- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
- 303
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #19.061
Canım rahim ağzında incelme ultrasondan mi belli oluyor. Yani eğer öyleyse doktorum alttan muayene etmiyor diye stres yapmama gerek yok sanırım. Eğer öyle bir şey gözüküyorsa ona göre anliyordur o zaman öyle miCanım ben 29 haftadan beri yatıyordum. 33 haftada pzt kontrole gittim herşey yolundaydı açılma falan yoktu. Çarş gece kasılmalar ağrılar falan oldu. Sabah doktorum hemen çağırdı. Muayene etti 3 cm açılma çıktı. Hastaneye yatırdı hemen ama ilaçlara rağmen ertesi sabah 4 oldu kasılma. Üstelik üçten sonra ben hiç ağrı kasılma hissetmedim. Seviniyordum açılma olmadı heralde diye ama olmuş. Zaten ultrasonda rahim ağzında incelme yoksa açılma olmuyor diye biliyorum önce inceliyor sonra açılma oluyor. Ultrasonda sıkıntı olmadığı için yapmamıştır muayene.
Yurucem canim. Tesekkur ederim. Kacamak ister istemez oluyo hamilelik isteInşallah yemekten kalkinca oturma 10 dakika evin içinde yürü kaçamak yaptığında oda etkili oluyor
Canim yaa tek korkum o ameliyathane hali ama sonucta genel anestezide olsam girdikten sonra uyutulacam doktorum ins destek olur da bende genel taraftarı degilim ne kadar cesaretsiz olsamda cunku nadir bas agrisi yasayani duydum baska hicbir sikintisi yok ve bebegimede daha kolay yardimci olabilirim emzirme vs diye peki ne kadar surmustu seninki toplamda ?? Birde bebek ciktiktan sonra tekrar uyutuyorlarmi kisa sureli bazi kisilerden bunuda duydumCanım tercihin sezaryen olacaksa kesinlikle epidural spinal tavsiye ederim. Bir kere iğne damar yolundan daha kolaydı. Korkulduğu gibi değil hiç. Bir de en önemlisi eşin bebeğin hepsini görebiliyorsun. Bebeğini herkesten önce koklayabilirsinhaftası küçük old için bize sadece gösterdiler götürdüler hemen. Ama senin göğsüne koyarlar büyük ihtimalle baş ağrısı da hiç olmadı bende. Bünyeye göre değişir tabi bazı şeyler ama ben çok kolay atlattım çok şükür. Şahsen tavsiye ederim. Bir de genel anestezi bebeğe de gidiyor epidural etkilemiyor demişlerdi ama ne kadar doğru bilemiyorum.
Hakkında hayırlısı olsun
Canım benim durumdan dolayı vajinal usg kontrol ediyordu hep. Ama karından da ölçebiliyor mu tam hatırlayamadım şuan. Doktorun mutlaka kontrol ediyordur. Böyle birşeyi atlamaz bu haftalarda. İçini ferah tut.Canım rahim ağzında incelme ultrasondan mi belli oluyor. Yani eğer öyleyse doktorum alttan muayene etmiyor diye stres yapmama gerek yok sanırım. Eğer öyle bir şey gözüküyorsa ona göre anliyordur o zaman öyle mi
Beni uyutmadılar canım. Sezeryan girişi çıkışı toplamda 45 dk 1 saat arası sürüyor. Ama benim kalple ilgili rahatsızlık durumum oldu ameliyat bitince çıkarmadılar hemen. Yoksa kısa sürüyor. Hiç uyutmadılar hayır. Yani bence rahatsız olabileceğin tek şey his olması. Acıyı hissetmiyorsun ama baskıyı dokunmayı hissediyorsun. Ama acı olmadıktan sonra bence sorun değil o da. Kendini sakin tut ve dediklerini aynen yapmaya çalış hiç bir aıkıntı olmaz allahın izniyleCanim yaa tek korkum o ameliyathane hali ama sonucta genel anestezide olsam girdikten sonra uyutulacam doktorum ins destek olur da bende genel taraftarı degilim ne kadar cesaretsiz olsamda cunku nadir bas agrisi yasayani duydum baska hicbir sikintisi yok ve bebegimede daha kolay yardimci olabilirim emzirme vs diye peki ne kadar surmustu seninki toplamda ?? Birde bebek ciktiktan sonra tekrar uyutuyorlarmi kisa sureli bazi kisilerden bunuda duydum
Ins canim yaa hersey doktora bagli beni guzelce desteklerse bende dusunuyorum yok nazini cekmeyim falan derse uyutur direk galiba ins haftaya son kontrolumuz var hayirlisi olsunBeni uyutmadılar canım. Sezeryan girişi çıkışı toplamda 45 dk 1 saat arası sürüyor. Ama benim kalple ilgili rahatsızlık durumum oldu ameliyat bitince çıkarmadılar hemen. Yoksa kısa sürüyor. Hiç uyutmadılar hayır. Yani bence rahatsız olabileceğin tek şey his olması. Acıyı hissetmiyorsun ama baskıyı dokunmayı hissediyorsun. Ama acı olmadıktan sonra bence sorun değil o da. Kendini sakin tut ve dediklerini aynen yapmaya çalış hiç bir aıkıntı olmaz allahın izniyle
Yaa kizlar bu gidisle benim sanci gelmeyecek kendimi sezeryana hazirliyorum ama genel anestezi değilde epidural spinal falan istiyorum siz ne dusunuyorsunuz onca insan resimler videolar cekiniyor bir sekilde yaptiriyor yaa hem bebegini goruyor hemde sonrasi uyanmasi zor olmuyormus genel anestezide uyanayim kendime geleyim derken baya zaman geçiyormus ahh bu korkumu yensemde boyle birseyi mi tercih etsem diyorum tavsiyesi olan varmi ??
Acildeyim yine sancidan ağrıdan duramiyorum
Ahh ahh keske bende boyle rahat olabilsem canim ameliyathaneye hic girmedim korkuyorum iste ama sonucta genelde olsam oraya girip uyutulmayi bekleyecem kendimi gaza getirsemde sabretsem diyorum spinal denesem cunku daha cabuk ayaklanirim bebegimle ilgilenebilirim uyanamama korkumu da yasamam diye dusunuyorum surekli kisa videolari izliyorum spinal olanlari herkes rahat bebegini gordukten sonra cok mutlu bende yapabilirim ins diye kendi kendimi gaza getiriyorumcanım gelebilir sancın daha zaman var.. ama sezaryen olmak zorunda kalırsan ben spinal yaptırdım bu da öyle olacak :) ben memnundum uyuma uyanma falan derdim olmadı :) bebeğimi de gördüm ilk aşısını ayak izini giyinmesini her şeyini izledim :) çok güzel bir andı :) sezaryen olacaksan ve korkun yoksa spinal ol canım:) ben normalde derdim hiçbir şeyi lokal yaptırmamm genel olsun diyen biriydim şimdi yeniden spinal olacağım ve gerçekten o anların zevki başka türlü olmuyor :)
Canım sen sadece epidural olmuşsun o zaman ben spinal oldum baskılarıda hiç hissetmedim dokunmaları falan .Beni uyutmadılar canım. Sezeryan girişi çıkışı toplamda 45 dk 1 saat arası sürüyor. Ama benim kalple ilgili rahatsızlık durumum oldu ameliyat bitince çıkarmadılar hemen. Yoksa kısa sürüyor. Hiç uyutmadılar hayır. Yani bence rahatsız olabileceğin tek şey his olması. Acıyı hissetmiyorsun ama baskıyı dokunmayı hissediyorsun. Ama acı olmadıktan sonra bence sorun değil o da. Kendini sakin tut ve dediklerini aynen yapmaya çalış hiç bir aıkıntı olmaz allahın izniyle
Ahh ahh keske bende boyle rahat olabilsem canim ameliyathaneye hic girmedim korkuyorum iste ama sonucta genelde olsam oraya girip uyutulmayi bekleyecem kendimi gaza getirsemde sabretsem diyorum spinal denesem cunku daha cabuk ayaklanirim bebegimle ilgilenebilirim uyanamama korkumu da yasamam diye dusunuyorum surekli kisa videolari izliyorum spinal olanlari herkes rahat bebegini gordukten sonra cok mutlu bende yapabilirim ins diye kendi kendimi gaza getiriyorum
Canım benim anestezi kısmı biraz gergin oldu çok konuşamadık o yüzden tam da bilmiyorum. Ama hemşire spinal olduğunu söyledi. Epiduralde kendin ilaç yapabiliyormuşsun sonrasında ağrın oldukça. Sen de o olmayacak ağrın oldukça biz ilaç yapıcaz dedi. Ama açıkcası fazla da bilgim yok ikisinin farkı konusunda.Canım sen sadece epidural olmuşsun o zaman ben spinal oldum baskılarıda hiç hissetmedim dokunmaları falan .
Canım benim anestezi kısmı biraz gergin oldu çok konuşamadık o yüzden tam da bilmiyorum. Ama hemşire spinal olduğunu söyledi. Epiduralde kendin ilaç yapabiliyormuşsun sonrasında ağrın oldukça. Sen de o olmayacak ağrın oldukça biz ilaç yapıcaz dedi. Ama açıkcası fazla da bilgim yok ikisinin farkı konusunda.
Bilmiyom kasiklarim karnım ağrıyor ilçedeki hastaneye gittim Ankara sevk ettiler sancim var diye şimdi oraya gidiyom az kaldı batma var yureyemiyomcanım hayırdır?? doğum sancıların mı başladı
Gozunaydin canım. Inşallah en kısa sürede alırsın yavrunu kucağına.Kızlar ben dün gece dogurdum bayram şekerim geldi çok erken geldi ciğer geliştirici felan yaptılar ama dayanamadı doğmayı tercih etti nolur benim kızıma dua edin kuvezden sağ salim hayırlısıyla çıksın koynuma alıp evimize gidelim solunum sıkıntısı var burnundan hortumla besleniyor günde iki kere camın arkasından sadece ayaklarını görebiliyoruz nolur hamisler canım lohusalar bizide alın dualarınızı
Bilmiyom kasiklarim karnım ağrıyor ilçedeki hastaneye gittim Ankara sevk ettiler sancim var diye şimdi oraya gidiyom az kaldı batma var yureyemiyom
Aynen canım. Çekiştirmeleri baskıyı falan hissettim hep. Ama hiç acı yoktuYok anam doğru biliyorsun spinalde aci hissedilmiyor ama bisiler kurcukladiklarini hissediyorsun.. Masada sarsiliyosunya belki de ondan ötürü ister istemez anliyosun.. Bacağını kesseler acimaz ama kesildiğini anlarsın öyle bişi demi hissettiğin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?