Türkiye'de mutlu değilim

senin yine kurtulma şansın var bende isterdim çoğunluğu insanların oluşturduğu bi toplumda yaşayabilmeyi. ama evliyim yaşım ilerledi. geçmişte, geleceği görebilseydim deli gibi çalışır kurtulurdum ama artık çok geç.

türk insanı şöyledir böyledir, boş işlerle uğraşır vs. diye küçümsemeyin lütfen,

ne mutlu türküm diyene!

ya konuyu okudum yorumların coguna sastım kaldım konuyu nerdeyse mıllıyetcı duyguları costurarak okumussun ya. ne alaka.

turkıye'dekı dayatmalardan hangımız payımızı almayız ! evlılık yasımızı bıle, cınsellıgı, egıtımı, herseyı topluma gore yasıyoruz. adımız cıkmasın dıye sokakta gordugumuz bır erkege, tanıdıgımız olsa bıle selam vermeyız. cunku mahallelıler dedıkodu yapar. bıraz gercekcı olalım. arkadas bunları anlatmaya calısmıs aslında. aılesı de bu toplumun bır parcası ve ıllakı karısıyor ıste. onlar uzaktan ne derse desın ıstedıgı kadar baskı kursun bu kız ıstese bar bar gezer her gun bır adamla beraber olur ama ruhları bıle duymaz ama bu kız dıyor kı ben zaten yapmıyorum ama yapmadıgım halde bıle hep bır baskı, vurgu ve ima var. bunu anlatmaya calısmıs. erkek arkadasınız vardır, hıc bırsey yasamazsınız onunla. kızarkadasınız bıle hımmmmm ne yaptınız anlat bakalım der, ıllakı bırsey yasamak gerekırmıs gıbı. ya da yasadıysan da anlatman gerekıyormus gibi. lıselı olursunuz, unıversıte sorarlar ne kazandın derler. okurken, bırı var mı dıye sorarlar. biri ile cıkarsın dugun nezaman derler, dugun olur hemen cocuk nezaman dıye sorarlar, nıye yok derler sankı onların ıstegıne gıore cocuk doguracaksınız, ılk bebek olur hadı ıkıncıyı de yap, ıkıncıyı nezaman yapacaksın, ev nıye almıyorsunuz derler de derler. yanı bız toplum olarak kardesımız komsumuz akrabamız hıc tanımadıgımız ınsanlar hakkında yorumlar yapmak hayatına mudahale etmek baskaları ıle geregınden fazla ılgılenmek gıbı huylarımız var. arkadas aılesını anlatırken toplumun bu yonunden etkılendıgını anlatmak ıstemıs.

sesınızı duymayı onemsemeyen ınsanları bıle anne babanız soyledı dıye aramak ya da gormek zorunda kalırsınız o saatı dınlenerek kıtap okuyarak bır dost gorerek gecırmek vermek varken.

sıbel mrb ben.

sana sasırdım valla. bukadar katı olmak esnek ol farklı gorusler konusunda.

bız boyleyız ısıne gelıyorsa falan cumlelerı sokakta ınsanları doven cahıl mılıyetcı ergenler gıbı yazmıssın.

hayata at gözlükleriyle bakmayalım,, bıraz ufkumuzu genısletelım..
arkadas mahalle baskısından rahatsız oluyo..toplum olarak o kadar meraklıyız kı
sızın yasantınız o kadar cok ınsana dert oluyokı bıkıyosunuz bı yerde..
ama en yakın ornegı yavru vatanda bıle bu yok..kımse senın ne gezmene nede hayatına mudahale edıyo..
bu yasama alısmayan bırı konu sahıbını tabıkı yargılar ama herkes bı bırey ve kendıne gore bı yasantısı ,deger yargıları var..
kızcagız bundan yakınıyo..
kımse kusura bakmasın ama yurtdısında bızım ulkemızdekı gıbı abazalar yok yanı.
o yusden yurtdısında ıstedıgın gıbı gezebılıyosun,, rrahatsın..

Son düzenleme:
buarada yurtdısı olsun olmasın, kendı basına bır sekılde ogrencılık ya da ıs hayatı kurmus bır kısı, evıne dondugu her an uyum sorunu yasar hem yasadıgı sehır hem evın ortamı hem aıle ıle. cunku artık tek basına bır bırey olmanın nasıl bırsey oldugunu daha ıyı anlamıstır ve eskılerın dedıgı gıbı ınsanın o evın ıcınde kafası kalabalıgı, dagınıklıgı bıle goturmez.

turkıye konusunu uzun uzun konusmak gerekır ama evıne dondugunde kendını o eve aıt hıssetmemen cok normal. evlenen bayanlarda da aynısı olur, evını aılesını cok ozlese bıle o eve aıt hıssetmez kendını cunku farklı bır hayatı vardır artık. sabah uyandıgı saat, ızledıgı dızıler, gıyım, alıskanlıklar hersey farklıdır belkı yenı hayatı daha ıyıdır belkı eskı hayatı ama sonucta farklıdır muhakkak ve artık aılesının evınde kendıne aıt hıssetmez oraya. ılk evlendıgı zamanlarda da kendı evıne aıt hıssedemeyenler olur. kısaca alısma surecını hepımız yasarız her an. bunu normal karsılamak ve zamana bırakmak lazım.

yurtdısı konusunda aılen zaten maddı manevı destek oluyormus alısmıs ve orda mutlusun da. ben yıllarca aılesınden ayrı yasamıs bırıyım ama yurtdısına cesaret edemem mesela. yemek kulturum, dılım aynı olmalı yasadıgım yerde. ben acılı sevıyorsam ev arkadasım da benzer olsun ısterdım okul zamanı bıle. uyumlu ve benzer ınsanların yasadıgı ortamda daha rahat oluyorum ben. daha mutlu daha dogrusu.

yurtdısında yasa, ara da sırada aılenı gormeye gel. sorumluluklarını yerıne getır. sevgını saygını azaltma ve hayatına orda devam et cunku orada mutlusun. nerede mutluysak orada yasamalıyız bence. tabıkı fırsatımız varsa.

yani pardondaa bu arkadaş sadece 1 ay kalmış yurt dışında
sanki yıllarca yaşamışta dönünce ayak uyduramamışş
bence giderkende sorunları varmış ailesiyle bu şahsın
yoksa insan 1 ayda nefret edemez ailesinden , ülkesindenn yuhh yani

tulipa senın aıtlık hıssetme sorunun ıle arkadasınkı hem benzer hem de cok farklı. aıtlık sorunu yasıyorsun cunku bosandın hayatını evını degıstırdın yenı bır surece alısmaya calısıyorsun oyuzden aıt hıssetmemen dogal ama zamanla gececegınden emınım. aıtlık duygusu olarak bu anlamda arkadasın da farklı bır hayata alısması yanı turkıyeye donunce aılesı ıle yasarken kendını aıt hıssetmemesı senın gıbı benzer ama senın cok farklı sebeplerın de var. umutsuzlugun oldugu bır donemdesın oyuzden yogun bır sevgı ve ılıskı yasadıgında yenıden aıtlık duygusunu hısssedebıleceksın. bıraktıgın bır hayat var, ozlemı bıtmeyen bır adam var, elını tutmaya calıstıgını ama aslında tutmayı ıcınden gelerek ıstemedıgın sırf yanlız kalmamak ıcın hayatına aldıgın bır adam var ve ben nereye gıdıyorum ne olacagım korkusu var oyuzden bırıne aıt hıssetmek senı bu topraklara baglayacak sey olacak sanırım.

yurtdısının toplum kuralları acısından rahat olması konusunda hem fıkırız. dedıgın gıbı gayler bıle evlenırken, turkıyede bosanmıs bırının yenıden evlenmesı bıle oooo nekadar sanslıymıs hem bosanmıs hem de zengın bır adamla evlenıyor yorumunu bıle yaptıran bırsey oluyor.

dedıgın gıbı yurtdısından bırı ıle evlenecekmıs sen dulsun aılesı ıstemıyor ama kız yabancı oglan o sayede amerıkaya kapak atar dusuncesı ıle paralı, daha cok avantajlı bır kız, fahıse olsa da evlenmesıne ızın verecekler demekkı. acayıp bır aıleymıs, allah kurtarmıs aslında senı. cunku senden asla memnun olmayacaklardı bence. evlılıgı bır ıs anlasması, buyuk kar ıle yapılması gereken bır anlasma olarak goruyorlar demekkı.

yasadıgın yer de cok etkılıyor su an senı. ege, marmara ve balkan kokenlı ınsanlar daha anlayıslı ınsanlardır, daha mulayım, daha ıyımser, daha az dedıkoducular. hele kı ıc anadolu nasıl dedıkodu doner ve hep bır baskı hakımdır. en basıt bır ornek sana. gebzelı bır arkadasım var, bosandı. sevdıgı kısı hıc evlenmemıs, aıle edırnelı. ve bu evllıgı onayladı herkes sımdı cok mutlu. ama aynı aıle ankaranın gobegınde, kayserının merkezınde olsaydı, onaylamazdı.

canim meraba ,

Yazdiklarin cok etkiledi beni.. ama ben senin tuttugun sopanin diger tarafindan yaziyorum sana.

Ben tam tersi , ozgurlugu elinde olan, maddi sikintilari asmis, kimin ne dediginin, ne dusundugunun, ne giydiginin, ne yasadiginin dert edilmedigi bir ortamda yasiyorum..izole olmus gibiyim butun dunyadan, ben ve kendi dunyam..ozledigimde ozlediklerimle konusan, onun disinda oylesine uzaktan bir hayat benimkisi.. ne guzel geliyor kulaga degil mi?

Ben yaklasik 15 senemi bu sekilde gecirdim ve halada geciriyorum.. ama arada oylesine delice bir hayat kacirdim sana anlatamam..
esiminde, benimde ailelerimiz cocuklarimizi neredeyse 3 yada 5 kez gorduler.. birbirlerini hic tanimadilar.. ayramlarda yapilan soguk bayram tebrikleri disindaki cocuklarim turkceyi yarim yamalak bildiklerinden cogu zaman onlara sorulan sorulari anlamadilar bile..

uzuldugumde, agladigimda kimse benim sikintilarimi bilmedi , yillarca her sikintimi kendi icimde ogutmeyi basardim.. ama beni cok yordu , son zamanlarda psikolojik sorunlarimla ugrasiyorum..

yada ozlediklerimin sikintilariyla, sevincleriyle, buyuyen cocuklariyla yakindan ilgilenemedim, hep bi masali dinler gibi olmustan, bitmisten satir baslari dinledim ama satir aralarindaki cumlelere hic ulasamadim..

ben artik yolun yarisi denen yerlerde bir yerdeyim.. ve kacirdigim onca sey icin oylesine uzgunum ki.. insan vidividisi, dedikodusu, aile sorunlari evet yoktu hayatimda.. cunku ailem yoktu hayatimda..

su anda ogrencisin, bir kac aylik tatil tadinda, ailenden uzak kalmak iyi gelmistir eminim sana ama inan kurulu bir duzenin icinde yasamak ile bir kac aylik ziyaret yapip gitmeler ayni degildir.. cunku vatan kokmayan her yer gurbettir adi cennet bile olsa..

o yuzden dilek tutarken bile dikkat et..

ve umarim hayallerini gerceklestirecek sansi yakalarsin.. cunku tecrubeyle sabitlemek en degerli olan..

arkadaşım daha önce de yazmışım yurt dışında yaşamaya bu kadar özenme bence ilk zamanlar çok güzel çok özgür oluyosun geziyosun tozuyosun kendin için yaşıyosun sadece ama böyle bi 5-6 ay kalınca herşey monotonlaşıyo sıkılıyosun ordan da bi kere çevrende derdini paylaşabileceğin bi türk arıyosun ya. ama istediğin bi arkadaş bulamazsan mecbur idare ediyosun elindekiyle ve aslında ne kadar yalnız olduğunu anlıyosun. istediğin zaman gidemiyosun ülkene zaten. bence sen ailenden ayrılıp başka bi şehirde yada evde yaşadığında da rahatlarsın. senin sorunun ailen bence. bazı arkadaşlar türkiyeyi kötülemiş burda hep dedikodu nahalle baskısı vb var diye. orda dedikodu çekememezlik yok mu sanki ilk gittiğinde çok kişi tanımıyosun zaten çevren arkadaş sayın sınırlı.çevren olmayınca dedikodu da olmuyo zaten.sonra çevre edindikçe değişiyo örneğin benim ordaki arkadaşlarım sürekli diğer tanıdığımız ortak arkadaşlarımızın taklitleri yapıyodu dalga geçiyodu onlar yanımızda olmadığında. bende hep huzursuz oluyodum acaba ben yokken benim arkamdan da böyle yapıyolar mı diye. (bunu yabanlar da türk ve yabancı karışık arkadaşlarımın bulunduğu gruptu) mahalle baskısı yok tabi ama çok fazla serbest kalmanın da olumsuz tarafları oluyo kendini bırakıyosun iyice kültürel değerlerini kaybediyosun yavaş yavaş.
kısacası demek istediğim her yerin olumlu ve olumsuz tarafları var. burda yurt dışı çok mükemmel inanılmaz bir yer ama türkiyede yaşanılmaz gibi düşüncelerin çok doğru yaklaşımlar olmadığıdır. bunu yurt dışında en aaz 6 ay ya da 1 yıl kalan arkadaşlarımız bilebilir çünkü 1 ay çok kısa bi süre ve bir ayda tabiki eğlenirsiniz orda sonuçta yerleşik bi hayat yaşamamış oluyosunuz 1 ayda

Tekrar merhaba,

Aslında yazmayacaktım konu tekrar üstlere taşınmasın diye ama o kadar güzel destek mesajları geldi ki yazmak istedim. Öncelikle beni anlayan ve anlamaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bugun Türkiye'deki dördüncü gunüm. Bazı arkadaslar demis alti üstü bir ay diye, evet cok garip değil mı bir ayda bile ne kadar alışmışim oraya demek ki cok ihtiyacım varmış bir ay gibi kısa bir süreye bile.

Bazen geceleri rüyamda kendimi oradaki okulda görüyorum arkadaslarımı görüyorum özlüyorum. Dün buradan iki arkadaşımla buluştum inanır mısınız onları görür görmez ağlamaya basladim. Bizim lisede herkese özel derse gelen bir matematik hocamız vardı o da gelmişti abi gibidir bize karsi, anlattım ona da yasi buyuk onun yardımcı olur hem diye. Kendimi gereksiz hissediyorum burada dedim. Gercekten de öyle. Toplumun yarattığı prototiplerden biri olmak istemiyorum. Burada bir taslak çizilmiş ve o taslağın icini doldurmak icin piyonlar aranıyor sanki. Benim kim oldugum önemli değil. Yeter ki o kalıba uyayım. Bunu evde de hissediyorum, benim Larisa veya ayse Fatma olmam aslında fark etmiyor. Bir kiz olsun okula gitsin gelsin saatinde uyusun kalksın rutine uysun.

Dün gece saat iki buçuk olmuştu babam gelip hadi saat iki buçuk oldu uyu sen de dedi. Neden cunku kendisi yatıyor, kendisi yatinca bütün ışıklar kapansın herkesin nerede oldugunu ne yaptığını bilsin herkes her sey kontrolü ve bilgisi dahilinde olsun. O uyuduktan sonra uyanık kalamıyoruz. Kucuk lambamı açıp kitabımı okuyayım, ses de çıkarmam, ama yok olmaz. Ailem benim yatıp kalkma düzenimi bile kontrol ediyor. Bu gercekten öyle kardesime de yapıyorlar, gece dışarı çıkamayız ama bari evde rahat bıraksınlar.

Ben kucuk cocuk değilim, 92 doğumluyum. Annem 23 yasinda evlenmiş, ananem 19undayken annem dogmus. Onlar evlenecek, cocuk yapacak olgunluğa erişiyor da ben kendi basıma uyuyacağım vakti bile belirleyemiyorum. bu uyku olayı cok sıkıntı cunku yıllardır babam aynısını yapıyor ders de çalışsam internette de gezsem kendisi uyuyunca hayat bitecek evde, her evin kendi düzeni var demeyin düzen değil bu dayatma, diktatörlük gibi. Ben ışığı kapatıp o uyuduktan sonra ipadde bir seyler yapıyorum yine. Tek fark lamba kapalı ve ben dışarıdan uyuyor görünüyorum.

Dun orada giydiğim bir eteği giydim dışarı çıktım, çöpçü laf attı. İki santimlik bir etek de degildi. Olsa bile bu ona laf atma oxgurlugu vermez. Özür dilerim ama bastırılmış, geri kalmış, hayvanı duyguları insanlığının önüne gecen insanların arasında yasamak istemiyorum. Dogruya dogru medeni bir ülke değiliz, belki de istanbulun Türkiye'nin en modern en güzel semtinde yasıyorum ama bu her yerde boyle. Bana burada laf atıyor ama x sehrinde gece olsa bu tecavuz eder. Ben orada gecenin üçünde üzerimde kısa sortla parka gittiğimi biliyorum. Sabah on sehit vermişiz televizyonu acıyorum son dakika haberi İskoçya'da bilmem kac balina kıyıya vurdu. Kumandayı fırlatmak istedim. Her sey mükemmelmis gibi uyutuluyoruz, insanların hayata bakış acısı o kadar dar ki buradaki kadınlarda fark ettim ben bunu, bizim ınsanlarımız zaten birey olmak istemiyor ki. Toplumun dayatmalarını kabul etmişler.

Boyle iste. Ailemle dün ve ondan önceki gun bayağı kavga ettik cunku benim gercekten mutsuz oldugumu fark ettiler, kendi icimde sorunlarim var cozmem icin zaman verin dedim o kadar sikildim ki bana uzulme aglama ozgurlugu bile tanimiyorlar. Numara yapmaya karar verdim. Dun dedim ki yarin birlikte yemeye cikalim, mutlu oldular ben de sevindim cunku benim mutsuzlugumun onlari etkilemesini istemiyorum şimdiye kadar hep mutsuzken kendi icime atip kendim cozdum kendim uzuldum hic bilmediker, simdi de eskiden yaptigima devam edecegim.

Onun dısında erkek arkadasımdan ayriyim cok konuşamıyoruz ve şimdi eve alisamamanin verdigi sıkıntı yavaş yavaş geciyor, onsuzlugun verdigi sıkıntı agir basıyor. Her seyde onu hatırlıyorum nereye bakarsam. Ask benim kaldıramayacağım bir şeymiş bunu anladım, o kadar cok ağlıyorum ki gözümde gözyaşı kalmadı ağlamaktan. Annemler de nezleyim sanıyor surekli peceteyle gezmekten.

erasmusla mı gittin?yine gidecekmisin?Neresi bir de?Bu duyguların geçici bence..Alışma sürecindesin..Bir de daha iyi yerleri görmek bulunduğumuz yerden soğumamızı sağlayabiliyor,ama zamanla etkisi azalıyor..

bence senin sorun ailen ve çevren . onlardan kurtulmak için uğraşıosun sanırım ama benim seni haksız bulduğum nokta ülkemizi bunlara dayanarak biraz kötülemen. tamam söylediklerin doğru ama her yer de sandığın gibi değil. bu arada sen nerde yaşamıştın yurt dışında hatırlayamadım ama sen gece 3te parka gittiğini yazmışsın tamam pek çok ülkede gece birşey olmuyo güvenli oluyo istediğin gibi dolaşıyosun bu doğru ama örnek verecek olursam pariste bu söylediğin pek mümkün olmuyo. ben gece on ikiye doğru metroya binmeye bile korkuyodum mesela tek başıma çünkü çok fazla milletten insan yaşıyo orda ve çok tehlikeli bi şehir bilenler bilir. new york ta o şekilde tehlikeli bir yerdi. ama senin yaşadığın yer güvenli olabilir tabi ona birşey diyem. bu örneği bi tek türkiye böyle diğer yerler böyle değil mantığı oluştuğu için verdim.
ama bence sen gidersen daha mutlu olacaksın gitmeye uzaklaşmaya ihtiyacın var o yüzden yolun açık olsun umarım sorunlarından bir an önce kurtulup rahatlarsın. zaten yüksek lisns yapacakmışsın erasmus aiesec vb programlardan da yararlanabilirsin gitmek için 2 yıl beklemene gerek yok öğrenim ya da staj imkanlarından yararlanabilirsin canım.

seri cinayetler yurt dışında daha fazla bunu unutmamak gerekiyor..sanırım Türkiye'de ya yok,yada bir iki tane..Yine de gece 3 te dışarı çıkmayın..Yalnızsanız şortla da çıkmayın ,ne olur ne olmaz..

Son düzenleme:
ah canim yaa... simdi eski sevgilini bosvermeye calis... ayni benim gibisin galiba sen bende 20 yasindayim eski sevgilim yzunden cok kotu seyler yasadim stresten ellerimde yaralar cikiyo saclarim dokulmeye basladi. cagreyi psikologa gitmekte buldum. Bak bunlari dusunme bence. sadece derslerine calis okulunu bitir master icin ya da is icin bi sekilde gidersin o dedigin sehire ins. :) ama bi erkek icin biyere gitmeye kalkma. kimseye guven olmaz seni ortada birakir iyice yalnizligin dibine batarsin. sakin oyle bisey yapiyim deme tamam mi gidiyorsan bile kendin icin git. Yabanci miydi cocuk? yabanciysa hayatta beklemez. ihtimal bile vermiyorum yani... sen dedigim gibi okulunu bitirmeye bak. Dusunmemeye calis dusundukce psikolojin kotu olucak cunku. Ahanda en buyuk ornek ben. psikologa gidince duzeliyorum 2 gun sonra yine agliyorum su salak cocugaaa!!! o da kizlarla tatilde su an.... Bosver uzulmene degmez

bana kalirsa ortam degisikligi iyi gelmis sana ...lise yillarimi ailemden uzakta gecirmistim bende...ve ailemin yanina geldigimde alisamamistim...
ama bir zaman sonra kendiliginden alismisim farkina varmadan...aliskanliklarina cogu zaman cok bagli bir insan olarak bir zaman sonra ben bile alistiysam sende alisirsin...

aslında eski sevgilim değil hala bir ilişkimiz var devam eden (ve evet yabancı).. ben de hep öyle derdim beklemez unutur gerçi hala öyle geliyor ama eğlence için olan bir ilişki değildi bizimki yani ben çok düşündüm sorguladım akıl aldım ciddi bir şey yaşıyoruz bunu herkes söyledi. bana sürekli kader falan diyor ciddi düşünüyorum diyor ama yani bizim nereden baksak evlenmemize on yıl var. neyse artık... gidersem de yanına turistik gezi amaçlı gideceğim gidince onu da görürüm diyorum. psikoloğu ben de çok düşündüm çünkü kendimle başbaşa kalmamaya çalışıyorum sürekli aklımı bir şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum ki hatırlamayayım ama aklıma geldikçe ağlıyorum en küçük şeyler bile bana onu hatırlatıyor. çok zorlanıyorum seni çok iyi anlıyorum, ben de orada olduğum sürede çok az yer çok yürürdüm ama hiç kilo vermedim son iki gün ayrılacağız falan diye nasıl ağlayıp üzüldüysem bir de burada da çok ağladım hırpaladım kendimi iki kilo verdim. mideme ağrılar giriyor... inşallah atlatacağız bu günleri de. her sabah, gündüz dışarıda, akşam yemekten sonra, banyoda, yatmadan önce periyodik olarak ağlama krizlerine giriyorum :)

seri cinayetler yurt dışında daha fazla bunu unutmamak gerekiyor..sanırım Türkiye'de ya yok,yada bir iki tane..Yine de gece 3 te dışarı çıkmayın..Yalnızsanız şortla da çıkmayın ,ne olur ne olmaz..

benim bahsettiğim yerde suç oranı düşük, amerika falan diyorsunuz siz sanırım. orada seri cinayetler bizde de toplu tecavüzler. üstelik bizde canileri, hayvanları koruyan bir yargı var!! ne olursa olsun dünyanın hiçbir yeri aslında güvenli değil kimse kimseden masum değil ama benim canımı sıkan şey kendi ülkemde neden güvende değilim de elin ülkesinde bu kadar güven içinde içim rahat yaşıyorum? ailemle gittiğim zaman bile orada geç saatlere kadar dışarıda kalabiliyordum, istanbulda hiç öyle bir şey olmuyor. çok garip ve aynı zamanda üzücü değil mi? bence öyle..
o kadar alışmışım ki türkiyenin düzenine orada yaya geçidinde araba bana yol verince arabaya teşekkür ediyordum. halbuki benim hakkım o!! burada da yaya geçidinden geçerken araba üstüme sürüyor. bugün arkadaşım çekti kenara burası türkiye dikkat et alışmışsın sen dedi. ben bir ayda yaşam biçimimi değiştirmedim aslında her sene gidiyordum bir süre kalıyordum. benim için suyun altından suyun üzerine oksijen almaya çıkmak gibi ülke değiştirmek. ülkemi kötülemiyorum ama insanların biraz eğitilmeye ihtiyacı var bence, özeleştiri yapmak lazım.. kötü niyetle yazmıyorum bunları yanlış anlamasın kimse

Senin ve senin gibi bir çok insanın yaşadığı kültürlerarası geçişlerin yarattığı kısa süreli bir sorundur.Otoriter kültürlerde doğan insanların seküler bağnazlığın bir sonucu olan bireyselleşmeyi özgürleşme olarak görmeleri sadece görsel ve zihinsel bir yanılgıdır,genellikle amerikan aile tipinde görülen zor yaşam şartları karşısında gençlerin sendelememesi için ve ayrıca olgunlaşma sürecini tamamlayacağına inanılan geçiş dönemiyle birlikte modernizmin olmazsa olmazlarından biridir bireyselleşme.

Makrososyolojik açıdan topluluğun bütünlüğünü yitirmesine neden olmasının yanısıra toplumun sosyal çimentosu olarak adlandırdığım din ve ahlak ilişkisinden maneviyatı alıkoyan bir güruh nitelemesi operatif izole çalışmaları için yanlış bir terim olmaz.Bireyselleşme sekülarizm ve hedonizm ile birlikte bugün amerika ve avrupanın görmüş olduğu kabuslar dizesinin sadece bir halkasıdır.

Amerikan rüyası adı altında insanların zihinlerini bulandırarak yapılan hayal tacirliği kültür yıkıcı bir batı politikasıdır,kaldı ki amerika birden fazla ırkçı koloni tarafından kurulmuş gnostik bir müktesebatdır.Aynı şey söz konusu sözde aydınlanma süreci geçirdiğini iddaa eden finansal,siyasi ve askeri ihtilallerle dini toplumdan çıkaran avrupa içinde geçerlidir.Açıkça bu kültürlerde toplumsal yaşam yoktur,yalnızlaştırılmış insanlar birikintileri vardır.

Daha fazla yazabillirdim yinede seni bekleyen ortamı ana hatlarıyla anlattığımı düşünüyorum.Son olarak umarım yurtdışında sırtını duvara yasladığın bir an evdeki halıyı özlediğine pişman olmazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…