- 17 Temmuz 2016
- 2.598
- 2.513
- 83
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #17.301
Gercekten haklari ödenmez. Allah bin kere razı olsun onlardan. Benimki de sözde battaniye orcekti bana hep bak bu çok güzel şu cok güzel diye gösterirdi. Içlerinden bi tanesini çok begendim. 1 tane de internetten buldum fotoğrafını gosterdim anne sen orebilir misin bunu, benim annem o kadar örgü bilmiyor diye de söyledim. Tamam orururum dedi. Bigun bize geldiğinde bütün akrabalarimin içinde battaniyeyi ben ormucem sen orceksin dedi anneme. Kaldım hicbisey diyemedim. Annem şimdi ormekle uğraşıyor. Internetten bakarak falan örüyor bir şekilde. Ona kalsa herşeyi annem alcak yapcak. Bazen çok sinir oluyorum. Hayırlısıyla su doğumu ardından da lohusaligi da bi atlatsak. Valla ne yapan soyliyim yanimda kalmasını bile istemiyorum. Çok rahat çünkü. Hicbisey yapmicak biliyorum. Ben çocuğa bakayım sen kalk yap işini der. Yada yaparsa da üstün koru olurYa benim görümcem kıyafet ayırmış kizindan onları yıkamış falan kv e götürmüş o da köye göndermiş bebeği olana verilsin diye torun olacak ona bunlar dememiş ki :) bide almayın çok bişey herşey var ablan ayırmış der dururdu aradikki yok :) annem de mağaza mağaza gezip resim atar hangisini beğendin hangisini alayım öreyim yeni durdurdum artık alma anne diye şimdi de asmamizdan yaprak toplamış dolaba atmış saracak onları müsait bi ara önce temizliğimi yapacaklar gelip annem ya hakkını ödeyemem
Valla böyle bir giybete benim de ihtiyacım vardıKızlar çoğumuzda durum aynı galiba. Benim kv de ne birşey aldı ne bir yardım etti ne teklif etti. Annem bakıyor burda bana 7/24 bir de dalga geçer gibi allah razı olsun ondan diyip duruyor. Sanki o olmasa ben çağırcam gel bana bak diye korkuyor. Nitekim annemim 4-5 günlüğüne ank ya gitmesi gerekti. Evde yalnız kaldım eşim işe gittiği için. Eşim dedi annemi çağırayım baksın diye istemedim. Yardım istiyorsan zorlanma söyle yemek yapsın akşam alır gelirsin oruç oruç uğraşma yemekle dedim. Onu da söylemedi kendi yapıyor. Yalnız olduğumu öğrendi arayıp demiyor ki iki gün de ben geleyim yardıma ihtiyacın var mı diye. Birşey isterim diye korkuyor heralde.
Geçen iftara geldi annem koşturuyor çayına kadar önüne getirdi. Hiç kalkmadı. Ama konuşurken burası bizim de evimiz dünürcüüm diyor. Düşününce bu kadar ilgisiz olmasına üzülüyorum ama biryandan da zaten gelip iş yapmasını falan istemem zaten. O yüzden çok da önemli değil. İyiki annelerimiz ve eşlerimiz var
Oh rahatladım. Gıybetgıybet gıybet
Annem de çok güzel şeyler ördü sağolsun kv bi patik almadı daha heves edip böyle ilgisiz davranıp çocuk olunca torun torun diye ususmesine sinir olurum aynı ilgisizligi o zaman da bekliyorum açıkçası hergün bi komşusunu alıp torun göstermeye gelmese iyi tek oğlu var ikinci torunu diğeri zaten 12 yaşında bu kadar hevessizlik niye anlam veremiyorum sözde konuşurken heyecanla bekliyor biz mi öyle gördük bilmiyorum da babaanne bi heves heyecan olur ormese de alır parayla yaptırır bi hazırlığa koyulur ben bu kadar ilgisiz torunu olan ne yengemlerde ne komsularda falan görmedim sadece lafla ya da alın bu parayla şunu yapın da değil o heyecanı ilgiyi görmek istiyo insan ne bileyim çok alıngan mi davranıyorum diyorum ama kendi ailemle de arada uçurum var farkedilir boyuttaGercekten haklari ödenmez. Allah bin kere razı olsun onlardan. Benimki de sözde battaniye orcekti bana hep bak bu çok güzel şu cok güzel diye gösterirdi. Içlerinden bi tanesini çok begendim. 1 tane de internetten buldum fotoğrafını gosterdim anne sen orebilir misin bunu, benim annem o kadar örgü bilmiyor diye de söyledim. Tamam orururum dedi. Bigun bize geldiğinde bütün akrabalarimin içinde battaniyeyi ben ormucem sen orceksin dedi anneme. Kaldım hicbisey diyemedim. Annem şimdi ormekle uğraşıyor. Internetten bakarak falan örüyor bir şekilde. Ona kalsa herşeyi annem alcak yapcak. Bazen çok sinir oluyorum. Hayırlısıyla su doğumu ardından da lohusaligi da bi atlatsak. Valla ne yapan soyliyim yanimda kalmasını bile istemiyorum. Çok rahat çünkü. Hicbisey yapmicak biliyorum. Ben çocuğa bakayım sen kalk yap işini der. Yada yaparsa da üstün koru olur
Ayy bir ara başlarda bana eşim de diyordu ben karımı kestirmem diyeAh seninki ayrı alem zaten bide ebeydi kadın felaket tellalı sen ona dicektin ki ne demek istiyosun geç mi kaldım doyurmaya erken mi ?
Benimki de kendini kestirmek yok normal olacak diyo annem de kızım sen adet ağrısından bayılırdın normal yapabilir misin diyo :) tabi o endisesinden bide takmışlar gelin kaynanaya benzermis benim zordu senin de zor olacak herhalde ay dedim ne alaka anneme benzerim benim senle genetik bağım yokki benzesem geçen akşam da eşimin teyzesi falan vardı başladılar doğumda ölen gelinlerden konuşmaya biri normal biri sezeryanda ölmüş eskiden iki tane gelinleri onu anlatıyorlar ay hamilenin yanında da konuştuğumuz konuya bak diyolar zaten benim dogumum yakın diye aklınıza geldi dururken yadetmediniz ya rahmetlileri
Bende anlamadım valla canım. Böyle olunca ne gidesim geliyor. Nede doğumdan sonra gelip kalsın istiyorum. Zaten yanında kalayım diye teklif ederse eşime soylettiricem kalmasın diye. Daha cok sinir olup strese girecegime bebegimle tek olurum daha iyi. Ay benim kayinpederim de karışır bide onu öyle yap bunu böyle yap diye. Şimdiden çocuğu 6 ay kesin emzir diyor bana ya o söylerken ben utanıyorum adam çekinmiyorAnnem de çok güzel şeyler ördü sağolsun kv bi patik almadı daha heves edip böyle ilgisiz davranıp çocuk olunca torun torun diye ususmesine sinir olurum aynı ilgisizligi o zaman da bekliyorum açıkçası hergün bi komşusunu alıp torun göstermeye gelmese iyi tek oğlu var ikinci torunu diğeri zaten 12 yaşında bu kadar hevessizlik niye anlam veremiyorum sözde konuşurken heyecanla bekliyor biz mi öyle gördük bilmiyorum da babaanne bi heves heyecan olur ormese de alır parayla yaptırır bi hazırlığa koyulur ben bu kadar ilgisiz torunu olan ne yengemlerde ne komsularda falan görmedim sadece lafla ya da alın bu parayla şunu yapın da değil o heyecanı ilgiyi görmek istiyo insan ne bileyim çok alıngan mi davranıyorum diyorum ama kendi ailemle de arada uçurum var farkedilir boyutta
Zaten o kadar şeyi yıkama kurutma ütüleme uzun sürüyor canım. Biyerlerden başla :)Hahaha harikasin canım ya guldurdun beni.. İsim isinicin karismayan kalmadi zati herkes benim adimi koy diyor cildircem.. Hazirlik icinde ya dolap içleri için kapitone ortu siparis ettiydim onu bahane ediyorum hani yikadigimi yerine yerlestireyim diye.. Aslında kalkam iki temizlesem en azından.. Ama hic gelmiyor içimden o kadar yorgun hissediyorum ki.. Geceleri hic uyuyamiyorum bölük börcük uykular yada wc kalkiyorum bi kere gözüm açılıyor tamam bitti uyku falan yok.. Haliyle gündüz çok yorgun hissediyorum kendimi bişi yapasim gelmiyor.. Ayaklar sis zati..
Allah sabır versin hepimize güç versin insaflı KV ler versin... amin..
Hayır olsun canım. Bende bel agrisindan donemiyordum yatakta eşim de sabret 2 haftan kaldı zaten dediGünaydın kızlar
Rüyamda eşimle kavga ediyodum bu pazar değişik bişeyler yapalım zaten iki pazarim kaldı diyorum hayırdır inşallah
Ay sadece kestirmeyle bitirse neymiş bütün organları çıkarıp Yan masaya koyuyolarmis sonra tekrar yerine ywrlesiyomus hayal gücüne bak sen :) yok canım zaten kalkıp gittim balkona anladılar herhalde başka konuya geçmişlerdi bunlar cahillik değil ya amaç ne anlamış değilim ama moral motive birakmiyolarAyy bir ara başlarda bana eşim de diyordu ben karımı kestirmem diyedonra bigün bikaç kişi vardık otururken herkes başladı bormal doğur bak şöyle böyle. Dedim bu çocuk benim içimde ve bilekikde çıkacak. Bırakın da neremden çıkaracağıma da ben karar vereyim
O günden beri eşim dahil kimse doğum muhabbeti yapmıyor
Öyle muhabbetleri konuşturma yanında. Baktın kapatmıyorlar kalk sen başka yere git tuvalete git bişey yap dinleme canım. İnsan ister istemez etkileniyor
Ben elimdekimi geri verebilirsem depend Ali cam canım veremezsem kullanicam mecburBen e bebek ten kendi markası olan lohusa pedi aldım.baya büyüktü inşallah işe.yarar.. Ben de acaba depend mi alsam diye düşündüm
doğururuz demi benimle birlikte bütün hastane de doğurur ama
Benim 1 ameliyat 1 sezeryan bakalım nasibimiz de ne var..
Ay canım sen bana modelini gönder istediğin rengi de söyle annem sana üç günde örer. Uğraşmasın anneciğin bir de onla. Ciddiyim bak. Bir haftaya yollarız sana :) Ayıp valla yaptıkları. Benimki de ilk öğrendikleri zaman annem başlafı harıl harıl yelekler battaniyeler örmeye. Kv dedi ben örgü bilmiyorum hazır alcam dedi. 3 gün sınra yün almış bize gösterdi kahverengi. İçimden ay dedim küçücük çocuğa başka renk mi bulamamış sonra dedim netse hevesini kırmayım ne istiyorsa onu örsün. Kendi kendime bi mutlu oldum falan :) sonra demez mi kardeşime örücem ona yolluycam diye.Gercekten haklari ödenmez. Allah bin kere razı olsun onlardan. Benimki de sözde battaniye orcekti bana hep bak bu çok güzel şu cok güzel diye gösterirdi. Içlerinden bi tanesini çok begendim. 1 tane de internetten buldum fotoğrafını gosterdim anne sen orebilir misin bunu, benim annem o kadar örgü bilmiyor diye de söyledim. Tamam orururum dedi. Bigun bize geldiğinde bütün akrabalarimin içinde battaniyeyi ben ormucem sen orceksin dedi anneme. Kaldım hicbisey diyemedim. Annem şimdi ormekle uğraşıyor. Internetten bakarak falan örüyor bir şekilde. Ona kalsa herşeyi annem alcak yapcak. Bazen çok sinir oluyorum. Hayırlısıyla su doğumu ardından da lohusaligi da bi atlatsak. Valla ne yapan soyliyim yanimda kalmasını bile istemiyorum. Çok rahat çünkü. Hicbisey yapmicak biliyorum. Ben çocuğa bakayım sen kalk yap işini der. Yada yaparsa da üstün koru olur
Ay sadece kestirmeyle bitirse neymiş bütün organları çıkarıp Yan masaya koyuyolarmis sonra tekrar yerine ywrlesiyomus hayal gücüne bak sen :) yok canım zaten kalkıp gittim balkona anladılar herhalde başka konuya geçmişlerdi bunlar cahillik değil ya amaç ne anlamış değilim ama moral motive birakmiyolar
Hahah yağ değişimi de yapıyorlar mı diye sorsaydınAy sadece kestirmeyle bitirse neymiş bütün organları çıkarıp Yan masaya koyuyolarmis sonra tekrar yerine ywrlesiyomus hayal gücüne bak sen :) yok canım zaten kalkıp gittim balkona anladılar herhalde başka konuya geçmişlerdi bunlar cahillik değil ya amaç ne anlamış değilim ama moral motive birakmiyolar
Canim benim de kv kp bebek kiyafeti almayin dogduktan sonra biz alcaz diyorlar e ciplak mi durcak cocukÖnce bizimkiler de öyle diyordu. Doğumdan sonra da alsak olurmuş bebek arabasını. Sinirlendim çocuğu hastaneye ben sırtıma bağlayıp mi goturcem dedim. Esim de kızdı alcak mısınız almicak mısınız diye. Söyleyerek aldirdik yani bizde. Işte bi tek bebek kıyafetlerini söyledi. O da dil ucuyla, soylememis olmamak için yani. Içinden gelerek söyleyen insan temizlik için de söyler. Annem doğum sonrası gelen misafirler için buzluga börek falan yapıp koyuyor. Konusu geçti kayinvalidemin yanında o birine bebek görmeye gitmiş hazır ekler tatlisindan vermişler. Bize onu söylüyor yine yapayım demek yok. Ondan alır koyarsınız diyor yani :)
Sağol canım birazdan çıkayım halledeym diyordum bende iyi oldu söylediğin. Sanırım bence son haftalar surerimCanim depend migroslarda da var eger ebebek uzak geliyorsa :) ben de avent kalkan ve lansinoh krem aldim bebek magazasindan. Benim doktorum kremi dogumdan once surme dedi ama ben son haftalar yine de surucem yara riskini goze alamam.
Kp im çok iyidir çok severim karışmaz öyle ama ne anlasın hazirliktan doğunca zannediyodur masrafları yoksa döker ortaya ne varsa daha heyecanlı görüyorum zaten onu cerkez olduğu için mesafeli ama yine de belli ediyo ayrıntılı ultrason videosunu izlerken gözleri dolmuş ben bukadar hareketli çocuk görmedim demiş kv de bozmuş hemen kaç tane ultrason izledin sen demiş adama sabah akşam videoyuyu anlatıyormuş :)Bende anlamadım valla canım. Böyle olunca ne gidesim geliyor. Nede doğumdan sonra gelip kalsın istiyorum. Zaten yanında kalayım diye teklif ederse eşime soylettiricem kalmasın diye. Daha cok sinir olup strese girecegime bebegimle tek olurum daha iyi. Ay benim kayinpederim de karışır bide onu öyle yap bunu böyle yap diye. Şimdiden çocuğu 6 ay kesin emzir diyor bana ya o söylerken ben utanıyorum adam çekinmiyor
Herkes bu ikisini almış gibi duruyor. Sanırım bende bunları Alicam canımCanım ben de tavsiye üzerine lansinoh marka göğüs ucu kremi aldım. Başlayacam kullanmaya, önceden kullanmak etkili diye duydum ben de. Bi de bu marka emzirme döneminde bile kullanılıyomuş hatta göğüs ucunu temizlemeye bile gerek kalmadan. Bebeğe zarar vermiyormuş yani. Bi de göğüs kalkanı philips avent aldım. Sen de bi bak istersen ona göre karar ver. İnşallah işe yararlar.
Senin yine 38 haftalar olacak olsa da sorun olmaz kavuşursun yavruna ben 36 da mi dogurucam zaten zayıf tavşanım panik panik :)Hayır olsun canım. Bende bel agrisindan donemiyordum yatakta eşim de sabret 2 haftan kaldı zaten dediacaba doktor eşime böyle bir şey dedi de benim mi haberim yok diye düşünmeye başladım
Dursunlar yerlerinde inşallah ya. Ben hiç kendimi hazır hissedemiyorum. Daha ayrıntılı bir temizlik yapmayı düşünüyorum bu hafta içinSenin yine 38 haftalar olacak olsa da sorun olmaz kavuşursun yavruna ben 36 da mi dogurucam zaten zayıf tavşanım panik panik :)
Valla öyle karışmaya gelince herkes ordinaryus icraatte sıfırBy-pass ameliyatı mıymışby-pass ameliyatında kalple ilgili işlem için ona bir durum oluyor.. millet şaka gibi yaa ne diyeceğini şaşırmış.. valla kimseye laf söylettirmeyin kızlar.. herkes her şeye burnunu sokmasın bir zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?