- Konu Sahibi redvelvetcake
-
madem bu kadar hoşnutsuzsun batıdan bu kadar şikayetçisin bi zahmet arada türkçe kelimelerde kullanıver. kız gayet açık seçik anlatmış. bunda anlaşılmayacak bişey yok. o kör gözlüklerinizi çıkarında nerede yaşadığınıza bi bakın Allah aşkına. yozlaşmışlığın dibine vurmuşuz hala batı amerika yoz biz değerlerimize sahip çıkıyoruz ayaklarındasınız.Senin ve senin gibi bir çok insanın yaşadığı kültürlerarası geçişlerin yarattığı kısa süreli bir sorundur.Otoriter kültürlerde doğan insanların seküler bağnazlığın bir sonucu olan bireyselleşmeyi özgürleşme olarak görmeleri sadece görsel ve zihinsel bir yanılgıdır,genellikle amerikan aile tipinde görülen zor yaşam şartları karşısında gençlerin sendelememesi için ve ayrıca olgunlaşma sürecini tamamlayacağına inanılan geçiş dönemiyle birlikte modernizmin olmazsa olmazlarından biridir bireyselleşme.
Makrososyolojik açıdan topluluğun bütünlüğünü yitirmesine neden olmasının yanısıra toplumun sosyal çimentosu olarak adlandırdığım din ve ahlak ilişkisinden maneviyatı alıkoyan bir güruh nitelemesi operatif izole çalışmaları için yanlış bir terim olmaz.Bireyselleşme sekülarizm ve hedonizm ile birlikte bugün amerika ve avrupanın görmüş olduğu kabuslar dizesinin sadece bir halkasıdır.
Amerikan rüyası adı altında insanların zihinlerini bulandırarak yapılan hayal tacirliği kültür yıkıcı bir batı politikasıdır,kaldı ki amerika birden fazla ırkçı koloni tarafından kurulmuş gnostik bir müktesebatdır.Aynı şey söz konusu sözde aydınlanma süreci geçirdiğini iddaa eden finansal,siyasi ve askeri ihtilallerle dini toplumdan çıkaran avrupa içinde geçerlidir.Açıkça bu kültürlerde toplumsal yaşam yoktur,yalnızlaştırılmış insanlar birikintileri vardır.
Daha fazla yazabillirdim yinede seni bekleyen ortamı ana hatlarıyla anlattığımı düşünüyorum.Son olarak umarım yurtdışında sırtını duvara yasladığın bir an evdeki halıyı özlediğine pişman olmazsın...
madem bu kadar hoşnutsuzsun batıdan bu kadar şikayetçisin bi zahmet arada türkçe kelimelerde kullanıver. kız gayet açık seçik anlatmış. bunda anlaşılmayacak bişey yok. o kör gözlüklerinizi çıkarında nerede yaşadığınıza bi bakın Allah aşkına. yozlaşmışlığın dibine vurmuşuz hala batı amerika yoz biz değerlerimize sahip çıkıyoruz ayaklarındasınız.
Ben yozlaşma derken cinsel sapkınlıktan bahsetmemiştim evet oda içinde ancak salt cinsel sapıklık değil bahsettiğim. herşeyi cinselliğe ve sekse odaklamakla sorularımıza cevap bulamayız. çarpık cinsel ilişkilerden bahsedeceksek ensest ilişkilerin ençok üçüncü dünya ülkelerinde görüldüğü gerçeğini kimse yadsımaz herhalde. Bundan daha sapıkça birşey de düşünemiyorum kendi adıma.
Sapıklıklar çoğunlukla yasaklardan gelir. O yasaklar korkunç betimlemelerle ve işkence tarifleriyle dayatılıyorsa hele ki.
Ben çok basit düşünüyorum islam'a Hristiyanlığa Yahudiliğe yada budizm'e falan dayandırmadan kısaca dinlere dayandırmadan düşünüyorum. Bi içinde yaşadığım ülkeye, bu ülkede olan haksızlıklara, bu ülkenin gençliğimden bugüne bana sunduğu yaşam kalitesine bakıyorum birde şimdi Almanya'da, Amerika'da, İsveç ve isviçrede yaşayan arkadaşlarımın yaşam kalitesine ve anlattıklarına... Dahi olmaya filozof olmaya derin dini bilgilere sahip olmaya falan gerek yok. iki kere iki dört. Biz yontma taş devrindeyiz onlar orta çağdalar. görünen bu anlatılan bu. yaşadığım ülkede mutsuzum çünkü maddi çıkarlarla yürüyo herşey bu ülkede. bu maddi zenginlikleri elde etmek için manevi olarak nelerden vazgeçtiklerinin farkında bile değiller. şimdi siz başlık açıp bana sabaha kadar islam ülkesi olduğumuz için bize türlüüüüü türlüüüü tuzaklar kuruyolar. biz o kadar önemliyiz ki herkesin odak noktası biziz desenizde, bana inandırıcı gelmeyecek. çünkü ben otuz üç yaşındayım ve bu ülkeyi ezbere biliyorum.
...........................
En güzeli, ailelerimizi oldugu gibi kabullenmek belkide..
keşke beni ailesinden ve ülkesinden nefret eden biri olarak algılamasaydınız. kısa bir ayrılıktan dolayı boşluğa düştüğümü; nerede daha mutluyum daha rahatım nerede yabancıyım, toplumsallaşma ve bireyselleşme gibi ikilemlerde doğruyu bulmakta zorlandığımı; bocaladığımı anlayabilseydiniz.
neyse ben ne kadar kendimi yırtsam da kafanızdaki kalıplara oturmadığım için dışlanacağım bu zaten hep böyleydi, yine böyle devam edecek. insanlarla anlaşamıyorum ki.
yardım etmeye çalışanlara teşekkürler,
herkese iyi günler
canim bunun senin insanlarla anlasip anlasamanla bi alakasi yok aslinda.. burasida kucuk bir turkiye ornegi... hepimiz aynis eyleri dusunemeyiz elbette.. seni hakli bulanlar olacak, haksiz bulanlar, elestirenler,yargilayanlar ama bu senin hakli yada haksiz oldugunu gostermez.. kendi sebeplerin neticesinde duygularini ifade etmissin.. herkes hayati kendi penceresinden gordugu sekilde algilar.. objektif olmak hayata her pencereden bakabilmeyi gerektirir ki , insan denen canlinin objektif olmasi bu anlamda imkansiz.. yani herkesin hayati senin gibi algilamasini bekleme.. dindari gelir hayati din acisindan anlatir, bi baskasi baska sekilde anlatir.. kimsenin seni dislamasi soz konusu degil yani.. ortada bir taraf bile yokken hemde :)
neyse seni cok pesimist buldum ben aslinda, biraz bu pesimistligine el atmak lazim senin :) cik biraz bi yerlerde birseyler ic, bi kahve bi kadeh birsey yada.. birak burda seni kimlerin onayladigini yada onaylamadigini.. hayat oylesine kisa ki kendimizi birilerine anlatalim diye yormaya degmicek kadar hemde.. kelebek gibi bi bakmissin omzuna konumus , bi bakmissin havalanmis bile..
Konu dağılmasın istiyorum ancak sana cevap vermek zorundayım bilge arkadaşım,öncelikle hayran olduğun batı bugünkü şeklini uzak doğudaki afyon savaşlarına,deney çöplüğüne çevirdiği Afrika'daki altın ticaretine,Afganistan'daki haşhaş bloğuna,opec(petrol ihraç eden ülkeler) üzerinden petro-dolar savaşlarına,Cıa kontrollü Nato merkezli oluşturulmuş yasa dışı istihbarat örgütlerine,yarım asır gibi bir sürede 70 milyonu aşkın kızılderili katliamına,2.dünya savaşından sonra bilakis soğuk savaş yıllarında tavan yapan devletlerin kontrolsüz silahlanmasına,Imf ve dünya bankasının devletleri borçlandırmasına,finansal entellektüel ağın borsalardaki manipülasyonuna,mafyöz yapılanmaları kullanabilmek için kurulmuş trilateral komisyona,genelinde anglo-sakson politikalara borçludur.
Bir insan eğer aşık ise sevdiğinin kusurunu görmez sizin durumunuz da böyle açıklanabilir,öncelikle şu batı tutuculuğunu bi kenara ayırın ayrıca Almanya ve vb ülkeler törere el altından verdiği desteği görmemezlikten gelemezsiniz.İsviçre ise kara paraların aklanması için kurulmuş banka ülkesidir.Son olarak yine çok şey biliyormusunuz..
not:Kişilerin oluşturdukları fikir ve inanç hareketleri olsa olsa tarikat olur din olmaz budizm de din değildir.
Konu dağılmasın istiyorum ancak sana cevap vermek zorundayım bilge arkadaşım,öncelikle hayran olduğun batı bugünkü şeklini uzak doğudaki afyon savaşlarına,deney çöplüğüne çevirdiği Afrika'daki altın ticaretine,Afganistan'daki haşhaş bloğuna,opec(petrol ihraç eden ülkeler) üzerinden petro-dolar savaşlarına,Cıa kontrollü Nato merkezli oluşturulmuş yasa dışı istihbarat örgütlerine,yarım asır gibi bir sürede 70 milyonu aşkın kızılderili katliamına,2.dünya savaşından sonra bilakis soğuk savaş yıllarında tavan yapan devletlerin kontrolsüz silahlanmasına,Imf ve dünya bankasının devletleri borçlandırmasına,finansal entellektüel ağın borsalardaki manipülasyonuna,mafyöz yapılanmaları kullanabilmek için kurulmuş trilateral komisyona,genelinde anglo-sakson politikalara borçludur.
Bir insan eğer aşık ise sevdiğinin kusurunu görmez sizin durumunuz da böyle açıklanabilir,öncelikle şu batı tutuculuğunu bi kenara ayırın ayrıca Almanya ve vb ülkeler törere el altından verdiği desteği görmemezlikten gelemezsiniz.İsviçre ise kara paraların aklanması için kurulmuş banka ülkesidir.Son olarak yine çok şey biliyormusunuz..
not:Kişilerin oluşturdukları fikir ve inanç hareketleri olsa olsa tarikat olur din olmaz budizm de din değildir.
Hep bir huzursuzluk var sanki burada insanlar birbirini inceliyor surekli bir rekabet hep bir kasintilik bir kalıbına uydurmak icin caba bir ozentilik. Olmuyor ben burada mutlu değilim daha once de gittim uzağa ailemden ayrı her seferinde dönüşte mutsuzdum dönmek istemiyorum diye ağladım. Oraya gidince de hiç homesick hissetmedim cok mutluydum.
:) çooook doğru... aynen öyle, kimse kimsenin bakış açısını anlayamaz, boşu boşuna hayatımı millete bir şeyler anlatmaya çalışmakla geçirmemeliyim. hayat kısa, kısa olduğu kadar da güzel. geldiğimden beri büyük gelişme gösterdim aslında, ilk gün kimseyle konuşmuyordum ağlıyordum şimdi dışarı çıkmaya başladım hatta annemle kek yapacağız birazdan. bugün keyfim yerinde. daha iyi olacağım inşallah:)
Anne ile kek yapmak :) Ne kadar güzel, benim icin bir daha mümkün olmayan bir mutluluk kıymetini bil, tadını cıkar bu anın..
aynı sorunu yaşıyoruz tamamen aynı hissediyorum bende,bende yurtdışına gittiğimde ailem beni 2 kez aradı,ben hiç görüşmek bile istemedim,sevmediğimden değil ama aradıkları an kabus geri dönecek gibi,eve dönmemi isteyecekler gibi hissediyorum.
şimdi para biriktiricem bütün sene,okulun bittiği gün yurtdışına gidicem başladığı sıralar dönücem,inanılmaz sıkıldım keşke vatandaşlığım olsa durmam burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?