. şimdi endokronoloji doktoruna da not bıraktırdım. dönüş yapaak, gerekirse orda tekrar yaptırıcam ama 0,61 olan min değer bende 0,59 çıkmış zaten bu kadar hata payı olabilir bence. tsh da iyi zaten.

evet canım ya ben de artık takmıyorum çünkü geçen ay da aynısı olmuştu. şimdi endokronoloji doktoruna da not bıraktırdım. dönüş yapaak, gerekirse orda tekrar yaptırıcam ama 0,61 olan min değer bende 0,59 çıkmış zaten bu kadar hata payı olabilir bence. tsh da iyi zaten.

Ayy canım çok fark da yokmuş zaten hiç takılma. Doktor döner sana şimdi için rahatlar. Belki yenisini istemez bile

kızlar diş etlerim çok şişti ne yapıcam ben bi bilgisi olan varmı ? Ne yapmalı ;( Doktora sordum gebelikte olur dedi başka bişi demedi aşırı sızlıyo ;(
tatlım yumuşak kıllı fırça kullan ve sık sık fırçala dişlerini, ben öyle yapmıştım bana iyi geldi.

4 demislerdi canim ama bana 3 farkli doktor eger ilk dogum normal ise ikincide 4 kg sorun olmuyor dedi.

Ebudik naptın? Kuzucuk nasılmış
Eveet evimize geldik çok şükür :) nts de çok küçük bir sancı çıktı önemsiz o yok sayabiliriz dedi doktorum. Bebisim de 2560 gram olmuş gayet iyi kilosu dedi. Şeker çocuğu etkilememiş dedi karın çevresi omuz çevresi falan normal çıktı çok şükür. Yüzünü gösterdi tontis yanaklim. Sadece yanaktan bana benziyor geri kalan babası aynı gene eli burnunda ağzında düşünür pozisyonu var kaşlarını bile gördük çok şükür. Sonraki kontrolüm 1 hafta sonra inşallah :) şekerimi de dahileye doktorum izinde diye gosteremedim haftaya gostericem tekrar canım. Açlık 108 tokluk 166

Sonuçları aldım doktoru mu bekliyorum şu an canım. Şekerim gene aynı hiç düşmemiş inşallah ınsuline bari gerek kalmaz nts de de heyecan yaptım biraz evet inşallah sancı çıkmaz bakalım:)
Sıkma canını, biliyorsun böyle durumların en önemli tetikleyicisi stres. Stres de şekerini çıkartır, sakin olmaya çalış. Doktorunun sana tavsiye edeceği diyete uy yeter bence, Allah'ın izniyle bişey olmaz. Benim de bi arkadaşımın şekeri çıkmıştı, hatta doktor insüline başlayalım demişti, o başlamadı sadece şekerli, tatlı şeyler tüketmedi. Çok şükür bebeği de sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Üzme kendini. Görüştün mü doktorunla, sancı çıktı mı? Kasılmaları ve ağrıyı sorabildin mi? Bebişinin kilosu kaç çıktı?

Ayy maşallah kuzuya çok şükür çok sevindim herşeyin güzel olmasına. Gözünaydın canım

Ayyy canım benim, maşallah size. Yukarıdaki yazına cevap verdikten sonra okudum bu yazını. Allahım esirgesin, kilosu çok iyi miniğinin :) çok Mutlu oldum ben de. İnşallah yarınki kontrolde biz de güzel haberler alırız bebişimizden teyzesi.

endokrin doktoru geri dönüş yaptı, sonuçlar gebelik haftası ile uyumlu dedi, bir sonraki ay bu haftanede yaptır
Ayy canım çok fark da yokmuş zaten hiç takılma. Doktor döner sana şimdi için rahatlar. Belki yenisini istemez bile
evet cnm dönüş yaptı gerek Yok tekrarlamana dedi gebelik haftasına göre normal 1 ay sonra tekrar yaptıralım ilaç kullanmana gerek Yok dedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…