- 12 Temmuz 2006
- 58.990
- 225.322
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi streshanim
-
Aynen, kız geçici mi kalmayı planlıyor temelli mi, görüşüp anlamak ve istenmiyorsa net bir dille söylemek lazım, son dakikaya bırakılmaz böyle şeyler.konu sahibi yanlis anlamayin ama sizin yapmaniz gereken sonuçları beklemek degil bir telefon açıp yurt çıkmazsa plânınız ne demek . böyle boyle diyormuşsunuz ama benimde kendi evim düzenim yok esimde istemiyor oyuzden kusura bakmayin bana güvenmeyin demek.
son dakika yurt çıkmayınca söylersen sonuçlar daha kötü olur sen simdi söylersem darılırlar aram bozulmasın diyorsun ama son dakika söylersen aran kesin bozulacak .hem onlarda erkenden başka çare aramaya başlarlar şuan seni garanti gördükleri için yurt çıkmazsa bir b planları yok .
Bizim ev bile bir kişiyi daha kaldırmaz Mune. Ben de herhangi birine gel kal diyemem artık. Tamam, öğrenciye yardım güzel bir şey ama sende de yoksa ne yapabilirsin ki?Düşününce herkes için zor aslında, öğrenci için zor, öğrencisi olan anne babalar için zor, konudaki gibi ce-eee deyip elinde bavulla gelir mi endişesi yaşayanlar için zor.
Eskiden düşünmediğimiz şeyleri düşünüp sineğin yağını hesaplar olduk
Ben ve cevrem yardim yapiyoruz. Hatta 3 kisi birlesip bir oglumuzun tum okul ve yasamak icin tum ihtiyaclarini, kira dahil karsiliyoruz. Ozel ihtiyaclari, sosyallesmesi icin gerekli olan harcamalar vs. Ancak bu cocugun hayatta ona yardim eden bu 3 kisiden baska kimsesi yok ve bize ihtiyaci var. Basarili bir ogrenci, okulunu yasitlari gibi rahat okumasi icin ugrasiyoruz. İhtiyac sahibi olanla olmayani ayirmak gerek. Yoksa herkes alsin evine okutsun bir cocuk. Gercekten cok sacma geliyor. Sirf istanbulda burslu okudu desinler diye, baraji gecenin girdigi bir okulda okuma sevdasinda olan gence niye yardim edeyim, etmek zorunda kalayim. Acikcasi ben burs bulmam, burs vermem. Gercekten ona ihtiyaci olan birine gitmeli o yardim.Bayılıyorum boyle denk gelişlereCok büyük bir vicdani huzur veriyordur eminim.
İşin bir de maddi yönü var. Su an benim de bunu yapma imkanim yok. Gerçekçi olmak lazim. 100 lira bile olsa bir yardim edebileceksek bunu neden o çocuğa yapalim?
Uygun koşullarda parlatmak falan çok romantik laflar. Parlayası olsa 18 19 yaşını mi bekler? İzin almayi bile bilmeyen, milletin hayatina pat diye dalan birinden bahsediyoruz.
Ya valla şurada biz bizeyiz, hepimizin yaşam standartları farklı, lüks veya ihtiyaç diye belirlediğimiz kalemler dahi farklı lakin ortada bir gerçek var ki hiçbirimiz gelirimizi bir para ağacından sağlamıyoruz, herkes gideri kadar gelir sağlamaya çalışıyor, yeri geliyor bir ay bir gideriniz hesabınızdan fazla tutuyor diğer ay telafi için masraflardan kısıyorsunuz+herkes eldekini arttırıp birikim yapmaya çalışıyor, pek girilen bölüm değildir ama forumun ekonomi bölümüne girip bakın, her maaş düzeyinde kadınlar var, yağın şekerin bile hesabını tutuyorlar zira kimi yeni evli borcu var, kimi çocuk okutuyor, kimi ev alma planı yapıyor.Bizim ev bile bir kişiyi daha kaldırmaz Mune. Ben de herhangi birine gel kal diyemem artık. Tamam, öğrenciye yardım güzel bir şey ama sende de yoksa ne yapabilirsin ki?
Soyadım Koç veya Sabancı olsa tamam, ama şu durumda çoğumuz kaldıramayız ekstra masrafı doğruya doğru şimdi.
İşte genele vurursak orta ve alt gelir grubu fazlalıkta ama Mune.Ya valla şurada biz bizeyiz, hepimizin yaşam standartları farklı, lüks veya ihtiyaç diye belirlediğimiz kalemler dahi farklı lakin ortada bir gerçek var ki hiçbirimiz gelirimizi bir para ağacından sağlamıyoruz, herkes gideri kadar gelir sağlamaya çalışıyor, yeri geliyor bir ay bir gideriniz hesabınızdan fazla tutuyor diğer ay telafi için masraflardan kısıyorsunuz+herkes eldekini arttırıp birikim yapmaya çalışıyor, pek girilen bölüm değildir ama forumun ekonomi bölümüne girip bakın, her maaş düzeyinde kadınlar var, yağın şekerin bile hesabını tutuyorlar zira kimi yeni evli borcu var, kimi çocuk okutuyor, kimi ev alma planı yapıyor.
Bugün insanlar 1 hafta 10 gün yatılı misafiri dahi kara kara düşünür oldu, yalansa yalan desinler.
O yüzden ben burada yazılan her düşünceyi katılsam da katılmasam da kendilerince haklı buluyorum, herkes kendi durumunu baz alarak yazıyor çünkü, o yüzden dedim her konuda tek doğru olmaz, bazen birden fazla yanlış ve doğrular olabiliyor.
Her konuda fikir farkliliklarini anlayabiliyorum da bir tek bu konuda anlayamiyorum.Ben ve cevrem yardim yapiyoruz. Hatta 3 kisi birlesip bir oglumuzun tum okul ve yasamak icin tum ihtiyaclarini, kira dahil karsiliyoruz. Ozel ihtiyaclari, sosyallesmesi icin gerekli olan harcamalar vs. Ancak bu cocugun hayatta ona yardim eden bu 3 kisiden baska kimsesi yok ve bize ihtiyaci var. Basarili bir ogrenci, okulunu yasitlari gibi rahat okumasi icin ugrasiyoruz. İhtiyac sahibi olanla olmayani ayirmak gerek. Yoksa herkes alsin evine okutsun bir cocuk. Gercekten cok sacma geliyor. Sirf istanbulda burslu okudu desinler diye, baraji gecenin girdigi bir okulda okuma sevdasinda olan gence niye yardim edeyim, etmek zorunda kalayim. Acikcasi ben burs bulmam, burs vermem. Gercekten ona ihtiyaci olan birine gitmeli o yardim.
Aynen, bir de şu gerçeği de atlamayalım, diyelim ki konu sahibesi yanlış anladı kız aslında bir süre kalıp gidecek lakin çoğunuz yazdınız, benim gündemimde olmadığından pek bildiğim bir şey değil ama üniversiteler açılmak üzereymiş, yurtlarsa ağzına kadar dolmuş, kiraların durumu zaten malum, e ama karşı tarafta bir kıpırdama da yokİşte genele vurursak orta ve alt gelir grubu fazlalıkta ama Mune.
Zengin sayısı keşke fazla olsa ama değil işte. Ona dayanarak yorumladım ben de.
Kendini geçindiriyor demek durumu iyi demek değil ki. Bir kalem fazla masraf çıkınca ekonomin alt üst oluyorsa, durumun iyi falan değildir.
Ben de komple kalacak diye anladım Mune hanım valla. Çok iyimser bir insan değilim genelde de. En beteri aklıma gelir hep. Ama bu sefer bence ben haklıyım.Aynen, bir de şu gerçeği de atlamayalım, diyelim ki konu sahibesi yanlış anladı kız aslında bir süre kalıp gidecek lakin çoğunuz yazdınız, benim gündemimde olmadığından pek bildiğim bir şey değil ama üniversiteler açılmak üzereymiş, yurtlarsa ağzına kadar dolmuş, kiraların durumu zaten malum, e ama karşı tarafta bir kıpırdama da yok
İnsan hiç bilmediği bir şehirde okuyacaksa her şeyi son dakikaya mı bırakır? O zaman otomatikman demek ki yurt işi yatarsa stres'te kalır düşüncesi var diye geçiyor aklınızdan.
Karşı taraf rahatsa ben niye kendimi kasıp strese sokacağım ki?
Kuzum aynen onu yapıyoruz küçülenleri artık ihtşyacımız olmayanları satıp oradan uygun fiyata yenilerini alıyoruz. Eskiden en marka kıyafet oyuncak vs leri maddiyatı iyi ya da kötü tanıdıklarımıza veriyorduk. Son 3 yıldır orta gelir grubu bile satıyor para için. Ünlüler bile var hatta. 3 kuruşu hesaplıyoruz yahuu. Bir öğrencinin sadece yemeği bile bütçeye 700 tl ek getirir en az. Banyo elektrik kullanılan ürünler ayrı yıkanması gwreken çamaşır ütü. Haftasonları yemeğe gitsen onsuz gidemezsin.çocuğuna iyi kuruyemişler alsan öğrenciden saklayamazsın . Çoğu aile sadece çocuğa alabiliyor kuruyemiş muz vs. Bir çocuğun varken oldu mu sana 2 çocukBen de onu diyorum işte.
Kampüsistan sadece bir dizi artık.Eğlenmek için para lazım maalesef.
Ben bile artık dolap uygulaması falan indirdim Mune hanım. Olur da ucuza etiketli ürün bulabilirsem diye. Yoksa baş edemiyorsunuz.
Su mesajda bile yol yapma var. Ortada kalmazsin biz ne gune duruyoruz de diye atilmis bir mesaj resmen..Yurtlar dolmuş ortada kalmakta korkuyorum yazmış bana. Araştırıcam ben de bakalım olur da gelirse.
Valla eğer anlatım hatası yoksa, ben de okuduğumu doğru anladıysam sanki yurt olmazsa sendeyim gibi anladımBen de komple kalacak diye anladım Mune hanım valla. Çok iyimser bir insan değilim genelde de. En beteri aklıma gelir hep. Ama bu sefer bence ben haklıyım.
Ondan hemen önünü kes dedim zaten. Yoksa açıklandığının ertesi günü biner gelir valla. Kapıdan da geri çeviremez stres hanım da zaten.
Bütün konuyu özetleyen cümle bu aslinda. Insan yalnizca kendi çocuğu, kendi kardeşi icin boyle streslere girer. O da karşı koyulmayan bir sevgiden doğan endişe sebebiyle.Karşı taraf rahatsa ben niye kendimi kasıp strese sokacağım ki?
Tut bebişi bubo allah askinaSu mesajda bile yol yapma var. Ortada kalmazsin biz ne gune duruyoruz de diye atilmis bir mesaj resmen..
Kiz erkenden dogurucam senin yuzunden Sinirlerim gerildi.. Ne cevap verdin su mesaja? Buna da bir cevap veremediysen sen bu kizi evine istemeye istemeye kabul edersin
Canım bekarım, ben bile ikinci el satmaya başladım artık. Yenisini alırken bari bir kısmını karşılar diye düşünüyorum.Kuzum aynen onu yapıyoruz küçülenleri artık ihtşyacımız olmayanları satıp oradan uygun fiyata yenilerini alıyoruz. Eskiden en marka kıyafet oyuncak vs leri maddiyatı iyi ya da kötü tanıdıklarımıza veriyorduk. Son 3 yıldır orta gelir grubu bile satıyor para için. Ünlüler bile var hatta. 3 kuruşu hesaplıyoruz yahuu. Bir öğrencinin sadece yemeği bile bütçeye 700 tl ek getirir en az. Banyo elektrik kullanılan ürünler ayrı yıkanması gwreken çamaşır ütü. Haftasonları yemeğe gitsen onsuz gidemezsin.çocuğuna iyi kuruyemişler alsan öğrenciden saklayamazsın . Çoğu aile sadece çocuğa alabiliyor kuruyemiş muz vs. Bir çocuğun varken oldu mu sana 2 çocukkaç kişi bu duruma ok der? Burda ben olsam kalmasına izin verirdim yazanların çoğunu samimi bulmadım üzgünüm
Güvendiği için böyle canım. Çaresiz insan böyle olmaz. Ben olsam ağlamaya başlardım nerede kalacağım ben diye. Amaaan en kötü gider kuzende kalırım diye düşünüyor. Eğer kuzen alternatifi bir ortadan kalksın, görelim onun rahatlığını.Valla eğer anlatım hatası yoksa, ben de okuduğumu doğru anladıysam sanki yurt olmazsa sendeyim gibi anladım
Bir de galiba yedeklerdeymiş, özel ama yeni düşük puanlı bir üniversitenin bile yedeğinde olmak
Hadi onu da geçtim gencim üniversite kazanmışım daha kazandığımı öğrendiğim an bavulu toplar yurt aramaya çıkardım bir heves
Biz mi tezcanlıyız onlar mı rahat anlamadım gitti
Değil mi ama? Yanlışsam yanlış desinler valla gücenirsem ne olayım fakat farklı bir şehirde üniversite kazanmışsan hadi sen gençsin ayrıntıları pek düşünemezsin ama ailen araştırır, yani akrabaların komşuların olduğu bir çay muhabbeti sırasında falanca İstanbul'da ona gönderirim demezsin, falanca İstanbul'da onu bir arayayım bakalım okul tam nerede, yurtlar ne alemde dersin.Bütün konuyu özetleyen cümle bu aslinda. Insan yalnizca kendi çocuğu, kendi kardeşi icin boyle streslere girer. O da karşı koyulmayan bir sevgiden doğan endişe sebebiyle.
Yoksa kimsenin kafası rahat kuzeninin, sorumsuz kızı için stres yasayacak kadar dertsiz bir hayati oldugunu sanmiyorum.
Anne olunca baska pencerelerden de bakabiliyorsun tabi olaya. Her bakis acisinda evet ya bu sorun da var, bu da var dogru deyip duruyorum. Nereden bakarsan bak idare edilebilecek bir sey degil.Kuzum aynen onu yapıyoruz küçülenleri artık ihtşyacımız olmayanları satıp oradan uygun fiyata yenilerini alıyoruz. Eskiden en marka kıyafet oyuncak vs leri maddiyatı iyi ya da kötü tanıdıklarımıza veriyorduk. Son 3 yıldır orta gelir grubu bile satıyor para için. Ünlüler bile var hatta. 3 kuruşu hesaplıyoruz yahuu. Bir öğrencinin sadece yemeği bile bütçeye 700 tl ek getirir en az. Banyo elektrik kullanılan ürünler ayrı yıkanması gwreken çamaşır ütü. Haftasonları yemeğe gitsen onsuz gidemezsin.çocuğuna iyi kuruyemişler alsan öğrenciden saklayamazsın . Çoğu aile sadece çocuğa alabiliyor kuruyemiş muz vs. Bir çocuğun varken oldu mu sana 2 çocukkaç kişi bu duruma ok der? Burda ben olsam kalmasına izin verirdim yazanların çoğunu samimi bulmadım üzgünüm
Sonuna kadar haklısınız. Bu bakis acisindaki herkes hakli.Değil mi ama? Yanlışsam yanlış desinler valla gücenirsem ne olayım fakat farklı bir şehirde üniversite kazanmışsan hadi sen gençsin ayrıntıları pek düşünemezsin ama ailen araştırır, yani akrabaların komşuların olduğu bir çay muhabbeti sırasında falanca İstanbul'da ona gönderirim demezsin, falanca İstanbul'da onu bir arayayım bakalım okul tam nerede, yurtlar ne alemde dersin.
Bu sanki el elde baş başda oturup ne çıkarsa bahtımıza gibi bir şey, çocuğun eğitimi için çocuğun kendisiyle ailesi derde düşmüyorsa bana neden tasası düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?