- Konu Sahibi streshanim
-
Bir de Mune hanımcığım, o yaşlarda sanıyor musunuz ki sizin takip etmenizi, müdahale etmenizi kabul etsinler. Etmezler yani, şahsen ben etmezdim o yaşta. Canımın istediğini yapmak istiyordum, en küçük uyarı bile deli ediyordu, zıddına gidiyordum. Ki çok da uç şeyler yaşamadım, kendi çapımda ergendim.Bugün en kötü üniversite ve bölüm de olsa, en iyi üniversite ve kabul gören bir bölümde olsa okumak işi maalesef para işine döndü, bu yadsınamaz bir gerçek.
Tvden takip ediyorum, öğrenci şehri diye bilinen şehirlerde dahi kiralar acayip artmış, yurt deseniz sorun haline gelmiş, bir de ne olursa olsun işin bir de şu boyutu var, yurtta 4-5 kişiyle aynı odada kalma ihtimaliniz yüksek, yurt yemeklerini de sevmeyebiliyorsunuz, yeğenlerim şehirdışında okudu onlardan az çok biliyorum işte, ne oluyor eve çıkmak istiyorsunuz ya da halihazırda o şehirde bir akrabanız varsa onda kalmak daha işinize geliyor, kuzene bu akşam şunu yapsana yiyelim diyebilirsiniz ama yurt yemekhanesine menü sunma imkanınız olmaz.
Ne oluyor zamanla arada kalmalar sürekliye dönebiliyor, ben şahsen ergenlik çağındaki birinin sorumluluğunu alamam, saldım çayıra diyemem peşine düşme ihtiyacı duyarım, peşine düşsen annesi sana ne dese bir dert, kendi haline bıraksan başına bir şey gelse bin dert.
Söylemesi kolay ama yapması zor şeyler bunlar, hal böyleyken çocuklar okumasın mı? Okusun ama madem anne var sadece, ben olsam kızım İstanbul'da okumak istiyorsa toplar pılımı pırtımı İstanbul'a gelirim, bak o zaman akrabalara derim işte ben oraya geleceğim bana iş bakalım, kalacak bir göz odada da olsa yer bakalım bana bir yardımcı olun diye, bir iş ayarlarım, ana-kız çalışırım, hem kızım bir yandan okur hem ben başında olurum, ben şahsen ergenlikteki kız veya erkek çocuğunun sorumluluğunu ne kimseye yüklerim ne de bana yüklemelerini isterim.
Yıllar evvel Müge Anlı' da üniversiteli Sinem konusu vardı bilmem siz hiç duydunuz mu? O zamanlar çocuksunuzdur ama anneniz izlemiştir belki.Bir de Mune hanımcığım, o yaşlarda sanıyor musunuz ki sizin takip etmenizi, müdahale etmenizi kabul etsinler. Etmezler yani, şahsen ben etmezdim o yaşta. Canımın istediğini yapmak istiyordum, en küçük uyarı bile deli ediyordu, zıddına gidiyordum. Ki çok da uç şeyler yaşamadım, kendi çapımda ergendim.
Şimdi canım bugün geç geldin, acaba nereye gittin, bir haber mi verseydin desen sana hı hı çeker. İçinden sana ne be, annem sanıyor kendini der. Kız zaten annesinin yanında belli bir kontrol içinde yaşıyor. İstanbul'a gelince rahatlamak isteyecek haliyle. E burada da bir kontrol eden olursa tamam deyip oturacak mı? Hiç sanmıyorum. Bu sefer saman altından su yürütme çalışmaları başlar. Hiç müdahale etmesen o da sıkıntı şimdi. Bu sefer sana bayılır ama, x ablam arkadaşım gibi demeye başlar kesin. Ama her iki durumda da başına bir iş gelse, bununla yüzleşecek olan siz olursunuz.
Peki benim olmayan bir çocuğun ergenlik problemleri ile uğraşmak ister miyim? Hayır. İyilik olsun diye bile yapmam bunu. Çok büyük bir sorumluluk bu. Çocuk yapmak gibi bir şey ya. Öyle ne olsun canım gelir kalır bir süre demekle olmaz.
Herkes doğurduğu çocuğun peşine düşsün arkadaş. İşte boşuna bdvde insanlar bakamayacaksınız yapmayın demiyor.
Bakmaktan kasıt ağzına iki lokma tıkmak demek değil. Okulunu bitirip eli ekmek tutana değin sponsor oluyorsun anne baba olunca işte. Kimse de kusura bakmasın, her anne baba bunu yapmaya MECBUR. Okumak en doğal hakkı çocuğun. Tamam marka kıyafetler alamayabilirsin, son model telefonlar, pcler vs. de alamayabilirsin. Ama okutmak zorundasın.
Liseyi bitirmiş bir çocuk nerede kalacağım diye düşünmemeli. Bir öğrencinin işi ders çalışmaktır. Sen dersini çalış, istediğin bölümü kazan, gerisi bizde çocuğum diyebilmek gerek Mune hanımcığım.
Gerçekten çevrenizde hiç çocuk okutan yok mu? Çocuk okutan derken kendi çocuğunu okutandan bahsetmiyorum, ihtiyacı olan çocuklara düzenli yardım yapan kimse yok mu tanıdığınız. Yani bunu böyle uzaylı görmüş gibi karşılamanız çok tuhaf bence.İstanbulda pencereden kafanı çıkarsan gidiyor 50 lira. Minik minik paralar vererek akrabaların çocuk okutması için sülalenin aşiret olması gerek. Böyle anne babası 30 kardeş falan olmalı. 4 yıl boyunca her ay 500 tl gibi bir parayı da vermezler zaten niye versinler. Hiç hoş bir şey de değil tüm akrabalardan tek tek para istemek. Hem de tek seferlik de değil en az 4 yıl boyunca.
Ayrıca bu sülaledeki tek öğrenci bu kız mı? İlerde sülaledeki diğer anne babalar ben de fakirim benim de çocuğumu okutun deseler napıcak bu sülaledeki parası olan kişiler ömür billah bunlarla mı uğraşacak?
bu yorum cok basit hesap olmamis mi sorsan yuzde 90 imiz musluman herkes zekatini sadakasini yakininda okuyan cocuklara verse bile kac cocuk okur.İstanbulda pencereden kafanı çıkarsan gidiyor 50 lira. Minik minik paralar vererek akrabaların çocuk okutması için sülalenin aşiret olması gerek. Böyle anne babası 30 kardeş falan olmalı. 4 yıl boyunca her ay 500 tl gibi bir parayı da vermezler zaten niye versinler. Hiç hoş bir şey de değil tüm akrabalardan tek tek para istemek. Hem de tek seferlik de değil en az 4 yıl boyunca.
Ayrıca bu sülaledeki tek öğrenci bu kız mı? İlerde sülaledeki diğer anne babalar ben de fakirim benim de çocuğumu okutun deseler napıcak bu sülaledeki parası olan kişiler ömür billah bunlarla mı uğraşacak?
Eşinize emri vaki yapmayın yeterli olur şahsen bana yapılsa çok kızarım ve eşinizin de bunu kabul edicegini pek sanmam sonuçta yeni evlisiniz ozeliniz var bir de çok düşüncesizce bir davranış çok ayıp bir durum sormadan yuzsuzluk olmuş ben gayette çok güzel bir şekilde red ederdim bir de devir artık çok kötü kimsenin kimseye güveni kalmadı eskiden annem derdi her güvendiğini evine sokma herkese güvenme diye çok haklıymış neler neler okuyoruz kayinpederiyle ilişki yasayan mi dersin baldizina aşık olan mi Allah korusunKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Ben vermesin dediğimi hatırlamıyorum. 50-100 vermeyle çocuk okutulmaz diyorum. Benim iki tane kardeşim okuyor konuya oldukça hakimim. Zaten kendisi veya yakını okuyan kişiler yazmış. Hiç parası olmayan ve kyk çıkmayan bir insan istanbulda okuyamaz. Full time bak part time da demiyorum full time çalışması lazım. O zaman da dersleriyle ilgilenemez. Üstelik özel ünide yemekhane ve kafeterya da pahalı.bu yorum cok basit hesap olmamis mi sorsan yuzde 90 imiz musluman herkes zekatini sadakasini yakininda okuyan cocuklara verse bile kac cocuk okur.
akrabalar 500 verir ogrenci kredisi kullanir part time calisir gayette okuyabilir bir cocuk ufak para istanbulda ise yaramaz diye kimse 50 100 vermesin mi
of ne alaka ya evde kicam var de kestirip at . hayir kuzeninin cocugu zaten ne alaka ? aradiklarinda esim istemiyo de geç .Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
ona ben de katiliyorum zaten 500 sadece bir yerden gelse bile o sadece yol parasina gider.Ben vermesin dediğimi hatırlamıyorum. 50-100 vermeyle çocuk okutulmaz diyorum. Benim iki tane kardeşim okuyor konuya oldukça hakimim. Zaten kendisi veya yakını okuyan kişiler yazmış. Hiç parası olmayan ve kyk çıkmayan bir insan istanbulda okuyamaz. Full time bak part time da demiyorum full time çalışması lazım. O zaman da dersleriyle ilgilenemez. Üstelik özel ünide yemekhane ve kafeterya da pahalı.
Gönlünden kopan verir ama vermek zorunda değil. Hayat planlaması akrabanın, sağdakinin soldakinin sadaka verme ihtimaline göre yapılamaz ana fikir bu.
Herkes buradan ahkam kesiyor.madem öyle konu sahibi ile iletişime geçin, burs verin..Ben ve etrafımdaki insanlar arkadaşlarım birine destek olmak istediğimizde ilk tercihimiz öğrencilerden yana oluyor. Tabiki de düzenli bir şekilde. Herkes gücünün yettiği kadar verir kimi 50 verir kimi 500 veriri. Sizin olmayabilir herkesin belli bir çevresi var isteyen toplayabilir bu parayı. Ayrıca 50-100 lira kimseyi batırmaz. Veren el alan elden üstündür derler.
neden HERKES birbirine laf sokmaya uste cikmaya calisiyor bende bunu anlamadim.[
Herkes buradan ahkam kesiyor.madem öyle konu sahibi ile iletişime geçin, burs verin..
Bu kız sizi çok etkiledi galiba.siz burs versenizGerçekten çevrenizde hiç çocuk okutan yok mu? Çocuk okutan derken kendi çocuğunu okutandan bahsetmiyorum, ihtiyacı olan çocuklara düzenli yardım yapan kimse yok mu tanıdığınız. Yani bunu böyle uzaylı görmüş gibi karşılamanız çok tuhaf bence.
Bilgilerini gönderirse konu sahibi inşallah.Bu kız sizi çok etkiledi galiba.siz burs verseniz
Laf sokmuyorum. .madem kendi ve çevresi onun dediği tarzda insanlar o zaman burs versin kız okusunneden HERKES birbirine laf sokmaya uste cikmaya calisiyor bende bunu anlamadim.
HERKES fikrini yaziyor sadece
Normalde yok öyle bir şey diyecek insanlar gelmiş size destek veriyorbu yorum cok basit hesap olmamis mi sorsan yuzde 90 imiz musluman
Dün akşamdan beri konu sahibine çocuğun ailesinden izin alıp uygun görürlerse iletişim bilgilerini bana vermesini söylüyorum zaten. Yanlış ata oynuyorsunuz.Laf sokmuyorum. .madem kendi ve çevresi onun dediği tarzda insanlar o zaman burs versin kız okusun
Ben bunu size yazmadım ki..siz yazdigima cevap verdiniz zatenDün akşamdan beri konu sahibine çocuğun ailesinden izin alıp uygun görürlerse iletişim bilgilerini bana vermesini söylüyorum zaten. Yanlış ata oynuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?