- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #19.081
Canım epidural da baskı ve dokunuşlar hissediliyor spinal de direk uyuşuyor .sen kurtuldun canım şimdi telaş heyecan sırası bizde bende yaklastikca korkmaya başladım yine .Canım benim anestezi kısmı biraz gergin oldu çok konuşamadık o yüzden tam da bilmiyorum. Ama hemşire spinal olduğunu söyledi. Epiduralde kendin ilaç yapabiliyormuşsun sonrasında ağrın oldukça. Sen de o olmayacak ağrın oldukça biz ilaç yapıcaz dedi. Ama açıkcası fazla da bilgim yok ikisinin farkı konusunda.
Ayy dimi yaa ne guzel yazmissin bende oyle dusunuyorum suandacanım ameliyathane korkunu anlıyorum ama sana şunu diyeyim adı kötü sadece o ortam öyle kötü de değil. anestezi uzmanı senle zaten sohbet edip seni rahatlatıyor doğum boyu :) sonrasında da odak noktan bebek oluyor doktoru dinlemiyorsun bilegenel de olsan oraya gireceksin :) girdikten sonra ayık olarak biraz daha durabilirsin bence :) hele ki o minnoşun görülme anı doğma anı yok mu bence her şeye değer :) ağlamasıyla birlikte benim de gözlerim dolmuştu :) yani o anları yaşamalısın bence :)
Allah hepinize sağlıkla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin.Canım epidural da baskı ve dokunuşlar hissediliyor spinal de direk uyuşuyor .sen kurtuldun canım şimdi telaş heyecan sırası bizde bende yaklastikca korkmaya başladım yine .
Canım aynı zamanda bekliyoruz bebeklerimizi seninle. Alttan muayene yaptı mi doktorun? Perşembe tekrar gidicem ben ama bakar herhalde artık. Bana daha hiç bakmadıIns canim yaa hersey doktora bagli beni guzelce desteklerse bende dusunuyorum yok nazini cekmeyim falan derse uyutur direk galiba ins haftaya son kontrolumuz var hayirlisi olsun
Amin canımAllah hepinize sağlıkla kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin.
Bana gecen hafta bakti alttan ve baya zor geçti benimki acilma yok rahminde baskili dedi birazda nazlanip bagirinca boyle nasil normal yapacaz diye guvenimi kirdi doktor sagolsunCanım aynı zamanda bekliyoruz bebeklerimizi seninle. Alttan muayene yaptı mi doktorun? Perşembe tekrar gidicem ben ama bakar herhalde artık. Bana daha hiç bakmadı
Ayy dimi yaa ne guzel yazmissin bende oyle dusunuyorum suandabirde sakinlestirici yapiyorlarmis korkanlar icin ameliyat oncesi belki onuda yaparlarsa cakir keyif girerim artik
Canım epidural da baskı ve dokunuşlar hissediliyor spinal de direk uyuşuyor .sen kurtuldun canım şimdi telaş heyecan sırası bizde bende yaklastikca korkmaya başladım yine .
Onu yaparlarsa kesin deneyecem insEvet yapıyorlar :) benim ikinci ameliyatımda daha girmeden yaptılar kafa bi milyon girdimçok komik oluyor ama
Evet ilk bebeğim ama maalesef siğil virüsü çıktığı için riske atamıyoruz :/Kilosu maşallah sağlıkla gelsinlerde valla stres filan geçer. Neden sezaryen dedi ilk bebeğin mi canım
Canım sen epidural-spinal kombine mi yaptırdın yoksa sadece spinal mi? Benim sadece spinal olacakmış.Canım tercihin sezaryen olacaksa kesinlikle epidural spinal tavsiye ederim. Bir kere iğne damar yolundan daha kolaydı. Korkulduğu gibi değil hiç. Bir de en önemlisi eşin bebeğin hepsini görebiliyorsun. Bebeğini herkesten önce koklayabilirsinhaftası küçük old için bize sadece gösterdiler götürdüler hemen. Ama senin göğsüne koyarlar büyük ihtimalle baş ağrısı da hiç olmadı bende. Bünyeye göre değişir tabi bazı şeyler ama ben çok kolay atlattım çok şükür. Şahsen tavsiye ederim. Bir de genel anestezi bebeğe de gidiyor epidural etkilemiyor demişlerdi ama ne kadar doğru bilemiyorum.
Hakkında hayırlısı olsun
Ben de sadece spinal olacağım cnm senin bacaklarını hissetmen ne kadar zaman aldı? Yürümesen de hissin gelmesi yani.Canım sen sadece epidural olmuşsun o zaman ben spinal oldum baskılarıda hiç hissetmedim dokunmaları falan .
Canım senin zaten son raporlatının analık izninden sayılması gerekir. 32. Haftadan sonra gebeliğe ilişkin rapor alamıyorsun. İznin devreye giriyor. Sen raporlu muydun 32 den sonra nasıl oldu?Kizlar 37. hafta dolunca zorunlu izne ayrilmak gerekiyor ya ama ben o tarihte doktora gidemicem zaten yatak istirahatinde oldugum icin, o raporu almasam bir sorun oluyor mu acaba bilgisi olan var mi?
Canım benim aceleye geldi tam konuşamadım doktorumla ama anladığım kadarıyla kombine. Çünkü epiduralin katateri vardı ama spinal dedi hemşire. Sadece spinalse daha kolay o zaman seninkiCanım sen epidural-spinal kombine mi yaptırdın yoksa sadece spinal mi? Benim sadece spinal olacakmış.
Canim ben 32 de calisabilir raporu aldim, sonra bu sorunlar cikinca dersler bittigi icin okuldan idare ettiler yani ekstra bi rapor almadim hala calisiyor gorunuyorum. 37 de gidip normalde calisabiliri calisamaza çevirmek gerekiyor ya onun icin gitmesem sorun olur mu acaba demistim.Canım senin zaten son raporlatının analık izninden sayılması gerekir. 32. Haftadan sonra gebeliğe ilişkin rapor alamıyorsun. İznin devreye giriyor. Sen raporlu muydun 32 den sonra nasıl oldu?
Cnm bnm de seninle Günümüz aynı bende sezeryan olucam 17.07 de dedi bana Doğum tarihine.en son 19 Haziran'da gittim kontrole 2.5 kilo idi minik oğlum.Canım ben 2 haftada 1 gidiyorum. En son Cuma günü gittim 3 kilo 46 cm olmuştu. Bence artık kurtarırlar kendilerini :) zaten sezeryan olacağım için bidaha alttan muayene olmayacağım 2 hafta sonra son kontrolüm sonra da 28.07 de Doğum inş :) hernekadar strese girsem de çaktırmamaya çalışıyorum.
Canim zaten 32.haftada aldigin calisabilir raporunda hangi tarihe kadar calisabilecegin belli yani 37.haftadaki gunun orda yaziyor . Ekstra bir rapor daha almiyorsun otomatik gebelik iznin basliuor o tarohten sonra.sonra dogum olunca dogum raporunu vereceksin isyerine sadeceKizlar 37. hafta dolunca zorunlu izne ayrilmak gerekiyor ya ama ben o tarihte doktora gidemicem zaten yatak istirahatinde oldugum icin, o raporu almasam bir sorun oluyor mu acaba bilgisi olan var mi?
Canim bu bende nerdeyse 2 aydir var, bazen azaliyor bazen cosuyor, bir ay aksayarak yurudugumu biliyorum,sag bacakta hicbirsey yokken sol bacagimi zor hareket ettiriyorum resmen,senin dedigin gibi yataktan donerken bacagimi zor kaldiriyorum yerinden,annem benim her hamileligimde olurdu diyor, bu isin cilvelerinden biri deyip geciyorum bende :)Yaklasik 2haftadir benimde öyle canim özellikle saga sola dönerken diger bacagimi elimle döndürüyorum yoksa çığlık atasim geliyo acisindan bide yataktan kanepeden sandalyeden kalkarken cok batiyo ilk basta topalliyorum sonra düzeliyor yürüyüşum en son gittigimde rahimde incelme baslamis demisti onla mi alakali bilmiyorum yarin kontrol var unutmazsam sorcam bukez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?