temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ne güzel canım herşeyini hazirlamissin. Ben daha temizlik le bogusuyorum. Bebegimin kıyafetlerini hala yikamadim. Biran önce yapmam lazım.

Yine iyi teklif etmiş canım benimki bebek arabasını biz alalım demişti geçen de ilk zaman zaten kucağında olcak gerek var mi arabaya falan diyo :)
Önce bizimkiler de öyle diyordu. Doğumdan sonra da alsak olurmuş bebek arabasını. Sinirlendim çocuğu hastaneye ben sırtıma bağlayıp mi goturcem dedim. Esim de kızdı alcak mısınız almicak mısınız diye. Söyleyerek aldirdik yani bizde. Işte bi tek bebek kıyafetlerini söyledi. O da dil ucuyla, soylememis olmamak için yani. Içinden gelerek söyleyen insan temizlik için de söyler. Annem doğum sonrası gelen misafirler için buzluga börek falan yapıp koyuyor. Konusu geçti kayinvalidemin yanında o birine bebek görmeye gitmiş hazır ekler tatlisindan vermişler. Bize onu söylüyor yine yapayım demek yok. Ondan alır koyarsınız diyor yani :)

Ne güzel canım herşeyini hazirlamissin. Ben daha temizlik le bogusuyorum. Bebegimin kıyafetlerini hala yikamadim. Biran önce yapmam lazım.
benim hazırlık sürecimde yanımda olabilecek sayısız insan varken nedense ben kendim yapmak istedim herşeyi.
normalde annem yardım eder diye düşünmüştüm abimin düğünü girdi araya annem yoruldu çağırmadım.
çağırdığımda gelemedi. ablamlar gelse çocuklar dert yarımdan çok eziyete dönüşür. iki abladan 6 yeğenim var. kayınvalide desen eli iş tutsa da çenesi derdi çekilmez. arkadaşlarımın çoğu emzikli. ya da çalışıyor. temizlikçim ramazandan dolayı çalışmıyor :) komşularımla bir süredir irtibatı kestim hormonlardan sanırım.. iş başa düştü yaptım herşeyi.
hem de ne yapmak yorgunluktan ağladığımı biliyorum. saçmalık şimdi diyorum ki sırf ben yaptım kimse yardım etmedi demek için de yapmış olabilirim. hamile kafası bir başka oluyormuş. hem ağlıyorum kimse yardım etmedi diye hem de kendim istemiyorum. :) hamilelik eşittir birnevi psikoljik savaş :)

Amin canım inşallah. İnşallah ballı lokumlarımız da birazcık sabırlı olsa keşke. Maaşallah az kaldı diye diye 38 de görürüz inşallah. İşte ben o ağrıları hep çekiyorum. Sancı da bir girdimi ahaaa geliyor mu diyorum çünkü bende ilk gebelikte böyle ağrı sancı görmedim.Hatta doktoruma hep doğuracakmışım gibi hissediyorum dedim merak etme öyle oldu mu hastaneye gelirsin dayanamazsın dedi Yastıklar olmasa ben hiç yatamam sanırım.

kemik ağrısı dediğiniz nerde tam olarak

Genital bölge. Artık bacağıma vuruyor

Eklentiler

• IMG_1152.webp
    50,7 KB · Görüntüleme: 37
Canım çok güzel içine sindiyse boşver aldıklarını başka zamanlarda kullanırsın zaten 40ı var doğumgünü var bisürüşey :) ben de anlaşıcaktım hasateninkini çok beğenmedim benim beğendiğim süslemeciler de ciddi ciddi pahalı öyle böyle değildi. O yüzden ben de kendim aldım baya da tuttu ama içime sindi şimdi bir tek masa örtüsü yaptırmak kaldı hastanenin vereceği masaya uygun yaptırıcam. Onun dışında masa üstü düzenim tamamdır. Masa örtüsünden sonra deneme yapıcam evde fotosunu paylaşırım. Fotoğrafçı'yı ben de ayarladım ama hamilelik foto çekimi de istemiştim bu hafta randevumuz var ama sanırım iptal edicem onu çok gerekli değil gibi geliyor şuanda. Hastane foto video ve yenidoğan çekimi yeterli diye düşünmeye başladım.

Ya benim görümcem kıyafet ayırmış kizindan onları yıkamış falan kv e götürmüş o da köye göndermiş bebeği olana verilsin diye torun olacak ona bunlar dememiş ki :) bide almayın çok bişey herşey var ablan ayırmış der dururdu aradikki yok :) annem de mağaza mağaza gezip resim atar hangisini beğendin hangisini alayım öreyim yeni durdurdum artık alma anne diye şimdi de asmamizdan yaprak toplamış dolaba atmış saracak onları müsait bi ara önce temizliğimi yapacaklar gelip annem ya hakkını ödeyemem

senin de hazırlıkların hayırlı olsun. ben öncesinde hamile çekimi de yaptırdım . içimde kalmasın dedim eşimden Allah razı olsun hiçbirşeyde kırmadı beni :)
bnm anlaştığım süslemecinin örnek fotosu şu

Eklentiler

• IMG_2910.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_2904.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 43

Ah canım ahh.. dün bana samcı yaşattı adet sancısı gibiydi ama 10 dakika mahvoldum. İlkinde sancı nedir bilmedim.. tecrübesizim bu sancı konusunda. Pelvis kemikleri desen ayakta durdurmuyor. Ağrıyor sanırım yerleşiyor. Çarşamba gidecekim ama sancım yüzünden yarın sabahtam doktorda alacağım soluğu.. bakalım ne diyecek? Yaramazlık yapıyor doktor bekleyelim dedi bu cadı ben beklemem diyor resmen. Normal doğum yapacak gibi bir his var içimde bakalım.. Anneme anlattım normal olsa doğurur musun dedi.. neden olmasın dedim nasıl geliyorsa doğururum sorun yok.. acıdan kıvranacak olsam da :)

Kızlar çoğumuzda durum aynı galiba. Benim kv de ne birşey aldı ne bir yardım etti ne teklif etti. Annem bakıyor burda bana 7/24 bir de dalga geçer gibi allah razı olsun ondan diyip duruyor. Sanki o olmasa ben çağırcam gel bana bak diye korkuyor. Nitekim annemim 4-5 günlüğüne ank ya gitmesi gerekti. Evde yalnız kaldım eşim işe gittiği için. Eşim dedi annemi çağırayım baksın diye istemedim. Yardım istiyorsan zorlanma söyle yemek yapsın akşam alır gelirsin oruç oruç uğraşma yemekle dedim. Onu da söylemedi kendi yapıyor. Yalnız olduğumu öğrendi arayıp demiyor ki iki gün de ben geleyim yardıma ihtiyacın var mı diye. Birşey isterim diye korkuyor heralde.
Geçen iftara geldi annem koşturuyor çayına kadar önüne getirdi. Hiç kalkmadı. Ama konuşurken burası bizim de evimiz dünürcüüm diyor. Düşününce bu kadar ilgisiz olmasına üzülüyorum ama biryandan da zaten gelip iş yapmasını falan istemem zaten. O yüzden çok da önemli değil. İyiki annelerimiz ve eşlerimiz var
Oh rahatladım. Gıybetgıybetgıybet

Valla rahatlıyo insan anneme desem olsun olsun yaparız hallederiz diyip kapatıyor konuyu hiç konusturmaz eşime zaten diyemem şakayla arada dedim ama üzmek istemem onu da benim ailem başka şehirden herseyimize yetişti iki sokak mesafedekinin hicbiseyden haberi yok napalım varsın olsun artık evimizin huzuru olsun da kendi ailemizin de arkamızda olması daha güzel anne desteği insana güven veriyor ❤

ufff bu kızlar çok çektiriyor annelerine.. İnatçı olacaklar galiba Arada bana da geliyor o hissiyat çok sancı vurunca korkuyorum ama benim ağrı eşiğim düşük doğuramam sanki

Çok tatlı gözüküyor canım.

ufff bu kızlar çok çektiriyor annelerine.. İnatçı olacaklar galiba Arada bana da geliyor o hissiyat çok sancı vurunca korkuyorum ama benim ağrı eşiğim düşük doğuramam sanki

Şuan bunu çekiyorsak doğururuz da beee valla ağrı eşiğim benim de düşük öyle dayanamam kolay kolay ama gerçi belki de dayanırım sezaryen dahil 3 ameliyat geçmişim var. Daha acı değildir herhalde...

Aynı canım bizim de durum. Annem ankaradan yetişiyor herşeyine burda yürüme mesafesi bir aydır bir kere geldi. Onda da sekiz aylık doğan bebeğin pek şansı yok dedi üç gün kendime gelemedim

doğururuz demi benimle birlikte bütün hastane de doğurur ama

Benim 1 ameliyat 1 sezeryan bakalım nasibimiz de ne var..

Hahaha harikasin canım ya guldurdun beni.. İsim isinicin karismayan kalmadi zati herkes benim adimi koy diyor cildircem.. Hazirlik icinde ya dolap içleri için kapitone ortu siparis ettiydim onu bahane ediyorum hani yikadigimi yerine yerlestireyim diye.. Aslında kalkam iki temizlesem en azından.. Ama hic gelmiyor içimden o kadar yorgun hissediyorum ki.. Geceleri hic uyuyamiyorum bölük börcük uykular yada wc kalkiyorum bi kere gözüm açılıyor tamam bitti uyku falan yok.. Haliyle gündüz çok yorgun hissediyorum kendimi bişi yapasim gelmiyor.. Ayaklar sis zati..
Allah sabır versin hepimize güç versin insaflı KV ler versin... amin..

Allahım beni kimseye muhtaç etme hemen ayağa kalkiyim diyorum hep öyle dua ediyorum kv benden iş istemesinde başka bişey istemem. Şekerim var kadın baklava börek gönderiyor oğluna artık patladim bigün insan düşmanına yapmaz dedim delirecem artık az kaldı oğlum yesin diyo ya bide sinir oluyorum

Aynı canım bizim de durum. Annem ankaradan yetişiyor herşeyine burda yürüme mesafesi bir aydır bir kere geldi. Onda da sekiz aylık doğan bebeğin pek şansı yok dedi üç gün kendime gelemedim
Ah seninki ayrı alem zaten bide ebeydi kadın felaket tellalı sen ona dicektin ki ne demek istiyosun geç mi kaldım doyurmaya erken mi ?
Benimki de kendini kestirmek yok normal olacak diyo annem de kızım sen adet ağrısından bayılırdın normal yapabilir misin diyo :) tabi o endisesinden bide takmışlar gelin kaynanaya benzermis benim zordu senin de zor olacak herhalde ay dedim ne alaka anneme benzerim benim senle genetik bağım yokki benzesem geçen akşam da eşimin teyzesi falan vardı başladılar doğumda ölen gelinlerden konuşmaya biri normal biri sezeryanda ölmüş eskiden iki tane gelinleri onu anlatıyorlar ay hamilenin yanında da konuştuğumuz konuya bak diyolar zaten benim dogumum yakın diye aklınıza geldi dururken yadetmediniz ya rahmetlileri

Anladım canım bu sutun aynı işlevi gördüğünu duymuştum ama nette arastirmalarima göre o bile fayda etmiyor falan diyorlar o yüzden bilemedim :) Inşallah hiç öyle bir sıkıntı yasamayiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…