Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Bir de Mune hanımcığım, o yaşlarda sanıyor musunuz ki sizin takip etmenizi, müdahale etmenizi kabul etsinler. Etmezler yani, şahsen ben etmezdim o yaşta. Canımın istediğini yapmak istiyordum, en küçük uyarı bile deli ediyordu, zıddına gidiyordum. Ki çok da uç şeyler yaşamadım, kendi çapımda ergendim.
Şimdi canım bugün geç geldin, acaba nereye gittin, bir haber mi verseydin desen sana hı hı çeker. İçinden sana ne be, annem sanıyor kendini der. Kız zaten annesinin yanında belli bir kontrol içinde yaşıyor. İstanbul'a gelince rahatlamak isteyecek haliyle. E burada da bir kontrol eden olursa tamam deyip oturacak mı? Hiç sanmıyorum. Bu sefer saman altından su yürütme çalışmaları başlar. Hiç müdahale etmesen o da sıkıntı şimdi. Bu sefer sana bayılır ama, x ablam arkadaşım gibi demeye başlar kesin. Ama her iki durumda da başına bir iş gelse, bununla yüzleşecek olan siz olursunuz.
Peki benim olmayan bir çocuğun ergenlik problemleri ile uğraşmak ister miyim? Hayır. İyilik olsun diye bile yapmam bunu. Çok büyük bir sorumluluk bu. Çocuk yapmak gibi bir şey ya. Öyle ne olsun canım gelir kalır bir süre demekle olmaz.
Herkes doğurduğu çocuğun peşine düşsün arkadaş. İşte boşuna bdvde insanlar bakamayacaksınız yapmayın demiyor.
Bakmaktan kasıt ağzına iki lokma tıkmak demek değil. Okulunu bitirip eli ekmek tutana değin sponsor oluyorsun anne baba olunca işte. Kimse de kusura bakmasın, her anne baba bunu yapmaya MECBUR. Okumak en doğal hakkı çocuğun. Tamam marka kıyafetler alamayabilirsin, son model telefonlar, pcler vs. de alamayabilirsin. Ama okutmak zorundasın.
Liseyi bitirmiş bir çocuk nerede kalacağım diye düşünmemeli. Bir öğrencinin işi ders çalışmaktır. Sen dersini çalış, istediğin bölümü kazan, gerisi bizde çocuğum diyebilmek gerek Mune hanımcığım.

Yıllar evvel Müge Anlı' da üniversiteli Sinem konusu vardı bilmem siz hiç duydunuz mu? O zamanlar çocuksunuzdur ama anneniz izlemiştir belki.
Yanlış hatırlamıyorsam o kızcağız yanlış bir arkadaş seçimi sonucu öldürülmüştü, o vakitler annesinin üzerine bile gitti izleyiciler, neden kızının peşine düşmedin diye, ki bence yok yere linç yedi acılı anne, kız yurtta değil bir akraba yanında yaşıyorken bu olay yaşansaydı ne olurdu?
Neredeyse her gün haberlerde bir üniversiteli kız cinayetine denk geliyorum, henüz yürek yemedim kimsenin evladının sorumluluğunu alamam.

Son düzenleme:
Gerçekten çevrenizde hiç çocuk okutan yok mu? Çocuk okutan derken kendi çocuğunu okutandan bahsetmiyorum, ihtiyacı olan çocuklara düzenli yardım yapan kimse yok mu tanıdığınız. Yani bunu böyle uzaylı görmüş gibi karşılamanız çok tuhaf bence.

bu yorum cok basit hesap olmamis mi sorsan yuzde 90 imiz musluman herkes zekatini sadakasini yakininda okuyan cocuklara verse bile kac cocuk okur.
akrabalar 500 verir ogrenci kredisi kullanir part time calisir gayette okuyabilir bir cocuk ufak para istanbulda ise yaramaz diye kimse 50 100 vermesin mi

Eşinize emri vaki yapmayın yeterli olur şahsen bana yapılsa çok kızarım ve eşinizin de bunu kabul edicegini pek sanmam sonuçta yeni evlisiniz ozeliniz var bir de çok düşüncesizce bir davranış çok ayıp bir durum sormadan yuzsuzluk olmuş ben gayette çok güzel bir şekilde red ederdim bir de devir artık çok kötü kimsenin kimseye güveni kalmadı eskiden annem derdi her güvendiğini evine sokma herkese güvenme diye çok haklıymış neler neler okuyoruz kayinpederiyle ilişki yasayan mi dersin baldizina aşık olan mi Allah korusun

kiz zaten tercih yapmis bu sene gitmese okuluna seneye buyuk ihtimal hic bir yere yerlesemeyecek tercih yapip gitmedigi icin.
konu sahibinin yapmasi gereken sorumluluk kabul edemeyecegi evinin musait olmadigini bir an once soylemek.
cunku anne kiz belli ki ona guvenerek tercih yapmislar.
okullar acildi bile kiz haftaya elinde valiziyle kapiya gelirse sasirmasin sonra.
kendisi evine kabul edemecegini bildirsin ki ona gore onlar da bir care bulsun.
boylr kendi kendine kurulup sinirlenmeyle olmaz ki.

Ben vermesin dediğimi hatırlamıyorum. 50-100 vermeyle çocuk okutulmaz diyorum. Benim iki tane kardeşim okuyor konuya oldukça hakimim. Zaten kendisi veya yakını okuyan kişiler yazmış. Hiç parası olmayan ve kyk çıkmayan bir insan istanbulda okuyamaz. Full time bak part time da demiyorum full time çalışması lazım. O zaman da dersleriyle ilgilenemez. Üstelik özel ünide yemekhane ve kafeterya da pahalı.

Gönlünden kopan verir ama vermek zorunda değil. Hayat planlaması akrabanın, sağdakinin soldakinin sadaka verme ihtimaline göre yapılamaz ana fikir bu.

of ne alaka ya evde kicam var de kestirip at . hayir kuzeninin cocugu zaten ne alaka ? aradiklarinda esim istemiyo de geç .

ona ben de katiliyorum zaten 500 sadece bir yerden gelse bile o sadece yol parasina gider.
tercih yaparken herseyi dusunerek hareket etmeleri lazimdi.
bunlarin yapmalari gereken anne kiz tasinip ikisinin de hem calisip hem de kizin okumasi.
tasima suyla degirmen donmez.
illa bir sabit gelir olmasi lazim diger yardim vs. bonus olmali.

[ Herkes buradan ahkam kesiyor.madem öyle konu sahibi ile iletişime geçin, burs verin..

Bu kız sizi çok etkiledi galiba.siz burs verseniz

Laf sokmuyorum. .madem kendi ve çevresi onun dediği tarzda insanlar o zaman burs versin kız okusun
Dün akşamdan beri konu sahibine çocuğun ailesinden izin alıp uygun görürlerse iletişim bilgilerini bana vermesini söylüyorum zaten. Yanlış ata oynuyorsunuz.

online olur belki yine eğitim? bazı üniversiteler bu sene hem online hem yüzyüze seçeneği sunuyor, hele hazırlık okuyacaksa öyle olabilir. bi soruştursalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…