Yaşam Boyu Spor :)

Yettim gayri.
Ben simdi bi okim bakim neler yapcakmisiz.
Ben az kiloyum ama malum yillarca ayni beden olunca pant. Dar geliyo.
3kilo fazlami atmam lazim
Yurumeye tek basina usenen biriyim.
Spor salonunuda biraktim cnm cunku evle mesafem baya vardi terli terli ciktim hep(uzerimi degismeme firsatim kalmiyo eve donmem gerekiyodu oglumun okul donus saati dershane saati vs )
Faranjitte olunca biraktim orayi ucretsizdi ya zaten.

Evde bisiler yapim bakalim az yemek+spor olunca degisen bisi olcak mi

merhaba canım hoşgeldin biz yeni squata başladık topikçe ,sen de katıl istersen??bir iki sayfa geride var program ve video..ben de yalnız yürümeye çok üşenenlerdenim.leslie yaptın mı hiç?bak onunla yalnız yürüyor hissetmiyorum

Yok cnm yapmadim
Duydum ama nasil yapilir nekadar yapilir hiiic bilmiyorum okuyorum sayfalari neler kacirmisim burda yahu!
Ben size eslik ederim
Hem resimle hemde motivasyonla sizdende bunu gorcemi biliyorum.
Haydii bakalim niyet ettim diyet etmeye.

Soğuk havaya aldırmadan yürüyüşümü yaptım

Eklentiler

• IMG_20150323_114315.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 77
Görüntüsünden utanıp giymediğim spor ayakkabılarımla yaptım yürüyüşü ve gerçekten spor ayakkabısının farkı bu dedim

Kızlar merhaba bayıldım muhabbetlerinize bayadır sessiz sessiz kuytuda takip ediyorum sizi:)spor egzersiz bilginize hayran kaldımmm.
Tanışalım mı?Belki şu garibana da bir yol gösterirsiniz
29 yaşındayım kamuda bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum 11 yıllık beraberliğimin son 3 yılı evli olarak geçmekteefazla kilolarımdan ve sigara bağımlılığımdan kurtulamaya çalışıyorum kurtulmayı becerebilirsem bir bebiş istiyorum.102.6 ile başladım geçen yıl al ver vs 85 kg indim nihayet.Boyum 1.73.ilkokuldan lise sonuna kadar lisanslı voleybolcuydum kas yogunluğum fazla imiş üniden bu yana hatta evlendikten sonrası ağırlıklı olmak üzere çooook hareketsiz bir yaşamın içerisindeim.Küçük bir ilçedeyim spor salonu lüxüm olmadığından evi bilimum spor malzemesiyle doldurdum.Her hafta çılgın planlar yapıp sonrası hüsran.nerden nasıl başlayacağımı kestiremiyorum spora.Engin bilgilerinize ihtiyacım var evdeki malzemelerim
Koşu bandı
Eliptik bsiklet
Trambolin
Revoflex,Twister,dambıl,ip
Pilates seti(büyük top küçük top lastik çember herbişeyi var:)

Var var var da ben hangisinden ne zaman nasıl yapacağımı bilemiyorum.ha bi de videolar(leslie,slim in 6 ,jillian vs) ve mekik squat vs gibi şeylerde var benim yerimde olsanız nasıl bir program yapardınız:)Yaardımlarınza ihtiyacım var.

merhaba öncelikle hoş geldin.
ne güzel bir sürü imkanın var, öncelikle ben olsam sağlam bir kardiyo programı hazırlardım kendime. bunun için de eliptik bisiklet ve koşu bandını kullanırdım. kardiyo programı kilo vermeni sağlayacak. eğer spor geçmişin varsa spora da dayanıklısın.
bir saatlik bir kardiyo programının ardından 40-50 dakikalık bir pilates çalışması bence hem kaslarının sertleşmesini önler hem de kaslarının toplanmasını değil, uzamasını sağlar. bir gün spor bir gün rest giderek haftayı tamamlardım.
eğer ben ikisini aynı güne koyamam diyorsan bir gün kardiyo bir gün pilates yapıp hafta sonunda bir ya da eğer tempo ağır geliyorsa 2 günü boş bırakabilirsin bence.
100 kilonun üzerindekilere hızlı bir kardiyo çalışması önermiyorlar ama boyuna göre yaklaşık bir 10-15 kilo fazlan var, istersen önce bir doktorla konuş.
koşu eliptik gibi sporlarda önerilen bir yavaş bir hızlı tempodur. örneğin kendine 3 dakika yavaş 3 dakika max. hız gibi limitler koyup 25-30 dakikalık bir antrenman yapabilirsin. ya da kendine uygun nefesini doğru kullanacağın bir program hazırlayabilirsin, bedeninin direncini sen biliyorsun.
ben hem kardiyo hem de pilates/yoga gibi sporların bir arada yapılması gerektiğini sadece kardiyo ya da sadece yoganın yeterli olmadığını düşünüyorum kendim de günde 50 dakika kardiyo 50 dakika pilates çalışıyorum ama vücudunun tepkilerini ölçecek olan sensin.
hoş geldin ve kolay gelsin

Hosbuldum yardimci oldugun icin cokkk tesekkurler.evet kosu bandinda genelde senin dedigin gibi interval yapiyorum.malzeme cok olunca kafa karisikligindan hicbirine dokunamiyordum.aslinda tambolin cok zevkli 15 dklik bir calisma kosu bandindaki 1 saate esdegermis aslinda bir baslayabilsem eminim onuda yapim sunudaa diyecegimde zor olan baslamakta.
Kilo fazlam cok ama atik bir siskoyum yillar oncesinin sporunun faydalari vucudum haldur huldur yagli degil hatta bir ara foto ekleyeyim.en kisa surede program yapip aranizda olmak istiyorumm.

arkadslar merhabaa. Program dedıgınız Şu 50 Squatla başlayıp snra 5 er 5er artırdıgımız degıl mı ???

Ben Leslieden sonra squatımıda yapıyorum bı ay bıttı başlayalı totom yuvarlar ve daha dik duruyooo Amaaaa sanırım vucut ve beslenmemın dengesızlıgıyle alakalı selülitlerim aynı duruyoo napcamı bılmıyorum dun farkı gormek için banyoda iyice inceledim kendımı sonrada oturdum agladımmm (( yaa sizleri okudukca motivem artıyo sonucda daha sadece bi ay oldu di mii devam etmelıyım

ama squatın işe yaraması için doğru beslenmek de lazım, bir kere yağlı besinlerden uzak durmak gerekiyor, kızartma vs yok, asitli içecekler yok, kahve sınırlı. protein düzgün alınmalı, sebze ve lifli besinler alınmalı, bunlara dikkat etmek lazım.

rica ederim.
trambolin çok faydalı. yapabilirsen çok güzel. kendine bir liste hazırlasan? alternatifli, örneğin pzt yarım saat koşu bandı ya da trambolin... bir düşün istersen.

ama zaten asitli içmem tek kotu alışkanlıgım kahve günde 2 3 içerim diğerlerinde sorunum yok . inşallah daha sıkı sarılcamm squataa

ama zaten asitli içmem tek kotu alışkanlıgım kahve günde 2 3 içerim diğerlerinde sorunum yok . inşallah daha sıkı sarılcamm squataa
acaba selülit seviyen mi fazla.
belki de vücudundaki yağ oranı fazladır. squatın selüliti de temizlemesi gerekiyor çünkü. bence de devam et sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…