- 12 Temmuz 2006
- 58.980
- 225.295
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi streshanim
-
Bayılıyorum boyle denk gelişlere12 13 sene evvel öğretmenlik yaparken ki öğretmen değilim bu arada bir öğrencim vardı üstün zekalı babası yok annesi psikiyatrik hasta ağır derecede. Ona memleketlimiz bir holding sahibinden burs bulduk ki aynı bursu şu an kendi çocuğuma sağlayamam. Denk geldi uğraştık sağladık. Sonra çocukla irtibatım kesildi. Seneler sonra Ankara da karşılaştık doktor olmuş işadamı okutmuş sonuna kadar. Böyle çocuklar elbette desteklenmeli ama bu görev bir dar ve orta gelirlilerin işi değil. Kendi çocuklarımıza hayrımız yok çoğumuzun maddi olarak.Hele ki son 3 yılda
Kaldı ki sizin anlattığınız durumda ebeveyn yok gibi bir şey ve çocuk üstün zekalı. Bambaşka bir durum.12 13 sene evvel öğretmenlik yaparken ki öğretmen değilim bu arada bir öğrencim vardı üstün zekalı babası yok annesi psikiyatrik hasta ağır derecede. Ona memleketlimiz bir holding sahibinden burs bulduk ki aynı bursu şu an kendi çocuğuma sağlayamam. Denk geldi uğraştık sağladık. Sonra çocukla irtibatım kesildi. Seneler sonra Ankara da karşılaştık doktor olmuş işadamı okutmuş sonuna kadar. Böyle çocuklar elbette desteklenmeli ama bu görev bir dar ve orta gelirlilerin işi değil. Kendi çocuklarımıza hayrımız yok çoğumuzun maddi olarak.Hele ki son 3 yılda
zorda olan genç arayip sorar yer bulamazsam sizde idare edebilir miyim diye . düşüncesizliğin adı ne zamadır zor durumda kalmak oldu ?Yeni evlilik önemli tabii.
7 24 tepinmezsek olmuyor.
Kuzenin ya da x kişi farkediyor mu?
Zorda olan bir genç var ortada, sıkıntılı durumu, yardım etmek bu kadar zor olmamalı.
Hem de alt metni ‘sevişecektik’ hiç olmamalı.
Ha, burada ne münasebet diyenleri yaz gelince, sahil kentlerinde yaşayan ya da yazlıkları olan tanıdıklarıyla aralarını sıkı fıkı tutup, milletin evinde tatil yaparken görmeyelim değil mi
Bir de işin o boyutu var, gezmeye gelince her şey mübah çünkü bizde!
Tamam peki, kızın hal ve hareketleri sizin ortamınıza uygun değil. Anladık bunu.Durum şu: Bu kızın maddi durumu olmadığı için ve gerçekten üzücü sıkıntılı şeyler yaşadığı için ben elimden geldiğince şimdiye kadar bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım. Yani muhtemelen benim şu ana kadar kıza olan merhametimden kaynaklı evimde de bakacağımı düşünüyorlar. Yalnız yaşasaydım gerçekten de evime alırdım. Ama artık yeni bir yuva kurduğum için şu an böyle büyük bir sorumluluk da doğal olarak istemiyorum. Hele emrivaki şekilde kız sokakta mı kalsın zorundayız tarzı olaylar beni geriyor. Burayı yazmak zorunda değillerdi sonuçta. Çok iyi bir üniversite olur çocuk orayı kazanmış olur tabiki durum farklı olurdu. Ama zaten yeni açılmış bir özel üniversiteye zorlayarak sokma durumu yaptılar hem de hiç sonuçlarını düşünmeden. Beni kızdıran da bu zaten. Kızın durumuna gelecek olursak bu yaşa kadar yemeği önüne getirildi önünden kaldırıldı. Hiçbir işe hayatta elini sürmez. Bulaşık makinesine bile bulaşık yerleştirmez ben titizim pis şeylere dokunamam der o yüzden kirli bulaşığa da dokunamazmış. Böyle garip huyları da var yani. Titizim der ama odası aşırı dağınıktır mesela. Annesi bu yüzden hep şikayet eder, hiçbir işe dokunmaz ve dağınık diye.
Benim eşim de ultra titiz bir insan ve evde en ufak dağınıklığa tahammülü yoktur. Yani kız bir süre sonra eşime de batacak biliyorum. Kızın dağınıklığını bile ben toparlamak zorunda kalacağım. Annesinden gördüğü hizmeti benden de bekleyecek.
Olayın aslında özeti, annesiyle kız hiç anlaşamıyorlar. Kedi köpek gibi sürekli kavga ediyorlar. Kız annesinden kaçma ve özgür olma derdinde. Annesi de artık bıkmış tabiri caizse başından savma derdinde...
İsim nerden değiştiriliyorsa sizin yarın o kuruma gitmeniz gerekecek ne yazık kiWallahi inanamiorum.Herkesin tanıdığı bazı üyeler var resmen and icmisler konu sahiplerini dibine kadar haksız bulmaya,konuları sabote etmeye,ortalığı karistirmaya.Ozel hayatlarında bayağı mutsuzlar sanırım.Yazik.Evine alsın,kıza yazık bilmem ne yazan bir kişi bile evine alırsa adımı değiştiririmister yeni evli,ister eski hiiic farketmez.Bu kabul edilebilir bı durum değil.Esime söylemem bile direk hayır derim.Siz de öyle yapın bence.
7 24 sevismek istiyor diye de kimseyi suçlayamazsiniz.Yeni evlilik önemli tabii.
7 24 tepinmezsek olmuyor.
Kuzenin ya da x kişi farkediyor mu?
Zorda olan bir genç var ortada, sıkıntılı durumu, yardım etmek bu kadar zor olmamalı.
Hem de alt metni ‘sevişecektik’ hiç olmamalı.
Ha, burada ne münasebet diyenleri yaz gelince, sahil kentlerinde yaşayan ya da yazlıkları olan tanıdıklarıyla aralarını sıkı fıkı tutup, milletin evinde tatil yaparken görmeyelim değil mi
Bir de işin o boyutu var, gezmeye gelince her şey mübah çünkü bizde!
Ek tercih sonuçları yarın ya da salı açıklanacakmış. Sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Çok büyük ihtimalle olacak diyorlar ama belki olmazsa şimdiden olay çıkmasın diye sonucu beklemekteyim.Tamam peki, kızın hal ve hareketleri sizin ortamınıza uygun değil. Anladık bunu.
Ama siz ne yaptınız cumadan beri, onu soruyoruz. Yani bakın bir anda üç gün geçti bile. Bir an evvel kabul edemeyeceğinizi söylemeniz gerekiyor. Niye söylemiyorsunuz? Onu soruyorlar aslında.
Yüzde yüz burslu mu okuyacak bu kız özel üniversitede?Ek tercih sonuçları yarın ya da salı açıklanacakmış. Sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Çok büyük ihtimalle olacak diyorlar ama belki olmazsa şimdiden olay çıkmasın diye sonucu beklemekteyim.
İyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.Ek tercih sonuçları yarın ya da salı açıklanacakmış. Sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Çok büyük ihtimalle olacak diyorlar ama belki olmazsa şimdiden olay çıkmasın diye sonucu beklemekteyim.
EvetYüzde yüz burslu mu okuyacak bu kız özel üniversitede?
Düşündüm de ben istemesem kesinlikle kız bana sana gelşyorumdiye mesaj attığında çok sevindim fırsat buldukça bol bol görüşürüz filan gibi başka yerde kalacağını ima ederdim oturup son dakikayı beklemek yerineİyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.
E özel üniversitelerin içinde yurtta oluyor. Yüzde yüz bursluya bedavaydı bizim zamanımızda. Okula gitsin durumunu anlatsın gerekirse okulda part time çalışabilir bile. Sizin göreviniz ancak 1 hafta yerleşene kadar kızı ve anneyi misafir etmek olur. Gerisi sizin sorununuz değil
Bakın ben sana geliyorum derken evime olarak algılamadım. Sana geliyorum istanbula seklinde yazdı. İstanbula geliyorum diye haber verdiğini düşündüm. Benim evim üzerinde planı olduğunu düşünmedim yani. Bu planı başkalarından duydum. Bir de şunu da söyleyim. Ben 1 aylik evli olmama rağmen kendi evimde değilimİyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.
Yurtlar dolmuş ortada kalmakta korkuyorum yazmış bana. Araştırıcam ben de bakalım olur da gelirse.E özel üniversitelerin içinde yurtta oluyor. Yüzde yüz bursluya bedavaydı bizim zamanımızda. Okula gitsin durumunu anlatsın gerekirse okulda part time çalışabilir bile. Sizin göreviniz ancak 1 hafta yerleşene kadar kızı ve anneyi misafir etmek olur. Gerisi sizin sorununuz değil
Yok hayatım, "mecburen" kabul etmiş olacak. Sonra takribi iki hafta sonra bir konu daha açar. Eşim istemiyor, kız gitmek bilmiyor diye.Düşündüm de ben istemesem kesinlikle kız bana sana gelşyorumdiye mesaj attığında çok sevindim fırsat buldukça bol bol görüşürüz filan gibi başka yerde kalacağını ima ederdim oturup son dakikayı beklemek yerine
Sanırım konu sahibi bavulla kapılarına geldiklerinde söyleyecek kabul edemeyeceğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?