- 28 Mart 2020
- 21.784
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.570
- 598
- Konu Sahibi streshanim
-
Tavirlari bu yonde olsa yine alinir. "Abla bana yurt cikmadi. Bir sure sende kalabilir miyim? Iş bulayim, okula gidip geleyim, okuldan bir ev arkadasi bulmaya çalışırım. Para biriktirir ev tutarim. " tarzinda bir tavirda da degiller. Yurt cikmazsa sendeyim diyormus kiz.Bunları duyarcı, hümanist diyenlere söylemen gerek. Ben öyle bir şey söylemedim. Benim söylediğim şey konu sahibinin bulabileceği bir çözüm yok bu olayda. Kızın işe girip hem çalışıp hem okuması lazım. Başka bir çözümü yok bunun.
Eskiden olsa bunlar hep filmlerde olur sanirdim ama gündüz kusagi programlari ve kadinlar kulübü sagolsun, herkesin kendimiz gibi olmadigini görüyoruz.Yok ben kocayı kastetmedim zaten sadece.
Evin içinde başka kadın ...hem kocanın aklı kayabilir sonuçta yeni evliler kocasını tanımıyor kız daha.
Hem de evin içinde yine başka bir kadın...kocaya iftira atabilir, senin de dediğin gibi durduk yere huylanip zanlar üzerine olabilir, adama göz dikebilir, ev sahibi olan kadin biseyine müdahale etse ondan intikam alayım diye henüz çocuk yaşta olduğu için misafir her yolu deneyebilir filan falan ....
Tüm akrabalarinizdan yardım ister ve özel turda mi yerlestirirsiniz?özel yurtlar aylık en az 1000 değil mi?hatta herşeye zam geldi.daha da fazla olabilir..insanlar 3-5 defa yardım eder..ayrıca aylık ne kadar verecekler..4 kişi verse gene en az 250 yapar..yapmayın Allah aşkına..yıllarca kim verir her ay para...yada kaç kişi verirAynı düşümcedeyim. İstanbul’daki bi üni ile Ankara İzmirde değilse başka yerleri nasıl kıyaslarsınız. Baba yok maddi durum yok akrabasınız bile burs verebilecek misiniz? Tüm okul hayatını ya da bir kaç yılını sizde geçirmesi mümkün olmaz birkaç gün idare edip bir yer ayarlayabilecek misiniz? Yerinizde olsam yurt çıkmazsa tüm akrabalarımdan yardım etmelerini ister özel yurda yerleştiririm.
burs illa en başarılara çıkacak diye bir şey elbette yok. ama özel üniversite çok büyük önyargı burs verilirken ( en iyi 3-5 tanesi hariç). babamı çok erken kaybettiğim için burslarla okumuş biri olarak söylüyorum bunu. istanbulda okudum ablamla, kardeşimde başka şehirde okudu, yaş farklarımız az olduğu için peşpeşe girdik ve burslar olmasaydı mümkün değildi okumamız. kimi yerden başarı, kimi yerden ihtiyaç bursu aldık, ve asla tek bir bursla geçinmek mümkün değil, yetmiyor. devlet yurtları dolmuş zaten. bu kız hem kalacak yer ihtiyacını hem geçimini nasıl sağlayacak. kervan yolda düzülür diye başlanır mı üniversiteye. sıralamasına bakılırsa,zehir gibi bir çocuk değil, dersleri kötü gider bursunu kaybederse ne olacak? ailenin en başta bütün adımları yanlış. keşke bu aşamalarda da çocuklara ve ailelere en uygun planı yapan kurumlar olsa. bu profilde biri bana gelse kızım kafayı mı yedin o üniversitede okuyacağına sana burs verelim bir sene dershaneye git senin emeğin bizim paramız ziyan olmasın derdim açıkça.Dedikleri gibi olsa ilk 3 üniversiteden birine giremeyen ya da tıp falan okumayan hiç bir çocuk burs alamazdı.
İzmirde Karşıyaka belediyesinin her apartman bir çocuk okutuyor kampanyası var mesela. 50-100 aidat verir gibi birleşip bir öğrenciye yardım yapıyorlar. Bursu sadece kurumsal bişey sananlar için söylüyorum.
Çocuğun bilgileri gelirse ben de bakacağım duruma. Birkaç yere ileteceğim. Ha zaten konu sahibinin dediği gibiyse burs bulmamız zor olur, yok değilse bakarız bir çaresine.
Açıkçası konu sahibine çok güvenmiyorum ben. Hem burada çizdiği profil sebebiyle hem de çocuğun sıralamasının kazandığı üniversitenin falan biz tepki gösterdikten sonra ortaya çıkması sebebiyle.burs illa en başarılara çıkacak diye bir şey elbette yok. ama özel üniversite çok büyük önyargı burs verilirken ( en iyi 3-5 tanesi hariç). babamı çok erken kaybettiğim için burslarla okumuş biri olarak söylüyorum bunu. istanbulda okudum ablamla, kardeşimde başka şehirde okudu, yaş farklarımız az olduğu için peşpeşe girdik ve burslar olmasaydı mümkün değildi okumamız. kimi yerden başarı, kimi yerden ihtiyaç bursu aldık, ve asla tek bir bursla geçinmek mümkün değil, yetmiyor. devlet yurtları dolmuş zaten. bu kız hem kalacak yer ihtiyacını hem geçimini nasıl sağlayacak. kervan yolda düzülür diye başlanır mı üniversiteye. sıralamasına bakılırsa,zehir gibi bir çocuk değil, dersleri kötü gider bursunu kaybederse ne olacak? ailenin en başta bütün adımları yanlış. keşke bu aşamalarda da çocuklara ve ailelere en uygun planı yapan kurumlar olsa. bu profilde biri bana gelse kızım kafayı mı yedin o üniversitede okuyacağına sana burs verelim bir sene dershaneye git senin emeğin bizim paramız ziyan olmasın derdim açıkça.
Konunun hepsini okumadım ona göre yorum yapıyorum kızlar. :)Hayır çıkmıyor. Çoğuna çıkmıyor.
Kaldı ki istanbuldan bahsediyoruz, yedekler binleri buluyor.
Kesinlikle eskiden lise cagı Üniversites çağı kız sayılırdı sakin olursu ama simdi ki lise üniversite çağı kızların yarısı hepsi değil çok ateşlilerBir de nasıl guveniyorsunuz ki ? Aynı evin içinde başka kadın
Universiteyi yazdi mi? Ben gormedim, hangisiymiş?Açıkçası konu sahibine çok güvenmiyorum ben. Hem burada çizdiği profil sebebiyle hem de çocuğun sıralamasının kazandığı üniversitenin falan biz tepki gösterdikten sonra ortaya çıkması sebebiyle.
Az önce de yazdım zaten, çocuğun bilgileri gelirse ona göre yol izleyeceğim ben de. Gerekirse bir sene daha hazırlanması yönünde de yol gösterebilirim.
mirtacim ben neden anlatamadim bilmiyorum yani sen alintiladin diye sana yazdim yukarida zaten onlara da yazmistim. gercekten saskinim yani basit bir yorum, bir fikir yuzunden bu kadar tepki gordugume. yapacagi bir sey yoksa konu sahibinin yakasina yapismiyorum, sadece hani evine almiyorsan da basindan atma bir cozumu varsa ilgilenebilirsin bunu soyledik. belki kizin annesi dusundu ne bilelim kisitli bilgiyle yorum yapiyoruz.Bunları duyarcı, hümanist diyenlere söylemen gerek. Ben öyle bir şey söylemedim. Benim söylediğim şey konu sahibinin bulabileceği bir çözüm yok bu olayda. Kızın işe girip hem çalışıp hem okuması lazım. Başka bir çözümü yok bunun.
Yazmadı bölümü de okulu da. Ben görmedim en azından.Universiteyi yazdi mi? Ben gormedim, hangisiymiş?
kizin bilgilerini verdi mi?Yazmadı bölümü de okulu da. Ben görmedim en azından.
Hayırkizin bilgilerini verdi mi?
İşin kötü tarafı da şu, bitirince işsiz kalma riski var. Ne bileyim ya, güzel güzel bölümleri bitirenler bile işsiz kalıyor, kaldı ki bu bölümlerle... Yani attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyebilir. Bunu da hesap etmek lazım.Aynen böyle. Okul bomboş. Çok kıytırık okullar olduğu için tabir-i caizse yoldan öğrenci topluyorlar. Kefil olunup, vakıf, dernek, iş adamlarına yüz suyu dökülüp burs istemeniz sizi mahçup edebilir. Çünkü ortada bir başarı yok. Zaten bu yüzden kızıyorum o zaman neden kudurmuş gibi şu imkansızlık ve zor zamanda illa İstanbul tercih ediyorsun? Ediyorsun çünkü Anadolu’daki en niteliksiz devlet üniversitesini bile kazanamıyor, sıralamaya giremiyorsun.
Gayet aciklayici yazmis. Tonla üniversite var ve okuma yazma bilen artık üniversiteye yerleşebiliyor. Sonucunda da 4 - 2 yıl boşa gecmis zaman, issizlik universite okurken maddi kayıp. İlk mesajinda da yazmış ek tercihle yerleşmis.Maddi durumları yok ve istanbul pahali bir şehir. Şartlara göre hareket etmeleri çocuk için de daha iyi olurdu. Kaldı ki yazılan üniversite yeni kurulmus bir üniversite. Çocuğun puanı çok düşük. Yeni kurulduğu için sadece puan buraya yetiyormuş. Başka hiçbir yere puan tutmuyor. Yaşadığı şehirde de cok kaliteli üniversiteler var. Bir sene daha çalışıp onlardan birisini kazanabilirdi. Sırf girsin diye zoraki yazılan bir yer yani burası.
Ben maddi durumum olursa zaten burs veririm. O ayrı bir olay. Ama ben yeni evliyken benim evime yerleşmesi çok ayrı bir olay..
çok düşüncesizce ve ayıp. yeni evli olmasanız da evinizde uzun süreli bir misafir istemeyebilirsiniz.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
şu üstteki, konu sahibinin ilk mesajından bir kesit.Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş.
40 sayfaaa olmuşş ama yazmazsam olmazzz yanii
Kimse istemiyorsa evine almasın ama size böyle bir teklifte bulunulmadan bir şey derseniz bence çok anlamsız olur saçma olur
Emrivaki yapılmak istenmesi hoş değil evet de insanlara ya bir kere daha hazırlansın burası maddi açıdan çok zor şehir bilmem ne denmesi de hoş değil bence
Demek ki onlar kararını vermişler
Keza üniversite sınavına hazırlanmak da aslında ciddi para gerektiriyor kitaplar aşırı pahalı benim dönemimdekilerle kıyaslanmayacak kadar pahalı
Ki evet istanbulda yurt çıkması çok zor aşırı zor hatta kalabalık şehir de onlar da araştırıyorlardır herhalde
Sizin yapacağınız tek şey size söylenildiğinde hayır demek bunun da başka yolu yok söylenmeye hiç gerek yok.
Kıytırık üniversite kıytırık bölüm bilmem ne durumuna girmeyin dahi
Özellerde var mı bilmiyorum ama bizde kütüphanede öğrenci çalışıyor ve gayette iyi para alıyor ve saatleri çok iyi
Zaten kendisi de alternatif düşünüyordur zira öğrenci olarak da harcaması olacak
İnsanların dediği evet evinize almayın ama elinizden az da bir şey geliyorsa yapmaya çalışındı sanırım
Ki keza ne üniversitelerden mezun olup nerelerde olanı gördüm
Odtüden mezun olup (inanın) iş bulamayını da gördüm
Tekrar hazırlanmak demek para demek psikoloji demek bla bla demek
O da bedavaya değil inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?