Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Düşüncelerimizi yazalım, kabul görür veya görmez fark etmez zira herkesin dünya görüşü hayata bakışı farklıdır ama bunu yaparken yaşınız, statünüz, eğitim seviyeniz, kültürünüz ne olursa olsun kimseyi düşüncelerinden dolayı aşağılamadan, yargılamadan, rencide etmeden yapın lütfen.

Her konuda tek doğru yoktur, aynı tek tip insan olmadığı gibi.
 
Bayılıyorum boyle denk gelişlere Cok büyük bir vicdani huzur veriyordur eminim.

İşin bir de maddi yönü var. Su an benim de bunu yapma imkanim yok. Gerçekçi olmak lazim. 100 lira bile olsa bir yardim edebileceksek bunu neden o çocuğa yapalim?

Uygun koşullarda parlatmak falan çok romantik laflar. Parlayası olsa 18 19 yaşını mi bekler? İzin almayi bile bilmeyen, milletin hayatina pat diye dalan birinden bahsediyoruz.
 
Kaldı ki sizin anlattığınız durumda ebeveyn yok gibi bir şey ve çocuk üstün zekalı. Bambaşka bir durum.
 
zorda olan genç arayip sorar yer bulamazsam sizde idare edebilir miyim diye . düşüncesizliğin adı ne zamadır zor durumda kalmak oldu ?
 
Durum şu: Bu kızın maddi durumu olmadığı için ve gerçekten üzücü sıkıntılı şeyler yaşadığı için ben elimden geldiğince şimdiye kadar bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım. Yani muhtemelen benim şu ana kadar kıza olan merhametimden kaynaklı evimde de bakacağımı düşünüyorlar. Yalnız yaşasaydım gerçekten de evime alırdım. Ama artık yeni bir yuva kurduğum için şu an böyle büyük bir sorumluluk da doğal olarak istemiyorum. Hele emrivaki şekilde kız sokakta mı kalsın zorundayız tarzı olaylar beni geriyor. Burayı yazmak zorunda değillerdi sonuçta. Çok iyi bir üniversite olur çocuk orayı kazanmış olur tabiki durum farklı olurdu. Ama zaten yeni açılmış bir özel üniversiteye zorlayarak sokma durumu yaptılar hem de hiç sonuçlarını düşünmeden. Beni kızdıran da bu zaten. Kızın durumuna gelecek olursak bu yaşa kadar yemeği önüne getirildi önünden kaldırıldı. Hiçbir işe hayatta elini sürmez. Bulaşık makinesine bile bulaşık yerleştirmez ben titizim pis şeylere dokunamam der o yüzden kirli bulaşığa da dokunamazmış. Böyle garip huyları da var yani. Titizim der ama odası aşırı dağınıktır mesela. Annesi bu yüzden hep şikayet eder, hiçbir işe dokunmaz ve dağınık diye.
Benim eşim de ultra titiz bir insan ve evde en ufak dağınıklığa tahammülü yoktur. Yani kız bir süre sonra eşime de batacak biliyorum. Kızın dağınıklığını bile ben toparlamak zorunda kalacağım. Annesinden gördüğü hizmeti benden de bekleyecek.
Olayın aslında özeti, annesiyle kız hiç anlaşamıyorlar. Kedi köpek gibi sürekli kavga ediyorlar. Kız annesinden kaçma ve özgür olma derdinde. Annesi de artık bıkmış tabiri caizse başından savma derdinde...
 
Tamam peki, kızın hal ve hareketleri sizin ortamınıza uygun değil. Anladık bunu.
Ama siz ne yaptınız cumadan beri, onu soruyoruz. Yani bakın bir anda üç gün geçti bile. Bir an evvel kabul edemeyeceğinizi söylemeniz gerekiyor. Niye söylemiyorsunuz? Onu soruyorlar aslında.
 
İsim nerden değiştiriliyorsa sizin yarın o kuruma gitmeniz gerekecek ne yazık ki
Özel üniversitede okuyup yurt bulamayan akrabasını 1 yıl evinde kaldıran birini tanıyorum çünkü

Konu sahibi siz de yardim etmek isteyenlere sizin yeğenin bilgilerini ulaştırırsanız sizin sorun da çözülecek aslında
Ya maddi yardım ya yurt yardımı bir şekilde ayarlayacaklar belli ki
Kızı kötülemenin ne size ne kıza pek bi faydası yok
Siz yanınızda kalmasına izin vermeyeceksiniz biz ikna olduk
Kendinİce de haklısınız
O da tamam
Ama amacımız kıza yer bulmak olsun bence
 
7 24 sevismek istiyor diye de kimseyi suçlayamazsiniz.

Alt metin degil çok net sevişecektik bile diyebilir.

Insanlarin ozel hayati bu, kendi evleri, mahremleri.

Sorunlu cinsel hayat evliligin bitmesi icin yeterli bir sebep.
 
Şu olayı yeni evli diye sevişmek istiyor ondan kızı evine istemiyor diye düşünenler gerçekten neyin kafasını yaşıyor bunu da anlamış değilim :) ne kadar basite indirgiyorlar yani. Gerçekten tüm sorun sevişmek olabilir mi ya? O getireceği sorunlar içerisinde en en en ufağıdır yani... burda yeni evli diye belirtmemin sebebi yeni bir düzen kurmaya, evimize ve birbirimize yeni alışma sürecinde olmamızdı. Yeni olan durumlar her zaman zordur.
 
Ek tercih sonuçları yarın ya da salı açıklanacakmış. Sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Çok büyük ihtimalle olacak diyorlar ama belki olmazsa şimdiden olay çıkmasın diye sonucu beklemekteyim.
 
Yüzde yüz burslu mu okuyacak bu kız özel üniversitede?
 
İyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.
 
İyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.
Düşündüm de ben istemesem kesinlikle kız bana sana gelşyorumdiye mesaj attığında çok sevindim fırsat buldukça bol bol görüşürüz filan gibi başka yerde kalacağını ima ederdim oturup son dakikayı beklemek yerine

Sanırım konu sahibi bavulla kapılarına geldiklerinde söyleyecek kabul edemeyeceğini
 
E özel üniversitelerin içinde yurtta oluyor. Yüzde yüz bursluya bedavaydı bizim zamanımızda. Okula gitsin durumunu anlatsın gerekirse okulda part time çalışabilir bile. Sizin göreviniz ancak 1 hafta yerleşene kadar kızı ve anneyi misafir etmek olur. Gerisi sizin sorununuz değil
 
İyi madem. Kazanırsa zaten yine sana geliyorum diye mesaj atar. Ya da bu sefer, tenezzül bile etmez, çantayı kaptığı gibi gelir.
Bakın ben sana geliyorum derken evime olarak algılamadım. Sana geliyorum istanbula seklinde yazdı. İstanbula geliyorum diye haber verdiğini düşündüm. Benim evim üzerinde planı olduğunu düşünmedim yani. Bu planı başkalarından duydum. Bir de şunu da söyleyim. Ben 1 aylik evli olmama rağmen kendi evimde değilim nasıl öğrenciler ev bulamadıysa biz de uzun süre ev bulamadık. 3 gün sonra kendi evimize taşınacagiz. Yani ben daha evime yerleşmemisken sana geliyorum demesi bana evim olarak düşündürmedi çünkü ortada daha evim bile yoktu
 
Ben çok üzülüyorum üniversite kazanıp da kalacak yer bulamayan çocuklara ama sizin durumunuz farklı , bu biraz karakter meselesi , ben sizinle aynı durumda olsam evime alırdım bir süreliğine ama ben zaten çok net çekinmeden konuşurum herkesle , geçici süreliğine evime aldığımı ve bu süreçte gerekirse part time is ve kalacak yer bulması konusunda destek olduğumu baştan soylerim , eve geldiği an kuralları anlatır uyması gerektigini söylerim , dağınık pasaklı demişsiniz , evimde bu şekilde yasayamayacagini söylerim vs vs yani eğer evinize almak zorunda kalırsanız da ev sahibi sizsiniz , kıza karsi net olun , yapmasi gerekenleri söyleyin , Twitter'da görüyorum tonlarca insan burs ve kalacak yer veriyor açıkta kalan çocuklara , onları takip edip yardımcı olun
 
Yurtlar dolmuş ortada kalmakta korkuyorum yazmış bana. Araştırıcam ben de bakalım olur da gelirse.
 
Yok hayatım, "mecburen" kabul etmiş olacak. Sonra takribi iki hafta sonra bir konu daha açar. Eşim istemiyor, kız gitmek bilmiyor diye.
Hayır demeyi bir öğrensek, hayat daha kolay olacak aslında.
Kız eli kulağında gelecek, stres hanımcığımız daha sorun çıkmasın erkenden kafasında. Anacım sorunun çıkıp çıkmaması mı kalmış? Sorun kapıya dayanmış.
 
ben bide şunu anlamadim kiz yeni acilan bir ozel universiteyi kazanmis burslu kazansa zaten kalacak yer verirler hatta bazi okullar ayda 2 3 bin nakit bursta veriyor %100 burslu ogrenciye . muhtemelen bursuz girdiyse zaten kusura bakmayin parasi olmayan adamin ozelde isi ne ?
suan yeni acilan ozel bir universitenin bursuz puani barajın bir tık üstünde sadece .
yani bir akademik başarı yok , ince düşüncr desen hiç yok . kız kardelen ayşe degilki yokluk icinde super bir universite falan kazanmis olsun . bide niyet konu sahibinin evine çöreklenmek ustelik emrivakiyle . kimse kimseyi evinde agırlamak zorunda degil . kizda anneside bencil ve düşuncesiz . 2 gun sonra selam bile vermezler . caniniz ister evde sevisir fantezi yaoarsiniz caniniz ister para biriktirmek icin evde hergun corba icersiniz . fedakarkiginiza degmez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…