Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Tavirlari bu yonde olsa yine alinir. "Abla bana yurt cikmadi. Bir sure sende kalabilir miyim? Iş bulayim, okula gidip geleyim, okuldan bir ev arkadasi bulmaya çalışırım. Para biriktirir ev tutarim. " tarzinda bir tavirda da degiller. Yurt cikmazsa sendeyim diyormus kiz.

Eskiden olsa bunlar hep filmlerde olur sanirdim ama gündüz kusagi programlari ve kadinlar kulübü sagolsun, herkesin kendimiz gibi olmadigini görüyoruz.

Tüm akrabalarinizdan yardım ister ve özel turda mi yerlestirirsiniz?özel yurtlar aylık en az 1000 değil mi?hatta herşeye zam geldi.daha da fazla olabilir..insanlar 3-5 defa yardım eder..ayrıca aylık ne kadar verecekler..4 kişi verse gene en az 250 yapar..yapmayın Allah aşkına..yıllarca kim verir her ay para...yada kaç kişi verir

burs illa en başarılara çıkacak diye bir şey elbette yok. ama özel üniversite çok büyük önyargı burs verilirken ( en iyi 3-5 tanesi hariç). babamı çok erken kaybettiğim için burslarla okumuş biri olarak söylüyorum bunu. istanbulda okudum ablamla, kardeşimde başka şehirde okudu, yaş farklarımız az olduğu için peşpeşe girdik ve burslar olmasaydı mümkün değildi okumamız. kimi yerden başarı, kimi yerden ihtiyaç bursu aldık, ve asla tek bir bursla geçinmek mümkün değil, yetmiyor. devlet yurtları dolmuş zaten. bu kız hem kalacak yer ihtiyacını hem geçimini nasıl sağlayacak. kervan yolda düzülür diye başlanır mı üniversiteye. sıralamasına bakılırsa,zehir gibi bir çocuk değil, dersleri kötü gider bursunu kaybederse ne olacak? ailenin en başta bütün adımları yanlış. keşke bu aşamalarda da çocuklara ve ailelere en uygun planı yapan kurumlar olsa. bu profilde biri bana gelse kızım kafayı mı yedin o üniversitede okuyacağına sana burs verelim bir sene dershaneye git senin emeğin bizim paramız ziyan olmasın derdim açıkça.

çevremde böyle böyle 4 seneyi akrabasında geçiren gördüğüm bir kişi var, maddi durumları da fena değildi benimkilerin, sonunda evin kızıyla üniversite okumaya gelen kız kavga ettiler ve aileler hala küs. ben olsam kabul etmem. yeni evli değilim, bekarım yine etmem. yatılı misafirlikten de asla hoşlanmam. yeni evli bi çifte sormadan direkt onda kalırım demek de pişkinlik ve bu pişkinlikte bir aile önünü kesmezseniz daha çok pişkinlik yapar.

Açıkçası konu sahibine çok güvenmiyorum ben. Hem burada çizdiği profil sebebiyle hem de çocuğun sıralamasının kazandığı üniversitenin falan biz tepki gösterdikten sonra ortaya çıkması sebebiyle.

Az önce de yazdım zaten, çocuğun bilgileri gelirse ona göre yol izleyeceğim ben de. Gerekirse bir sene daha hazırlanması yönünde de yol gösterebilirim.

Hayır çıkmıyor. Çoğuna çıkmıyor.
Kaldı ki istanbuldan bahsediyoruz, yedekler binleri buluyor.
Konunun hepsini okumadım ona göre yorum yapıyorum kızlar. :)
Ama Narcissa haklı. Değil İstanbul, İç Anadolu'nun ortasından bildiriyorum barınma işi büyük sıkıntı artık. 4 sene önce mezun oldum ben, öğrencilik hayatım çok da uzak değil. Ama o zaman böyle değildi, yurt çıkardı yedeklerden vs. Olmadı yarı özel, özel bir şekilde ayarlardık. İkinci üçüncü senede eve çıkanlar da olurdu. Ama artık çok zorlaştı. Bizim burada bile dandik dandik evlere 1500-2000 bin kira falan istiyorlar. Eskiden bu fiyata lüks evlerde otururduk burada.
Kaç gündür haberler bunlarla çalkalanıyor. Dışarıda kalan öğrenciler var, bildiğiniz sokakta yatıp kalkıyorlar. Bunlar şaka değil arkadaşlar, cidden var böyle bir şey. Youtube'da özel yurtları gezen youtuberlar vardı geçen gün, fiyatlara şok olursunuz. Aylık iki bin istiyor adam, bir gece kalmazsınız o yurtta. Yurt demeye de bin şahit ister zaten. İnsani şartlarda olanlar iste 5 bin falandı. Durum aynen bu arkadaşlar. Kesinlikle abartmıyorum.
Şimdi şu durumdayken rastgele tercih yapmak büyük düşüncesizlik. Kalacak yer yokmuş, durumları da iyi değilmiş. Ben olsam İstanbul'u yazmazdım, kazandığım bölüm tıp falan değilse. Ki yeni açılan bir üniversite demiş, puanı da düşükmüş, o zaman bölüm de çok iyi değil demektir.
Ben de bursla okudum, ailemden hiçbir şey almadım. Ama bir planım vardı, kimseye güvenerek çıkmadım yola. Minimum 18 yaşında olan biri kendi planını yapıp yolunu ona göre çizmeli. Akrabaya tanıdığa güvenmemek lazım, ben bunu bilir bunu söylerim.

Universiteyi yazdi mi? Ben gormedim, hangisiymiş?

mirtacim ben neden anlatamadim bilmiyorum yani sen alintiladin diye sana yazdim yukarida zaten onlara da yazmistim. gercekten saskinim yani basit bir yorum, bir fikir yuzunden bu kadar tepki gordugume. yapacagi bir sey yoksa konu sahibinin yakasina yapismiyorum, sadece hani evine almiyorsan da basindan atma bir cozumu varsa ilgilenebilirsin bunu soyledik. belki kizin annesi dusundu ne bilelim kisitli bilgiyle yorum yapiyoruz.

cok saskinim gercekten burada yaptigim yorumun hesabini verdigim icin. no offense yani bunu sana demiyorum, genel manada garip bir hava var sanki ilk kez duyulan bir fikir one atmisim gibi.

İşin kötü tarafı da şu, bitirince işsiz kalma riski var. Ne bileyim ya, güzel güzel bölümleri bitirenler bile işsiz kalıyor, kaldı ki bu bölümlerle... Yani attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyebilir. Bunu da hesap etmek lazım.

Gayet aciklayici yazmis. Tonla üniversite var ve okuma yazma bilen artık üniversiteye yerleşebiliyor. Sonucunda da 4 - 2 yıl boşa gecmis zaman, issizlik universite okurken maddi kayıp. İlk mesajinda da yazmış ek tercihle yerleşmis.
Kızın bilgilerini de hemen veremeyebilir yani ilk önce bir kizla konusmasi gerek degil mi?

çok düşüncesizce ve ayıp. yeni evli olmasanız da evinizde uzun süreli bir misafir istemeyebilirsiniz.
istanbulu kazanacak puanı olduğuna göre kendi şehirleri boston falan değilse orayı da kazanıyordur muhtemelen, demek ki istanbulda okumak istiyor ki hakkıdır.
ama sizinle konuştuklarında açıkça bir kaç günlük bir durum olmadığını, sizin de kızın da rahatı açısından uygun olmadığını söyleyin bitsin.
kazandığı bölümün meslek odası dahil burs veren yerler olabilir. araştırmak lazım

40 sayfaaa olmuşş ama yazmazsam olmazzz yanii
Kimse istemiyorsa evine almasın ama size böyle bir teklifte bulunulmadan bir şey derseniz bence çok anlamsız olur saçma olur
Emrivaki yapılmak istenmesi hoş değil evet de insanlara ya bir kere daha hazırlansın burası maddi açıdan çok zor şehir bilmem ne denmesi de hoş değil bence

Demek ki onlar kararını vermişler
Keza üniversite sınavına hazırlanmak da aslında ciddi para gerektiriyor kitaplar aşırı pahalı benim dönemimdekilerle kıyaslanmayacak kadar pahalı

Ki evet istanbulda yurt çıkması çok zor aşırı zor hatta kalabalık şehir de onlar da araştırıyorlardır herhalde

Sizin yapacağınız tek şey size söylenildiğinde hayır demek bunun da başka yolu yok söylenmeye hiç gerek yok.
Kıytırık üniversite kıytırık bölüm bilmem ne durumuna girmeyin dahi

Özellerde var mı bilmiyorum ama bizde kütüphanede öğrenci çalışıyor ve gayette iyi para alıyor ve saatleri çok iyi
Zaten kendisi de alternatif düşünüyordur zira öğrenci olarak da harcaması olacak

İnsanların dediği evet evinize almayın ama elinizden az da bir şey geliyorsa yapmaya çalışındı sanırım

Ki keza ne üniversitelerden mezun olup nerelerde olanı gördüm
Odtüden mezun olup (inanın) iş bulamayını da gördüm

Tekrar hazırlanmak demek para demek psikoloji demek bla bla demek
O da bedavaya değil inanın

Her seye inaniyorsunuz ya saka gibi. Keske insanlarin yazdiklarina, soylediklerine hemen inanabilsem. Biri burs buluyor, biri evini aciyor. Bu tipki seye benziyor. Sirf davayi kazanmak icin, ictihadin sadece isine gelen kismini dilekceye yapistirmaya. Geri kalan kisim aleyhe halbuki. Cevir cevir nerden hakli cikarim olayi yani. Amaaan.

Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş.
şu üstteki, konu sahibinin ilk mesajından bir kesit.
teklif meklif yok bam bam bam yani.
sormak yok, teklif etmek yok direkt ben de sana geliyorum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…